HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2421 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 12. 07:10

Idézet: woudou - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 18:06

HI! 
Bárki aki tudna segísen nekem! :confused:
Igaz hogy nem vinyóról volna szó hanem egy egy másmilyen adathordozóról, névszerint egy DVD-RW-ről,de kérlek segítsetek!

A gond az hogy volt rajta néhány film , én meg mert jó fej gyerek vagyok hát kölcsön adtam a haveromnak :pokeas: , ott volt nála pár hétig és most amikor meg akartam volna nézni hogy mi is volt rajta, azt látom hogy teljesen mást tartalmaz.
úgy hogy most azt szeretném megtudni hogy van-e lehetőség arra hogy megtudjam mit is tartalmazott a DVD-RW-m. (azt ne kérdezzétek hogy gyors vagy teljes törölve lett,Ha lehet írjátok meg melyik lehetőség esetén mit lehet tenni)
Ja és nem akarom visszanyerni az adatokat,csak megtudni hogy mi volt rajta az előző íráskor.

Ha bármilyen segítséget is tudtok nyújtani én azt megköszönöm!

Ha más van rajta akkor az felül lett írva. Ilyen tartalmak visszanyerése/ellenőrzése szerintem már professzionálisabb tudást és eszközöket igénylő téma, mint amit otthon egy átlag user meg tud valósítani.
My photos

#2422 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 13. 00:51

Sziasztok!

Valójában talán nem is a wincsimmel van a gond, de alapjában véve az okozza a gondomat.

Szóval...

Van egy 250GB-os Seaget S-ATA-s wincsim. Előtte egy 160GB-os volt.

A helyzet így néz ki:
1. Gépemet bekapcsolom, Win betölt.
2. 1 perctől kb. 30 percig terjedő időszakban (mikor hogy...) teljesen szuperül megy minden.
3. A probléma jelentkezésekor egyszerűen fullra lefagy a Win csak a restart segít.
4. Itt jön a lényeg: a fagyás utáni restartok 90%-ban a BIOS-ból egyszerűen eltűnik a wincsim, a gép nem is érzékeli és a Win sem bootol be, mondván, hogy nincs system disk. :confused:  (A maradék esetben érzékeli és újra a 2. ponttól megy a dolog.).
5. Tehát az esetek 90%-ban ilyenkor megmozgatom a S-ATA kábelt, vagy újra / átdugom ugyan abba vagy egy másik S-ATA csatlakozóba és utána megint látja a gép a wincsim.
Innentől pedig szintén újra a 2. ponttól megy újra az egész.

Ami biztos, hogy mindkét wincsi ugyan ezt a problémát csinálta, tehát feltételezem nem a winyók a rosszak. :think:
Az alaplapomon 4 S-ATA csatlakozó van, mind a 4-ben eljátsza ezt a xarakodást.

Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a gond? A S-ATA kábelem lenne xar? Netán az alaplapon rossz az összes S-ATA csatlakozó (ez remélem kizárt :eek:  )?

Lehet ez BIOS beli beállítás probléma?

Várom a segítségeteket, előre is köszi!  :respect:

#2423 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 06:24

Idézet: Mercury - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 23:51

Sziasztok!

Valójában talán nem is a wincsimmel van a gond, de alapjában véve az okozza a gondomat.

Szóval...

Van egy 250GB-os Seaget S-ATA-s wincsim. Előtte egy 160GB-os volt.

A helyzet így néz ki:
1. Gépemet bekapcsolom, Win betölt.
2. 1 perctől kb. 30 percig terjedő időszakban (mikor hogy...) teljesen szuperül megy minden.
3. A probléma jelentkezésekor egyszerűen fullra lefagy a Win csak a restart segít.
4. Itt jön a lényeg: a fagyás utáni restartok 90%-ban a BIOS-ból egyszerűen eltűnik a wincsim, a gép nem is érzékeli és a Win sem bootol be, mondván, hogy nincs system disk. :confused:  (A maradék esetben érzékeli és újra a 2. ponttól megy a dolog.).
5. Tehát az esetek 90%-ban ilyenkor megmozgatom a S-ATA kábelt, vagy újra / átdugom ugyan abba vagy egy másik S-ATA csatlakozóba és utána megint látja a gép a wincsim.
Innentől pedig szintén újra a 2. ponttól megy újra az egész.

Ami biztos, hogy mindkét wincsi ugyan ezt a problémát csinálta, tehát feltételezem nem a winyók a rosszak. :think:
Az alaplapomon 4 S-ATA csatlakozó van, mind a 4-ben eljátsza ezt a xarakodást.

Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a gond? A S-ATA kábelem lenne xar? Netán az alaplapon rossz az összes S-ATA csatlakozó (ez remélem kizárt :eek:  )?

Lehet ez BIOS beli beállítás probléma?

Várom a segítségeteket, előre is köszi!  :respect:

Milyen gépet használsz?
Milyen táppal?

A hdd-kre ránéznél pl egy HDsentinellel?
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2424 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 07:43

Egy kábel cserét mindenképpen megér, megtörhetett vagy gyengusz az érintkezés, lehet elég sok gond ezekkel a sata kábelekkel.
My photos

#2425 Felhasználó inaktív   jzako 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 13. 09:20

Üdv!

Lenne valakinek egy eladó elektronikája a következő HDD-hez?
WD Caviar SE WD1600
S/N: WMANM1367729
MDL: WD1600JS-22NCB1
2060-701335-003 REV B

A segítséget előre is köszönöm!

Jani

#2426 Felhasználó inaktív   Baliopi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 20:45

sziasztok!

végre megtaláltam ezt a topicot. az én hatalmas problémám a következő:

tuningoltam a gépet, (csináltam már ugyanazt a művelestort előtte is, akkor nem volt gond) és egyik windows meghalás, és újraindítás uán nem találja a 160 gigás vinyómat, amin csak adatot tárolok. a rendszer az egy külön 40 gigás vinyón van. kipróbáltam mindent: átkötöttem az ide-t, kihúztam az összeset, hogy csak az a vinyó maradjon bent, úgy se látta, jumpert leszedtem, úgy se látta, element kivettem alaplapból, úgy se látta. biosban "load setup defaults" haszontalan. megköszönném, ha valaki tudna mondani valamit.

#2427 Felhasználó inaktív   mythbuster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 21:54

Udv mindenki,kedves elvtarsak,
az lenne a gondom hogy mar sok bad sectoros vinyo volt a kezemben,es mindig megtalaltam rajta a bad sectort,es aztis tudtam hogy mennyi van rajta.De van egy ojan problémám ,hogy nem tudom hogy mekkora teruleten hejezkedik el(kb/mb/gb),es azt sem tudtam megallapitani hogy a merevlemez hany %-at teszi ki,ha valaki tud ehez softvert,megkerem segitsen!!!!!

#2428 Felhasználó inaktív   mythbuster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 21:57

Udv mindenki,kedves elvtarsak,
az lenne a gondom hogy mar sok bad sectoros vinyo volt a kezemben,es mindig megtalaltam rajta a bad sectort,es aztis tudtam hogy mennyi van rajta.De van egy ojan problémám ,hogy nem tudom hogy mekkora teruleten hejezkedik el(kb/mb/gb),es azt sem tudtam megallapitani hogy a merevlemez hany %-at teszi ki,ha valaki tud ehez softvert,megkerem segitsen!!!!!

#2429 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 07:34

Idézet: Baliopi - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 20:45

sziasztok!

végre megtaláltam ezt a topicot. az én hatalmas problémám a következő:

tuningoltam a gépet, (csináltam már ugyanazt a művelestort előtte is, akkor nem volt gond) és egyik windows meghalás, és újraindítás uán nem találja a 160 gigás vinyómat, amin csak adatot tárolok. a rendszer az egy külön 40 gigás vinyón van. kipróbáltam mindent: átkötöttem az ide-t, kihúztam az összeset, hogy csak az a vinyó maradjon bent, úgy se látta, jumpert leszedtem, úgy se látta, element kivettem alaplapból, úgy se látta. biosban "load setup defaults" haszontalan. megköszönném, ha valaki tudna mondani valamit.

Nagy valószínűséggel nem szabvány PCI frekvenciából adódó anomáliák kifingatták a vinyód :Đ (Jó esetben csak az elektronika, rossz esetben a fejerősítő is makkant a 40MHz-től a 33 helyett.)
(Ne haragudj, de aki kamikaze módjára tuningol, a következmények ismerése nélkül, azon csak röhögni tudok sorry ;) .. Ez olyan, mint amikor valaki kocsival betonfalnak megy és utána mondja: "nem tudtam, hogy ez életveszélyes!" :smoker: )

Anno mi direkt kifingattnk egy Maxtort, annak a fejerősítője az 50MHz-es PCI frekit, csupán 5percig bírta, aztán fejetlenség lett a vinyóban.
Ha netán Sam(shit)sung, akkor lehet véletlen egybeeség és most kell érvényesítened a 3év garit :D és kapsz egy új donor szarszungot.

Szerkesztette: stol 2007. 07. 14. 07:38 -kor

#2430 Felhasználó inaktív   Baliopi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 07:40

a pci frekvencia az 100on volt végig, nincs is nálam auto beállítás. adatokat meg lehet menteni róla?

#2431 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 07:48

Idézet: Baliopi - Dátum: 2007. júl. 14., szombat - 6:40

a pci frekvencia az 100on volt végig, nincs is nálam auto beállítás. adatokat meg lehet menteni róla?

Üdv!
Bevizsgálásra át tudom venni.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2432 Felhasználó inaktív   Baliopi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 14:01

azt hiszem ez az egyetlen dolog amit tudok tenni. hova kéne vinni?

#2433 Felhasználó inaktív   fl0ri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 14:29

Sziasztok!

Tegnap vettem egy vadonatúj 200GB-os Seagate Barracuda 7200rpm hdd-t, gondolván, hogy hátha jobb lesz mint a 160GB-os Maxtor. Nem is volt drága, és ott elöttem bontotta ki az eladó. Fizettem, hazahoztam.

Mivel notebookom van (asztali pc sajnos nincs) így egy külső USB 2.0 mobilrack-et használok. Maxtor winyó kiszerel, Seagate beszerel. Ellenőrzés, hogy mindenki a helyén van-e (a jumper master-re, csavarok) kész.

-Bekapcsoláskor villogás, halk ismétlődő kattogás. 10x is megpróbáltam, kábelt is cseréltem a rack-ben, akkor sem hajlandó elindulni.
-Kiszerel, Maxtor vissza teszt, hogy esetleg nem ment-e tönkre közben a mobilrack, és láss csodát a Maxtor winyó működik. Mondom biztos én nem tettem valamit a helyére, újrapróba, de hiába Seagate csak nem akar indulni. A noti BIOS nem is látja.

Ma visszavittem a boltba, megnézték, beszerelték egy asztali gépbe, ott működött. (A boltos szerint nem volt particionálva és formázva, ezért nem indult el. :D ) Hirtelen örülés, hazarohanás, beszerelés, indítás.

Hogy-hogy nem a jelenség ugyan az. Konkrétan meg sem nyikkanik a winyó, fel sem pörög csak kattog, villog és kattog.

-Tápegység jó, lámpa világít, feszültség/áram rendben.
-kábelek jók, kapcsoló jó.
-Winchester jó.

Valakinek ötlete?

#2434 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 14:31

Talan ide illik legjobban. Van olyan program, ami minden boot utan egyszer lefut, es amennyiben reallocated vagy pending sector van a smartban, akkor mailt kuld adott mailcimre? /hitelesitett levelkuldesi kepesseg required ;)/
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2435 Felhasználó inaktív   Baliopi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 15:39

Felhoztam a régi gépemet a pincéből (667es pentium), rákötöttem a tápot meg a vinyót, és csodák csodájára felismerte. Fogtam azt az ide kábelt, hátha a mostani volt rossz, beraktam az új gépbe, de ott még mindig nem ismeri fel.. Örülök, hogy nem ment tönkre a vinyó. Van valami ötletetek?

#2436 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 16:31

Idézet: Baliopi - Dátum: 2007. júl. 14., szombat - 7:40

Abittal tuningoltunk, BIOS-ban annak is fix volt állítva, aztán mégis padlón tekert mind az AGP, mind a PCI.
Abit NF8 volt a szent.

#2437 Felhasználó inaktív   Baliopi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 19:42

ezentúl biztos nem tuningolok. viszont a másik gépben jó a vinyó, nem értem.

#2438 Felhasználó inaktív   Baliopi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 12:48

ötlet?

#2439 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 15. 15:35

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 5:24

Milyen gépet használsz?
Milyen táppal?

A hdd-kre ránéznél pl egy HDsentinellel?

Milyen a gépem?

Egy AMD 4800+-ost, Gigabyte alaplappal, Super Flower Aurora 600w-os táppal. Így tömören.

Akkor próbálkozom a kábelcserével, örülnék, ha csak annyi lenne a gond...

Megnézetem a HDD Sentinel-el is a jövőhéten.

#2440 Felhasználó inaktív   Baliopi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 16:29

ja és meleg a vinyó, annak ellenére hogy fel se ismeri a bios.

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.