HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... II. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#2241 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 08. 15:23

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 0:40

Többek kérésére megpróbálok összeállítani egy kis útmutatást...

Szerintem tedd bele az aktív PFC vs. nem szinuszos UPS dolgot is, hasznos lehet.
Hasznos lehetne még a neten található psu calculator-okról pár szót ejteni, hogy a kapott érték elméleti peak.
Illetve új tocsikot nyitni ezzel a hozzászólással :)

Egyébként  :respect:

#2242 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 16:11

Idézet: DarkChild - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 14:48

Huu, mostanában nem sokat járkáltam a fórumon és nem találom az UPS-es topicot. Ezért itt teszem fel a kérdésemet, elsősorban didyman és stol szakértő urakhoz  ;) :D

Ma reggel áramszünet volt, de a gépem nem ment, csak a CRT monitor stand-by módban, amikor is - a manualja szerint - 3 wattot kajol. Mikor már untam az UPS zizegését, kikapcsoltam. Pár perc múlva persze visszajött a 230-as birkózógép, én meg bekapcsoltam az UPS-t, csak azt felejtettem el, hogy a monitor bekapcsolva maradt, így szegény UPS indításkor azonnal kapott egy degauss-t az arcába, na meg ugye a gép is életre kélt egy pillanatra.
Kérdezném: egy ilyen akció milyen hatással van az UPS lelkivilágára? Mondjuk nem kezdett el sípolni, mint overload-nál. Biztosíték kiolvad ha valami zűr van? (Jah, a monitor a papírja szerint 75 wattot vesz fel működés közben - ez érvényes a degauss pillanatában is?)
Ennyi volna - választ előre is köszi :)

Roszabb esetben, mint nekem, detonált az összes teljesítmény-FET a végben. :eek:
A monitor degauss közben, 1,5-2kW-os lökést produkáll, de az UPS-re nézve, nem ez a leg veszélyesebb, hanem az induktív lökés, mit produkál olyankor. Nem tudni, mi kínja leeht az UPs-nek.

#2243 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 16:41

Idézet: stol - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 16:11

Roszabb esetben, mint nekem, detonált az összes teljesítmény-FET a végben. :eek:
A monitor degauss közben, 1,5-2kW-os lökést produkáll, de az UPS-re nézve, nem ez a leg veszélyesebb, hanem az induktív lökés, mit produkál olyankor. Nem tudni, mi kínja leeht az UPs-nek.

Köszi ;) Hááát, nálam úgy fest még működik a ketyere, self-test is azt mondja: OK (bár a Powercom diagnosztikai progija eléggé random értékeket szokott néha dobálni a működési adatokról  :rolleyes: )
Csak azért kérdeztem rá, hogy legközelebb legyek-e elővigyázatosabb és nézzem meg UPS start előtt, hogy be van-e nyomva a CRT, vagy tökmindegy neki, hogy bekapcsoláskor vagy később kapja a degauss-lórúgását. :rolleyes:
(Lehet, hogy le kéne kötni róla a monitort?...)

nyunyu: valóban :D Nem tom nekem miért tűnt el a Kedvencekből - csak ott kerestem :rolleyes:

#2244 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 08. 17:31

Ha nem akkus üzemben volt, mikor rástartolt a monitor, akkor nem gond. Önteszt srán mondjuk van akkus üzem is, de ha csak ki volt kapcsolva az UPS, akkor nem hsiezm. Túlélte, úgy tűnik :) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2245 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 18:37

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 17:31

Ha nem akkus üzemben volt, mikor rástartolt a monitor, akkor nem gond. Önteszt srán mondjuk van akkus üzem is, de ha csak ki volt kapcsolva az UPS, akkor nem hsiezm. Túlélte, úgy tűnik :) .

De, akkus üzemben degauss lehet érdekes :D

#2246 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 19:34

CHIEFTEC 360-202 DF -ről vélemény? Többen írták már itt hogy a 360-as kinyírta a gépüket, bár azok 20 tűsek voltak, ez 24-es. Érdemes ilyet venni?

#2247 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 20:56

Idézet: stol - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 18:37

De, akkus üzemben degauss lehet érdekes :D

No, vannak tapasztalatok? :D

Egyébként köszi mindkettőtöknek a válaszokat :respect:

#2248 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 21:35

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 10:14

A tápokban lévő ventiknek milyen a csatlakozásuk? Mert kicserélném őket vmi csendesebbre. Hiába van odairva az enermax után ottvan, hogy noisetaker még az a leghangosabb a házban.

Erre tud vki vmi okosat mondani?

#2249 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 21:58

Általában semmilyen, be van forrasztva a kábelük a táp paneljába. Ha nincs, akkor is egyszerübb kiforrasztani az aljaztot, és az új ventit direktbe beforrasztani a helyére.
Amugy, érdemes azonos légszállitási képességű ventit betenni, nem valami dzsuvarex sz*rrá hypeolt koreai f*st, ami csendes, cserébe zéró levegőt visz, ellenkező esetben drasztikusan csökkentheted a tápod élettartamát. Gondolom nem kell ismertetni a Sunon Mag-Lev, Nidec Beta IV, Sanyo-Denki, Papst, Panoflo ventik minőségét, hangját és élettartamát. Igaz, az árukat se :D

#2250 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 21:59

Idézet: DarkChild - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 20:56

No, vannak tapasztalatok? :D

Egyébként köszi mindkettőtöknek a válaszokat :respect:

Persze!

Nekem felrobbant régebben egy APC Back 400, amikor akkus üzemmódban degaussolt rá egyet a SONY csöves Fujitsu monitorom :eek:

#2251 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 22:40

Idézet: stol - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 21:59

Nekem felrobbant régebben egy APC Back 400, amikor akkus üzemmódban degaussolt rá egyet a SONY csöves Fujitsu monitorom :eek:

:eek:

Nalam csak a biztositekot vagta ki a Smart600, amikor bekapcsoltam a 21"-est akkus uzemben.

De szerintem OFF-oljunk odaat.

#2252 Felhasználó inaktív   janmano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 08:21

Hali!

Mit tudtok a GEMBIRD márkájú tápokról? Vannak ugye a mindenki álltal preferált,  nameg a jól megköpködött márkák, de erről nem láttam semmit. 400W-os van belőle és eddig nem leht rá panaszom. Van mégvalakinek emijjjen?
A64 X2 5200+,Sapphire HD3870 512MB, 4 GB RAM, ASUS 616A, NEC ND3500AG, Samsung 225MW, CANON IP4200

#2253 Felhasználó inaktív   ABoriginal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 10:28

a mistral mai napig arul IMBP-t...de sajnos nem azt a verziot amit erdemes lenne megvenni :D
amiket naluk lattam minap nem igazan fsp belüek voltak inkabb oan hatasuk volt mint egy ures femvaz  :omg:

#2254 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 10:55

Idézet: janmano - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 8:21

Hali!

Mit tudtok a GEMBIRD márkájú tápokról? Vannak ugye a mindenki álltal preferált,  nameg a jól megköpködött márkák, de erről nem láttam semmit. 400W-os van belőle és eddig nem leht rá panaszom. Van mégvalakinek emijjjen?

Érdekes, mert volt már szó a Gembird tápokról (sőt, volt olyan is, hogy gyárilag szakadt vezeték volt a tápban!  :eek: ). Ebből azt hiszem sejted, hogy a nem ajánlott tápok közé van sorolva. Itt van az ominózus hozzászólás.

didyman: Frissítsd a listát a Gembird táppal! ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2255 Felhasználó inaktív   SZaB 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 11:23

Nekem jelenleg egy ilyen muzsikál a gépben különösebb gond nélkül. Azért mondom, hogy különösebb, mert a feszültség értékek a biosban el-eltérnek a kívánt értékektől, de valahol olvastam, hogy ez  enermax adottság :) És gondom sem volt még a géppel pedig voltak extrém tuningok is.
Ez 3.3V-nál 3.18-3.21V, 12V-nál 11.5-11.6V
Kérdésem, hogy ennek fényében leendő rendszerem(A64 + lap + 2db vinyó +író +g6600GT) elbírja-e vagy keressem az utódot bővítéskor?

#2256 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 12:28

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 21:35

Erre tud vki vmi okosat mondani?

Pl az Aerocool Black/Silverline tápokban oldhatóa a csatlakozó.
2 tűs, de a fém része pont egyezik a 3 tűs szabvány venticsatlakozóval, így csak ki kell pattintani és lecserélni a műanyag részét, tetszőleges ventire lehet cserélni.

Mondjuk ennél meg az volt a szívás, hogy a házba belülre eső venti bár 8cm-es, de vékony.
Viszont kívülre ráment a rendes 8cm is :).

1600RPM-es YS-Tech ventiket tettem bele, ez majdnem gagyi árkategóriában van, de azért jóval megbízhatóbb.

#2257 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 15:16

Idézet: SZaB - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 12:23

Nekem jelenleg egy ilyen muzsikál a gépben különösebb gond nélkül. Azért mondom, hogy különösebb, mert a feszültség értékek a biosban el-eltérnek a kívánt értékektől, de valahol olvastam, hogy ez  enermax adottság :) És gondom sem volt még a géppel pedig voltak extrém tuningok is.
Ez 3.3V-nál 3.18-3.21V, 12V-nál 11.5-11.6V
Kérdésem, hogy ennek fényében leendő rendszerem(A64 + lap + 2db vinyó +író +g6600GT) elbírja-e vagy keressem az utódot bővítéskor?

A BIOS egyáltalán nem mér pontosan, nézd megy egy multiméterrel és akkor derül ki az igazság.

#2258 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 17:06

Idézet: -MM- - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 12:28

Pl az Aerocool Black/Silverline tápokban oldhatóa a csatlakozó.
2 tűs, de a fém része pont egyezik a 3 tűs szabvány venticsatlakozóval, így csak ki kell pattintani és lecserélni a műanyag részét, tetszőleges ventire lehet cserélni.

Akkor valszeg nem tudom kicserélni, van egyáltalán valóban csendes táp?

#2259 Felhasználó inaktív   ABoriginal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 18:43

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 16:06

Akkor valszeg nem tudom kicserélni, van egyáltalán valóban csendes táp?

igen van...chueftec 12 centisbe egy coolink x szerias venti  ;)

#2260 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 22:46

Lehet nem nyögtem elég hangosan.....Sunon Mag-Lev, cca egy ezres egy 8 centis a Lomex-ben, van 3 pólusú, RPM érzékelős is, amit kivezethetsz a lapra, ugyanitt kapható krimpelő fogó, tüske és műanyag b*sztriga is, ha igényes vagy, ha nem, akkor forrasztani kell. A hangjával kapcsolatosan itt van didyman referenciának, 9 cm MagLev büszke tulajaként, vagy jómagam, egyelőre csak teszt erejéig, a 4-6-8-9 cm-es sorozatommal :D Ezek legalább tolják is az áert, és birják a hajszát, ellentétben a sok pc boltban millivanillicsillivilli dobozban kapható trágyafészkekkel szemben, amik max a tervező nedves álmaiban, hátulról, egy gatling mellett tudják produkálni a ráböfögött dB értékeket :D

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.