HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2661 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 01. 11:38

Hali mindenkinek,

Rövid briefing a környezetről:
Van két vinyó:
- Maxtor 250 gigás Sata, gépben
-Samsung 250 gigás SATA, külsős, ez most lényegtelen, a Maxtorral van a gond.

Maxtor háromfelé van particionálva, C:, D:, és F meghajtó, C:-n Xp Service Pack 2-es, D:-n Adatok úgy általában, F:-en Vista Business magyar (és legális, meg az xp is mellesleg :) ). F: halt meg... Mind NTFS fájlrendszerű...

Tegnap sikerült rátalálnom egy PARAGON Partition Manager nevű dologra, és úgy megörültem hogy biztonsági mentés nélkül Xp-ben újraméreteztem az F: partíciót (kicsit kicsi volt már, gondoltam adok neki pár gigát a D:-ből, amiben nem is lett semmi kár), aztán mikor a paragon progi sikeresen megcsinálta a dolgot, bootoláskor mikor xp-be léptem volna kiírta hogy a chechdisknek le kell futnia, és le is futott, vesztemre, mivel onnantól kezdve az F: meghajtóm meghalt, ha sajátgépben rákattintok kiírja hogy nincs megformázva, formázzam e meg most, még mit nem! Egyébként meg jobb egérnél RAW formátumú, és látszólag 0 bájtos, ami igen kellemetlen lenne ha igaz volna, mivel mostanában csak Vistában dolgoztam... :s

Amit próbáltam:

- Easy Recovery
- Recover Data for NTFS & FAT
- Recover My Files
- PTDD Partition Table Doctor 3.5
- PC Inspector File Recovery
- TestDisk
- DiskPatch
- EASEUS Data Recovery Wizard

És talán más progik is, így hirtelen ennyire emléxem. A fájlok amiket néha találtak, nem azok amik a vinyón voltak, vagy nem értelmes fájlok...
Próbáltam Partition Table Doctorból fixboot-ot, semmi, nem képes lemenni...

Ha valakinek van 5lete hogyan mentsem meg az F: tartalmát (akár részlegesen is), azt nagyon szívesen fogadnám, mivel jelenleg a Vista telepítővel a kezemben viaskodom magammal, hogy még ne telepíts, még várj, hátha...

Előre is köszi!

P.s.: Sejtem, hogy a checkdisk cseszte el a meghajtó tartalmát mikor lefutott hogy "javítgasson", elvileg ahogy ovlasgattam külföldi fórumokon arra nincs megoldás... Nem akarok belegondolni...

#2662 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 01. 11:39

Sorry, double post volt...

Szerkesztette: Bendes 2007. 11. 01. 11:41 -kor

#2663 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 01. 15:35

Idézet: Bendes - Dátum: 2007. nov. 1., csütörtök - 11:38

Ha valakinek van 5lete hogyan mentsem meg az F: tartalmát (akár részlegesen is), azt nagyon szívesen fogadnám, mivel jelenleg a Vista telepítővel a kezemben viaskodom magammal, hogy még ne telepíts, még várj, hátha...

Előre is köszi!

P.s.: Sejtem, hogy a checkdisk cseszte el a meghajtó tartalmát mikor lefutott hogy "javítgasson", elvileg ahogy ovlasgattam külföldi fórumokon arra nincs megoldás... Nem akarok belegondolni...

Getdataback még véletlen sem volt? Mert a többi program hozzá képest szemét. Most már mindegy ugyan, de ilyen esetben szigorúan tilos a chkdsk futtatása, mert ez lesz a vége. Ha összeírkált mindent a vinyón akkor nem sok esélyed van, de azért a getdataback-et mindenképpen érdemes megpróbálni. Ha ő sem talál semmit, akkor már csak a hardveres megoldás marad.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2664 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 01. 16:08

Getdataback is ment, szintén semmi, hiába talál akármennyi fájlt, nem tudok velük mit kezdeni sajnos... Akkor marad a hardveres dolog...

#2665 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 14:18

Idézet: Bendes - Dátum: 2007. nov. 1., csütörtök - 16:08

Getdataback is ment, szintén semmi, hiába talál akármennyi fájlt, nem tudok velük mit kezdeni sajnos... Akkor marad a hardveres dolog...

Disk Editorral nézd meg a Disk Signaturát, ha az azonosító nem Hexa 07 akkor javítsd ki. Amit csináltál, az tipikus példája a sajátmagamnak okozok minél nagyobb kárt esetnek. Az ilyen hibákra nincsen automatikus javítóprogram, gondolkodni, számolni kell nem is keveset. A partíció maga nagyon könnyen visszaállítható - a tartalma már más kérdés.
Egyáltalán nincs garancia arra, hogy az ész nélkül futtatott CHKDSK miket törölt véglegesen és helyreállíthatatlanul!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2666 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 17:41

Engem a tartalma érdekel, mert az hogy van egy partíció, az szép meg jó, de ha nincs rajta a tartalom akkor nem ér semmit. Egyébként meg köszi de már megvolt a gyorsformat meg a reinstall ...

#2667 Felhasználó inaktív   yeffy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 16:09

Sziasztok!

Előre is bocsássatok meg,ha rossz helyen kérdezek,de ezt találtam "legalkalmasabbnak" a problémámra.
Adott egy Sams 250GBos SATA Hdd,ill egy Sony-NEC optiarc Labelflashes Satás DVD író.
Amint a gépemet elkezdem 220as fsb felé húzni, elkezd mindkét eszközöm meghalni,illetve a deszkám kezdi nem felismerni őket. Már jópárszor kellett Nero-s rendszervisszaállítást csinálnom,mert 225 ös-230as fsb => restart, semmi,restart,visszaállítás => ilyen + olyan fájl hiányzik,kérem telepítse újra ezt a szar winfost!!!  :reklamacio:  :reklamacio:  :mad:
Bocs a hangnemért,de egyszerűen nem tudok mit tenni! Minden rendben van a tuninggal,minden vissza van osztva,és semmi... Az atás Sams 160GBos vinyómnak 280as fsbnél sincs semmi baja... Kicsit érdekes ,mi? :reklamacio:  :think:
Na mindegy. Írtam már az AM2es topicba,de nem nagyon tudtunk rájönni, h mi a fasz baj le7 ezzel...
Kérlek segítsetek!! nagyon köszönöm előre is és bocsi ha  :offtopic: -ba írtam... :s

Sziasztok

Yeffy

Szerkesztette: yeffy 2007. 11. 12. 16:09 -kor

Gigabyte GA-MA78G-DS3H, AMD Athlon64 X2 5000+ @3150 MHz alapfeszen, GEIL Ultra 4096 MB DDR2 800 CL4 KIT, Sapphire AMD Radeon HD4830 Dual Slot Fansink (700/1000), SonyNEC Optiarc AD7200S, Hitachi 320GB 16 MB SATA2, Gigabyte Superb 460W, Gigabyte GZ-X2 Black.

..:: Üdv néktek, fiaim! :D ::..

#2668 Felhasználó inaktív   sunci_01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 08:38

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. okt. 23., kedd - 22:26

zozz_mail@kani.hu címen felvettelek MSN-en!

A legegyszerűbb megoldás, szerezz be egy GetDataBack-et, mindent visszahoz, többször volt ilyen gondom, mint neked.

Na add oda másnak csinálkd magad!
Telepít, next, next, next kész ennyi!

#2669 Felhasználó inaktív   GaBRIeL_ai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 14. 12:01

Sziasztok !

Nahh akkor most van teli a t*köm az egész ***** winyó mizériával. Múlthéten a 250es WD mellé vettem egy 500as SEGATE-t is (8 mega kesses, ST3500830AS ). Mindezt azért mert az alaplapom kapott némi italt az arcába 2 hete és az új alaplapra már csak 1 IDE csatit tettek, nekem viszont van 2 régi 120as meg egy 80AS + a DVDíró + a WD 250-es, tehát úgy gondoltam az IDE-s winyókat feltolom az új 500asra.

Olvastam prohardware fórumon hogy állítólag ezeknél az új winyóknál a kattogás természetes, ha sok ideig nem csinálsz semmit ami használná (fejleemelés ? vagymi). Mivel nemvagyok pro a témában nemtudom elhihetem-e ezt a kattogós dolgot, kicsit furcsának hat, mert régen az ilyen egyenlő volt a közeledő winyóhalállal).

Lefuttattam a HD SENTINEL nevü cuccot, ami kírta hogy van 46 bad block a winyón meg van amit tartalékba rakott stb. szóval jól hangzik a helyzet, de mondom azért nem 1 programra bízom magam, felteszem a mások által istenített HDD LIfe Pro progit és megnézem azzal is. Ott nem ír bad blockról, és csak töredék infót tud adni Sentinelhez képest. Utolsó választásként felmentem a Segate oldalára és lekaptam SeaTools nevü progit. SHORT GENERIC TEST-en átment, a SHORT SELF DIAGNOSTIC-on viszont bukó (kattog is közben a winyó szépen). A rámásolt cuccaimat gond nélkül visszatudtam másolni a 2db 120as és 1db 80as HDD-re, kattogáskor (tök változó hogy mikor csinálja, még nembírtam rájönni, vn hogy 2-3 óráig 1x sem) max megállt a másolás kicsit aztán ment tovább, írás / olvasás hibát nem tapasztaltam.

Olvastam a fórumokon hogy aki tudja kerülje a SAMSUNGOT (500as kellene cserébe ugye), ezért a 250es WD-mből kiindulva berendeltem cserébe egy 500as WD-t. Utána jöttem szétnézni HWSW-re hogy miket írogattok a témában és mit látok ? Van 500as WD fikázás is bőven (nyilván jogosan ha bukod az adatokat és nem azt kaptad a pénzedért amit szerettél volna)

Mostmár végképp nemtudom mi a francot vegyek, a Samsung olcsóbb és van rá 3 év GAR, a WD meg drágább, állítólag csendesebb stb. (Segate-t ezek után HA TÉNYLEG HIBÁS) nem mernék kérni helyette meg nincs is most a boltban.

Remélem lesz valami überokos agytröszt aki tud mondani bíztatót hogy akkor most melyiket vegyem (SAMSUNG vs WesterDigital)a 2 közül amiktől vagy itt vagy máshol óva intik az embert...

Előre is köszönet !

HDD SENTINEL képek a hibáról:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
Kép

#2670 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 19:42

A WD-t nyugodtan megveheted. Bár nekem Samsungom is van, és remekül működik, de sokan panaszkodnak rá, ezért azt nem ajánlom.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2671 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 07:59

Ez a melyik vinyó szerintem nagyon széria kérdése. Nekem 3 samsung van a gépemben (3 év gari mégis csak jól jön) és semmi baj nincs vele, mondjuk ha lenne akkor meg gari. A mostanában kialakult hangulat miatt viszont nem tudom mire gariznék, ha bedöglene az egyik. Seagate-ekkel nincs valami jó tapasztalatom, a WD-t sokáig használtam és jó volt (aztán a mérete és sebessége miatt kikopott a gépből), de régi széria, ami a maiakra már nem biztos, hogy igaz.

Fene tudja mindenben van hibás. Talán a könnyebb garis intézés és hosszabb gari idő lehet szempont.  :rolleyes:
My photos

#2672 Felhasználó inaktív   Straum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 12:55

Sziasztok!
Látszólag legalábbis számomra érthetetlen probléma:
Vettem egy Samsung SP1613N 160 Gb os vinyót. Tettem rá Xp-t , az előző Samsung SP0802N vinyómat beraktam primary slave nek, és itt kezdődik a gond. A rendszer 32 Gb-ot lát, többet nem bárhogy is csűröm csavarom. Ha visszateszem egyedüli vinyónak, formázható megvan a teljes 80 GB, de ha slaveként van bennt, sem a windows, sem a Partition magic nem képes többet látni 32 GB nél és nem tud vele mit kezdeni. Az alaplapom Asus a7n8-x, ATA, a vinyók ATA.
Hozzáteszem, van egy maxtorom 80 Gb os, először azt sem akarta látni, de aztán azt látta, legalábbis adatot átmentettem az újra, de azzal sem volt kibékülve:(
Van ötletetek?

#2673 Felhasználó inaktív   Straum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 13:20

Megoldódott. Cable selectre keltt kötni a második vinyót.

#2674 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 14:42

Idézet: mythbuster - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 14:54

Amugy kedves elvtársaim, ha valaki vinyot akar vásárolni, akkor a samsungot, es a maxtort messzitre kerulje el :D en mar minnya 3 hónapja, napi 24 órában járatom a Western Digital 320GB SATA2 es vinyomot :) semmi baja sincs...meg a hangja se valtozott, (mint a maxtornak vagy a samsungnak , hogy 1 het uptime utan ugy csinal mint egy kombájn :))

Ezt a "samsungot és maxtort" kerülje el szerintem jobb ha csak a te saját szubjektív véleményednek tudod be.
Igaz én a WD-vel se cumiztam be, ellenben a maxtorral se...most meg épp pár "samut" vizsgálgatok  :Đ
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#2675 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 14:47

A konyhai gépben levő maxtorka, órákban méri a power on time-ot, 0volt amikor megvettem természetesen 2001-ben:
Kép
Maxtor..
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#2676 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 14:48

Straum: Csak úgy megjegyzem, szerintem a CAP limit jumpert raktad fel a HDD-re, és nem slave-nek tetted be. ;) Ugyanis, Samsung-nál slave úgy lesz, hogy nincs master és cable select jumper sem a HDD-n.

Szerkesztette: brd 2007. 11. 15. 14:49 -kor

#2677 Felhasználó inaktív   Straum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 21:39

Idézet: brd - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 13:48

Straum: Csak úgy megjegyzem, szerintem a CAP limit jumpert raktad fel a HDD-re, és nem slave-nek tetted be. ;) Ugyanis, Samsung-nál slave úgy lesz, hogy nincs master és cable select jumper sem a HDD-n.

Ez bizony könnyen elképzelhető:DDD

#2678 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 10:32

Van egy Hitachi meg egy WD vinyóm, mindkettő ugyanolyan SATA2 320GB 16MB-os alap asztali vinyó, szilikonsínben.
Ha együtt működnek, nagyon erős, mély pulzáló hangot adnak ki. Külön-külön viszont nem.
Beszéltem valakivel, akinek két WD csinálja ugyanezt, úgyhogy elbizonytalanodtam.
Ha lefogom a ház fedelét, vagy megemelem, akkor sem csökken hallhatóan ez a pulzálás.
Van valakinek ötlete, mit lehetne ezzel kezdeni?

#2679 Felhasználó inaktív   GaBRIeL_ai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 17. 16:01

nahh, végül visszavittem a segat 500asat, (tegnapra mr 50 fölötti volt a bad blockok száma HD sentinel szerint, 3 nap alatt 15ről 65re ment fel) 500as legújabb WD némi ráfizetéssel figyelt be a helyére, eddig faszán megy, KOPP KOPP KOPP.

#2680 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 02:57

Idézet: ion - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 10:32

Van egy Hitachi meg egy WD vinyóm, mindkettő ugyanolyan SATA2 320GB 16MB-os alap asztali vinyó, szilikonsínben.
Ha együtt működnek, nagyon erős, mély pulzáló hangot adnak ki. Külön-külön viszont nem.
Beszéltem valakivel, akinek két WD csinálja ugyanezt, úgyhogy elbizonytalanodtam.
Ha lefogom a ház fedelét, vagy megemelem, akkor sem csökken hallhatóan ez a pulzálás.
Van valakinek ötlete, mit lehetne ezzel kezdeni?

Semmit. Nekem 3 db Samsung kezdett félelmetesen berezonálni, ráadásul pulzálva, olyan 5 mp-es fázisidővel, vagyis elhalkult-felerősödött stb. A géppel egy szobában alszom, tehát ez nem maradhatott így, ezért az egyiket kivágtam, azóta mentésre használom, egy Hita került a helyére, így most kuss van.

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.