Ha mégegyszer elolvasod a posjaimat láthatod, hogy nem erről van szó. Nem a csicsa érdekel - XP-t is és OS X-et is használok mindkettőt minimál csicsabeállítás mellet. (igaz, hogy az OS X-en - 10.3-ról beszélek, azaz Pantherről - tök mindegy, hogy be van-e kapcsolva a csicsa feature, nem lassabb - oké ezek grafikában erős gépek. Ha az XP-t full csicsával használod, akkor viszont eléggé belassul.)
"De az, hogy szerinte a WinXP szívás, meg fagy, meg miegyéb - na én itt vesztem el a fonalat, és nem értem, miért szívna pont ő a hatalmas informatikai tudásával és tapasztalatával, ha a környezetemben emberek tucatjai használnak évek óta problémamentesen Windows XP-t...tényleg nem értem. Itt valaki kamuzik.
Több neves szoftvergyártó - köztük pl az európai legnagyobb is (na vajon melyik lehet.... lehet találgatni....
Úgyhogy erről ennyit. Nem csak a hardverek miatt lehet instabil egy oprendszer, hanem amiatt is, mert szarul van megírva. Illetve pont az, hogy inkompatibilis bizonyos hardverelemekkel teszi gyengévé ezt a kompromisszumkódot (hogy mit jelent a "kompromisszumkód" kifejezés most nem írom le ezeregyedszerre, korábbi postjaimban már kifejtettem, ha érdekel megnézed...)
Szívás pedig leginkább amiatt van, hogy kompromisszumkód, hogy kurvára nem tartanak be bizonyos szabványokat (pl. fejlesztésnél ez igen gáz) illetve megpróbálnak saját dolgokat szabványosítani - lenyomni a fejlesztők és felhasználók torkán.
"Másrészt meg ha az OS X-et is olyan innen-onnan összeválogatott szutyok hardverekre telepítenék, mint néhány Win XP-t (nem a PC-s platform egészére gondolok, hanem egyes dzsunka gyártókra), akkor nyilván ott is kevesebb gond lenne. Ha erre az a válasz, hogy na pont ezért kell Macet venni, igaz, X-szer annyiért - akkor itt a vita szépen befejeződik részemről, elkönyvelem magamban, hogy íme, még valaki, aki a legalapvetőbb gazdasági-társadalmi összefüggéseket sem képes látni, nincs tisztában a PC szabadon konfigurálhatóságának szerepével a számítástechnika (és a Mac!) fejlődési sebességének fenntartását eredményező versenyhelyzet létrehozásában..."
Ebbe se menjünk most bele....ha lehet, mert nagyon messzire vezetne.

Súgó
A téma zárva.