HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2561 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 29. 19:15

Idézet: Blöff - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 15:02

Hi!

Mennyire bonyolult cserélni egy Samsung meghajtómotort? Persze, hogy szeretném az adatokat visszanyerni!

Nem fogod tudni megoldani.
Előbb cseréled ki a lemezeket, mint a belepréselt motort.
Más kérdés, hogy ezektől még adataid nem lesznek, max egy halom hibás alkatrészed.

Szerkesztette: XC-biker 2007. 08. 29. 19:19 -kor

Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2562 Felhasználó inaktív   Templomegere 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 08:58

Hali!

Az a gondom hogy a 4 hdd közül 2 kissé megbúgatja a számitógépházat , és nagyon idegesítő , ha csend van akkor csak ezt hallani ... megőrülök lassan

2 db samsung 400gb pata , 320 gb sata
2 db wd 2db 320gb sata

valami ötlet ? tipp? vagy adjam el őket .......és akkor milyet vegyek ?
AMD you have the POWER

#2563 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 09:19

Idézet: Templomegere - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 7:58

Hali!

Az a gondom hogy a 4 hdd közül 2 kissé megbúgatja a számitógépházat , és nagyon idegesítő , ha csend van akkor csak ezt hallani ... megőrülök lassan

2 db samsung 400gb pata , 320 gb sata
2 db wd 2db 320gb sata

valami ötlet ? tipp? vagy adjam el őket .......és akkor milyet vegyek ?

Anno én a samsungomat ezért adtam el.
Bár most van 2db 400gb-os Seagate Barracuda 7200.8 ami szintén durván rezonál.
Szerencsére csak a munkavégzés idejére használom őket felváltva.

Nekem a 320gb-os Seagate Barracuda 7200.10 bejött. - ez a rendszer disk.

Szerkesztette: XC-biker 2007. 08. 31. 09:21 -kor

Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2564 Felhasználó inaktív   Templomegere 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 09:26

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 9:19

Anno én a samsungomat ezért adtam el.
Bár most van 2db 400gb-os Seagate Barracuda 7200.8 ami szintén durván rezonál.
Szerencsére csak a munkavégzés idejére használom őket felváltva.

Nekem a 320gb-os Seagate Barracuda 7200.10 bejött. - ez a rendszer disk.

na eddig ez nem sok :D 

létezik valami beépitő keret ? vagy valami gumibakos csavar ? vagy akármi ?
AMD you have the POWER

#2565 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 09:37

Idézet: Templomegere - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 8:26

na eddig ez nem sok :D 

létezik valami beépitő keret ? vagy valami gumibakos csavar ? vagy akármi ?

szerintem TTS-nél biztosan találsz megoldást.

Szerkesztette: XC-biker 2007. 08. 31. 09:37 -kor

#2566 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 31. 09:46

Segitsetek van 1 seagate barracuda 7200,9-es 160 gb -s meghajtom s-atás,a hibalyelenség
a következö amikor telepitették az uhulinux-ot elment az áram azóta nem indúl újra próbáltam már mindennel ami a rendelkezésemre ált de semmi.(Én a 0. szektórra tippelek ott lehet valami logikai gebasz.)
Bekapcsolásnál felpörög a bios megismeri csak nem bútólbe, a winxp sp2 a telepítésnél túl sokáig gondolkodik aztán le fagy a linux meg nem lát rajta particíot pedig van rajta 3 2 ntfs, 25 illetve 80 gb , 1 ext3 30gb ,1 swap 2gb .
Mlyen programmal lehetne helyre álítani?
köszi a segítségeteket.

Szerkesztette: adax01 2007. 08. 31. 09:56 -kor

A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#2567 Felhasználó inaktív   Templomegere 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 09:48

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 9:37

szerintem TTS-nél biztosan találsz megoldást.

a honlapon zero a találat  :mad:
AMD you have the POWER

#2568 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 10:05

Idézet: Templomegere - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 8:48

a honlapon zero a találat  :mad:

kérdezd meg, ne a honlapot nézd.

#2569 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 10:06

Idézet: adax01 - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 8:46

Segitsetek van 1 seagate barracuda 7200,9-es 160 gb -s meghajtom s-atás,a hibalyelenség
a következö amikor telepitették az uhulinux-ot elment az áram azóta nem indúl újra próbáltam már mindennel ami a rendelkezésemre ált de semmi.(Én a 0. szektórra tippelek ott lehet valami logikai gebasz.)
Bekapcsolásnál felpörög a bios megismeri csak nem bútólbe, a winxp sp2 a telepítésnél túl sokáig gondolkodik aztán le fagy a linux meg nem lát rajta particíot pedig van rajta 3 2 ntfs, 25 illetve 80 gb , 1 ext3 30gb ,1 swap 2gb .
Mlyen programmal lehetne helyre álítani?
köszi a segítségeteket.

másik rendszerben nézz rá az állapotára!

#2570 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 31. 10:09

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 10:06

másik rendszerben nézz rá az állapotára!

Már azon is túl vagyok.
Ami máshonnan kimaradt
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#2571 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 10:45

Idézet: adax01 - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 9:09

Már azon is túl vagyok.

és mit ír?

#2572 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 31. 15:21

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 10:45

és mit ír?

A nagy üres semmit látják se partícíó-k se semmi, se linux se windows nem lát rajta semmit formázatlan s particíótlannak látják. én ezt nem értem.
Pedig vanrajta 4 particíó, a bios felismeri s a win particíó-nak élnikellene rajta mert az felvan telepűlve rajta.
Nincs egy lowlevel programotok ha jól írom vagy egy disk edittor programotok ami egy ekkora dögöt lát és  meg lehet vele dólgozni ezt a dögöt?
Én már azon filózom hogy ha lessz egy ilyen programom, akkor szektoron ként 00 vagy ff -et rakok neki mert ugye a teszt prg-k is ff-et raknak a tesztelendő területre. (lehet hogy most hülyeséget írtam.)

Szerkesztette: adax01 2007. 08. 31. 15:37 -kor

Ami máshonnan kimaradt

#2573 Felhasználó inaktív   WaqWarYou 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 18:39

Áve!

Először a SATA <-> SATA2 topicba írtam, de ide kellett volna egyből:

Samsung probléma. Nem látta az alaplapi (ASRock P4VT8+) VT8237 vezérlő. Típusa: HD161HJ (160 GB, SATA2). Alaptételként látszott a manual-ban, hogy ezt nem jumperrel, hanem szoftverrel kell "visszabutítani" SATA1-be. Megtörtént. Akkor sem látta a lapom. Tudtam, hogy kevés fajtát ismer fel, számítottam rá. Vettem egy SIL 3512-es kártyát. Szinteén SATA1-es. Ezzel már látta, de állandóan fagyott a cucc. A kártya összeakadt valamivel, bármelyik slotba is tettem.
Eddig a mese.

Itt kezdődtek a gondok!
Leszedtem a HUTIL nevű vinyóbuzeráló progit. Próbálkoztam mindennel, ami csak aprogiban van. Azóta a 160 gigás vinyóm csak 137 gigás. Van egy olyan menüpont, hogy RESTORE NATIVE SIZE, de már a native size is csak 137 giga. Egészen pontosan - azt hiszem - az történt, hogy beállítottam az "Enable 48 bit LBA mode"-vel 137 gigát. Ezután ráeresztettem egy low level formatot.
Ha letiltom a 48 bit LBA support-ot, akkor engedi beállítani max méretnek a 160 gigát (LBA: 312581808), de nem hajtja végre (kiírja, hogy sikerült, de nem!).
Szintén a samsungról letöltötem a Disk Managert. Ebben van olxan lehetőség, hogy átállítható a diszk mérete. De ez már eleve nem enged nagyobb LBA-t megasni, mint ami a 137 gigához tartozik.
Köti az ebet a karóhoz, hogy ő 137 gigás. Lehet ezzel még kezdeni valamit?

Közben vettem egy Intel chipsetes lapot, amivel biztos, hogy menne, de nagyon boldog lennék, ha mind, a 160 gigát tudnám használni. (Azóta: Ez látja szépen, de még mindig nem tudom visszaállítani :()

Ha visszavnném a boltba, hogy nem 160-as kiröhögnének? Egyáltalán lenne belőle záros határidőn belül vinyó?
"A bolondok háza. Nem hülyék háza. Nem véletlenül nem építenek hülyék házát. Felemésztené az építőanyag készletet"

#2574 Felhasználó inaktív   Nightquest 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 04. 09:08

Idézet: WaqWarYou - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 19:39

Áve!

Először a SATA <-> SATA2 topicba írtam, de ide kellett volna egyből:

Samsung probléma. Nem látta az alaplapi (ASRock P4VT8+) VT8237 vezérlő. Típusa: HD161HJ (160 GB, SATA2). Alaptételként látszott a manual-ban, hogy ezt nem jumperrel, hanem szoftverrel kell "visszabutítani" SATA1-be. Megtörtént. Akkor sem látta a lapom. Tudtam, hogy kevés fajtát ismer fel, számítottam rá. Vettem egy SIL 3512-es kártyát. Szinteén SATA1-es. Ezzel már látta, de állandóan fagyott a cucc. A kártya összeakadt valamivel, bármelyik slotba is tettem.
Eddig a mese.

Itt kezdődtek a gondok!
Leszedtem a HUTIL nevű vinyóbuzeráló progit. Próbálkoztam mindennel, ami csak aprogiban van. Azóta a 160 gigás vinyóm csak 137 gigás. Van egy olyan menüpont, hogy RESTORE NATIVE SIZE, de már a native size is csak 137 giga. Egészen pontosan - azt hiszem - az történt, hogy beállítottam az "Enable 48 bit LBA mode"-vel 137 gigát. Ezután ráeresztettem egy low level formatot.
Ha letiltom a 48 bit LBA support-ot, akkor engedi beállítani max méretnek a 160 gigát (LBA: 312581808), de nem hajtja végre (kiírja, hogy sikerült, de nem!).
Szintén a samsungról letöltötem a Disk Managert. Ebben van olxan lehetőség, hogy átállítható a diszk mérete. De ez már eleve nem enged nagyobb LBA-t megasni, mint ami a 137 gigához tartozik.
Köti az ebet a karóhoz, hogy ő 137 gigás. Lehet ezzel még kezdeni valamit?

Közben vettem egy Intel chipsetes lapot, amivel biztos, hogy menne, de nagyon boldog lennék, ha mind, a 160 gigát tudnám használni. (Azóta: Ez látja szépen, de még mindig nem tudom visszaállítani :()

Ha visszavnném a boltba, hogy nem 160-as kiröhögnének? Egyáltalán lenne belőle záros határidőn belül vinyó?

Hello!

Ha Win XP-t használsz, van rajta legalább SP1? Az alap XP nem tud kezelni kb. 130 gigánál nagyobb vincsiket (ha jól emlékszem).
Remélem, nem értettem félre a helyzetet és tudtam segíteni.

#2575 Felhasználó inaktív   WaqWarYou 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 09:23

SP2-es XP-m van, de egyelőre nem kezdtem el a telepítést. A célom, hogy a vinyó saját diag programja ismét 160 gigásnak lássa.
"A bolondok háza. Nem hülyék háza. Nem véletlenül nem építenek hülyék házát. Felemésztené az építőanyag készletet"

#2576 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 09:31

Az a low level format nem nagyon kellett volna.
Próbáld meg az új alaplapodra dugva visszaállítani a 160gigát, tehát ott formázz low levelen. A boltban garinál szintén ciki lenne, ha kiderül, hogy low level formatot hajtottál végre, mert ez szervíz munka mindenki a saját felelősségére, és erősen nem ajánlott otthon ilyet csinálni.
My photos

#2577 Felhasználó inaktív   WaqWarYou 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 22:13

Na, megoldottam ;)
Visszavittem. Gond nélkül kicserélték. Ezért szeretek ott, abban a boltban vásárolni. Mert korrektek.
Elmeséltem mindent, amivel próbálkoztam - na, talán a low lev. formatot kivéve - tesztelték, természetesen, ugyanaz az effekt. Ezután cserélték. Persze, nem samsungot kértem. Noha, nem a márka volt a gond. Inkább választottam egy Seagate-t. Azt mondták a boltabn, hogy abból visznek vissza a legkevesebbet.

KÜLÖN KÖSZÖNET XC-BIKER-nek az alapos eszmecseréért!!!!  :respect:

#2578 Felhasználó inaktív   Nyertem 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 05. 02:48

Üdv!

Szimpla az esetem.
Maxtor DiamondMax10 (6L200P0), 200giga.
Egyedül lógott a kábelen, rajta a master jumper.
DVD író állt a házhoz, ezért masterről áttettem slave-re (nála ehhez NO jumper kell), és egy kábelre került egy 10 gigás csodával, amin (állítólag) az XP volt.

Innentől akármivel raktam egy kábelre (10gigás, dvdolvasó, dvdíró, csak az A: maradt ki :)), nem hogy ezt, de amazt sem ismerte fel. Fél órányi dugdosással logikailag kizártam, hogy a 200as a beteg.... Utána rádugtam az én masinámra is, amin nem olyan hangos a cooler, ekkor derült ki, hogy:

fel sem pörög.

UGYE nem??? UGYE NEM?!!! Lenyakaz a család. (művészi fotók, egyebek, archiválásra kiválogatva...), és azt hiszik, hogy én rontottam el. (50+évesek). Szerintetek??? Ha mégis, készséggel elhiszem, csak mondjátok meg, hol  :confused:

Mfg.date: 15 mar 2006, 3éves a gari ugyebár, de a papírja persze a holdban...

help me...  :confused:

#2579 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 07:09

Idézet: Nyertem - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 3:48

Üdv!

Szimpla az esetem.
Egyedül lógott a kábelen, rajta a master jumper.
DVD író állt a házhoz, ezért masterről áttettem slave-re (nála ehhez NO jumper kell), és egy kábelre került egy 10 gigás csodával, amin (állítólag) az XP volt.

Innentől akármivel raktam egy kábelre (10gigás, dvdolvasó, dvdíró, csak az A: maradt ki :)), nem hogy ezt, de amazt sem ismerte fel. Fél órányi dugdosással logikailag kizártam, hogy a 200as a beteg.... Utána rádugtam az én masinámra is, amin nem olyan hangos a cooler, ekkor derült ki, hogy:

fel sem pörög.

UGYE nem??? UGYE NEM?!!! Lenyakaz a család. (művészi fotók, egyebek, archiválásra kiválogatva...), és azt hiszik, hogy én rontottam el. (50+évesek). Szerintetek??? Ha mégis, készséggel elhiszem, csak mondjátok meg, hol  :confused:

Mfg.date: 15 mar 2006, 3éves a gari ugyebár, de a papírja persze a holdban...

Ha fel sem pörög gyanús, hogy nem kap áromot, tehát a tápcsati, illetve a vinyónál a csatlakozó érintkezők pozicióját érintkezését érdemes megmozgatni, helyrerakni, tisztogatni.

Viszont ebből egy dolgot megtanulhatsz. Ha egy adat fontos sose egy helyen legyenek meg, ami fontos arról kell biztonsági másolat, mert akár vinyó akár dvd mindenhol lehet adatvesztés.

UI: Ettől függetlenül azt a 10 gigás csodát már rég kivágtam volna a gépből. :D (az ma már nagyon lassú és visszafogja a rendszert.)
My photos

#2580 Felhasználó inaktív   WaqWarYou 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 13:35

Idézet: Nyertem - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 3:48

Üdv!

Szimpla az esetem.
...

Az előzővel egyetértésben, még hozzáteszem, hogy a helyzeted akkor sem reménytelen, ha nem sikerül beindítani.
A jelenségből valószínűsíthető, hogy a lemezek jók a vinyóban, max. az elektronika adta meg magát.
Tehát, ha már mindent megpróbáltál, mégsem megy, akkor szerezned kell egy jó elektronikát, vagy elviszed egy olyan helyre, ahol le tudják szedni róla az adatokat. Nem nehéz ilyet találni ;) Pl. ez a topic is elég hozzá ;)

Csak tippek, ha még nem próbáltad volna:
- Másik tápcsati
- Másik táp
- Másik gép (Ha pl. egy ismerősöd gépében be tudod izzítani, akkor ott is le tudod szedni az adatokat. Bár, ha fel sem pörög, akkor biztos nem alaplap/vezérlő hiba.)
- Saját tapasztalat: Ha sikerül életre kelteni, azonnal kezdd meg az adatok mentését!!! Ne próbálkozz diagnosztikával, stb, mert nem tudhatod, meddig marad használható. Jártam már úgy, hogy egy halottnak hitt vinyót sikerült mégegyszer beröffenteni, és pont annyi időre, hogy le tudtam menteni.

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.