HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2361 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 23. 09:49

Idézet: dgergo - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 21:16

Hali!

Nekem egy 80bg diamondMax plus9 ata/133 vinyóm égett ki a szó szóros értelmében(elektronika az alján) , egy hibás racknek köszönhetően! Ha lenne valakinek elfekvőben egy ilyen winyója az megvenném! Persze csak ha úgy látom h passzol az elekrtonika  ;)

dgergo@tvnetwork.hu

Fontos lenne!

mél ment
My photos

#2362 Felhasználó inaktív   loph 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 23. 09:53

Van egy HATALMAS problémám

Van egy maxtor wincsim
A probléma az hogy telepitetem a windows xp service pack 2-őt ami a telepités 3/4 -énél kiirja hogy hibás a frissités akkor rákatintottam a mégse gombra. Eddig minden rendben nem történt semmi a gépel kb 1 órát még szórakoztam.
Ezútán jött a probléma. Este el akarom inditani a gépet de még a windowsba sem lép bele csak azt irja ki hogy: idézek "lemezolvasási hiba történt""újrainditás [ctrl][alt][delete]"
Tudna valaki segiteni nagyon fontos adatok voltak rajta SEGITSÉG!!!!!!!!!!!

#2363 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 23. 10:01

Idézet: loph - Dátum: 2007. máj. 23., szerda - 10:53

Van egy HATALMAS problémám

Van egy maxtor wincsim
A probléma az hogy telepitetem a windows xp service pack 2-őt ami a telepités 3/4 -énél kiirja hogy hibás a frissités akkor rákatintottam a mégse gombra. Eddig minden rendben nem történt semmi a gépel kb 1 órát még szórakoztam.
Ezútán jött a probléma. Este el akarom inditani a gépet de még a windowsba sem lép bele csak azt irja ki hogy: idézek "lemezolvasási hiba történt""újrainditás [ctrl][alt][delete]"
Tudna valaki segiteni nagyon fontos adatok voltak rajta SEGITSÉG!!!!!!!!!!!

Win cd-ről boot és recovery consol (F2) majd beírni: fixboot c:

Ha nem válik be akkor lehet, hogy reinstall.
My photos

#2364 Felhasználó inaktív   Funkhouse 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 23:00

Szisztok! Samsung SP1614N 160-as PATA vinyóm van. 2 éves, eddig semmi gond nem volt. Mostanában van néhány fájl, amit sem megnyitni, sem másolni, sem törölni nem lehet. Scandisk nem segített. Megformáztam a partíciót, egy darabig jó volt, most megint kezdi. Tudnátok segíteni mi lehet a baj, illetve mi lehet a megoldás ? ELőre is thx. Üdv.

#2365 Felhasználó inaktív   thraqtor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 26. 13:44

Problémám a következő:
Van egy Maxtor 40GBos (master) és egy 80GBos vinyóm (slave). Ha a c:-ről írok, tök simán megy minden, a programoknem szaggatnak, stb. Ha viszont az F:-ről (a 80GBos) írok dvd-t, az írásisebesség triplázódik, a futtatott programok szaggatnak, ha c-ről másolnék f-re, akkor meg kb 4szer annyi idő alattmegy át adott fájl mint kéne.
Mi lehet a baj?

Előre is kösz!

#2366 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 09:58

Vajon mi megy tönkre a vinyókban , ha állnak pár hónapot
teljesen normális körülmények között?

Nekem szinte az összes  így romlott el...

A legutolsó eset pl:
egy Hitachi SATA 160 Gb vinyó állt két hónapot, és most lefagyasztja a rendszert, ha berakom. A másik ugyanolyan, amelyik nem állt,  nem okoz semmi problémát ugyanoda bekötve.

Ennyire megárt nekik, ha nem használják őket, vagy csak véletlenül így alakult?

#2367 Felhasználó inaktív   monguru 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 16:21

Mondjuk letapad a fej!
"Boldogság mindenkinek ingyen és senki ne maradjon elégedetlen!"

Redrick Schuchart 

#2368 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 20:05

Idézet: monguru - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 16:21

Mondjuk letapad a fej!

Két hónap alatt egy száraz levegőjű, 20 fokos szobában?
Nem valószínű...

Különben lehet  rá másolgatni, de egy idő után azt veszem észre, hogy
az egész rendszer lefagyott (ami egyébként eddig szinte soha nem fordult elő)

#2369 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 10:48

Udv!

Talan ide vag leginkabb a kerdesem, legyszives segitsetek. hetfon veszek egy vinyot (wd passport 160Gb), ami vadi uj, bontatlan, viszont gari nincs ra, de kiprobalhato. kerdes, ha viszek laptopot, mire erdemes figyelni mikor kiprobalom, eleg az, ha masolok ra vagy vissza, vagy erdemes valami tesztelo progit magammal vinni, ha igen, akkor milyet? Koszi elore is a valaszokat.
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#2370 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 11:15

tesztelni ez is jó lesz pl katt ide

Szerkesztette: Lancelot 2007. 05. 31. 11:17 -kor

#2371 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 11:16

HDSentinel feltelepít, megnéz, hogy látszódik-e a SMART-ja, ha igen, akkor telemásol HDD, letöröl, majd még1x telemásol (esetleg egy Total Commander-es összehasonlítást meg lehet ereszteni a forrással, hogy nem sérül-e a rámásolt adat, de ez viszonylag hosszú idő) és megnéz HDSentinel, hogy változott-e valamelyik érték. Ha nem, akkor valószínűleg jó lesz. Bár én nem vásárolnék garancia nélkül HDD-t, legfeljebb spec. helyzetben.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2372 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 11:31

Koszonom a tanacsokat, megnezem ezt a progit. hat alapjaban veve en sem vasarolnek semmit gari nelkul, de (kopp-kopp) eddig meg soha, semmilyen cuccommal nem volt problema, pedig volt rengeteg. ennek az ara meg eleg csabito, 15ezer ftert a 35+afas cucc meger szerintem ennyi rizikot, ennyiert 80as vinyot kapnek, noname rackben, igaz garival..na majd meglatjuk mi lesz
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#2373 Felhasználó inaktív   BlackStone 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 17:36

sziasztok!

adva van egy maxtor sata hdd.ha fontos a típusa majd megnézem. kb 1,5 éves. a probléma az, hogy működés közben egyszercsak elkezd összevissza ütemesen kattogni,majd pedig jön a kékhalál vmi zagyva szöveggel a winxp részéről. nagyon nehéz így leírni,hallani kéne. mi lehet a baja? ja volt olyan is,hogy azt írta ki h hiéányzó ntldr. ha vki ért a win hibakódokhoz azt is megtudom adni. sőt el tudom küldeni fájlba videon a jelenséget. fontos lenne a segítség mert addig nem tudok lépni az ügyeb. a boltot hagyjuk inkább ahol vettem...1év eltelt szóba sem állnak velem. bár gyanítom h erre már 3 gari van..de az a köv lépés előbb tudni szeretném mi baja van.köszi

#2374 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 07:20

Idézet: BlackStone - Dátum: 2007. jún. 1., péntek - 17:36

sziasztok!

adva van egy maxtor sata hdd.ha fontos a típusa majd megnézem. kb 1,5 éves. a probléma az, hogy működés közben egyszercsak elkezd összevissza ütemesen kattogni,majd pedig jön a kékhalál vmi zagyva szöveggel a winxp részéről. nagyon nehéz így leírni,hallani kéne. mi lehet a baja? ja volt olyan is,hogy azt írta ki h hiéányzó ntldr. ha vki ért a win hibakódokhoz azt is megtudom adni. sőt el tudom küldeni fájlba videon a jelenséget. fontos lenne a segítség mert addig nem tudok lépni az ügyeb. a boltot hagyjuk inkább ahol vettem...1év eltelt szóba sem állnak velem. bár gyanítom h erre már 3 gari van..de az a köv lépés előbb tudni szeretném mi baja van.köszi

Csak annyi, hogy nyugodtan vehetsz egy másikat és az adataidat nagyon gyorsan mentsed át, amíg még lehet!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2375 Felhasználó inaktív   BlackStone 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 09:08

Idézet: pittti - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 8:20

Csak annyi, hogy nyugodtan vehetsz egy másikat és az adataidat nagyon gyorsan mentsed át, amíg még lehet!

az adatmantés már megtörtént...de mi lehet a baj? ja és egy kérdés: amxtort megvette a seagate?

#2376 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 09:57

Idézet: BlackStone - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 9:08

az adatmantés már megtörtént...de mi lehet a baj? ja és egy kérdés: amxtort megvette a seagate?

Igen, megvette.
Ha már lementetted, akkor megpróbálhatod Powermax-al formázni és utána teljes diagnosztikát kérni. Ez a progi megmondja hogy hibás, vagy lehet-e még használni.

#2377 Felhasználó inaktív   thraqtor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 11:44

Az előző kérdésemmégáll,és nagyon fontos!!! A lényeg az, hopgy 2 winchesterem van,és az egyikről valahoigy minden szaggat (nem tudok a masteren lévő másikra másolni, az említett winchesterről DVD-t írni, csak max 1/5 sebességgel). Semmi gyanús hangot nem ad ki, ha ellenőrzöm is jó. Lehet, h valami érintkezési hiba van (pedig már 5* átkötöttem mindent)???
Kérlek segítsetek!

#2378 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 13:02

Idézet: thraqtor - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 11:44

Az előző kérdésemmégáll,és nagyon fontos!!! A lényeg az, hopgy 2 winchesterem van,és az egyikről valahoigy minden szaggat (nem tudok a masteren lévő másikra másolni, az említett winchesterről DVD-t írni, csak max 1/5 sebességgel). Semmi gyanús hangot nem ad ki, ha ellenőrzöm is jó. Lehet, h valami érintkezési hiba van (pedig már 5* átkötöttem mindent)???
Kérlek segítsetek!

Telepítsd a HDtune-t, és a S.M.A.R.T. infót linkeld (szúrd) be ide, kielemezzük.
A Health fül alatti értékek a lényegesek.

Szerkesztette: pittti 2007. 06. 08. 13:03 -kor

#2379 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 17:59

Idézet: thraqtor - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 12:44

Kérlek segítsetek!

Esetleg valamiért PIO módban megy a hdd, vagy mint fentebb írták, valami gondja van. Reméljük az előbbi :).

#2380 Felhasználó inaktív   thraqtor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 19:44

Sziasztok! Na, itt van, remélem erre gondoltatok...

http://www.kepfeltolto.hu/?img=22gn

Szerkesztette: thraqtor 2007. 06. 09. 19:46 -kor

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »