HWSW Informatikai Kerekasztal: Macintosh, OS X, váltás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Macintosh, OS X, váltás

Szavazás: Miért nem váltasz Mac-re? (99 felhasználó adott le szavazatot)

Miért nem váltasz Mac-re?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#101 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 04. 11:50

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 12:34

Lehetni lehet, és vannak tényleg nagyon COOL cuccok hozzá, de akkor az MS miért nem integrál egyet bele a Windozba? Legalább egyet ami tényleg baromi jól néz ki.
Nem hinném, hogy nem tudják megfizetni. :)

Sztem ennek az az oka, hogy sokkal inkabb fejlesztoi szemszogbol keszitik a Windows-t. A neve is azert ilyen ostoba, egyszeru, hogy Ablakok... Nezzunk meg egy akarmilyen ugyviteli vagy barmilyen kis ceg altal keszitett szoftvert (sot, akarmilyen nem szamitastechnikai termeket): nagyon izlestelen a feluletuk - altalaban. Az Apple adott erre - bar sztem o sem tett meg mindent, viszont ettol meg nem lesz jobb az OS X, es biztonsagosabb sem.
A Win kovetkezo verzioja mar jo lesz, nem kell fikazni, minden lesz benne. De ezt mar a sajat topikjaban..

#102 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 11:54

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 11:17

zZsOlTi, mar mer ne lehetne rendesen szkinezni a windozt? Az egyetlen dolog, ami nem klappol, hogy a GDI nem eleg ehhez, de attol meg teljesen jol mukodik az egesz. A WindowBlinds pl hardware-es gyorsitast hasznal. A samurize-zal semmi gond nincsen, tok jol vegzi a dolgat, a dock-klonok is teljesen rendben vannak, egyik jobb a masiknal. Komolyan.
Nekem sem tetszik az ott lathato desktopok 99%-a, nem az en izlesem, de nem kell kirohogni senkit. Ez ugyanolyan szenvedely, mint amikor valaki mindenbol Apple-t vesz: apple keyboard, apple eger, apple monitor, apple ipod... Van, aki meg mindenbol a moddoltat szereti :D

ion: igazad van, lehet ezeket is ésszel használni és szép desktopokat összedobni. Írtam is, hogy akinek nem inge, ne vegye magára. Nem röhögök ki senkit, azon röhögök, mikor valaki az osx-re mondja hogy csicsás, miközben kint van a desktopján 80 adó TV műsora meg az éves időjárásjelentés, valami ronda visual style-al megspékelve.

Skinezés: igen, működik a windowsban -próbálkoztam régen én is sokszor-, csak nem mindig úgy működik, ahogy szerintem kéne. Azok a programok, amik natív win widgeteket használnak, azok szépen átveszik a stílust, de vannak amik nem. Ez nem a win hibája, de nekem bőven elég, hogy elvegye a kedvem.

Dockok: amikor utoljára próbáltam jó volt meg szép volt, de: nem lehetett rá / róla drag&droppolni, programokat indítani lehetett vele, de a futó programok már nem oda minimalizálódtak, hanem a tálcára, ha meg kell a tálca is, akkor minek nekem a dock? Hogy legyen plusz egy "valami" ami foglalja a helyet?

A másik ami zavar, hogy ezek az aprósággok (hogy legyen dock, hogy legyen dropshadow, hogy legyenek png ikonok a desktopon stb) ezek mind külön kis utilok, a maguk külön kis konfigjaival, és a maguk tökéletlenségével, mert szvsz egyik sem tökéletes. Ráadásul mindegyik pluszban eszi az erőforrásokat.

Szóval az van, hogy nem klappol minden. Sok munkával persze lehet szép desktopot faragni, de valahogy én mindig oda lyukadtam ki, hogy jó-jó, szép-szép, de messze nem tökéletes.
-ZsOlTi-

#103 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 12:09

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 12:54

1 Skinezés: igen, működik a windowsban -próbálkoztam régen én is sokszor-, csak nem mindig úgy működik, ahogy szerintem kéne. Azok a programok, amik natív win widgeteket használnak, azok szépen átveszik a stílust, de vannak amik nem. Ez nem a win hibája, de nekem bőven elég, hogy elvegye a kedvem.

2 Dockok: amikor utoljára próbáltam jó volt meg szép volt, de: nem lehetett rá / róla drag&droppolni, programokat indítani lehetett vele, de a futó programok már nem oda minimalizálódtak, hanem a tálcára, ha meg kell a tálca is, akkor minek nekem a dock? Hogy legyen plusz egy "valami" ami foglalja a helyet?

3 A másik ami zavar, hogy ezek az aprósággok (hogy legyen dock, hogy legyen dropshadow, hogy legyenek png ikonok a desktopon stb) ezek mind külön kis utilok, a maguk külön kis konfigjaival, és a maguk tökéletlenségével, mert szvsz egyik sem tökéletes. Ráadásul mindegyik pluszban eszi az erőforrásokat.

1 Ha regen probaltad, akkor azert mondod :) A WindowBlinds mar regota tud skinezni minden ablakot.
Az OS X-ben is vannak hulye dolgok, pl van ami csak brushed style-ban van (ha jol tevedek).. stb.  Egyebkent hidegen hagy engem is ez a tema, sose skineztem semmit. Widget-eket meg utalom.

2 Dock-okat is jo reg probalhattad, a legutobbi mar pont tudja, amirol beszelsz. :)

3 Semmi sem lehet tokeletes, foleg nem ezek a nagyon igenyes freeware alkalmazasok, amik penz helyett csak annyit kovetelnek meg, hogy raszanj nehany percet a konfigolasara.... Persze ez a felhasznalo erdeke.

A lenyeg csak az, hogy nincsenek ezekrol a dolgokrol friss informacioid, nekem sem kellene, hogy legyenek, de pont mostanaban neztem korul, hogy hova fejlodtek, es mindig kellesem meglepetes er.
De en meg mindig nem tudok hozzaszokni az ilyen Expose meg dock-dolgokhoz, hiaba tudnak mindent. Egyszeruen utalom az egeret hasznalni, rohadt lassu. Keyboard-dal 10-szer gyorsabban navigalok.

#104 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 16:43

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 11:09

Az OS X-ben is vannak hulye dolgok, pl van ami csak brushed style-ban van (ha jol tevedek).. stb. 

Ugyebar az eddigi Longhorn screenshotokon a fejlecek nem hasonlithanak az OS X brushed metal stilusara? :)

Rengetek skin letezik OS X ala is, en probalgattam is oket, mert milyen jol nez ki a Milk style, aztan rajottem, hogy a gyari van legjobban kitalalva, barmilyen moddolas csak ront az osszkepen, vagy hosszutavon farasztja a szemet.

#105 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 16:47

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 17:43

Ugyebar az eddigi Longhorn screenshotokon a fejlecek nem hasonlithanak az OS X brushed metal stilusara? :)

Rengetek skin letezik OS X ala is, en probalgattam is oket, mert milyen jol nez ki a Milk style, aztan rajottem, hogy a gyari van legjobban kitalalva, barmilyen moddolas csak ront az osszkepen, vagy hosszutavon farasztja a szemet.

a milk az nagyon jó, szép, használható és letisztult. az msn skin alapján ez a véleményem...
macbook air 2014

#106 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 17:19

Szep szep a Milk, de ha napi 10-12 orat bamulja az ember a full Milk desktopot, abszolute nem kellemes a sok feherseg.

#107 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 17:21

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 18:19

Szep szep a Milk, de ha napi 10-12 orat bamulja az ember a full Milk desktopot, abszolute nem kellemes a sok feherseg.

ebben lehet valami. főleg egy akkora monitoron.
macbook air 2014

#108 Felhasználó inaktív   azopi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 23:22

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 19:17

Kiragadtad az utolsó mondatot a környezetéből.
A Macnek igenis van létjogosultsága, grafikai stúdiókban, nyomdai előkészítőkben cseppet sem véletlen az alkalmazása.
Viszont az ár/teljesítmény mutató a PC felé billen átlagos használat esetén.

Sokan tudják azt, hogy egy Betamax videokazetta sokkal jobb minőséget ad, mint egy VHS.
De amíg egy óra Beta szalag 2000 Ft felett van talán, addíg 2000 ft-ből akár 8 órányi VHS-ed is lehet.
Egy átlagos VHS magnót megkapsz 40-50 eft körül, egy Betát 5-10szeres áron.

Jó tíz éve kell foglalkoznom ócska könyvelőprogikkal, idióta userekkel, de még nem jutottam oda, hogy abba kéne hagyni. 

A nyomdai előkészítésben egyetértek.A DTP még mindig erőssége a Macnek (elsősorban a PC piac gyenge ilyen irányú szoftver-ellátottsága miatt).

A grafikai stúdiókkal már vitatkoznék. 8-10 éve tényleg erős volt grafikában, de mára már rég lekörözte a PC architektúra ezen a téren (is). Ahol azt használnak még mindig ezek ellenére, annak csak tradicionális okai lehetnek :)

Sokkal erősebb szerintem a Mac az oktatásban (elsősorban az USA-bsn) és egyre inkább egy bizonyos otthoni felhasználói körben (főleg Multimedias PC-ken, az utóbbi időben az iPod jelentős felhasználó-tömeget vonzott a Mac táborába - nem hiába nyomul a Microsoft a Media Center és Portable Media Center piacon)
Kép

#109 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 23:34

Egyéb:  nem nyílt forrású.

#110 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 09:22

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 18:21

ebben lehet valami. főleg egy akkora monitoron.

őszintén, számit bármit a monitor mérete? :D

én amugy kb 3-4 hónapig ültem milk visstyle és mattfehér background előtt, és abszolut nemvolt idegesitő, sőt, szép volt és tiszta, és örültem neki. ja, és ráadásul két 19" crt előtt, ami még csak nem is olyan csodálatosan szemkimélő, mint a wunderbar 30" cinema display...

aztán meguntam, és váltás :) (csak visualstyle-t, nehogy vki félreértsen :Đ)

Szerkesztette: kAy 2005. 06. 06. 10:18 -kor

*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#111 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 10:13

Kiprobaltam egy powermacet es nem gyozott meg.
Nagy, nehez es meg lassu is volt, webcam nelkul raadasul.
Meglepett, hogy 768MB ramnal kb 10 masodperc is volt mire egy kepnezegeto progit betoltott.
Nem tudom a program nevet de kifejezetten tetszett, hogy az egyebkent leginkabb erre hasznalt MAC ennyire lassu volt.
Igy maradtam a Pcnel.
A pentium M es MAC mininotebookok viszont ha megjelennek lehet, hogy jobban elgondolkoztatnak. Amig a 10" es kategoriaban nincs gepuk nem erdekelnek.

X86OSX.
Nehany programom nem menne vele igy lemondhatnek 10GB online tarhelyrol is mert a kliensprogram nem fut MACen.
Csicsas.
Minimal skint hasznalok windows alatt, explorer nelkul ehez kepest az OSX eleg csicsas. A teljes kepernyot ki tudom hasznalni es egerhez vagy touchpadhez nem kell nyulnom vagy csak nagyon ritkan. Nem tokeletes mert peldaul a Titlebart nem tudtam kikapcsolni de kenyelmes es gyorsan hasznalhato eger nelkul.
Nem hiszem, hogy az OSXet ennyire at tudnam alakitani
Ha megjelenik valoszinuleg kiprobalom de nem hiszem, hogy valtani fogok.
Why can't be technology as simple as the box it comes in ?

Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB  BD drive 3.8kg.

#112 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 15:49

egyéb:
1. drága. a jelenlegi vasam ér max 150-et (17" crt, a64 3k+, 1g ram, 440g hdd, dvdrw), ennyiből semmit sem vennék.
2. linux+win van a gépemen, egyik merjó másik merkell. a merkell nincs mac-re
persze kipróbálnám

#113 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 17:07

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 17:43

Nem tudom, hogy felreertjuk-e egymast, en arra gondoltam, hogy osx-en van pl a quicktime, az itunes, amik csak brushed skin-t viselhetnek. Vagy tevedek?

#114 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 15:34

Egyébre savaztam.
Minek nekem Mac? Mivel tud többet, amiért megéri váltani?
Ugyanezért nincs felrakva Linux sem.
 aláírás
Spoiler

#115 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 19:22

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 17:02

Az érdekelne, hogy a Windows-t használók miért nem váltanak Macintosh-ra. Sztem sokan megtehetnék, de mégsem teszik meg. Tényleg csak anyagi okai vannak?

6 hónapig hasznátam Apple iBook G3 600-at, utána visszaváltottam a Toshiba Portégé 2000 PIII WindowsXP-re.

Főbb okai a visszaváltásnak:
- kompatibilitási gondok (office dokumentumok, win hálózatban működés, nyomtató)
- fontos programok hiánya (szótárak, enciklopédiák, térképek, munkahelyi programok)
- kütyüket nem lehetett rajta használni (Psion, Timex Datalink, Siemens S45)
- napi 2-3 fagyás (Bluetooth és modem használat miatt)
- magyar nyelv támogatásának a hiánya (billentyűzet kiosztás hiánya, rendezetlen font háttér, fontos programok 'nem bírják a magyart')
- lassú működés (programbetöltés, feladatok végrehajtása)
- gyenge minőségű hardver (6 hónap alatt tönkrement az akkumulátor, a képernyő csatlakozás és a Firewire port)
- nagy költség vonzatú az átállás (nem is maga az Apple gép, hanem a programok és hardverek cseréje)

A tapasztalataimat leírtam egy cikkben itt:
Story of a switcher - Reswitch from the Apple iBook (2003. November)
http://www.archive.f...03/pages/08.htm

Készítettem egy billentyűzet kiosztást magamnak, ezt sokan használják azóta is. Sajnos vannak programok, amik ezzel sem működnek, de jobb azóta sincs.
HungarianPro
http://www.egeronlin...hp?address=hpro

#116 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 20:45

Idézet: olee - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 20:22

6 hónapig hasznátam Apple iBook G3 600-at, utána visszaváltottam a Toshiba Portégé 2000 PIII WindowsXP-re.

Főbb okai a visszaváltásnak:
- kompatibilitási gondok (office dokumentumok, win hálózatban működés, nyomtató)
- fontos programok hiánya (szótárak, enciklopédiák, térképek, munkahelyi programok)
- kütyüket nem lehetett rajta használni (Psion, Timex Datalink, Siemens S45)
- napi 2-3 fagyás (Bluetooth és modem használat miatt)
- magyar nyelv támogatásának a hiánya (billentyűzet kiosztás hiánya, rendezetlen font háttér, fontos programok 'nem bírják a magyart')
- lassú működés (programbetöltés, feladatok végrehajtása)
- gyenge minőségű hardver (6 hónap alatt tönkrement az akkumulátor, a képernyő csatlakozás és a Firewire port)
- nagy költség vonzatú az átállás (nem is maga az Apple gép, hanem a programok és hardverek cseréje)

A tapasztalataimat leírtam egy cikkben itt:
Story of a switcher - Reswitch from the Apple iBook (2003. November)
http://www.archive.f...03/pages/08.htm

Készítettem egy billentyűzet kiosztást magamnak, ezt sokan használják azóta is. Sajnos vannak programok, amik ezzel sem működnek, de jobb azóta sincs.
HungarianPro
http://www.egeronlin...hp?address=hpro

Es az nem lehet, hogy ez a sok gondod csak a G3 miatt volt?

Bekuldtem a linkjeidet a http://pcversusmac.com/ forumara ;)

#117 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 20:54

Egyáltalán OSX futott azon a gépen?  :confused:
Csak azért kérdem, mert ha nem akkor megértem a visszaváltást... ha pedig DE akkor nyílván közrejátszott az is, hogy lassú volta gép hozzá.
BTW... a Panther előtti OSX-ekről nekem sem túl jó a véleményem.

Úgyhogy ha nem Panther vagy Tiger... akkor IMHO megéri mégegyszer megnézni az újabb OSX-eket.
RDaneel_hu

#118 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 21:07

Hát azért egy G3-on én se OSX-eznék. Eleve 32MB videóram alatt nagyon sokat levesz a desktop renderelése. Meg a gigaram nélkül nemigen használnék már számítógépet.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#119 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 23:27

Hat ilyen is elofordul, mondjuk azota sok viz lefolyt a dunan. Mondjuk en kivancsi lennek a masik ket csalodott gombott beixelt felhasznalora is, hogy miert csalodtak a valtasukban.

#120 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 23:28

Mert nem maradt penzuk csajokra :)

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5