HWSW Informatikai Kerekasztal: SATA <-> SATA2 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SATA <-> SATA2 Kompatibilitás Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 04. 01:24

Érdekes, most meg úgy tűnik megfelelően működik az előbb leírt összeállítás (IDE vinyó IDE-to-SATA adapteren keresztül alaplapi SATA vezérlőre)!  :D  Pedig nem változtattam semmit, csak mozgattam a csatlakozókat, meg matattam a BIOS-ban, de ott sem módosítottam semmit. A csatlakozókat lehúztam, aztán visszatettem ugyanoda, majd gondoltam mégegyszer kipróbálom, és most nem megy át PIO módba, hanem marad UDMA-ban.

Lehet hogy elképzelhető hogy a SATA vezeték máshogy van elrendezve, és az előbb valami interferencia miatt nem bírta az UDMA-t. Ugyanis ez egy 1m-es sima mezei SATA vezeték, ami ki van nekem vezetve kívülre, a floppy meghajtó helyén keresztül (ez csak ideiglenes).

Másik érdekesség, hogy HD Tune programmal tesztet csináltam az előző, rosszul működő állapotban és most is amikor jó. Az alábbiak lettek:

Amikor mindig átment PIO módba:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Amikor meg működött rendesen:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Érdekes, hogy utóbbiban periódikusan mindig vannak kisebb letörések.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#122 Felhasználó inaktív   nedudgi1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 29. 16:01

Helló!
Amit kérdezni szeretnék:
Szó volt itt a sata II-es samsung vinyók korlátozásáról patch-el. Ez a korlátozás később visszaállítható. ha mondjuk veszel egy új alaplapot, ami már tudja a sata II-őt?

#123 Felhasználó inaktív   teszt345 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 09:15

Idézet: pici1985 - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 21:16

Hali most vettem egy Samsung HD403LJ nevű 400GB-os SATA2-es vinyót, a gondom az h az alaplapom ASUS K8N NF3 csak a SATA1-et támogatja. A boltban kérdeztem h az alaplapommal kifog e jönni, aztmondtaa fickó h a régi vinyókat jumperelni kellett, az újabbakat meg vmi Patch-el kell megcsinálni h jó legyen, namost én rádugtam a gépre, és elsőre olyan nehézkesen indut be a gép, lassabb volt mint korábban.

Na BIOS-ba benézek OK felismerte nah akkor gondoltam gyerünk megformázom Partition Magic-el, és itt jött a meglepi vmi olyat írt ki h nem annyi hely van a vinyón, mint amit a partíció méretnek megadtam, nah egyből gyanus volt, megpróbáltam felosztani több részre de csak hiba meg hiba. Na gondoltam belesz*rok, holnap visszaviszem adjon másikat, erre eszembejutott a patch és a jumper amit említett a csávó.

Namost jön a lényeg. A Patch-et használtam vmi hibát ír ki /lemezről kellett vele bootolni/ angolul van a samsung honlapján vmi de nemvok perfekt angol sajnos. :s

Patch

Na erre megtaláltam azt a jumper átpakolós vmit, de még jumpert sem adtak hozzá :@ Na mindegy, kerestem egyet felraktam és hoppá engedi formázni meg jó gyors is.

Jumper

Na a kérdésem az lenne h most ezt a vinyót a jumperes megoldással kell átállítani 1,5GB/s -re vagy vmi másik Patch kell hozzá??

Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm. Üdv. pici

Hi!

Ugyanilyen vinyot vettem, Gigabyte K8NF9 lappal semmi gondom vele, felismerte, felment ra xp, kérdésem: kell-e patchelgetni mindenképpen, okozhat-e valami károsodást, hosszú távon, ha nem teszem? A lap ugye csak Sata I -et támogat... Jumper nincs a vinyóhoz...

#124 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 18:00

Szerintetek van SATA és SATA2 adatkábel külön? Egyre több árlistában látom. És úgy vettem észre hogy azokat 'mondják' SATA2-esnek aminek a csatlakozójában van fém rész is. Ez tényleg jelent valamit, vagy csak parasztvakítás? Elsősorban a sebességre gondolok...

#125 Felhasználó inaktív   yorgaSh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 18:47

amit eddig hallottam a témában, hogy a jumperelés a fő, de a patch olykor javít a sebességen. viszont jumperelést ha elbassza valaki, akkor az bizony a winchester rövidtávú és végletes leépüléséhez vezethet, amit tuti, hogy nem fognak garival se visszacserélni - szomorú tapasztalat...
ASUS P5Q - Core2Duo E6750@3,2GHz - 2*2 GB Kingston DDR2 1066 MHz - Gainward Radeon HD 4870 X2 2GB DDR5

#126 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 21:37

Jeee, SATA2-on felejtett Hitachi 7K250 tokeletesen megy SiI3112-es vezerlovel SATA Generation I feliratu kabellel...

(Eselyem sem volt visszaallitani SATA1-re, mert elszallt a rendes alaplapom, DFT meg nem ismeri fel a SiI3112-re kotott vinyokat)

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  sii.JPG (0byte)
    Letöltések:: 0

Szerkesztette: nyunyu 2007. 10. 07. 21:46 -kor

#127 Felhasználó inaktív   sata2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 20:57

Sziasztok!

Valaki meg tudná mondani, hogy egy Samsung HD321KJ vinyót hogyan kell SATAII-ről SATAI-re jumperelni? (Melyik tüskékre kell tenni a jumpert?)

#128 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 08:12

Nincs rarajzolva?

Bar Samsung eseten a raragasztott matrica barmit jelenthet.
Jumperoltam mar SP0411N-et a rarakott abra alapjan slave-re, aztan csodalkoztam, miert 32GB-s a vinyo :omg:

Szerkesztette: nyunyu 2007. 10. 18. 08:22 -kor

#129 Felhasználó inaktív   sata2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 10:47

Rajz nincs. A mellékelt Installation Guide-ban jumperelés meg csak a PATA-s vinyókra (Master/Slave) van.

#130 Felhasználó inaktív   d0n 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 15:33

Sziasztok!  Szeretnék új gépet vásárólni. Egy Gigabyte GA-P35-DS3L alaplap lenne benne, és az lenne a kérdésem, h régebbi típúsu (egy Maxtor 120Gb és egy Wetern Digital WD1600JB 160Gb -os merevlemez ATA-133 a csatlakozós mind2ő) merevlemezeket rá tudom e kötni az új alaplapomra?

A válaszokat köszönöm!!!

#131 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 12:10

Idézet: d0n - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 16:33

Sziasztok!  Szeretnék új gépet vásárólni. Egy Gigabyte GA-P35-DS3L alaplap lenne benne, és az lenne a kérdésem, h régebbi típúsu (egy Maxtor 120Gb és egy Wetern Digital WD1600JB 160Gb -os merevlemez ATA-133 a csatlakozós mind2ő) merevlemezeket rá tudom e kötni az új alaplapomra?

A válaszokat köszönöm!!!

Rá tudod, de csak 2 IDE eszközt lehet, ezzel gondolom tisztában vagy. Emellett már csak SATA-s optikai és egyéb meghajtókat használhatsz.

Kicsit OFF: szerintem ne L végű Gigát vegyél! Egy ezressel drágább a sima DS3, viszont dokkal jobb. Olvass bele valamelyik Gigás fórumba. (pl. PH!)

#132 Felhasználó inaktív   d0n 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 22. 12:22

Idézet: Rosep - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 12:10

Rá tudod, de csak 2 IDE eszközt lehet, ezzel gondolom tisztában vagy. Emellett már csak SATA-s optikai és egyéb meghajtókat használhatsz.

Kicsit OFF: szerintem ne L végű Gigát vegyél! Egy ezressel drágább a sima DS3, viszont dokkal jobb. Olvass bele valamelyik Gigás fórumba. (pl. PH!)

Köszönöm a segítséget és a tippet! Utána fogok olvasni :)

#133 Felhasználó inaktív   Somansky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 12:01

Én is Gigabyte alaplapon töröm az agyam GA-P35C-DS3R,GA-P35-DS3® vagy Asus P5KR.
Az asusnál irva vagyon, hogy extrenal Sata kimenet hot-plug támgatás. A GB tudhatja? Ez mit takar amugy? Rádugom az áramot a vinyira majd a sata kábelt mint egy usb-s cuccot és kész?
Melyik alaplapot érdemes venni?

Kössz!
| Gigabyte P35C-DS3R | Intel C2D (E6550) 2,33Ghz 1333Mhz FSB | 2x1Gb PQI 800Mhz Ram | MSI Nvidia Geforce 8600 GTS-EZ 256MB | 80GB Samsung IDE + 320GB WD SATAII | Pioneer DVR-212 SATAII DVDRW | CoolerMaster Century 534 ház | COOLINK CP5012P 500W PPFC Táp | Samsung 226BW TFT | Genius Home Th 5.1 | APC BE500-GR | MS Windows Vista Ultimate X64 HUN |

#134 Felhasználó inaktív   nebulo5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 17:58

Helló!
Ezt a tpoic-ot találtam a legalkalmasabnak a problémám leírására. (ha mégsem az, elnézést, és útbaigazítást kérek)
Alaplapot cseréltem. Korábban egy sata-I  alaplapom volt, amiben egy Maxtor 6y080MO HDD mint rendszer lemez, és egy éve vettem hozzá egy WDC WD320KS-00pfbo HDD-t, amin zenét,filmet, képet stb... tárolok.
Tehát a Maxtor sata-I, a WD sata-II  HDD.
2 hete alaplapot cseréltem : GA P35-DS3 (rev 2.0). A két vinyót átraktam az új alaplapra, mindkettő a régi szerepét tölti be: maxtor = rendszer, wd = adattároló.
És  megkezdődtek a problémák. Az eseménynaplóban minden napra több alkalommal találok hibát, miszerint: vezérlési hibát talál a merevlemezen: D-n. És szinte biztos hogy ez miatt, már 4. alkalommal kékhalálozik a gépem.
A kérdésem a következő lenne: Esetleg hibáztam azzal, hogy az adattárolónak használatos WD-t nem formáztam le? Illetve kinek mi lenne a véleménye-ötlete, hogyan tudnám kiküszöbölni a hibát.
  Nem tartom valószínűnek, hogy a WD döglődik, mert teljesen újan vettem, és nyáron sem volt meleg a gépházban. (természetesen a rendszerlemezt újratelepítettem, a gigabyte alaplap driwereit is feltelepítettem)
Üdv!

#135 Felhasználó inaktív   inf3rno 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 05. 03. 13:12

Sziasztok!

Gyors kérdés:

ez vajon kompatibilis lehet egy ilyennel???

(vagy kénytelen leszek új alaplapot venni?)

#136 Felhasználó inaktív   Gollam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 15:53

Pass, de nekem egy régebbi chipset-es lapom van, s ebben megy két SATA2-es hdd is.
Így jó eséllyel menni fog.

Ez az:
http://www.epox.com/...sp?id=EP-9NDA3J

#137 Felhasználó inaktív   inf3rno 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 05. 07. 01:05

Idézet: Gollam - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 15:53

Pass, de nekem egy régebbi chipset-es lapom van, s ebben megy két SATA2-es hdd is.
Így jó eséllyel menni fog.

Ez az:
http://www.epox.com/...sp?id=EP-9NDA3J

Ahm, hát ez nforce3as, az enyém meg 4es, szóval biztosan megy ezen is :-)
Köszi

#138 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 07:29

Idézet: inf3rno - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 2:05

Ahm, hát ez nforce3as, az enyém meg 4es, szóval biztosan megy ezen is :-)
Köszi

Az általad linkelt vinyón van jumper, amit átállítva biztosan jó lesz.

Idézet

connector: Limit data transfer rate to 1.5 Gbits per second

26. oldal:
http://www.seagate.com/staticfiles/support.../100452348c.pdf

Szerkesztette: Kory 2008. 05. 07. 07:29 -kor

#139 Felhasználó inaktív   mgf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 22:20

Sziasztok!

Megkérdem itt is, hátha jobban képben vagytok a témában.

Adott egy Samsung SpinPoint F1 1 TB (HD103UJ) winchester és hozzá egy őskövület Abit AN7 alaplap integrált Silicon Image 3112A vezérlővel.

Ez a kettő így együtt az Istennek nem akar menni. A winchester "elvileg" átrakható valahogy Sata150-re, de nekem sem jumperrel nem sikerül (2 jumper lehetőség van rajta, konkrétan ilyen winchester ábrát nem találtam a Samsungnál, csak 4 jumperest), de mindegy, hogy melyikre rakom a jumpert, nem megy, a SATA vezérlő megismeri a winchester típusát, de a méret kiírásnál szépen megáll és sehova tovább. Van valami Samsung tool program is amivel 1.5-re lehet rakni a 3.0-s vinyót, de ezzel sem jutok előrébb, bekapcsolt SATA vezérlővel az eredmény a fent említett, kikapcsolttal meg lefut a cucc, de az eredmény nulla. (azt az egyet nem próbáltam még, hogy egy olyan géppel ami felismeri a vinyót rendesen és megy is, azzal próbálom lefuttatni a programot)

Mivel jelen pillanatban teljesen tanácstalan vagyok a dologgal kapcsolatban, az lenne inkább a kérdésem, hogy hol lehet venni Bp-en olyan SATA300-as bővítőkártyát ami PCI-os. (PCI-E-es tömkelegével van, de az meg nincs ezen az alaplapon, viszont "simát" meg sehol nem találok, csak külföldi oldalakon)
mgf

#140 Felhasználó inaktív   mgf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 19:42

Sikerült találni PCI-os SATA2-es kártyát és ezzel megoldódott a probléma, teljesen jól működik.
mgf

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.