HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? III. Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 06. 14:55

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 14:09

Hááát finoman is szólva, nem ezzel a kocsival kéne hasonlítgatni, mert nem. Igazad van, hogy ezzel hasonlítod, mert azzal (is) van tapasztalatod. Az alap Omega 3.0 24V 204 ló, plussz még amit Irmscher-ék rápakkoltak, Veki 1.8 meg 122 paci...
Miért köveznénk meg, nekem is teccik kívűl, belűl. (Nem úgy, mint az új Passat, szvsz nem vmi szép belűlről, az orrán meg ott van az az iszonyatosan bűnronda krómkeret, mintha vmiféle kissebsségi vajdának csinálták volna, hogy az is ragyogjon, ne csak a gazdája...)
Én nem rágodnék azon, hogy nincs benne pohártartó, meg pakolórekesz, mivel eddig (szvsz) sem nagyon voltak benne. Az A Vekiben van valami pohártartó féle a kesztyűtartó lehajtott ajtajában, de nem tudom, hogy mi férne oda be, max. egy 0,33-as Heineken, vagy vmi afféle...

Engem 1általán nem zavarna az a tény, hogy a garázsomban ott áll egy fullos GTS Vectra, akár 15 misiért sem...

Ezt ne vedd magadra, csak gondolkodj el rajta!

Tehát: tudjuk, hogy erőteljesen el vagy fogulva az Opelek, főleg a Vectra iránt, nem kell még párszor megerősíteni.

Viszont ennél kevesebb pénzért pl. dízel Mondeot is osztanak. Igaz, az valamivel kevésbé felszerelt.

#382 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 14:58

Itt szokott állni a cég előtt egy GTS Vectra, majd fényképezek, jó?  :p  :Đ

(még mindig nem értem egy dízel Mondeo miért "jobb" egy Nektárnál, s amúgy is a Mondeo: mert olcsóbb?)

#383 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 15:17

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 15:58

(még mindig nem értem egy dízel Mondeo miért "jobb" egy Vektárnál, s amúgy is a Mondeo: mert olcsóbb?)

Na látod, ezen már én is elgondolkodtam!!! Okés, hogy a Ford indította el az egész autós cirkuszt (T modell), és nekik köszönhetjük, hogy most itt vitatkozunk, érvelünk satöbbi, de sztem egy fikarcnyit sem "jobb" kocsi a Ford, mint az Opel. Ez is olyan, hogyha nem született volna meg Edison, akkor most gyertyafényhél nézhetnénk TV-t!!!
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#384 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 15:18

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 15:55

Tehát: tudjuk, hogy erőteljesen el vagy fogulva az Opelek, főleg a Vectra iránt, nem kell még párszor megerősíteni.

Nevezhetjük elfogultságnak is, én inkább rajongásnak hívom... :drive:

#385 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 15:24

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 15:55

Ezt ne vedd magadra, csak gondolkodj el rajta!

Viszont ennél kevesebb pénzért pl. dízel Mondeot is osztanak. Igaz, az valamivel kevésbé felszerelt.

Emberek, nem tudom, hogy ti hol éltek, de 15 millából én se Fordot, se Opelt, se VW-t nem vennék, sőt egyáltalán semmi kommersz márkát. Annyi pénzból már jó mercit, bömöst, csúcs alfát, sőt még Porschét is lehet venni.
15 milla pl egy E350 merci.

Szerkesztette: Syner 2005. 06. 06. 15:34 -kor

így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#386 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 15:42

Én meg nem vennék 15-ért semmilyen kocsit. :) Annyiért neccesen sorházat vehet az ember. De jobb lakást tuti. Bár, egy lakás, csak lakás, ház az igazi. :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#387 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 15:49

Idézet: leslie - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 16:42

Én meg nem vennék 15-ért semmilyen kocsit. :) Annyiért neccesen sorházat vehet az ember. De jobb lakást tuti. Bár, egy lakás, csak lakás, ház az igazi. :Đ

Mit nekem lakás, ha van egy jó mercim! :D  Legalább nem nyúlják le mikor benne alszok.

Szerkesztette: Syner 2005. 06. 06. 15:51 -kor

így hamarabb megtalálsz:

#388 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 16:33

Syner:

szerintem az alfát elírtad ugye?
Az addig oké, hogy a betüvel kezdődik.. de én valahogy audit látok ott. :D

Má nem azért, hogy beszóljak... de az alfa miben több, mint egy ford?
Lehet persze én nem tudom mi a helyzet.. de szerintem a fiat konszernben a presztizsautó nem az alfa.. talán a lancia?? (oké, persze a ferrarin kívül...)
De ha olasz járgány, akkor van pár olasz sportgépgyár német tulajdonban is. :D

Egyébként tényleg semmi gond nincs a Vetrával... De 15 az igensúlyos.
Szép és jó, de valami eszement drága...
VW konszern árakat nagyjából követem (ez nem elfogultság Satriani.... csak ezek vannak közelben tesztelni, ilyenek) és ha jól emlékszem, akkor 12 csillió volt a W8... (az előző kasztnis)
Ami nem passat hájlájn, hanem egy tényleg nagyon fullos változat.
8, azaz nyolc hengeres motorral, ami nem hat, nem négy, hanem nyolc. :)

De az is biztos, hogy én is Syner példáját követem (akit hamarosan kövezés fog érni, hogy hogy nem említett japó gépet) Audi, BMW, Mercedes lenne amiböl vásárolnék.
Porschet/Ferrarit (álltalam kommersz sportkocsinak nevezett kat.) szerintem ennyiért nem kapsz, max használtban. Bár amikor a használtautókat nézem és egy 355-öst x évesen 45 milláért akarnak eladni, na majdnem lefordulok.. ez azért nem az a kat. amelynél a kor csak növel az értéken. :)
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#389 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 16:44

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 15:58

(még mindig nem értem egy dízel Mondeo miért "jobb" egy Nektárnál, s amúgy is a Mondeo: mert olcsóbb?)

Ismét csak ezt akartam mondani én is. Semmivel sem jobb. Viszont azon érdemes elgondolkodni, hogy egy 2 literes Vectra 7.1-7.2 misi (a közepes felszereltséggel), 6.2-ért pedig Accordot adnak. Akárhogy számolom 800e-1misivel olcsóbb az Accord. Azért nem mind1.

Szerkesztette: Diablovazze 2005. 06. 06. 16:45 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#390 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 16:59

A középkategóriás autók árait és a véleményeiteket nézegetve egy dolog ugrott be: http://www.mazda.hu/...s_felszereltseg A Mazda3 kategóriája egyik legdrágább autója (ha nem a legdrágább), ezzel szemben a 6-os igencsak jó vétel. 5,4M-ért már dízelt lehet kapni (ennyiért hadd ne soroljam, mit adnak a konkurrensek), innentől számomra nem kérdés, melyik a legjobb ár/érték arányú középkategóriás gép. Mindemellett megbízható, egy élmény vezetni, és általános vélemény, hogy jól is néz ki. (Más kérdés, hogy egyelőre nincs pénzem ilyesmire, ráadásul nekem inkább az Accord és a Legacy tetszik, így sajnos nem vagyok potenciális Mazda6 vevő.)

Szerkesztette: Satriani 2005. 06. 06. 16:59 -kor

#391 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 17:00

Idézet: GI - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 17:33

Syner:

szerintem az alfát elírtad ugye?
Az addig oké, hogy a betüvel kezdődik.. de én valahogy audit látok ott. :D

Má nem azért, hogy beszóljak... de az alfa miben több, mint egy ford?
Lehet persze én nem tudom mi a helyzet.. de szerintem a fiat konszernben a presztizsautó nem az alfa.. talán a lancia?? (oké, persze a ferrarin kívül...)
De ha olasz járgány, akkor van pár olasz sportgépgyár német tulajdonban is. :D

Egyébként tényleg semmi gond nincs a Vetrával... De 15 az igensúlyos.
Szép és jó, de valami eszement drága...
VW konszern árakat nagyjából követem (ez nem elfogultság Satriani.... csak ezek vannak közelben tesztelni, ilyenek) és ha jól emlékszem, akkor 12 csillió volt a W8... (az előző kasztnis)
Ami nem passat hájlájn, hanem egy tényleg nagyon fullos változat.
8, azaz nyolc hengeres motorral, ami nem hat, nem négy, hanem nyolc. :)

De az is biztos, hogy én is Syner példáját követem (akit hamarosan kövezés fog érni, hogy hogy nem említett japó gépet) Audi, BMW, Mercedes lenne amiböl vásárolnék.
Porschet/Ferrarit (álltalam kommersz sportkocsinak nevezett kat.) szerintem ennyiért nem kapsz, max használtban. Bár amikor a használtautókat nézem és egy 355-öst x évesen 45 milláért akarnak eladni, na majdnem lefordulok.. ez azért nem az a kat. amelynél a kor csak növel az értéken. :)

Azért egy full extrás 166-ossal, vagy GTV-vel kiegyeznék, és SZ@ROK rá, hogy nem német.
Az Audi viszont nem szimpi, akkor már inkább M, vagy B.
2.7-es Boxtert adnak 15-ért újonnan.
így hamarabb megtalálsz:

#392 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 17:02

Lenne egy frankón  :lama: kérdésem: milyen kategóriájú a Vectra, és milyen a Signum???  :think:

#393 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 17:06

15 millából gondolkodás nélkül megvenném az új mustangot, szerelmes vagyok abba a kocsiba :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#394 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 17:06

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 18:02

Lenne egy frankón  :lama: kérdésem: milyen kategóriájú a Vectra, és milyen a Signum???  :think:

Ez érdekes kérdés, mivel a Signum a Vectra padlólemezére épül, és nincs akkora, mint az Omega volt. Szerintem nem sorolható más kategóriába, mint a Vectra.
Sőt, jut eszembe, hogy a műszerfal is azonos, csak a kaszni formája tér el tőle, meg jobb a felszereltsége, több extra rendelhető bele.

Szerkesztette: Syner 2005. 06. 06. 17:09 -kor

így hamarabb megtalálsz:

#395 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 17:34

Gyerekek, most néztem az autoscout-ot, 10-12.000 ejró környékén lehet Honda S2000-t kapni. Tojok magasról a 15 millás kocsikra :cool:

#396 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 17:36

Idézet: Syner - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 18:06

Ez érdekes kérdés, mivel a Signum a Vectra padlólemezére épül, és nincs akkora, mint az Omega volt.

Ez pontosan így van, középkategória (illetve egyes források szerint felső középkategória) mindkettő.

#397 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 17:44

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 18:36

Ez pontosan így van, középkategória (illetve egyes források szerint felső középkategória) mindkettő.

Sajnos közük sincs a felső kategóriához :) Szerintem középkategória. Imho nagyobb Opel nem is lesz egyenlőre, európában nagyon erős a presztizs-mezőny, máshol pedig nincs Opel, max Holden és a GM egyéb márkái.

#398 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 06. 17:48

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 18:36

Olyannyira nem nagyobb a Signum, hogy ~20 centivel rövidebb, mint a Vectra Caravan. Nem is értem, miért fut párhuzamosan ez a két modell? :think:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#399 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 17:50

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 18:48

Olyannyira nem nagyobb a Signum, hogy ~20 centivel rövidebb, mint a Vectra Caravan. Nem is értem, miért fut párhuzamosan ez a két modell? :think:

A Singumot már nem is eröltetik szvsz, régebben láttam a kereskedésben, most már árlistában sem... :eek:

#400 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 17:52

(Hondások! is :) )

Egy haverom le akarja cserélni a 96-os Civicjét (fekete, 3 ajtós, 1.4, alap, kis optikai dolgokkal: pl. nagyobb alukerék, lámpabúrák mások, sötétítés, ilyenek), egy kicsit fiatalabb 3 ajtós Civicre.

Ezt a kettőt néztük ki, kb. fél óra netes nézegelődés után: (mindenképpen 1.5-ös VTEC-et akar, arra még nem nagyobb a biztosítás, viszont jóval erősebb, klíma is kell neki, meg esetleg 1-2 légzsák).

http://www2.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?h...creenwidth=1280

http://www2.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?h...creenwidth=1280

A jelenlegi Civicben garantáltan 85 ezer km van (60 ezerrel vette 4 évesen egy nőtől), és állítólag fix vevője van rá 1,5 M-ért.

Vélemény? Vagy esetleg egy másik 3 ajtós Civic? Max. az az 1,9 M körüli ár, mert 300-400 ezerje van a cserére.

Szerkesztette: Kory 2005. 06. 06. 17:52 -kor

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.