HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? II.

#601 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 10. 15:09

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 13:15

Persze ,szakszerűen léggel is lehet ,de mi megszállott vizesek vagyunk :)
Igazából nekem az tetszik még ,hogy vízzel passzív radi mellett még tuning is belefér és a nyári napokon sem lehet gond ,persze ez már ilyenkor összehasonlíthatatlanul több pénz mint az említett léghűtés...

Szerintem aki passzív rendszert akar és nem akar tuningolni vagy nagyon erős cuccokat ,azoknak való az általad említett rendszer, akinek van pénze (jó sok :) ) az pedig megtapasztalhatja az erő másik oldalát is :)

Természetesen az egyszerűség is sokszor a léghűtés mellett szól ,de azért a víz az víz :)
Még mindig sok ember van aki nem meri a gépét vízzel hűteni és nem mer belevágni egy komplett vízhűtés összerakásába ,még ha lépésről lépésre el is mond neki mindent az ember akkor sem...

Szerintem egyébként ezt a vízhűtés dolgot nem lehet annyival lerendezni ,hogy jobban hűt mint a lég, bámit lehűt passzív radival ,de drágább és bomnyolultabb...Ennek feelingje van...Mind az összeszerelésnek, tervezésnek, bővítgetésnek , és az egész rendszerrre ha ránéz az ember az valami kegyetlen jó összeképet nyújt szerintem :) Persze ehhez megszállottság is kell :)

az én szememben egyetlen óriási hátránya van a víznek - én pl. állandóan szedem szét-rakom össze, cserélgetem az elemeket, még a házakat is - és ez az ami gyakorlatilag lehetetlen vízzel, az állandó megbontogatás

de mindezek ellenére, most én is összerakok egyet, mert rettenetesen kíváncsi vagyok rá  :up:

#602 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 15:45

Idézet: tts - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 15:09

az én szememben egyetlen óriási hátránya van a víznek - én pl. állandóan szedem szét-rakom össze, cserélgetem az elemeket, még a házakat is - és ez az ami gyakorlatilag lehetetlen vízzel, az állandó megbontogatás

de mindezek ellenére, most én is összerakok egyet, mert rettenetesen kíváncsi vagyok rá  :up:

Igen ez tény hogy aki gyakran cserélgeti a cuccokat annak sok meló a vizes cucc átrakása.....

Zollka előbb utóbb összefutunk majd úgyis :) Különben nekem az volt a szerencsém hogy lekapcsolható mindkét radi a rendszerről, mert amikor feltöltöttem a cuccot és levegővel volt tele ha mindkét radi bent volt a rendszerben nem bírta el a pumpa... Így azt csináltam hogy először egyik radit kötöttem csak rá és levegőtlenítettem majd amikor ez megvolt levettem róla és jöhetett a másik. A végül pedig mindkettő t vissza és bírja a pumpa is így :)
Majd csinálok én is képeket de az a baj hogy lusta vagyok :p

UnConnecteD: Különben nem gáz a teljesen légáramlás mentes gép csak megfelelő ház kell hozzá! Tudnám ajánlani a CM Stackert ;)
Viccet félretéve jól szellőző háznál nem lesz gond. Tuning esetén már kissé necces a dolog persze.

#603 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 15:47

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 12:40

HA kikapod a tápot megszűnik a FET-ek körüli mindenféle légáram...Ezt hosszú távon ha tuningolsz nem jól viseli a lap...

nem tuningolok, de valoszinu, hogy csak a tapban levo ventit cserelem valami halkabbra. 50000 egy tapert, ehh. Na, az meg messze van tolem, meg a buxamtol is

#604 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 15:49

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 15:45

UnConnecteD: Különben nem gáz a teljesen légáramlás mentes gép csak megfelelő ház kell hozzá! Tudnám ajánlani a CM Stackert ;)
Viccet félretéve jól szellőző háznál nem lesz gond. Tuning esetén már kissé necces a dolog persze.

Hazat NEM cserelek, ez mar tuti. Minimum 15 evig ez a haz lesz, ebben mar biztos vagyok.

#605 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 17:06

Idézet: tts - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 15:09

Jó alkatrészeket kell összeválogatni és nagyon precízen megtervezve összerakni őket...Gondolkodtam már én is azon ha valki folyton cserél alaplapot még az is könyedén megoldható két gyorszár segítségével...A házcserére nincs megoldás...

Viszont a léghűtések is olyan "súlyosak" mostanság ,hogy nem hiszem ,hogy a blokk felszerelése sokkal több időt venne igénybe mint ezen léghűtőké....

Egyébként szerintem házak terén vagy CM stacker vagy Lian-Li Vxxx széria...A többi igazából passzív radis vízhűtéshez felejtős...

Egyébként a megbontás ,csőszorító speckó cuccokkal könnyedén megoldható csak időigényesebb nagyobb egységek lecserélésekor....

#606 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 17:08

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 15:45

Igen ez tény hogy aki gyakran cserélgeti a cuccokat annak sok meló a vizes cucc átrakása.....

Zollka előbb utóbb összefutunk majd úgyis :) Különben nekem az volt a szerencsém hogy lekapcsolható mindkét radi a rendszerről, mert amikor feltöltöttem a cuccot és levegővel volt tele ha mindkét radi bent volt a rendszerben nem bírta el a pumpa... Így azt csináltam hogy először egyik radit kötöttem csak rá és levegőtlenítettem majd amikor ez megvolt levettem róla és jöhetett a másik. A végül pedig mindkettő t vissza és bírja a pumpa is így :)
Majd csinálok én is képeket de az a baj hogy lusta vagyok :p

Végülis akkor nem kellett a Laing DDC??? :)

#607 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 17:42

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 17:06

Egyébként szerintem házak terén vagy CM stacker vagy Lian-Li Vxxx széria...A többi igazából passzív radis vízhűtéshez felejtős...
....

Azért én nem aggódok hogy a ct-m nem lesz alkalmas :D
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#608 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 22:47

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 17:08

Végülis akkor nem kellett a Laing DDC??? :)

De-de az dolgozik most is ;) Csak légtelenítésnél nem bírta el még ez sem egyszerre a két radit...

#609 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 11:52

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 22:47

De-de az dolgozik most is ;) Csak légtelenítésnél nem bírta el még ez sem egyszerre a két radit...

Ezért van nekem kettő belőle :D

#610 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 11:53

Idézet: freeone - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 17:42

Azért én nem aggódok hogy a ct-m nem lesz alkalmas :D

Jó persze ezt most csak nagy általánosságban mondtam :)

#611 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 16:42

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 22:47

Egyébként a gyorszárak miatt van ez nálad...Nekem is nagyon visszafogta a két pumpát is mikor bepakoltam őket ,így az új rendszerbe csak a bal oldali radihoz rakok fel ilyen gyorszárakat...

Viszont a két laingem 7 méteres emelőmagasságával nem hiszem ,hogy fog tudni kötekedni akármilyen radi is :D

#612 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 20:27

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 16:42

Egyébként a gyorszárak miatt van ez nálad...Nekem is nagyon visszafogta a két pumpát is mikor bepakoltam őket ,így az új rendszerbe csak a bal oldali radihoz rakok fel ilyen gyorszárakat...

Viszont a két laingem 7 méteres emelőmagasságával nem hiszem ,hogy fog tudni kötekedni akármilyen radi is :D

Jaja gondoltam hogy a gyorszárak miatt van, de így lanpartyra való szállításnál tök jó mert leveszem mindkét radit és fektetve szállítom őket és a gépet is el tudom fektetni így :)

#613 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 21:07

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 17:42

Ott a nyomas a lenyeg, nem az emelomagassag!
Szerintem nem fog kifogni rajta a kuplung akarhany van benne (ertelemszeruen nem 100db hanem kb 6db max)
Tiesto Forever!!! No meg a WaTeRCooL!!!
Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor

#614 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 22:50

Idézet: hummerdikk - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 21:07

Ott a nyomas a lenyeg, nem az emelomagassag!
Szerintem nem fog kifogni rajta a kuplung akarhany van benne (ertelemszeruen nem 100db hanem kb 6db max)

DE azért azzal ugye egyetértessssz ,hogy a kifejtett nyomás eléggé erősen összefügg az emelőmagassággal?! :)

#615 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 12:20

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 23:50

DE azért azzal ugye egyetértessssz ,hogy a kifejtett nyomás eléggé erősen összefügg az emelőmagassággal?! :)

Persze! 5bar=50m :eek:
De asszem itt nem lesz annyi  :D
Tiesto Forever!!! No meg a WaTeRCooL!!!
Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor

#616 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 00:50

hi all!

lenne pár kérdésem. jelenleg kipróbálási szinten vagyok egy TT bigwater társaságában.
a rendszer a következő: A64 2550mhz (1.6V), 7800GTX.... a többi nem érdekes.

természetesen csak a proci van rajta. azzal elég jól elboldogul. persze semmi extra, de 45fok fölé eddig nem ment, ami 1.6V mellett sztem korrekt. a radin egy csontra letekert 12-es venti van, max langyos szokott lenni.
tapasztalatom szerint léggel ilyen feszen azért az 50, inkább 55fok környéke megvan. tehát kb. azt nyújtja amit vártam: a légnél egy picit jobbat, de semmi extra.

a gond a vidkártyánál kezdődik :)
felmerült, hogy arra sem ártana, de igen erős a gyanúm, miszerint az KO lenne. valszeg még egy kisebb kártyával is...
jól gondolom?

elkezdtem nézegetni helyette vmi jobb cuccot. ilyesmit:
AUS Alphacool AGB-Eheim 600 Station 230V
PUM Eheim compact Pumpe  600    230 Volt
RAD Alphacool NexXxoS Pro II
WAK CPU Alphacool NexXxoS HP Pro Sockel 754/939/940/FX/Opteron
WAK GFX Alphacool NexXxoS GP1X-NV40 6800/7800

először is: nem tudom ez így kerek-e, bár csak felmérő jellegű lista. másodszor pedig nem vagyok teljesen tisztában a teljesítményével sem. csak a meglévő alapján tudok hasonlítgatni (radi dupla akkora, pumpa is jóval erősebb...)

a másik kérdést inkább az ár veti fel. ez így kb. 45-50k
namost a vga-val alapesetben semmi bajom léghűtéssel sem. hangja minimális, teljesítmény pluszt nem sokat várok a víztől sem. szal az is felmerült bennem, hogy esetleg nem éri meg a csere és marad a bigwater a cpu-n. ennek viszont a tartósságával kapcsolatban akad némi gondom: olvastam 1-2 negtív dolgot a pumpájáról. állítólag hajlamos megadni magát elég gyorsan. emiatt némi kétségem támadt.

a komplett rendszer csere ellen pedig még az szól (ami nyilván egy hosszú távra való fejlesztés lenne), hogy általában igaz a pumpákra, hogy nem árt őket időnként cserélni? illetve még az is ellenérv, hogy más komponens hűtésére nem igazán lenne a jövőben sem igényem, "csak" a cpu-vga. meg ugye fentebb kifejtettem, hogy jelen esetben még nagyon a vga-ra sem, de ez idővel azért változhat...

#617 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 01:16

Mindjart jon Zollka, aztan elmagyarazza, hogyan fogod megsutni a VGA-dat azzal a blokkal.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 11. 16. 01:16 -kor

#618 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 08:42

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 2:16

Mindjart jon Zollka, aztan elmagyarazza, hogyan fogod megsutni a VGA-dat azzal a blokkal.

hm
de jól hangzik :)

#619 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 13:02

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 0:50

hi all!

lenne pár kérdésem. jelenleg kipróbálási szinten vagyok egy TT bigwater társaságában.
a rendszer a következő: A64 2550mhz (1.6V), 7800GTX.... a többi nem érdekes.

természetesen csak a proci van rajta. azzal elég jól elboldogul. persze semmi extra, de 45fok fölé eddig nem ment, ami 1.6V mellett sztem korrekt. a radin egy csontra letekert 12-es venti van, max langyos szokott lenni.
tapasztalatom szerint léggel ilyen feszen azért az 50, inkább 55fok környéke megvan. tehát kb. azt nyújtja amit vártam: a légnél egy picit jobbat, de semmi extra.

a gond a vidkártyánál kezdődik :)
felmerült, hogy arra sem ártana, de igen erős a gyanúm, miszerint az KO lenne. valszeg még egy kisebb kártyával is...
jól gondolom?

elkezdtem nézegetni helyette vmi jobb cuccot. ilyesmit:
AUS Alphacool AGB-Eheim 600 Station 230V
PUM Eheim compact Pumpe  600    230 Volt
RAD Alphacool NexXxoS Pro II
WAK CPU Alphacool NexXxoS HP Pro Sockel 754/939/940/FX/Opteron
WAK GFX Alphacool NexXxoS GP1X-NV40 6800/7800

először is: nem tudom ez így kerek-e, bár csak felmérő jellegű lista. másodszor pedig nem vagyok teljesen tisztában a teljesítményével sem. csak a meglévő alapján tudok hasonlítgatni (radi dupla akkora, pumpa is jóval erősebb...)

a másik kérdést inkább az ár veti fel. ez így kb. 45-50k
namost a vga-val alapesetben semmi bajom léghűtéssel sem. hangja minimális, teljesítmény pluszt nem sokat várok a víztől sem. szal az is felmerült bennem, hogy esetleg nem éri meg a csere és marad a bigwater a cpu-n. ennek viszont a tartósságával kapcsolatban akad némi gondom: olvastam 1-2 negtív dolgot a pumpájáról. állítólag hajlamos megadni magát elég gyorsan. emiatt némi kétségem támadt.

a komplett rendszer csere ellen pedig még az szól (ami nyilván egy hosszú távra való fejlesztés lenne), hogy általában igaz a pumpákra, hogy nem árt őket időnként cserélni? illetve még az is ellenérv, hogy más komponens hűtésére nem igazán lenne a jövőben sem igényem, "csak" a cpu-vga. meg ugye fentebb kifejtettem, hogy jelen esetben még nagyon a vga-ra sem, de ez idővel azért változhat...

Kb. 19K-ért tudok olyan blokkot ami mindent hűt a kártyán...UGye az itt GPU+RAM+FET-ek...GPU+FET kötelelző hűteni, a RAM-ot meg ajánlott...

Add el a TT Bigwater-t és sokkal jobb hűtést lehet összerakni mint amit az tud...Olyan 6-7 fokot lehet leszedni a CPU hőmérsékletéből egy jobb blokkal, pumpával és radival...

Más:

Változtak az online shopos dolgaim úgy néz ki...Kicsit több időt fog igénybevenni míg elkészül ,de nagyobb választék lesz és más úton lesz az egész megoldva mint eddig terveztem... Magyarán szólva ,nem lesz kispályás a dolog :) Nade többet nem mondhatok :D

#620 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 14:53

Zollka: köszönöm a türelmet :respect: hihetetlen mennyi (saját hibámból eredő) kavarás után hozzájutottam a radimhoz.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

Téma megosztása:

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.