Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 11:17
zZsOlTi, mar mer ne lehetne rendesen szkinezni a windozt? Az egyetlen dolog, ami nem klappol, hogy a GDI nem eleg ehhez, de attol meg teljesen jol mukodik az egesz. A WindowBlinds pl hardware-es gyorsitast hasznal. A samurize-zal semmi gond nincsen, tok jol vegzi a dolgat, a dock-klonok is teljesen rendben vannak, egyik jobb a masiknal. Komolyan.
Nekem sem tetszik az ott lathato desktopok 99%-a, nem az en izlesem, de nem kell kirohogni senkit. Ez ugyanolyan szenvedely, mint amikor valaki mindenbol Apple-t vesz: apple keyboard, apple eger, apple monitor, apple ipod... Van, aki meg mindenbol a moddoltat szereti

ion: igazad van, lehet ezeket is ésszel használni és szép desktopokat összedobni. Írtam is, hogy akinek nem inge, ne vegye magára. Nem röhögök ki senkit, azon röhögök, mikor valaki az osx-re mondja hogy csicsás, miközben kint van a desktopján 80 adó TV műsora meg az éves időjárásjelentés, valami ronda visual style-al megspékelve.
Skinezés: igen, működik a windowsban -próbálkoztam régen én is sokszor-, csak nem mindig úgy működik, ahogy szerintem kéne. Azok a programok, amik natív win widgeteket használnak, azok szépen átveszik a stílust, de vannak amik nem. Ez nem a win hibája, de nekem bőven elég, hogy elvegye a kedvem.
Dockok: amikor utoljára próbáltam jó volt meg szép volt, de: nem lehetett rá / róla drag&droppolni, programokat indítani lehetett vele, de a futó programok már nem oda minimalizálódtak, hanem a tálcára, ha meg kell a tálca is, akkor minek nekem a dock? Hogy legyen plusz egy "valami" ami foglalja a helyet?
A másik ami zavar, hogy ezek az aprósággok (hogy legyen dock, hogy legyen dropshadow, hogy legyenek png ikonok a desktopon stb) ezek mind külön kis utilok, a maguk külön kis konfigjaival, és a maguk tökéletlenségével, mert szvsz egyik sem tökéletes. Ráadásul mindegyik pluszban eszi az erőforrásokat.
Szóval az van, hogy nem klappol minden. Sok munkával persze lehet szép desktopot faragni, de valahogy én mindig oda lyukadtam ki, hogy jó-jó, szép-szép, de messze nem tökéletes.