HWSW Informatikai Kerekasztal: Pinnacle PCTV család új generációja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pinnacle PCTV család új generációja 100, 110, 200, 300, 310, 400 és újabbak Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Isti50 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 03. 20:15

Sziasztok!
Gondolom körbe néztél a piacon, nekem csak a 310i-vel van tapasztalatom, de az pozitív. Analóg, digit földi + FM. Már 20ezer alatt kapható. De a forgalmazó szerint ebben a hóban jönnek ki az új kártyák. Viszont mindent nekik sem kell elhinni.

#242 Felhasználó inaktív   jeni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 20:49

Sziasztok

Itt a legújjabb 4.11 MediaCenter frissités(nem néztem vissza az oldalakat,ha netalán valaki már megirta):

http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/uk/P...d+World+Cup+Rec

#243 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 07. 22:11

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 14:06

Nekem meg most pont a médiacenterek tetszenek meg. Persze eddig is ismertem őket, de mihelyt sikerült beizzítani az XMLTV cuccot a TVxB program segítségével, na azóta beleszerelmesedtem a médiacenterekbe. Ugyanis a műsorújságot nem kell előveni, kiírja, ha ismétlés van, átkapcsolás előtt végiglapozhatom a műsorkínálatot, meglátom, mennyi van még hátra. Tudom, ez az EPG, de mivel hazánkban nem működik, ezért is örülök, hogy az XMLTV-s megoldás megy. :)
Most épp a MediaPortalt töröm be, a legszivatósabb része a csatornabeállítás. ehhez képest a Pinnacle Mediacenteré már álom. :)

Erről írnál valami plussz infót? Mit hol találok mely gombra kattanjak rá? :-) Műsorújság

#244 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 08. 07:39

Idézet: jeni - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 20:49

Sziasztok

Itt a legújjabb 4.11 MediaCenter frissités(nem néztem vissza az oldalakat,ha netalán valaki már megirta):

Ez tök jó, csak kár, hogy 4.xx-re megy fel, a Pinnacle szokásához híven. :(
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#245 Felhasználó inaktív   ZGaba 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 08. 20:29

Sziasztok!

Azt hiszem nagyon ügyetlen vagyok, de sehogyan sem találom ezt a frissítést. :(

Néhány üzenettel korábban írtam a Media Center 3.40A-nál tapasztalt felvétel leállásról. A Pinnacle supportnak is megírtam a problémát, és már másnap válaszoltak is. Átállítottam az XP-ben mindent az utasításuk szerint, de a capture leállás probléma ugyanúgy megmaradt. Nagyon bízom benne hogy a frissítéstől megjavul, mert elment a kedvem az egésztől.  :mad:
Lehet hogy megveszem a ChrisTV-t, de több ezer forintot még ráfizessek olyasmiért, amit a Media Centernek is tudnia kéne...

Kérdésem a ChrisTV-t használó Tisztelt fórumozókhoz. A nem shareware verzióval lehet olyan minőségű felvételt készíteni, mint a Media Centerben a DVD minőségű Mpeg?

Válaszaitokat előre köszönöm!

#246 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 09. 07:31

A ChrisTV az Intervideo kodekeit használja rögzítéshez, ráadásul szépen testreszabható, úgyhogy a gépedtől függ, milyen a minősége. ;)
A 4.xx-es MediaCentert viszont ne keressük, megtudtam, hogy az nem kompatibilis a PCTV-kkel, csak az újonnan megjelenő, dual DVB kártyákhoz jó!!! Tehát nekünk marad a 3.40-es...  :rolleyes:

#247 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 21:44

Idézet: XRV - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 22:11

Erről írnál valami plussz infót? Mit hol találok mely gombra kattanjak rá? :-) Műsorújság

Mykee!

Az a műsorújság hogy is működik?

#248 Felhasználó inaktív   jeni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 23:29

Szia
Mykee engem is érdekel a XRV  :respect: kérdése vagyis a teletext

#249 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 11. 11:19

Ácsi!
A teletext NEM műsorújság!!!
Tehát ez úgy működik MediaPortal alatt, hogy le kell töltsd a TVxB nevű programot innen:
http://www.tvxb.com/
Kicsomagolás után a DOC könyvtárban van a doksi, amit érdemes átolvasni, ugyanis az INI könyvtárban lévő .ini állományt úgy kell módosítani. Létrehozol egy üres mappát, én a C:-ben csináltam egy Xmltv nevűt. Az ini fájlban ezt adom meg célnak és ugye az xml fájl nevét, ami nálam a MediaPortal miatt Tvguide.xml. Ha kész vagy és az iniben a csatornák is rendben vannak, akkor a BIN könyvtárból kell futtatni a TVxb.exe-t. Ez a HTML könyvtárba leszedi a weboldalról a tartalmat és átírja XML-be, oda, amit az előbb megadtál neki.
Ezután elkészült az XML fájlod, amit már megadhatsz a MediaPortalnak.
Azt tudni kell, hogy a csatornákat úgy kell elnevezned, ahogy az ini fájlban is meg van adva, különben nem fogod látni a műsort!

Röviden ennyi, amit tudni kell, hogy sajnos az xmltv-t nem támogatja a Pinnacle MediaCentere, talán azért nem, mert a TVTV-vel van szerződésük, ami próbaidős kipróbálást jelent, de nálunk ennek nem sok haszna.
De ha valaki rájön, hogyan tehetném be az xml fájlt a Pinnacle MediaCenterbe, azt szívesen venném! ;)

És végül itt az én ini fájlom, lehet tetszés szerint bővíteni a www.port.hu linkjei alapján. ;) Csak azokat érdemes beállítani, amelyik csatornád van, különben sok hely és idő kell a leszedéshez!!!

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Mykee 2006. 06. 11. 11:21 -kor

#250 Felhasználó inaktív   TrAnCeHUN 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 20:00

Sziasztok

Elolvastad mi ez???
Scheduler plug-in for Pinnacle MediaCenter 4 and Pinnacle TVCenter 4: automated World Cup Recording
Öcsém ez nem frissítés. felveszi a VB meccseit.

#251 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 13. 06:13

Na elnézést, a forrásom úgy látszik tévett... >>ITT a feketeleves<<
Bár ahogy elnézem, szinte semmi értelme váltani, max talán a megbízhatóság miatt...?  :think:

Ráadásul elsőként olcsónak tűnik, de kattintsunk csak a KIFIZETÉSRE Röhej... Drágább a posta, mint a termék. Na figyelni kell az Axico listáját...

Szerkesztette: Mykee 2006. 06. 13. 06:15 -kor

#252 Felhasználó inaktív   Isti50 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 22:49

Sziasztok!
Mondhatnám, hogy hazudtam, hogy a 310i jól müxik. Leszámítva, hogy letiltotta a Conexantos kártyámat, hogy nálam a digit adás nem jön be (antenna varia lesz), pedig kellene, dehát kinőtt a növényzet. Ismerkedésem így az analóg sugárzásra korlátozódnak és szívok is rendesen a Média Centerrel. Már úgy-ahogy van kép és hang is (Germany-ra átállítva), de...
NEM AKAR FELVENNI! Nemhogy programozás, ott még nem tartok, de egyszerűen PIROS REC gomb megnyom. Úgy csinál mintha venne, osztán mégse vesz. És a mappában nincs is anyag. A furcs, hogy van egy Power Cinemám is, nem szeretem, mert kevesebbet tud, nehézkes a kezelése (nekem), az viszont felvesz. Apró gonddal, hogy nem tudom neki megadni, hogy hova vegyen, oda vesz ahova ő akar.
Na még egy!
Próbáltam a Studioval is rögzíteni: Capture rész, ottan díszeleg a Tuner lehetőség is. Ráklatty és mély csönd.
Van valamilyen ötletetek, mielőtt kihajítom az egészet?

#253 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 14. 05:47

Akkor tuti felteszel egy olyan programot is, amit nem szeret a MediaCenter. Nálam bent van a BT chipes PCTV Pro és a 310i is és szépen megférnek egymás mellett, sőt, felvenni is tudok. Bár nekem nincs fent a PowerCinema, anno már volt a gépen és nem volt gondom vele.
Kodekpakk nem okozhatja?  :think:

#254 Felhasználó inaktív   spidersoft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 06:20

Sziasztok! Nem tudtok a MediaCentertől valami gépbarátabb stuffot? Kapcsiból bekap vagy 60-80 mega memóriát akkor is, ha csak a system tray-en ücsörög, meg eszetlen lassan tölt be... valami olyasmi, egyszerű, de könnyen kezelhető felületűre gondoltam, mint a Media Player Classic, szal nem csicsás-színes, 'rátolom az egeret és világít'-gombos stb. cuccos. Config: Sempron2600 512mega ram, Maxtor DiamondMax10-es (160GB) winyó, amire mentek. XP SP2. De csak mer kell a MediaCenternek :( Valahogy nem lehet belőni, hogy ne szaggasson a DivX felvétel? A telepítő alapból a 6.0-s divxet pakolja fel, de az 5.05-tel is szaggatott...

A honlapon azt írja a specifikációban, hogy:
Minimum System Requirements:
- Intel® Pentium® 4, 1.8 GHz or equivalent AMD® Athlon® XP
- 256 MB of RAM

Recommended system:
- Intel Pentium 4, 2.4 GHz or equivalent AMD Athlon 64
- 512 MB RAM

...és haverom 3200-as Athlon64esén is szaggat a divx, kikapcsolt tűzfal/vírusirtó mellett..... itt valami nem kerek...

#255 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 22:52

figyelem, előre is elnézést, buta kérdés következik
ha adott egy pinnacle pctvpro, akkor ahhoz mi kell, hogy működjön tévéként? nem kell rögzitenie semmit, csak hogy funkcionáljon?
xpsp2 alá kellene.
elég ha programnevet adtok, megtalálom én, honnan szedjem le.
(gyári cd sajnos nincs)
kösz

szerk: ez a christv pro 4.90 jó lehet?

Szerkesztette: gemini 2006. 06. 14. 22:57 -kor

Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#256 Felhasználó inaktív   Isti50 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 23:40

Sziasztok!
Csak egy kodekpakk van fenn, az ffdshow, a többi szóló kodek, ezzel eddig volt gond, igaz PCTV sem volt. Van egy halvány gyanúm, hogy nem tudtam még mindíg rendesen beállítani a Média Centert, de ha ez igaz, akkor q...ra komplikált. Mindenesetre a PCTV beszerelése óta 1-2 dolog nem müxik korrektül, valami összeakadások is lehetnek, vagy rossz telepítés, nemtom. Érik a 48 órás hidegkajás ülőműsor. Ma rendeltem egy 20dB-es antennát, azt még megvárom. Volt már a gépben egy ASUS MyCinema, lehet annak a driverét nem komálja a Pinnacle?
Biztos láttátok, de azért leírom, van a Pinnacle-nak magyar honlapja: www.pinnaclesys.hu
Elöttem szólóknak: én hallgatnék Mykee-ra a ChrisTV-t illetően, nálam működött a DScaler is.

#257 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 12:55

Idézet: Isti50 - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 23:40

Csak egy kodekpakk van fenn, az ffdshow,

Tovább ne is folytasd. ;) Szedd le és rendes kodekeket tegyél fel. ;) Digizéshez nem jó az fdshow

#258 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 12:57

Idézet: gemini - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 22:52

szerk: ez a christv pro 4.90 jó lehet?

Először az ingyenes Lite-tal próbáld ki! ;)

#259 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 14:05

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 12:57

Először az ingyenes Lite-tal próbáld ki! ;)

mostmár mindegy, megvan egészben :)
a lite jobb valamivel? vagy kevésbbé bonyolult? biztos nincs benne sok szolgáltatás, azért lite és azért ingyenes, de elég az nekem, ha semmi másra nem kell, csak és kizárólag a tv adások nézésére? (tehát nem akarok rözgiteni sem)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#260 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 15. 20:40

Ha csak nézni akarod, arra bőven elég a Lite. ;)

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.