HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#1561 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 05. 12:10

Idézet: Bilux - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 10:13

Vista driver

Audigy szériához márc 5
X-FI márc 8-9

Elvileg...

Ez azt jelenti, hogy a driverben már THX setup lehetőség is lesz stb-stb? :)
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1562 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 12:38

Idézet: Daedalus - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 10:21

Ez tipikusan a balkáni csúsztató hozzáállás egyik megnyilvánulása, ezért tart ott az ország ott ahol most.
Lehet, hogy nekünk szar, de másnak is, úgyhogy annyira nem is... nehogy már másnak jobb legyen..
Titeket az boldogít, hogy másnak is szar?
Ez olyan, mint amikor a kisiskolás gyerek azzal védekezik, hogy dehát a gazsi IS megbukott matekból.

Balkán '07

Aham. Akkor magyarul mondom: az hogy szar a driver support: HÜLYESÉG.
Kép

#1563 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 12:54

Pedig tényleg szar
Nekem amióta az eszemet tudom, creative hangkártyáim voltak/vannak: sb64awe-sblive-audigy-audigy2plat.-audigy2zs

Mindig, ismétlem : MINDIG volt valami probléma : hol csak az angol windowssal ment rendesen,a magyarral nem, hol összeakadt a távirányítóval a bluetooth, néha 'csak' recsegett, pattogott, de volt kékhalál is.A gyári lemezen lévő programokat volt hogy fel sem tudtam telepíteni, mert közben kifagyott (utólag kiderült, a hyperthreadingos új P4 miatt nem is indulta telepítő, de még manuálisan sem).
A supportnál kérdéseimre mindig olyan általános osztály negyedikes szintű válaszokat kaptam (programozó végzettségű vagyok) amiktől röhögőgörcsöt kaptam.
Szerintem azért ennyi pénzért (80khuf-ért vettem az utolsó kártyám) tényleg lehetne stabilabb az eszköz/driver.
Sokszor csodálom, hogy az alaplapi hangkeltők driver-e olyan patent,egyedül az alapzajuk zavar,meg hogy nem szól olyan szépen,ezért mindig visszaraktam az audigyt, miután mérgemben kivágtam a gépből. Nekem nem kell tényleg a csilli-villi felület, de azért elvárom, hogy egy ilyen hangkártya recsegés pattogás nélkül stabilan szépen szóljon.
Nem csodálom hogy a MS-nél megunták a dolgot, és bizony ráférne egy versenytárs, akkor jobb árakkal karöltve jobb minőséget lehetne elérni.

Szerkesztette: krisz123 2007. 03. 05. 12:55 -kor

#1564 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 13:14

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 9:40

Ezen a topikon már-már vallásos áhitattal övezett glória veszi körül a Creative termékeket. Nem lehet hiba a driverben, mert Creative. Ha valaki "mást vall", akkor az gaz gyaur és a gyehenna tüze égesse meg. Nézzem meg a specifikációkat, van Crystalizer, hát nem elég nekem? Meg DSP is van. És vannak effektek és EAX 5.0 és még ki tudja mi (van).

" Mert a sok játékos elvárná, hogy a csili-vili "profi" driver működjön az új rendszer alatt is. Igaz, hogy az XP tök jól megy még, de az új játékok majd csak Vista alatt jönnek ki és nekik kell a csoda térhang és az ekvalizeres "Sony Trinitron hang" is. És szegények most csak pislognak, hogy hirtelen cserben hagyta őket az a gyártó, akinek bizalmat szavaztak és kemény delláért megvették a termékeit. "

Hát ez szép mese volt!  ;) még akár lehet is benne valami.

Annyira reagálnék hogy "value" szériás cuccal van/volt a probléma. Ezzel el is mondtam mindent (keveset fizetek de sokat akarok effektus, ha nem működik jól eax4-el(mert csak eax 3-at tud) "monnyon" le a gyártó) De Sutyi már írt olyat is hogy Crystalizer+cmss együttes használatakor meghal a kártya, és 80-90%-os a processzorterheltség...khmm-khmmm....szóval kezeljünk mindent a helyén.

Én személy szerint nem a színes  doboz és driverfelület miatt vettem X-Fi/Audigy2/Audigy1/Live-ot hanem az általad oly szépen megmosolygott DSP/térhang miatt! De képzeld, ha pl az Auzentech X-Meridian tudná az EAX5-öt nem is gondolkoznék sokat.

Igazad van a Vista készítői biztosan megelégelték a színes szagos driverfelületeket...(a Vista az mi ha nem az) :D
Csak azt nem értem az Open Al-t azt miért hagyja működni a Vista !(pedig azt is a Creative fejleszti ám)
Mellékesen az openal.org-on a fejlesztői jegyzetekben már most olvasható néhány szó az EAX-ok utódjáról.

Ami miatt az ÉN szemem szúrja a Vista az a kompatibilitás teljes elvetése.
Kép

#1565 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 13:20

Idézet: krisz123 - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 12:54

Sokszor csodálom, hogy az alaplapi hangkeltők driver-e olyan patent,egyedül az alapzajuk zavar,meg hogy nem szól olyan szépen,ezért mindig visszaraktam az audigyt, miután mérgemben kivágtam a gépből.

A minap pakoltam Újra unokatestvérem laptopján a hangvezérlőt(realtek) mert úgy se-szó-se-beszéd módjára elröppent. Akkor most....wtf ?! ;)
Kép

#1566 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 13:26

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 12:10

Ez azt jelenti, hogy a driverben már THX setup lehetőség is lesz stb-stb? :)

Reméljük.
Intel GM45 + ICH9M|2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400 (1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache|512 MB NVIDIA GeForce 9600M GT |2 GB 1066 MHz DDR3|500 GB, 4200 RPM, SATA, 8MB cache|18,4" 1920x1080 pixel, BrilliantView
3DMark06 6565 pont /Windows 7 64bit/
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-

#1567 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 13:42

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 13:14

.
.
.

Nem mese, kábé így folyik a fejlesztés más iparágakban. Már akár 1.5-2 évvel korábban elkezdenek egy alrendszert a végleges specifikációkhoz igazítani, aztán a release időpontjára mindennek működnie kell. Ha a beszállító rossz teljesen, akkor nem is nominálják. A Creative esetében kicsit érdekes a helyzet, mert most szinte csak ez van, nincs választék. Így a logika szerint lehet akármilyen, de úgyis ezt fogják használni. Úgy tűnik ezt megelégelte a MS és úgy döntött, hogy a jelen helyzetben bizonytalan az alrendszer, így nem lesz a release része.

A value cuccokat nem csak azért veszik meg, mert keveset fizet és sokat akar. Ez megint a gyártó hibája. A cost save nagy úr, inkább csinálnak egy lebutított kártyát (ráerőltetve a marketing által az "alsóbb rétegekre" is a felsőbe tartozó dolgokat), mert drágább egy külön olcsó kártyát megtervezni és a gyártást fenntartani. Minél kisebb legyen a komplexitás. Esetleg még a DSP is rajta van, csak a biosz letilt egy csomó funkciót.

A térhang a játékosok elvárása. Ők egy kis réteg, akik viszont mindig a legújabb feljesztéseket akarják használni és kemény pénzeket ölnek a hobbijukba. Tehát bár szűk réteg, de a vásárlói erő szempontjából nem lebecsülendő. És az új fejlesztéseket először ők veszik meg, tehát gyakorlatilag ők finanszírozzák meg a "plebejusoknak" a későbbi olcsó kártyákat is. Ezért dupla szemétség őket így cserben hagyni.
Az igaz, hogy a value kártyák hozzák a nagy lét, de a játékosok és power felhasználók azok, akik a piaci igényükkel az újra vezérlik az egész fejlődési irányt a marketinggel karöltve.

Én egyáltalán nem védem a gyártókat, és az operációs rendszerek is teljesen hidegen hagynak. Viszont azt olvasom, hogy megy a hőzöngés és felháborodás (teszem hozzá, hogy bizonyos mértékig jogosan), miközben az alapvető okokat több szereplő akciói hozták össze, nem a világ esküszött össze a Creative ellen.

Mondok egy történetet, ami hasonló és szintén elég sok embernek okozott kárt. 1983 körül a Canon még nem tartott ott, ahol most. A fényképezőgépei eléggé alárendelt szerepet játszottak az akkori Nikon és Minolta gépekkel szemben. Az akkori lencséket támogató FD-mount elég jól működött a manuális élességgel, de az autofocus gépekkel már nem olyan jól működött. Az emberek akkor is vásároltak jó drágán lencséket és sokan felhalmoztak egy olyan gyűjteményt, amivel évekig fotóztak békében.
Aztán a Canon rájött, hogy az egész rendszer alkalmatlan az autofocus kezelésére és kitalálta a mai is futó EOS rendszert. Ez fizikailag sem kompatibilis az FD-vel. Akik előtte megvettek több ezer dollár értékben lencséket, azok újra vehettek EOS rendszerűt. Ez egy elég szuicid lépés volt, de bejött a végén. A Canon féle AF azóta is az élvonalban van, az EOS lencsék is nagyon jó minőségűek. Viszont akkoriban vérig sértettek jó pár embert, akiket igen rosszul érintett, hogy egyik napról a másikra kijött egy új rendszer. Hiába jobb és jövőállóbb, ha van több ezer dollárnyi lencséd és fényképezőgéped a régi rendszerből.

Kicsit más a szituáció, mert ott át lehetett állni Minoltára vagy Nikonra, most meg ki lett irtva az összes másik gyártó, de legalábbis a piaci pozíciót bekebelezte a Creative. Viszont most azon a határon mozog a szituáció, hogy a fentiek alakuljanak ki. Annyi pozitívum van, hogy itt "csak" szoftveres az eltérés, a jelenlegi kártyák azért még működnek. De el tudom képzelni, hogy nem kicsit vagytok miatta idegesek.

A kompatibilitást egy ideig lehet erőltetni, de ha annyira nagy nyűg a megtartása, akkor egy idő után sajnos lépni kell. Sokkal jobban lehet optimalizálni egy új rendszert, ha nem kell a legacy cuccokkal törődni. Ez mondjuk elég radikális lépés, a használatban levő (egyébként teljesen működőképes) eszközök ilyen elvetése hatalmas felzúdulást tud kelteni.

Szerintem idővel lesznek driverek Vista alá is, csak kell várni, amíg a napon sütkérező dinoszaurusz megmozdul és végre elkezd valamit csinálni is. Ez az igazán lassú, amíg a meetingeken végre hoznak döntést és adnak parancsot a kis idomított programozóiknak, hogy akkor ma délután COB-re (closure of businness) kell egy driver.

De drukkolok Nektek, hogy elinduljon végre a folyamat. A piac nyomása is segíti az ügyeteket, lesz ebből még valami.

Üdv!
.
.
.

#1568 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 14:05

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 9:40

Szerintem csak beképzeled magadnak a problémákat :)

Egen, annyira szugerálom, hogy tényleg ezt csinálja...  :D

Nem a vicc kedvéért írtam le a gondjaimat, ezek vannak sajnos.

Szerkesztette: sutyi^ 2007. 03. 05. 14:06 -kor

"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1569 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 05. 14:14

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 13:20

A minap pakoltam Újra unokatestvérem laptopján a hangvezérlőt(realtek) mert úgy se-szó-se-beszéd módjára elröppent. Akkor most....wtf ?! ;)

Hú.
Te már láttál olyan terméket-szoftvert hardvert, ami tökéletes volt és nulla probléma volt vele? :think: vagy a nagy számok helyett elveszünk az egyedi marhaságokban?
Vagy explicit ki lehet jelenteni, hogy az általad tapasztalt hibának az oka a realtek vagy a hozzá adott ilesztőprogram volt az oka?
Felesleges.

Szerkesztette: didyman 2007. 03. 05. 14:14 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1570 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 14:18

Idézet: didyman - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 14:14

Hú.
Te már láttál olyan terméket-szoftvert hardvert, ami tökéletes volt és nulla probléma volt vele? :think: vagy a nagy számok helyett elveszünk az egyedi marhaságokban?
Vagy explicit ki lehet jelenteni, hogy az általad tapasztalt hibának az oka a realtek vagy a hozzá adott ilesztőprogram volt az oka?
Felesleges.

Csak ez a "marhaság" fordítva is igaz, de ebben az esetben meg: "szar a driver támogatás"..... :rolleyes: no comment

Szerkesztette: Lacee78 2007. 03. 05. 14:20 -kor

Kép

#1571 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 14:20

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 13:14

Annyira reagálnék hogy "value" szériás cuccal van/volt a probléma. Ezzel el is mondtam mindent (keveset fizetek de sokat akarok effektus, ha nem működik jól eax4-el(mert csak eax 3-at tud) "monnyon" le a gyártó) De Sutyi már írt olyat is hogy Crystalizer+cmss együttes használatakor meghal a kártya, és 80-90%-os a processzorterheltség...khmm-khmmm....szóval kezeljünk mindent a helyén.

Én személy szerint nem a színes  doboz és driverfelület miatt vettem X-Fi/Audigy2/Audigy1/Live-ot hanem az általad oly szépen megmosolygott DSP/térhang miatt! De képzeld, ha pl az Auzentech X-Meridian tudná az EAX5-öt nem is gondolkoznék sokat.

Igazad van a Vista készítői biztosan megelégelték a színes szagos driverfelületeket...(a Vista az mi ha nem az) :D
Csak azt nem értem az Open Al-t azt miért hagyja működni a Vista !(pedig azt is a Creative fejleszti ám)
Mellékesen az openal.org-on a fejlesztői jegyzetekben már most olvasható néhány szó az EAX-ok utódjáról.

Hát az aranycsatis Audigyt nem neveztem volna kifejezetten olcsónak annó. :D

Én akarok sokat kevés pénzért? Nekem nem kell EAX4, szóljon abban amit tud a kártya, azt köszönöm szépen. De még abban sem megy zökennés mentesen, nos tehát kérdem én, ha ki kell kapcsoljam azt amiért megvettem, akkor gyakorlatilag pont ugyanott vagyok mintha az alaplapit használnám, és pénzt adtam ki a semmire.

Hát írtam olyat, mivel első driverekkel meg is volt halva tőle a kártya a megjelenésekor.
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
Twittegylet

#1572 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 14:23

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 14:20

Hát írtam olyat, mivel első driverekkel meg is volt halva tőle a kártya a megjelenésekor.

Na hát ez az ami nem igaz.
Kép

#1573 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 14:24

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 14:23

Na hát ez az ami nem igaz.

Neked, nállam volt XtremeMusic, láttam amit láttam, aztán mindenki azt hisz amit akar.
Twittegylet

#1574 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 14:27

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 14:24

Neked, nállam volt XtremeMusic, láttam amit láttam, aztán mindenki azt hisz amit akar.

Érdekes, NÁLAM meg a kezdetektől specifikációknak megfelelően teljesít. Senki nem mért még rajtad kívül ilyet. De erről már beszéltünk egyszer, és nincs kedvem magam ismételni. :smoker:
Kép

#1575 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 05. 14:28

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 14:18

Csak ez a "marhaság" fordítva is igaz, de ebben az esetben meg: "szar a driver támogatás"..... :rolleyes: no comment

Na de Uram. Könyörgöm. A zalaplapi ríltekkgagyival olykor felmerülnek gondok, nagyon ritkán csúszik be hibás illesztőprgram, hw szinten nuku inkompatibilitás, ugyanúgy csúszik VIA alá, mint NForce-hoz (más PCI eszközzel bír ütközni ez is, nem tagadás :D ), megy, feltelepíted, 5 perc, van egy 4M-t foglaló applikációja és ennyi, működik gond nélkül. Az általad leírt hiba pl. fehér holló. És ezt kapod 1000-3000Ft-ért végfelhasználóként is. Ellenben az ennek 5-20x-osát kitevő kreatív termékekkel mi a helyzet? Valóban ilyen színvonalú a dolog? Mert ezért az árbeni többletért nem csak hw-es tudást vársz el a cucctól, hanem értékéhez illő támogatást (szupport, jól beszélsz hunglisül), ilyen kvalitású illesztőprogramot is. Vagy HW-t tudunk hegeszteni, hozzá illesztőprgramot meg hát hümm? És itt nem az x-firől van szó, hanem az eddigi összes befutott kretív termékről. Gond ezekkel sincsen, eddig mindent meg tudtam oldani, de amíg a szaros realtekből 20 telepítéskor egy apró bibi adódik, amit egy 5 perc utánajárással megoldok, addig kreatívéknál ez kb. 20-ból 5 és a megoldás általában nem 5 perces. Ezt várjam el ezért a többletért normálisnak?

Szerkesztette: didyman 2007. 03. 05. 14:30 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1576 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 14:32

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 14:27

Érdekes, NÁLAM meg a kezdetektől specifikációknak megfelelően teljesít. Senki nem mért még rajtad kívül ilyet. De erről már beszéltünk egyszer, és nincs kedvem magam ismételni. :smoker:

XtremeMusicod van és egyből vettél mikor megjelent? Mert ha nem, akkor hanyagoljál, hogy nállad jó a kezdetektől fogva. :D
Twittegylet

#1577 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 14:34

Idézet: didyman - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 14:28

Na de Uram. Könyörgöm. A zalaplapi ríltekkgagyival olykor felmerülnek gondok, nagyon ritkán csúszik be hibás illesztőprgram, hw szinten nuku inkompatibilitás, ugyanúgy csúszik VIA alá, mint NForce-hoz (más PCI eszközzel bír ütközni ez is, nem tagadás :D ), megy, feltelepíted, 5 perc, van egy 4M-t foglaló applikációja és ennyi, működik gond nélkül. Az általad leírt hiba pl. fehér holló. És ezt kapod 1000-3000Ft-ért végfelhasználóként is. Ellenben az ennek 5-20x-osát kitevő kreatív termékekkel mi a helyzet? Valóban ilyen színvonalú a dolog? Mert ezért az árbeni többletért nem csak hw-es tudást vársz el a cucctól, hanem értékéhez illő támogatást (szupport, jól beszélsz hunglisül), ilyen kvalitású illesztőprogramot is. Vagy HW-t tudunk hegeszteni, hozzá illesztőprgramot meg hát hümm? És itt nem az x-firől van szó, hanem az eddigi összes befutott kretív termékről. Gond ezekkel sincsen, eddig mindent meg tudtam oldani, de amíg a szaros realtekből 20 telepítéskor egy apró bibi adódik, amit egy 5 perc utánajárással megoldok, addig kreatívéknál ez kb. 20-ból 5 és a megoldás általában nem 5 perces. Ezt várjam el ezért a többletért normálisnak?

Köszönöm, hogy összefoglaltad a lényeget.  :respect:
Twittegylet

#1578 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 14:36

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 14:32

XtremeMusicod van és egyből vettél mikor megjelent? Mert ha nem, akkor hanyagoljál, hogy nállad jó a kezdetektől fogva. :D

Fata1ty-m van , és még akkor vettem amikor még nem volt kapható az országban(nem paradoxon: külföldről lett rendelve ,2005.09), amúgy hanyagollak...teszteltesd le bárkivel akár itt a fórumból is SENKI nem fog ilyen eredményt kapni...sokkal inkább felteheted magadnak a kérdést:"vajon mit baxtam el telepítéskor?" :D

Szerkesztette: Lacee78 2007. 03. 05. 14:48 -kor

Kép

#1579 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 14:55

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 14:27

Na, sajnos ez nem a legjobb hozzáállás. Mondhatnám strucc-politika.

Egy eset nem lehet alapja egy statisztikának. Kettő sem. Egy statisztika sok esetből áll össze, amit matematikai módon is lehet vizsgálni. Ha ex katedra kijelented, hogy "senki nem mért még rajtad kívül ilyet" az azt feltételezi, hogy az összes hibás esetet kivizsgáltad és összegezted. Ez simán lehetetlen, ráadásul még a napszemüveges laza nézésű smiley sem nyomja meg annyival a jelentőségét a kijelentésnek, hogy ezt tényként kezelhessük.

Azt elhiszem, hogy drága volt a "fatális" kártya és sok effekt is van, de a saját tapasztaltaidat nem lehet kivetíteni egy sokaságra. Mert hibás lesz az egész feltételezés. Nyugodtan elhihetnéd, hogy még a csúcs kártya is tud érdekes eseményeket produkálni, mert a driver nem képes lekezelni a környezetét. És ez nagy baj, mert semmi más feladata nem lenne, mint hogy működjön. És ha nem teszi, akkor a hoppon maradt vásárló nem fogja azt fejtegetni, hogy "ó, biztosan csak egy elenyésző százalékot képviselek én, a többieknek jó", hanem rámondja, hogy sz*r és oda a bizalom.

Az pedig sajnos még mindig igaz, hogy a termékpaletta nem fedi le a felhasználói igényeket. Viszont megpróbálja ráerőltetni a felhasználókra a termékpalettát olyan módon, hogy a fejükbe plantálja a marketinges maszlagot, hogy márpedig ez kell. Nem kell, csak olyan hatékonyak, hogy elhiszed, hogy ez kell.

Én szívesen vennék Creative kártyát, ha lenne számomra kielégítő megoldásuk, de jelenleg nincs. Így nem veszek. A marketingesek pedig cigánykereket is hányhatnak, nem számít. Hallgatok zenét a zenegépen, a számítógépet addig sem bámulom.

Üdv!
.
.
.

#1580 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 15:15

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 14:55

"ó, biztosan csak egy elenyésző százalékot képviselek én, a többieknek jó", hanem rámondja, hogy sz*r és oda a bizalom.

Phobos, minden tiszteletem a tiéd a kimértségedért.
Persze előfordulhatnak egyedi esetek, de számos oka lehet, mind a szoftverkörnyezetben, mind a hardveresben. Ugye erre való az FAQ.

De amit most  láttál az egy régebbi vita utórezgése. 

Na pont erről volt meggyőződve Sutyi anno! Ezért linkeltem képekkel karöltve pár tesztet(amit azóta töröltek a tárhelyen :( ) de egyébként senki nem állt még elő ilyen esettel rajta kívül(itt a fórumon), és hivatalos tesztekben sem mértek hasonlót. A különbség 2őnk közt hogy én bármikor tudom bizonyítani az állításainak helytelenségét , ő pedig nem(természetesen a régebben "elhangzott" vita állításaira gondolok).

Szerkesztette: Lacee78 2007. 03. 05. 15:24 -kor

Kép

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »