HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#1141 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 23. 09:19

"Igazából teljesen megérteném, ha ventata azt hangsúlyozná, hogy neki a WinXP nem elég csicsás, nem nagyítódnak-gördülnek elég szépen az ablakok, miegyéb. Kicsit kevésbé ironikusan hozzáállva még azt is megérteném, ha úgy ítélné meg, hogy bizonyos OSX-es funkciók (Spotlight, etc.) hiánya miatt számára a WinXP használhatatlan."

Ha mégegyszer elolvasod a posjaimat láthatod, hogy nem erről van szó. Nem a csicsa érdekel - XP-t is és OS X-et is használok mindkettőt minimál csicsabeállítás mellet. (igaz, hogy az OS X-en - 10.3-ról beszélek, azaz Pantherről - tök mindegy, hogy be van-e kapcsolva a csicsa feature, nem lassabb - oké ezek grafikában erős gépek. Ha az XP-t full csicsával használod, akkor viszont eléggé belassul.)

"De az, hogy szerinte a WinXP szívás, meg fagy, meg miegyéb - na én itt vesztem el a fonalat, és nem értem, miért szívna pont ő a hatalmas informatikai tudásával és tapasztalatával, ha a környezetemben emberek tucatjai használnak évek óta problémamentesen Windows XP-t...tényleg nem értem. Itt valaki kamuzik. :) "

Több neves szoftvergyártó - köztük pl az európai legnagyobb is (na vajon melyik lehet.... lehet találgatni....:) ) pl. egy jó ideig az SP2 kijövetele után felhívta a fejlesztők és felhasználók figyelmét, hogy NE töltsék le az üzletileg kritikus alkalmazásokat futtató gépeikre az SP2-t, mert instabil és szívás van vele. De ettől volt hangos akkoriban a net is.
Úgyhogy erről ennyit. Nem csak a hardverek miatt lehet instabil egy oprendszer, hanem amiatt is, mert szarul van megírva. Illetve pont az, hogy inkompatibilis bizonyos hardverelemekkel teszi gyengévé ezt a kompromisszumkódot (hogy mit jelent a "kompromisszumkód" kifejezés most nem írom le ezeregyedszerre, korábbi postjaimban már kifejtettem, ha érdekel megnézed...)
Szívás pedig leginkább amiatt van, hogy kompromisszumkód, hogy kurvára nem tartanak be bizonyos szabványokat (pl. fejlesztésnél ez igen gáz) illetve megpróbálnak saját dolgokat szabványosítani - lenyomni a fejlesztők és felhasználók torkán.

"Másrészt meg ha az OS X-et is olyan innen-onnan összeválogatott szutyok hardverekre telepítenék, mint néhány Win XP-t (nem a PC-s platform egészére gondolok, hanem egyes dzsunka gyártókra), akkor nyilván ott is kevesebb gond lenne. Ha erre az a válasz, hogy na pont ezért kell Macet venni, igaz, X-szer annyiért - akkor itt a vita szépen befejeződik részemről, elkönyvelem magamban, hogy íme, még valaki, aki a legalapvetőbb gazdasági-társadalmi összefüggéseket sem képes látni, nincs tisztában a PC szabadon konfigurálhatóságának szerepével a számítástechnika (és a Mac!) fejlődési sebességének fenntartását eredményező versenyhelyzet létrehozásában..."

Ebbe se menjünk most bele....ha lehet, mert nagyon messzire vezetne. 
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#1142 Felhasználó inaktív   sake 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 23. 14:22

Üdv mindenkinek! :)

Segítségre lenne szükségem. Honnan lehet beszerezni MAc OS 8.1-et vagy 9-et? :think:
Ha tudtok segíteni ide küldjetek emilt nekem:
sake@freemail.hu

A segítségeteket előre is köszönöm! :respect:

Ja, nem fontos hogy jogtiszta legyen mert van a tulajdonomban os-x és az nincs használva. Elvileg ha 8.1-et vagy 9-et használok akkor az úgy legális.

#1143 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 15:34

Idézet: ventata - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 10:19

Több neves szoftvergyártó - köztük pl az európai legnagyobb is (na vajon melyik lehet.... lehet találgatni....:) ) pl. egy jó ideig az SP2 kijövetele után felhívta a fejlesztők és felhasználók figyelmét, hogy NE töltsék le az üzletileg kritikus alkalmazásokat futtató gépeikre az SP2-t, mert instabil és szívás van vele. De ettől volt hangos akkoriban a net is.

emlékeim szerint az SP2 nem volt instabil (nekem pl most sem az), csak az újonnan bevezetett DEP miatt lettek azok más programok. (egy rakás program fagyását el lehetett kerülni a DEP kiiktatásával)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1144 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 16:55

Azért ez vicces (hup-ról)

Idézet

Az Apple a világ leginnovatívabb cége. Legalábbis így gondolta 940 rangidős üzleti vezető 24.4 százaléka a BusinessWeek szerint. Az Apple mögött nem sokkal a 3M végzett. Érdekesség, hogy a magát nagy innovátornak tartó Microsoft csak a harmadik helyezett lett. A teljes lista:

Apple: 24.84 %;
3M: 11.77 %;
Microsoft: 8.53 %;

- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#1145 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 17:31

Idézet: sake - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 15:22

Üdv mindenkinek! :)

Segítségre lenne szükségem. Honnan lehet beszerezni MAc OS 8.1-et vagy 9-et? :think:
Ha tudtok segíteni ide küldjetek emilt nekem:
sake@freemail.hu

A segítségeteket előre is köszönöm! :respect:

Ja, nem fontos hogy jogtiszta legyen mert van a tulajdonomban os-x és az nincs használva. Elvileg ha 8.1-et vagy 9-et használok akkor az úgy legális.

Milyen gépre szeretnéd telepíteni?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1146 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 22:08

:offtopic: Rólam köztudott (szerintem már itt is  :)  ), hogy nagyon utálom a windows bármely verzióját. Teszem ezt azért, mert én is a 3.1-el indítottam a pályafutásom és nem volt egy sétakocsikázás. Sajna sokat szívtam. Az elején még saját gépem nem is volt, csak melőban volt szerencsétlenségem hozzá, de amikor vettem 3.1 került rá, mert az akkor nagymenő 95 akkora gáz volt, hogy azt mondtam magamnak inkább nem. A 3.1 mellé került fel a Red Hat Linux. A Windows használata akkoriban sokszorta jobban ment nekem mint a Linuxé, mégis inkább a Linux tanulásába öltem az időmet, mert már akkor Főlámaként is láttam, hogy mekkora a különbség a két rendszer között, mennyivel jobban használható az a hardver amiért annyit dolgoztam, hogy megvásárolhassam. Mert engem akkor is és most is az érdekelt, hogy ha már X összeget kiadtam valamire akkor az úgy működjön ahogy az elvárható tőle.

Egész a 98 megjelenéséig 3.1-et használtam. Onnantól minden megjelent Windows verzióhoz volt közöm. Hát tudnék mesélni. Ja a lényeg, nem "dszunka" hardverem van, hanem egy P4 HP Vectra gépem. Ennek ellenére vannak gondok bőven pl: most nem akar leállni, ki kell kézzel kapcsolnom.

Egy valami, ami ezalatt a sok Windows verzió alatt elkísért, és nagyon bosszant. Miért nem képes az MS normális memóriakezelést írni az oprendszereihez? A dos alapú verziók Általános Védelmi Hibái magas százalékban laphibák, de az XP is csak homokórázik mikor több programot akarok egyszerre indítani. Rákattintok a Startra aztán kb fél perc múlva történik is valami.

Szóval nekem valahogy magas, hogyha vmelyik cég ennyit keres a termékeivel akkor miért nem képes kijavítani az ilyen alapvető hibákat.

Ja majd elfelejtettem: Hogy hívják az MS Army vezetőjét? General Failure.(Hülye vicc volt mi?  :confused: ) :offtopic:

:ontopic: Ebben biztosan jobb az OSX.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#1147 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 23:28

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 23:08

:ontopic: Ebben biztosan jobb az OSX.

Igen. Ebben jobb a UNIX.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1148 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 10:13

"Ja a lényeg, nem "dszunka" hardverem van, hanem egy P4 HP Vectra gépem."

Ez enyhe ellentmondas, tekintve, hogy a HP milyen hardvert pakol a gepeibe....

"A dos alapú verziók Általános Védelmi Hibái magas százalékban laphibák"

Tipikus memoriahiba, cserelj ramot es megszunik..

"de az XP is csak homokórázik mikor több programot akarok egyszerre indítani. Rákattintok a Startra aztán kb fél perc múlva történik is valami. "

En napi szinten dolgozom tobbszaz megas allomanyokkal, de nem igazan van ilyesmi nalam..

--

Egy jol osszevalogatott hardverre feltelepitett es behangolt XP semmivel sem lassabb es instabilabb, mint egy OSX.

Itthon G5 PowerMac-em van cegnel PC-k, ugyhogy en pontosan latom a helyzetet..

Az meg mar verciki volt, mikor a nalunk nyaralo unokahugom jatszott a G5-el es a jatekbol kilepve lefagyott a gep, akkor csodalkozva jelentette ki, hogy ilyet az otthoni PC-je soha nem csinal..
(Az munkahelyi PC-m is hetfotol pentekig nonstop uzemel, fagyast, kekhalalt meg soha nem lattam rajta, ellenben az OSX legalabb 2-3 naponta egyszer lefagy, foleg a Quicktime miatt, vagy valami kepernyomuvelet miatt)

Szerkesztette: Naranek 2005. 07. 24. 10:16 -kor

#1149 Felhasználó inaktív   freerider.osx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 10:33

Idézet: Naranek - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 9:13

(Az munkahelyi PC-m is hetfotol pentekig nonstop uzemel, fagyast, kekhalalt meg soha nem lattam rajta, ellenben az OSX legalabb 2-3 naponta egyszer lefagy, foleg a Quicktime miatt, vagy valami kepernyomuvelet miatt)

Tanulmányozd a chrash log-ot, sokat tud segíteni ilyenkor. Nekem Tigeren a Safri lépett ki minden ablak becsukástól, chrash logból kiderült, hogy egy SpeedDownload nevű 3rd party extension csapta agyon.

#1150 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 10:52

" "de az XP is csak homokórázik mikor több programot akarok egyszerre indítani. Rákattintok a Startra aztán kb fél perc múlva történik is valami. "

En napi szinten dolgozom tobbszaz megas allomanyokkal, de nem igazan van ilyesmi nalam.."

Az eslő dolog egy multitask probléma - azaz a vindóz nem tudja elég gyorsan kezelni a különböző multitaskban futó alkalmazásokat. Amit te írtál, hogy többszáz megás fájlokkal dolgozol ebből a szempontból irreleváns (hacsak nem több programban egyszerre - mondjuk ez nem derült ki a  hozzászólásodból). Ha van elég memória a gépedben és csak egy alkalmazással nyitsz meg mondjuk egy nagy fájlt, akor az elég gyors kell hogy legyen. Itt a multitask a lassú.

Mellesleg az OS X-előtt a multitask a MAC OS-ben sem volt valami penge - legalábbis nekem nem.

"Egy jol osszevalogatott hardverre feltelepitett es behangolt XP semmivel sem lassabb es instabilabb, mint egy OSX."

Minden 15-ik post után ide jutunk el..... :D  A lényeg a behangolt szón van.  OS X-en nem nagyon kell semmit behangolni.

"ellenben az OSX legalabb 2-3 naponta egyszer lefagy, foleg a Quicktime miatt, vagy valami kepernyomuvelet miatt"
:eek:  Én a helyedben visszavinném, még akkor is ha tudom, hogy vagy a memória vagy a vinyó a szar, amit elvileg házilag is ki tudsz cserélni. Ezért a pnzért ugyanis nagyon durva, ha neked kell buherálnod a gépet - ez ugyanis nem dzsunka PC.

Szerkesztette: ventata 2005. 07. 24. 10:53 -kor

Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#1151 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 11:30

Idézet: ventata - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 11:52

A lényeg a behangolt szón van.  OS X-en nem nagyon kell semmit behangolni.

pc-n se kell behangolni semmit, csak egy normalis konfigot kell venni.

#1152 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 11:53

na ezaz, MAc fagyasrol beszelsz pedig ott is ugyanugy hw hiba valszeg mint a pc-n...
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#1153 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 13:06

Idézet: Naranek - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 11:13

"Ja a lényeg, nem "dszunka" hardverem van, hanem egy P4 HP Vectra gépem."

Ez enyhe ellentmondas, tekintve, hogy a HP milyen hardvert pakol a gepeibe....

"A dos alapú verziók Általános Védelmi Hibái magas százalékban laphibák"

Tipikus memoriahiba, cserelj ramot es megszunik..

"de az XP is csak homokórázik mikor több programot akarok egyszerre indítani. Rákattintok a Startra aztán kb fél perc múlva történik is valami. "

En napi szinten dolgozom tobbszaz megas allomanyokkal, de nem igazan van ilyesmi nalam..

Hát lehet, hogy neked van igazad, de én átnéztem a gépem mindenféle progival, memória ellenőrzővel és társaival, hibát nem találtak. De tényleg. Kapott még egy csomó memóriát, (Upps asszem frissíteni kellene az aláírásom. Na mindjárt) de az ég világon semmi sem változott.

Lehet, hogy én vagyok a :lama:, de ha jól tudom a laphiba nem csak memóriahiba lehet, hanem a rossz szegmentálás miatt a programok egymás memóriaterületére írnak. Na ez az aminek egy multitaszkos oprendszernél soha sem szabadna előfordulni.

A homokórázást okozhatja az elégtelen grafikus kártya vagy annak meghajtója is, de akkor még megmarad a kérdés, hogy a MAC miért képes egy ATI9200-assal sokszorta jobb és szebb grafikus "trükkökre"?

Szerkesztette: Brianm74 2005. 07. 24. 13:09 -kor

© 2005-2010. Alfa 75

#1154 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 15:18

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 14:06

...

Mondjuk ettől a géptől ne várj csodákat, ez lassabb mint egy P3-as.

A programok nem tudnak egymás területére írni.

Mit jelent nálad az hogy letesztelted?

Egy rendes memóriatesztnek kb 1 nap, vagy több kell a te gépeden ahhoz hogy lefusson. Megtörtént?

Idézet

#1155 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 18:45

Idézet: freerider.osx - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 11:33

Tanulmányozd a chrash log-ot, sokat tud segíteni ilyenkor. Nekem Tigeren a Safri lépett ki minden ablak becsukástól, chrash logból kiderült, hogy egy SpeedDownload nevű 3rd party extension csapta agyon.

A crash logban mit kell nézni?
Hogy lehet megállapítani hogy mitől lépett ki a progi?

Exception:  EXC_BAD_ACCESS (0x0001)
Codes:      KERN_INVALID_ADDRESS (0x0001) at 0x07f07000

#1156 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 07:19

Idézet: JonesC - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 16:18

Mondjuk ettől a géptől ne várj csodákat, ez lassabb mint egy P3-as.

A programok nem tudnak egymás területére írni.

Mit jelent nálad az hogy letesztelted?

Egy rendes memóriatesztnek kb 1 nap, vagy több kell a te gépeden ahhoz hogy lefusson. Megtörtént?

Csodát nem várok, de azért annyit tudhatna mint egy Mac Mini  :D

Igazad van, ezzel tisztában vagyok csupán csak egy kis iróniát szerettem volna vinni a dologba, mert a Windows kb ezt írja ki: Általános védelmi hiba. X program laphibát okozott.

Hát megmondom neked őszintén, egy napig nem tartott a memóriateszt, de nem 1-2 óra volt.
© 2005-2010. Alfa 75

#1157 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 08:53

Idézet

A homokórázást okozhatja az elégtelen grafikus kártya vagy annak meghajtója is, de akkor még megmarad a kérdés, hogy a MAC miért képes egy ATI9200-assal sokszorta jobb és szebb grafikus "trükkökre"?

Talan mert nem irtak meg ra ilyen kornyezetet? :D
Mast sem olvasok megint fel oldalon keresztul, mint szemellenzos demagogiat. :D

Azt elfogadod, hogy a mac-en a hibakat hardverproblema okozza, de a PC-n ez "biztosan" a Win miatt van... neha azert nezzunk tukorbe is. :nevet2:

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1158 Felhasználó inaktív   freerider.osx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 09:01

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 17:45

A crash logban mit kell nézni?
Hogy lehet megállapítani hogy mitől lépett ki a progi?

Exception:  EXC_BAD_ACCESS (0x0001)
Codes:      KERN_INVALID_ADDRESS (0x0001) at 0x07f07000

Ez kicsit kevés :). Lejjebb érdemes keresgélni olyan hivatkozásokat, amik nem a sytem részeire vonatkoznak, hanem valami külső gyártó extensionjára.
Clean install volt? Migration Assistant-ot indítottad-e? (Nekem ez hozta át azt a bizonyos Safari-agyonvágó extensiont.)
Raktál-e fel nem Tiger kompatibilis programot? Küldd el nekem a chrash logot, hátha...

#1159 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 09:21

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 8:19

Csodát nem várok, de azért annyit tudhatna mint egy Mac Mini  :D

Igazad van, ezzel tisztában vagyok csupán csak egy kis iróniát szerettem volna vinni a dologba, mert a Windows kb ezt írja ki: Általános védelmi hiba. X program laphibát okozott.

Hát megmondom neked őszintén, egy napig nem tartott a memóriateszt, de nem 1-2 óra volt.

Sajnos nem tud annyit mint egy mac mini.

Memóriahiba igencsak lehet sajnos, de még akár össze nem illő ramok is lehetnek (akár úgy is, hogy a ramok külön-külön jók, csak együtt nem mennek). Mindenesetre ez hardver hiba.

Idézet

#1160 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 09:34

Idézet: ventata - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 8:19

Elég ha a beszeljukmac.com -ot megnézed: minden nagyobb patch és verziónövekedés után duzzadnak rendesen a "behalt az oprendszerem a 10.x.y upgrade-től" topicok...

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.