HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? II.

#581 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 08:16

Idézet: hummerdikk - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 0:46

Szia!

Keresd Zollkat o hozza MOra a legjobb aron! TTSis dragabb nala!

TTS: Bocs, de az az igazsag...

Nincs azzal semmi gond, te így látod - és fog is ez működni, addig amíg a Alpha ebben partner...

Amit én adok, az hivatalos import, számla és gar. Amit ő, az "zsebimport" - aminek nem mennék bele álságosan a törvényességébe, az esetleges garanciás problémák intézésebe, stb, az az ő gondja, de ha valaki eltudja számolni az ÁFA-t rendesen, hivatalosan - annak szerinted mi az olcsóbb?  ;)

Szerkesztette: tts 2005. 11. 07. 08:17 -kor

#582 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 15:34

Idézet: tts - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 8:16

Nincs azzal semmi gond, te így látod - és fog is ez működni, addig amíg a Alpha ebben partner...

Amit én adok, az hivatalos import, számla és gar. Amit ő, az "zsebimport" - aminek nem mennék bele álságosan a törvényességébe, az esetleges garanciás problémák intézésebe, stb, az az ő gondja, de ha valaki eltudja számolni az ÁFA-t rendesen, hivatalosan - annak szerinted mi az olcsóbb?  ;)

Ez sajnos nem igaz :) De ne menjünk bele, számla és garanciával olcsóbb, de tényleg nem menjünk bele úgyis meglátod... :) Jövő hónaptól az ország legnagyobb vízhűtésekkel foglakozó webshop-ja indul be nálam , a legkülönbözőbb vízhűtés gyártó cégek palettájával, több éves tapasztalttal rendelkező profi supporttal,legegyedibb igények szerinti rendszerek kiépítése stb...
A fő profil a vízhűtés lesz ,de lesz olyan léghűtés is ami eddig nálunk nem is volt ill. volt de drágán...

Hummerdik: Ok, ha nálam olcsóbb is a legtöbb dolog és Te erről tudsz mert beavattalak,de azért nem kell ilyen nyíltan a fórumban reklámozni dolgokat mert nem korrekt dolog...

Más:
Mindenki ott vesz azt ahol akar és jobbnak érzi a supportot vagy bármit...Igazából engem hulla módon nem szokott érdekelni ki mit hol vesz mert nekem ez a szenvedélyem és a hobbim, nem ez lesz a hivatásom sem csak felkértek külföldről több éves tapasztalatom után ,hogy volna-e kedvem felfuttatni a bolthálózatukat nálunk és korrekt supportot nyújtani nekik az országba :) Úgy gondolom engem eddig sem azok kerestek meg akiknek egyszerű boltban megvásárolt és 1-2 óra alatt összerakható rendszer érdekelt hanem komoly, átgondolt, egyedi ,több gyártó high-end termékeiből összeválogatott rendszer kellett akár készre építve...Valljuk be ezt az országban máshol nagyon nem is vállalta senki,sosem és tapasztalatuk sem volt hozzá...Én ezt az űrt töltöm be és a jövőben is ezt fogom úgy érzem és nem 1-2 egyesével eladott cuccokból lesz a hasznom hanem a nagy komoly rendszerekből és az ehhez nyújtott tapasztalatomból...Persze a webshop által az is elérhet akinek csak 1-2 cucc kell :)  De ha nem lenne hasznom a vízhűtésekkel én akkor is csinálnám ezt mert a hobbim és folyamatosan átépítem évről évre a saját rendszerem is vlami ujdonság láttán ami feltüzel... :) Szal erről ennyit :) Téma lezárva mert eleve off topic és nem akarok sem magamat sem senki mást reklámozni csak válaszoltam a hozzászólásra amibe bele lettem keverve :) remélem a házigazdák nem fonak emiatt törléseket végezni a topicban, cégnevet és semmi egyebet nem írtam le szal nem reklámoztam semmi konkrétat :)

#583 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 20:11

:offtopic:

"Ez sajnos nem igaz  De ne menjünk bele, számla és garanciával olcsóbb" - ez sajnos igaz  :(

"A fő profil a vízhűtés lesz ,de lesz olyan léghűtés is ami eddig nálunk nem is volt ill. volt de drágán..." - úgy legyen...

"Mindenki ott vesz azt ahol akar és jobbnak érzi a supportot vagy bármit" - ez is igaz  :respect:

"felkértek külföldről több éves tapasztalatom után ,hogy volna-e kedvem felfuttatni a bolthálózatukat nálunk és korrekt supportot nyújtani nekik az országba " - bocs, de ezt erősen kétlem, hogy igaz

"Valljuk be ezt az országban máshol nagyon nem is vállalta senki,sosem és tapasztalatuk sem volt hozzá...Én ezt az űrt töltöm be" -  :omg: ez szintén nem igaz, pl. a Computermode is ezt az ürt próbálja betölteni, és nem biztos, hogy kisebb hozzáértéssel vagy elhivatotsággal, de sokkal szerényebben hivatalosan is felvállalva a dolgot

őszintén - sok sikert az új üzlethez, sokakkal egyetemben tényleg kíváncsian várom  :respect:

és bocs az egészért - nem kívánom folytatni a témát  :respect:

Szerkesztette: tts 2005. 11. 07. 20:12 -kor

#584 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 18:00

Idézet: tts - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 20:11

:offtopic:

"Ez sajnos nem igaz  De ne menjünk bele, számla és garanciával olcsóbb" - ez sajnos igaz  :(

"A fő profil a vízhűtés lesz ,de lesz olyan léghűtés is ami eddig nálunk nem is volt ill. volt de drágán..." - úgy legyen...

"Mindenki ott vesz azt ahol akar és jobbnak érzi a supportot vagy bármit" - ez is igaz  :respect:

"felkértek külföldről több éves tapasztalatom után ,hogy volna-e kedvem felfuttatni a bolthálózatukat nálunk és korrekt supportot nyújtani nekik az országba " - bocs, de ezt erősen kétlem, hogy igaz

"Valljuk be ezt az országban máshol nagyon nem is vállalta senki,sosem és tapasztalatuk sem volt hozzá...Én ezt az űrt töltöm be" -  :omg: ez szintén nem igaz, pl. a Computermode is ezt az ürt próbálja betölteni, és nem biztos, hogy kisebb hozzáértéssel vagy elhivatotsággal, de sokkal szerényebben hivatalosan is felvállalva a dolgot

őszintén - sok sikert az új üzlethez, sokakkal egyetemben tényleg kíváncsian várom  :respect:

és bocs az egészért - nem kívánom folytatni a témát  :respect:

Hát végülis mind1 mit hiszel el mit nem de én magamtól nem akartam semmit sem nyitni :) Nagyon jó ismerettségben vagyok külföldön egy bizonyos bolttal akiktől folyamatosan vettem a rendszeremhez is a cuccokat és velük nagyon sokat diskuráltam vízhűtésekről, sok dolgot kielemezgettünk stb... Miután látták ,hogy felém is van nagyon sok érdeklődő komoly rendszerek után...Ezután mondták azt ,hogy míg nem végzek az egyetemen addig lefordíthatnám az online shop-ot magyarra és beindíthatnám a dolgot...

A Computermode és egyéb itthoni cégek EGYFÉLE RENDSZERT állítottak mindig össze...Ehhez valljuk meg nem sok tudomány kell...Viszont mondjuk 10 féle gyártó termékei közöl kiszedni a legjobbakat és összehozni őket már nehezebb a dolog...Arról nem is beszélve ,hogy amiket én láttam eddig összerakva itthoni cégektől komplett rendszereket mindegyik mellőzte az igazán profi rálátást...Meg kell hagyni mondjuk ha valamit is akar etéren fejlődni az ember akkor nem jó országban vagyunk hozzá és én is csakis külföldi fórumokon látom azt ,hogy igazán építő jellegű diskuráció folyik...Régen a HWSW nagyon jó volt ilyen szempontból ,Boho, Mono és sok hozzáértő ember volt akik tényleg profi szemléletet vittek dolgokba de sajnos manapság mindenki csak azt nézi ,hogy egyfle gyártótól minél könnyebben "csavaozzunk" össze egy rendszert...Ez nem leszóló kritika az egészre ,csak az ,hogy remélem beindul egy olyan verseny amikor mindenki más szemlélettel áll a dolgokhoz :) Peace :)

#585 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:05

Hajrá Zollka  :D

#586 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:07

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 19:00

Hát végülis mind1 mit hiszel el mit nem de én magamtól nem akartam semmit sem nyitni :) Nagyon jó ismerettségben vagyok külföldön egy bizonyos bolttal akiktől folyamatosan vettem a rendszeremhez is a cuccokat és velük nagyon sokat diskuráltam vízhűtésekről, sok dolgot kielemezgettünk stb... Miután látták ,hogy felém is van nagyon sok érdeklődő komoly rendszerek után...Ezután mondták azt ,hogy míg nem végzek az egyetemen addig lefordíthatnám az online shop-ot magyarra és beindíthatnám a dolgot...

A Computermode és egyéb itthoni cégek EGYFÉLE RENDSZERT állítottak mindig össze...Ehhez valljuk meg nem sok tudomány kell...Viszont mondjuk 10 féle gyártó termékei közöl kiszedni a legjobbakat és összehozni őket már nehezebb a dolog...Arról nem is beszélve ,hogy amiket én láttam eddig összerakva itthoni cégektől komplett rendszereket mindegyik mellőzte az igazán profi rálátást...Meg kell hagyni mondjuk ha valamit is akar etéren fejlődni az ember akkor nem jó országban vagyunk hozzá és én is csakis külföldi fórumokon látom azt ,hogy igazán építő jellegű diskuráció folyik...Régen a HWSW nagyon jó volt ilyen szempontból ,Boho, Mono és sok hozzáértő ember volt akik tényleg profi szemléletet vittek dolgokba de sajnos manapság mindenki csak azt nézi ,hogy egyfle gyártótól minél könnyebben "csavaozzunk" össze egy rendszert...Ez nem leszóló kritika az egészre ,csak az ,hogy remélem beindul egy olyan verseny amikor mindenki más szemlélettel áll a dolgokhoz :) Peace :)

Jajjj... Ne gyere ezzel a computermoddal... Azok csak innovatekben tudnak gondolkodni. Innovatek+Innovatek=Innovatek  :D

Nyugi! En kussban maradok.

TTSnek abban igaza van, hogy amig nem lesz meg amirol beszetel te is itt addig garancia ugyben o vezet... Vagy nem?

Bocs, ha itt konkurencia harcot inditottam...

TTS: Szerintem egy kis hasznot csapj le az araidbol es csapd hozza a Moszkvaban megszerzett tudasodat, hidd el jo lesz!

Egyebkent olyan jo olvasni ahogy erveltek itt egymasnak  :D
Na, de igyunk a bekere! :reszeg:
Tiesto Forever!!! No meg a WaTeRCooL!!!
Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor

#587 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:11

Megy a suxolás.

#588 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:11

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 23:05

Hajrá Zollka  :D

10 menetbol 10 dontetlen! A 2 ellenfel eddig mindig egyszerre utotte ki a masikat! :D  :box2:

#589 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:31

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 19:00

:respect: Természetesen elimerem, hogy nem voltam túl visszafogott, elnézést is kérek utólag - de már a "talán van hazai forgalmazó" is picit irritált, szerintem láttad te már ezt a PH-n (én azonnal észrevettem, hogy te megjelentél - és nem hiszem ennyivel szemfülesebb lennék  :D), de ez hagyján - az a hosszab hsz-d  viszont ahol épp csak a magyar vizestársadalom megmentőjének nem kiáltottad ki magad, szerintem kicsit erős volt, nem?

Tapsztalatodat nem kérdőjelezem meg, olvastam én a tartalmas hsz-eidet is.

Maszek vélemény ha szabad - ekkorka piacon nem fogod bírni tartani nem az összes gyártó (azt biztos nem), de még az összes kedvenc gyártód termékeit sem. De ne legyen igazam.

#590 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:37

Idézet: hummerdikk - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 23:07

Jajjj... Ne gyere ezzel a computermoddal... Azok csak innovatekben tudnak gondolkodni. Innovatek+Innovatek=Innovatek  :D

Nyugi! En kussban maradok.

TTSnek abban igaza van, hogy amig nem lesz meg amirol beszetel te is itt addig garancia ugyben o vezet... Vagy nem?

Bocs, ha itt konkurencia harcot inditottam...

TTS: Szerintem egy kis hasznot csapj le az araidbol es csapd hozza a Moszkvaban megszerzett tudasodat, hidd el jo lesz!

Egyebkent olyan jo olvasni ahogy erveltek itt egymasnak  :D
Na, de igyunk a bekere! :reszeg:

meglepődnél ha elárulnám mennyi a haszon ezeken a cuccokon így, de legyen elég annyi, hogy csak azért nem adok pl. viszonteladóknak, mert egyszerűen nem férnek bele az árrésbe, mert hát azt mind tudjuk, a víz nem egy tömeges igény ma még nálunk - és remélem az is egyértelmű, hogy azért nem Vöröskereszt alapon foglalkozom vele, de nem is ebből fogok kocsit cserélni - sajnos  :)

#591 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 13:33

Idézet: tts - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 22:31

:respect: Természetesen elimerem, hogy nem voltam túl visszafogott, elnézést is kérek utólag - de már a "talán van hazai forgalmazó" is picit irritált, szerintem láttad te már ezt a PH-n (én azonnal észrevettem, hogy te megjelentél - és nem hiszem ennyivel szemfülesebb lennék  :D), de ez hagyján - az a hosszab hsz-d  viszont ahol épp csak a magyar vizestársadalom megmentőjének nem kiáltottad ki magad, szerintem kicsit erős volt, nem?

Tapsztalatodat nem kérdőjelezem meg, olvastam én a tartalmas hsz-eidet is.

Maszek vélemény ha szabad - ekkorka piacon nem fogod bírni tartani nem az összes gyártó (azt biztos nem), de még az összes kedvenc gyártód termékeit sem. De ne legyen igazam.

Áhh szó sincs itt megmentőről ,meg messiásnak sem érzem magam...CSak szeretnék egy picit változtatni azon amit írtam is ,hogy egy féle termékek felhalmozásából építsünk rendszert stb...Remélem ,hogy valamit el tud indítani az ha az emberek több olyan gépet látnak ami 5-6 gyártótól összeszedett cuccokból áll és megmozgatja sokak fantáziáját a rendszerük tervezésekor...

Igazából nekem semmi gondom pl. az innovatek-kel sem azon kívűl ,hogy ár/teljesítmény mutatójuk gyenge...DE: Az zavara ,hogy az innova is úgy árulja termékeit ,hogy minden szart leír,hogy szereld fel ezt meg azt és mit hűtsél még mit nem ,de megoldást nem kínál rá....Totál megváltozott nekem is évek alatt az elképzelésem az ideális vízhűtés kialakításáról...DE amikor azt látom amit a Computermode is csinált ,hogy valaki kért egy passzív radiátoros dual Xeonos rendszert és nem volt az illető pénz szűkében ,erre összeraktak neki egy olyan cuccot ami pénzből sokkal komolyabb rendszert lehet kiépíteni 3-4 gyártó összeválogatott termékeiből...Arról nem is beszélek ,hogy összeraknak egy passzív radis vízhűtést a házba meg ott figyelnek a ventik,ha meg nincs ott a venti akkor az a gond...NAgyon nagy tévút az ,hogy kell ventillátor egy passzív radis vizes rendszerbe, persze nem is olyanra kell megtervezni mint ők tették...HA ennyi pénzből gondolkozunk mint az innovas rendszert összerakták akkor már teljesen másik végét fogom meg a problémának...NEm akarok itt erről topicot nyitni ,hogyan építsünk rendszert...

A piacra visszatérve:
Nem nagy az igény nálunk még ezen dolgokra ,de ha senki nem próbálja meg az álló vizet megmozgatni akkor nem is várhatunk fejlődést és érdeklődést ezirányba...Egyébként fura éppen a TE szádból hallani ezt mert Te is anno mikor a TR léghűtésekkel és egyebekkel beindítotad a boltodat akkor hasonló cipőben jártál...Persze tudom a léghűtés most is a fő profil és az totál más mint a víz ,de azért ehhez nem is kell annyi vevő a rendszerek árából kiindúlva és arról nem is beszélve ,hogy itt sokszor a készre összerakott/megtervezett rendszert is meg kell fizetni és az is haszon...

Ezért is szoktam mindig megkérdezni valakit ha megkeres ,hogy dobjak össze neki egy rendszert,hogy:

Mennyi pénzt szán rá és mik az elvárásai?

#592 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 13:54

Ventillátor nélkül működő gépet össze lehet rakni én vagyok rá az élő példa, ha megjön végre az Antec Phantom 500-as tápom ;) Akkor egyetlen venti sem lesz a gépben! Pontosabban a Phantomban van 1 venti de csak akkor kapcsol be ha bizonyos hőfok fölé melegszik a táp. Ez nálam nem fog előfordulni sztem :)

Az tény hogy vízhűtést össze lehet dobni gyorsan amihez nem kell hozzáértés, össze lehet barkácsolni otthon vmit ami olcsóbb de hadd ne ragozzam miért nem a legjobb... Illetve úgy is lehet vízhűtést építeni hogy átgondoltam mindenből a célnak legmegfelőbbet  kiválasztva... ehhez kell a tapasztalat és a hozzáértés ami kis hazánkban elég kevés embernek adatott meg eddig sztem.

Csak hogy én is hozzászóljak a témához ;)

#593 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 14:14

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 13:54

Ventillátor nélkül működő gépet össze lehet rakni én vagyok rá az élő példa, ha megjön végre az Antec Phantom 500-as tápom ;) Akkor egyetlen venti sem lesz a gépben! Pontosabban a Phantomban van 1 venti de csak akkor kapcsol be ha bizonyos hőfok fölé melegszik a táp. Ez nálam nem fog előfordulni sztem :)

Az tény hogy vízhűtést össze lehet dobni gyorsan amihez nem kell hozzáértés, össze lehet barkácsolni otthon vmit ami olcsóbb de hadd ne ragozzam miért nem a legjobb... Illetve úgy is lehet vízhűtést építeni hogy átgondoltam mindenből a célnak legmegfelőbbet  kiválasztva... ehhez kell a tapasztalat és a hozzáértés ami kis hazánkban elég kevés embernek adatott meg eddig sztem.

Látom TE is meguntad már az összes ventit :) Mi a két megszállott már csak ismerjük a dörgést etéren...
Hamarosan lesznek képek az új rendszeremről! Az együtt kiagyalt megoldások egy része lesz nálam is felhasználva egy szinten ,de majd meglátod miket újítottam még be!

Múltkor volt nálam Dexike (a fórumról ismerem) és a régi házamba volt még a 2 darab Laing pumpa, meg a többi kacat és az előlapok nagy része ki volt szedve így a pumpák "zaja" jobban hallattszott és elkezdek panaszkodni neki (1 méterre állva a géptől) ,hogy ez a két Laing így együtt nagyon hangos 12 volton....Erre ő odahajol a géphez és ezt kérdezi: "basszus ez most meg vagy nem???" :) Hát pedig ment... :D

Off: Mikor jössz már fel egyszer Pestre ,hogy személyesen is megismerkedjünk végre annyi diskuráció után :)

#594 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 19:32

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 14:54

:offtopic:  akkor én ellen oldalról - nekem már tavasszal volt egy venti nélküli cuccom, de nem vízzel  :( - még pumpa sem volt benne  :(  - egy Scythe NCU 2005 proc hűtő (2800 AMD64) és Silentmaxx 350 W teljesen passzív táp, 9800 PRO (!) Zalmannal passzívan, gyönyörű plexi házban - fél óra CPU Burn után max 62 fokos volt 

szóval nem csak vízzel megy a dolog :up:

Szerkesztette: tts 2005. 11. 09. 19:33 -kor

#595 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 19:59

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 13:54

Ventillátor nélkül működő gépet össze lehet rakni én vagyok rá az élő példa, ha megjön végre az Antec Phantom 500-as tápom ;) Akkor egyetlen venti sem lesz a gépben!

nem lehet gond, ha egyaltalan nincs legaramlat a hazban ?

#596 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 20:56

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 20:59

nem lehet gond, ha egyaltalan nincs legaramlat a hazban ?

Ha jol van megepitve akkor nem lehet gond.

#597 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 21:50

mit lehet rosszul csinalni?

pl. van ez a gep : itt van

ha korbeszigetelnem teljesen, hogy ne johessen ki semmilyen hang, es kicserelnem egy passziv tapra, akkor az utolso venti is megszunne, akkor nem melegedne tul semmi?

#598 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 07:35

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 21:50

ha korbeszigetelnem teljesen, hogy ne johessen ki semmilyen hang, es kicserelnem egy passziv tapra, akkor az utolso venti is megszunne, akkor nem melegedne tul semmi?

Túl biztosan nem, de jó meleg lenne a házban.

#599 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 12:15

Idézet: tts - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 19:32

:offtopic:  akkor én ellen oldalról - nekem már tavasszal volt egy venti nélküli cuccom, de nem vízzel  :( - még pumpa sem volt benne  :(  - egy Scythe NCU 2005 proc hűtő (2800 AMD64) és Silentmaxx 350 W teljesen passzív táp, 9800 PRO (!) Zalmannal passzívan, gyönyörű plexi házban - fél óra CPU Burn után max 62 fokos volt 

szóval nem csak vízzel megy a dolog :up:

Persze ,szakszerűen léggel is lehet ,de mi megszállott vizesek vagyunk :)
Igazából nekem az tetszik még ,hogy vízzel passzív radi mellett még tuning is belefér és a nyári napokon sem lehet gond ,persze ez már ilyenkor összehasonlíthatatlanul több pénz mint az említett léghűtés...

Szerintem aki passzív rendszert akar és nem akar tuningolni vagy nagyon erős cuccokat ,azoknak való az általad említett rendszer, akinek van pénze (jó sok :) ) az pedig megtapasztalhatja az erő másik oldalát is :)

Természetesen az egyszerűség is sokszor a léghűtés mellett szól ,de azért a víz az víz :)
Még mindig sok ember van aki nem meri a gépét vízzel hűteni és nem mer belevágni egy komplett vízhűtés összerakásába ,még ha lépésről lépésre el is mond neki mindent az ember akkor sem...

Szerintem egyébként ezt a vízhűtés dolgot nem lehet annyival lerendezni ,hogy jobban hűt mint a lég, bámit lehűt passzív radival ,de drágább és bomnyolultabb...Ennek feelingje van...Mind az összeszerelésnek, tervezésnek, bővítgetésnek , és az egész rendszerrre ha ránéz az ember az valami kegyetlen jó összeképet nyújt szerintem :) Persze ehhez megszállottság is kell :)

#600 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 12:40

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 21:50

HA kikapod a tápot megszűnik a FET-ek körüli mindenféle légáram...Ezt hosszú távon ha tuningolsz nem jól viseli a lap...Ezért lehet ide vizes blokkot rakni mint én is tettem a saját lapomnál...A rendszer memok ha valami nagy órajelű (500-tól felfele) és 2,8V körüli fesszel hajtott (vagy afölött) memok megint csak utálják ha nincs légáramlat...NEm törvényszerű de ettől a két dologtól is válhat instabillá a gép...Megoldás ide a RAM blokk, amiből megint kiválasztani a megfelelőt nem kis dolog :)

Ami még fontos lehet a videokártyák memoriája...Sokszor ezek is okozhatnak gondot egy full passzív rendszernél...Persze ez sem törvényszerű ezért kell a rendszert mindig jól megtervezni és minden eshetőségre gondolni...

Téma megosztása:

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.