Áve!
Először a SATA <-> SATA2 topicba írtam, de ide kellett volna egyből:
Samsung probléma. Nem látta az alaplapi (ASRock P4VT8+) VT8237 vezérlő. Típusa: HD161HJ (160 GB, SATA2). Alaptételként látszott a manual-ban, hogy ezt nem jumperrel, hanem szoftverrel kell "visszabutítani" SATA1-be. Megtörtént. Akkor sem látta a lapom. Tudtam, hogy kevés fajtát ismer fel, számítottam rá. Vettem egy SIL 3512-es kártyát. Szinteén SATA1-es. Ezzel már látta, de állandóan fagyott a cucc. A kártya összeakadt valamivel, bármelyik slotba is tettem.
Eddig a mese.
Itt kezdődtek a gondok!
Leszedtem a HUTIL nevű vinyóbuzeráló progit. Próbálkoztam mindennel, ami csak aprogiban van. Azóta a 160 gigás vinyóm csak 137 gigás. Van egy olyan menüpont, hogy RESTORE NATIVE SIZE, de már a native size is csak 137 giga. Egészen pontosan - azt hiszem - az történt, hogy beállítottam az "Enable 48 bit LBA mode"-vel 137 gigát. Ezután ráeresztettem egy low level formatot.
Ha letiltom a 48 bit LBA support-ot, akkor engedi beállítani max méretnek a 160 gigát (LBA: 312581808), de nem hajtja végre (kiírja, hogy sikerült, de nem!).
Szintén a samsungról letöltötem a Disk Managert. Ebben van olxan lehetőség, hogy átállítható a diszk mérete. De ez már eleve nem enged nagyobb LBA-t megasni, mint ami a 137 gigához tartozik.
Köti az ebet a karóhoz, hogy ő 137 gigás. Lehet ezzel még kezdeni valamit?
Közben vettem egy Intel chipsetes lapot, amivel biztos, hogy menne, de nagyon boldog lennék, ha mind, a 160 gigát tudnám használni. (Azóta: Ez látja szépen, de még mindig nem tudom visszaállítani

)
Ha visszavnném a boltba, hogy nem 160-as kiröhögnének? Egyáltalán lenne belőle záros határidőn belül vinyó?
"A bolondok háza. Nem hülyék háza. Nem véletlenül nem építenek hülyék házát. Felemésztené az építőanyag készletet"