HWSW Informatikai Kerekasztal: PayPal - Már Magyarországon is - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PayPal - Már Magyarországon is De hogy is kell? Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   teamtom 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 07. 15:11

Sziasztok,

július 3-án - csütörtökön - regisztráltam "personal" szolgáltatást a Paypal-en Erste Bankos Visa Electron kártyával.
A regisztráció befejezéséhez már csak a 4 betűs ellenőrző kódot kellene visszaküldenem.
Az a problémám, hogy eddig - hétfő, július 7-e van - nem volt SMS visszajelzésem a tranzakciókról, az Ersténél viszont a zárolt tételeknél nincs feltüntetve ez az ellenőrző kód.

- meddig kell várnom (meddig elfogadható a várakozási idő?), míg a zárolt tételek közül átkerül a Naplózott tételek közé a 400+1 Ft?

- érdemes-e SMS szolgáltatást kérnem és újraküldetnem a kódot?

- minden fizetésnél a jövőben lejátszódik ez a több napig tartó várakozási idő?

Köszönöm a segítséget!
teamtom

#202 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 08. 09:40

Ez a 400 forintos cucc csak az első alkalommal van. Ezzel ellenőrzik le, hogy tényleg valós a számla amit regisztráltál. Arra nem emlékszem hány nap az átfutási ideje...

#203 Felhasználó inaktív   davidb 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 07. 15. 13:00

sziasztok! olyanfajta kérdéseim lennének, hogy most regisztráltam 3napja ebayen és ugye elvileg kapnom kell a címemre egy levelet valami aktivációs kóddal és utána már tudok licitálni (ha vmit nem értettem félre, remélem nem feleslegesen várom) ?? :)
A másik pedig h a pay palomhoz most csináltatok egy bankkártyát, teljesen mindegy h milyen fajta lesz? Mert ugye a pay palon van egy olyan rész h mennyi forint van a számlámon, viszont ha eurót szeretnék küldeni , akkor semmi más dolgom nincs csak beírom az euró mennyiségét, és a pay pal az adott forint-euró index alapján átszámolja a forintomat euróba és azt küldi el?
Előre is köszönöm szépen!

üdv

#204 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 13:08

1.: Ha a német eBayen regisztráltál, akkor levélben jön a kód, úgy egy hét alatt ér ide.
2.: Csak olyan kártyát használhatsz, amivel interneten keresztül tudsz fizetni. Sok banknak van internetes számlacsomagja, ami mellé webkártyát is kapsz, és azzal tudod használni.
Az átváltást a PayPal végzi, egy táblázat alapján forintba váltja a fizetendő összeget, és leemeli a számládról. A PayPal árfolyama eltérhet a bankod aktuális árfolyamától, de kirja a trenzakció előtt, hogy hány forintot fog levonni.

#205 Felhasználó inaktív   davidb 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 07. 15. 13:16

Idézet: debaj - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 13:08

1.: Ha a német eBayen regisztráltál, akkor levélben jön a kód, úgy egy hét alatt ér ide.
2.: Csak olyan kártyát használhatsz, amivel interneten keresztül tudsz fizetni. Sok banknak van internetes számlacsomagja, ami mellé webkártyát is kapsz, és azzal tudod használni.
Az átváltást a PayPal végzi, egy táblázat alapján forintba váltja a fizetendő összeget, és leemeli a számládról. A PayPal árfolyama eltérhet a bankod aktuális árfolyamától, de kirja a trenzakció előtt, hogy hány forintot fog levonni.

köszi szépen!

#206 Felhasználó inaktív   davidb 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 07. 15. 15:38

még egy olyan kérdésem lenne , hogy ha most csináltatok bankkártyát (kimondottan azért h interneten tudjak vásárolni) melyik az amelyiket a legérdemesebb csináltatni? az h minél olcsóbb az nem hátrány...:);)

#207 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 22:09

Idézet: debaj - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 14:08

be lehet állítani, hogy melyik fél váltson. általában olcsóbb, ha a bank számol.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#208 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 22:10

Idézet: davidb - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 16:38

még egy olyan kérdésem lenne , hogy ha most csináltatok bankkártyát (kimondottan azért h interneten tudjak vásárolni) melyik az amelyiket a legérdemesebb csináltatni? az h minél olcsóbb az nem hátrány...:);)

visa electron, fapados, lapos. csak legyen a hátán az ilyenkor szükséges háromjegyű kód, ez banktól függ asszem.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#209 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 22:24

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 23:09

be lehet állítani, hogy melyik fél váltson. általában olcsóbb, ha a bank számol.

Ha emlékem nem csal, és még nem változott meg a helyzet, az OTP ezért a számolgatásért díjat számol fel, úgy már annyira nem kedvező, csak egy bizonyos értékhatár felett. :think:

#210 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 22:28

Egyik ismerosom velem akar elkuldeni 700eurot PayPal-on keresztul, mert szerinte biztositva van az ellen, ha a felado atvagja. Ez nem csak eBay-en keresztul mukodik igy? Szep magyarul Buyer Protection a neve. Most kezdtem atnezni a PayPal oldalat ezugyben.

#211 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 13:10

Idézet: eddie - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 21:28

Egyik ismerosom velem akar elkuldeni 700eurot PayPal-on keresztul, mert szerinte biztositva van az ellen, ha a felado atvagja. Ez nem csak eBay-en keresztul mukodik igy? Szep magyarul Buyer Protection a neve. Most kezdtem atnezni a PayPal oldalat ezugyben.

Szia!

Ha az ebayen keresztül vásárolsz paypallal akkor van a buyer protection. Tehát mindenképpen ebayen keresztül kell mennie az ügyletnek!! Ha jól emlékszem akkor 500 euróig biztosít téged. (vagy csak 200?)

#212 Felhasználó inaktív   krizoidin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 14:35

Sziasztok!
nekem egy igen komoly gondom lenne a paypallel. Jól működő nagy forgalmú webboltom van az eBayen. Paypalel. Ehhez másik webshop paypallel természetesen. Egyik nap bezárolták a paypal accountomat, mert egy bizonyos számú (3 telefon amsterdamba darabja 30 dollárért de a "bizonyos" számot nem tudták definiálni) claim indult ellenem. Elméletileg be kéne fizetnem az accountra az elmúlt x db claim összegét (700 ezer ft kb) Úgy hogy a claimek közben rendeződtek, tehát ennek a pénznek a többszöröse rajta van. Amit se levenni nem tudok, se számlára tenni, se elutalni se elkölteni. mert mindezek a funkciók zárolva vannak. Ugyanis egyetlen módon lehet pénzt az accountra tenni, banki csekkel címre küldve. Ez magyarországról nem lehetséges, hiszen mi banki papírt csak bankszámlára tudunk küldeni. Egyetlen opció (tudtommal) innen pénzt papíron küldeni címre az a Western Union, de így csak magánszemély lehet a címzett. A paypal meg testvérek között se az. Igazából a kérdésem nem a probléma megoldására irányul, mert egy hónapos görcsölés, és rengeteg igen drága de legalább értelmetlen telefon a paypalnek, ráébresztett hogy ezt a problémát innen Magyarországról nem lehet megoldani (Kedves rutinos paypalesek :o), igen tudom, verified usa bankszámláról lehetne "add funds" funkciót használni, de aki Európában él annak hiába van verified usa számlája, ezt sem tudja megcsinálni) A kérdés arra irányul milyen magyarországi szervezethez kellene elmenni aki foglalkozna azzal hogy nekem nem kevés pénzemet tette a paypal elérhetetlenné. Ez az Európai Unió törvényeibe ütközik. Az fix. Kérdés már csak az hova lehetne ezzel fordulni. Milyen szervezet lenne az itthon aki egyáltalán tudja mi az a paypal, és ha még ráadásul törvényadta jogaimat is érvényesíteni tudná....
Köszönöm az esetleges válaszokat, jobb már nem jutott eszembe mint az összes valamire való fórumba becopyzom ezt, hátha valakinek van ötlete. És elnézést a hosszú hozzászólásért.

#213 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 16:05

Hali,

azt nem ertem hogy ha lezartak az accodat de te kiegyenlitetted a szamlat (vagyis a tartozasod tobbszoroset utaltad az accodra) akkor miert van meg mindig zarolva?
Hany kartyad van beregisztralva, csak egy hitel vagy van mellette egy debit is? Normalis esetben kell hogy az utobbi is meglegyen (foleg ha boltod is van), ilyenkor megnyilik a kartya-PayPal kozott egy utalasi hidacska es tudsz penzt kuldeni oda-vissza elektronikus uton (csekket meg nem nagyon hasznalnak mar).
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#214 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 23:50

Idézet: krizoidin - Dátum: 2008. aug. 30., szombat - 15:35

Sziasztok!
nekem egy igen komoly gondom lenne a paypallel. Jól működő nagy forgalmú webboltom van az eBayen. Paypalel. Ehhez másik webshop paypallel természetesen. Egyik nap bezárolták a paypal accountomat, mert egy bizonyos számú (3 telefon amsterdamba darabja 30 dollárért de a "bizonyos" számot nem tudták definiálni) claim indult ellenem. Elméletileg be kéne fizetnem az accountra az elmúlt x db claim összegét (700 ezer ft kb) Úgy hogy a claimek közben rendeződtek, tehát ennek a pénznek a többszöröse rajta van. Amit se levenni nem tudok, se számlára tenni, se elutalni se elkölteni. mert mindezek a funkciók zárolva vannak. Ugyanis egyetlen módon lehet pénzt az accountra tenni, banki csekkel címre küldve. Ez magyarországról nem lehetséges, hiszen mi banki papírt csak bankszámlára tudunk küldeni. Egyetlen opció (tudtommal) innen pénzt papíron küldeni címre az a Western Union, de így csak magánszemély lehet a címzett. A paypal meg testvérek között se az. Igazából a kérdésem nem a probléma megoldására irányul, mert egy hónapos görcsölés, és rengeteg igen drága de legalább értelmetlen telefon a paypalnek, ráébresztett hogy ezt a problémát innen Magyarországról nem lehet megoldani (Kedves rutinos paypalesek :o), igen tudom, verified usa bankszámláról lehetne "add funds" funkciót használni, de aki Európában él annak hiába van verified usa számlája, ezt sem tudja megcsinálni) A kérdés arra irányul milyen magyarországi szervezethez kellene elmenni aki foglalkozna azzal hogy nekem nem kevés pénzemet tette a paypal elérhetetlenné. Ez az Európai Unió törvényeibe ütközik. Az fix. Kérdés már csak az hova lehetne ezzel fordulni. Milyen szervezet lenne az itthon aki egyáltalán tudja mi az a paypal, és ha még ráadásul törvényadta jogaimat is érvényesíteni tudná....
Köszönöm az esetleges válaszokat, jobb már nem jutott eszembe mint az összes valamire való fórumba becopyzom ezt, hátha valakinek van ötlete. És elnézést a hosszú hozzászólásért.

Levelezésed megvan a paypal staffal?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#215 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 13:24

sziasztok
most regeltem paypalba otp juniorral. a kartyaszamom megadtam stb. most lenne az aktivalas. azvan hogy a 400 forintot levette tegnap a szamlamrol de semmilyen nyoma nem latszik, azaz szamlatortenetben nem latom sehol az otp direktben hogy tortent volna valami, csak az osszeg lett kevesebb. letezik hogy kesobb latszik majd ? esetleg hogyan tudom visszairatni a szamlamra? :s
macbook air 2014

#216 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 13:52

Idézet: evone - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 14:24

letezik hogy kesobb latszik majd ?

Pár nap múlva jön róla a visszaigazolás, abban lesz a kód. Figyeld a számlatörténetet. Ha jól emlékszem (régen legalábbis így volt) a 400 forintot nem kapod vissza, de "lefogyaszthatod" az első fizetésnél.

#217 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 13:53

Idézet: debaj - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 14:52

Pár nap múlva jön róla a visszaigazolás, abban lesz a kód. Figyeld a számlatörténetet. Ha jól emlékszem (régen legalábbis így volt) a 400 forintot nem kapod vissza, de "lefogyaszthatod" az első fizetésnél.

akkor oke , megnyugodtam. mar nagyon turelmetlen vagyok. :) foleg hogy a penzt magat levette. :respect:
macbook air 2014

#218 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 13:57

Nemzetközi transzfereknél normális a pár napos átfutás.

#219 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 15:56

na kesz. megvan. :)
macbook air 2014

#220 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 09:43

volt egy kis ebayes gondom, és végül refund lett a vége.
paypal elvileg arra a kártyára tolta vissza a pénzt, amivel fizettem.
de aug 28án fizettem, és augusztusig volt érvényes a kártya, tehát most már nem érvényes.

a pénzt nem látom a bankszámlámon jelenleg.
vajon gáz, hogy lejárt a kártya, vagy csak nem ért még ide a lé?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.