HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... II. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 05. 22:39

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 10:22

Igen, 1 évet simán, a 2-3ik után meg kezdi majd eregetni a feszeket errearra. Főleg, ha egy olyan házba kerül, ahol full vizhűtés, mert csendmániásnak lenni nagyb*zi divat lett manapság. Nézd meg a vizhűtéséses, kompresszoros hűtésű lapok halálát: még ha van is a FETeken borda, akkor sem birják addig, mint egy léges cucc, vinyók hasonképpen, ugye légnél a táp indulásakor rajtol a venti, igy nem tud felfűteni a vinyó 40-50 fokra pillanatok alatt. Tuningolt prociknál ott van, hogy ha nem előre inditot, járó vizhűtésed van, hanem a tápod inditja a keringetést, az elején mig nincs meg a megfelelő hűtőteljesitmény, kap olyan terhelést a procid, hogy majd 2 év mulva nézegetsz, hogy miért nem birja már a magas FSBt.

Látom mindenki próbálja megfejteni a passzív tápok titkát kisebb nagyobb sikerrel :D

A legtöbb passzív tápra min. 3 év garanciát vállalnak...Namost ha 1 év után tönkremenne valakinek is szimplán visszavisz és kész...Mivel tele vannak minden szar védelemmel nem félek ,hogy bármit elvinnének...Arról nem is beszélve ,hogy ezekben is van hővédelem, a 105 fokos kondik és speckó alkatrészek miatt kicsit magasabbra állítva mint az aktív hűtésű ám nagyrészt 85 fokos kondikkal szerelt tápokban...De az Antec phantom is lekapcsol ha rossz szellőzésű házban nyomatod neki a szuflát...Eddig az FSP Zen volt az egyetlen passzív táp ami 1 napig bírta full load mellett...A hővédelem pedig okos módon úgy van beállítva ,hogy a 3 évet húzza ki a táp...Ha meg túlmelegszik és lakapcsol azt mondják neked ,hogy sorry nem megfelelően használod ezért kapcsol le... Nem kell hülyének nézni az Antec-et sem és a többi gyártót sem...

Az FSP-nek a Zen egy nagyon jól sikerült darab lett ,gyakorlatilag egy rohadt erős gépet is el tud vinni mert 22 A-t tud 12 volton ami még egy DC Ahlon 64-hez és egy erős videókártyához + 2-3 HDD-hez is bőségesen elég...

A melegedésről... Nos 58 fokot mértem a külső részén a tápnak AHOVA A FŐ BORDA KI VAN CSAVAROZVA (FÖLDELVE)...Ezek alapján a borda 60 fok környékén lehet...Didyman szerint ez rohadt jó eredmény ,főképp úgy hogy semmiféle légáramlat nincs a házban és a táp felfele sem tud szellőzni pedig ez lényeges lehetne mert rácsozott az táp "burkolata" és ott a légáramlat kitűnő hűtést adhatna...Ezen akarok változtatni ,mert kivágom a ház tetejét és egy 12 centis venti rácsát teszem oda így a táp felfele tökéletesen tudja majd a hőt kinyomni...Ez a 60 fokos borda olyan 45 fokos levegő hőmérsékletet jelenthet a tápban ami nem éppen sok mert egy átlag léghűtéses gép házában ritkán van 40 fok alatt a hőmérséklet...Ha ezt még benyomja a tápnak akkor ez még ennél több is lehet...

Vitatkozom azzal,hogy a vízhűtésehez nem jó a passzív táp!!! Éppen ,hogy ahhoz ajánlja minden gyártó és ott a baj ,hogy sok láma léghűtéses géphez használja ahol nincs értelme mert eleve magas a házhőmérséklet hisz oda fűt minden!!!

Nálam CPU,GPU,NF4,HDD,FET-ek,és rendszer RAM van hűtve vízzel...Gyakorlatilag SEMMI nem fűti a házat így az nem is megy szobahőmérséklet fölé 3-4 fokkal...Ilyen "hűvös" környezetben a táp csak hideget kaphat a ház felől és a meleget pedig a ház tetején kivágott nyíláson adhatja majd le...Ennél jobb megoldás egy olyan néma gépre aminek van is teljesítménye (nem pedig egy 486DX-et tettünk némává) nem igen van...

Ez rohadt sok pénz egy ilyen rendszer kétségtelen ,de biztosan üzemképes napokon keresztül,nagy teljesítményt leadva és nem fog 1 év alatt kipurcanni...Ezt már csak arra is alapozom ,hogy az aktív tápjaimban is mindig mértem a hőmérsékletet és azoknak a sokszor 30!!!! százalékkal alacsonyabb hatásfoka miatt annyival több hőt generáltak és a ventivel megtoldva is csak 5-6 fokkal volt alacsonyabb a bordáknak a hőmérséklete mint a Zen-ben...

Amúgy nem tartom magam csendbuzinak és ez sértő is pár emberre nézva akiket ismerek ,hogy tényleg azért akar néma gépet mert idegesíti 6 óra gépezés alatt ha valami hülye tompa kerregés vagy lágy süvítés cseszi az agyát...A zajártalom pedig mint orvosi fogalom is ismert és ez sem nagy zajokra vonatkozik sokszor (pl. légkondik)...

Én személy szerint sokszor hagyom itt a gépet letöltésre éjjel és 2,5 méterre van az ágyamtól a gép és zavar a legkisebb zaj is alvás közben...Napközben pedig 4-5 óra netezés után a tompa zajoktól megfájdul a fejem...De ezzel sokan vannak így csak ráfogják arra ,hogy a monitor megerőlteti a szemüket stb...Olvasson 4-5 órát és jobban fogja erőltetni a szemét mégsem fájdul meg a feje ,mert nincs zaj...Ez egy ilyen dolog, kinek mennyire fontos és mennyire érzékeny rá és az is más kérdés,hogy emiatt nem kell a másikat leszólni....Különbözőek vagyunk de el kell tudni fogadni a másikat főképp ha van relatív igazságalapja annak amit csinál...

#162 Felhasználó inaktív   ssppiikkee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 06. 02:13

most vettem egy EuroCase 350W os tápot 5100 HUF-ért
kérdés: ez megérte ennyire , és megbízhatóbb mint egy codegen, vagy egy mercury?
Kép
http://kepfeltoltes.hu/view/050806/../050806/20.000.jpg
LOL az van írva hogy: maximális méret csatolható 20K
Én csatoltam :D

#163 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 07:10

Idézet: ssppiikkee - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 3:13

most vettem egy EuroCase 350W os tápot 5100 HUF-ért
kérdés: ez megérte ennyire , és megbízhatóbb mint egy codegen, vagy egy mercury?

Milyen gépbe lesz?
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#164 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 08:42

Egyik haverom vett új tápot magának csak van egy kis probkémája!
Olyan régi moncsija van,ami még a tápból kapja a szuflát,régi tápján volt is ehhez csati,az újon nincs!
Meglehet ezt úgy oldani,hogy a moncsi tápcsatiját kicserélem sima 230-as csatira és bedugom a hálózatba,vagy mindenféleképpen a pc tápból kell kapnia a kerót?

#165 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 08:47

Már bocs, de régen a Codegen házak nem Eurocase néven is nyomultak?

Szerintem 1 az 1-ben CG ez is.

Közepes géphez talán elég.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#166 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 08:52

Idézet: Charles - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 9:47

Már bocs, de régen a Codegen házak nem Eurocase néven is nyomultak?

Szerintem 1 az 1-ben CG ez is.

Közepes géphez talán elég.

Üdv!

Elég csak a  tápegység típusát megnézni:
350X.
Ez valszeg megegyezik a Codegen név alatt forgalombahozott tápokkal Eurocase néven.

#167 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 10:04

Idézet: Johnny Mnemonic - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 8:42

Olyan régi moncsija van,ami még a tápból kapja a szuflát,régi tápján volt is ehhez csati,az újon nincs!
Meglehet ezt úgy oldani,hogy a moncsi tápcsatiját kicserélem sima 230-as csatira és bedugom a hálózatba,vagy mindenféleképpen a pc tápból kell kapnia a kerót?

A tápból is 230-at kapott, szóval cseréljétek nyugodtan a tápkábelt.

#168 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 06. 10:24

Idézet: PyRex - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 10:54

Na ezért nem akarok passzív tápot venni...
És az FSP passzív tápjai is szarrámelegednek, maximum azok jobban bírják a hőt, de ha nem hűtöd valamivel, akkor szvsz az élettartama nagy mértékben csökken. Az ember ha már elkölt 30+x ezer forintot egy tápra, akkor azt nem egy évre veszi.

Gondolom, sok szarrá melegedett fsp passzív tápot láttál eddig :) .
Zollka leírta már, hogy mit tud 300W-ot erősen megközelítő cuccal a kicsike. Az 50-60 fok annyira nem nevezhető soknak, hogy egy csíftek belsejében ennél több bármikor előferdülhet, de még a kevéssé forrongó enermax-ok is 60 fokig működnek normálisan. Az én enermaxomban pedig szintén 50 fok körül van a levegő.
Akkor most hogy is van ez? :)
Írtam még régebben, hogy a Zen az első és eddig egyetlen passzív táp, amit felépítése, megoldásai alapján ajánlani merek. Ez nem jelenti azt, hogy az összes ilyen megoldást ismerem, csak azt, hogy ígéretes.
mindenki nem fog venni ilyet, mert sok esetben kevés a 300W és az ágankénti értékek és mert sok esetben nincsen rá 25-30 ropija az ember fiának. Akinek telik rá, annak meg valszeg olyan konfigja van, ahova kevés is a 300W, és-vagy inkább a wattbuzi reklámkampánynak dől be.
85-105 fokos kondik: Minden normális tápban a primer kondik kivételével 105 fokos az összes kondi, egy-két normálisabb gyártó a primer körbe is 105 fokosat pakol, de ezen túlmenően minden szériának megvan a maga élettartama, ez 2000-7000 óra között változik katalógus szerint, 105 fokon.
Codegen 480W: Korábban említettem, hogy fasza 400W-os táp, védelemmel, nagyon fasza PWM vezérlővel. A 400W-os típusnak a modellszáma is érdekes: 300XX. Na ez még ugyanaz a foskarika. Az Eurocase az egy az egyben Codegen fajta, de a 350X már talán tökösebb FET-eket is takarhat, netántalán azt a panelt is, amelyiken van védelem-vagy a helye.
Johnny: Nyugodtan dugd rá a mónit egy sima tápkábellel egy aljzatra.
Styrex: Szinte egész biztos, hogy cserélni kell, a leírtak miatt. Meg 4 éves táp már amúgy is öregnek számít, hát ha még vargánés kategória.
Northq tápok: Háááát...Nem valami meggyőző. Az üres hely oka egyébként az, hogy a hátul ventis tápok dobozába is bele kell férjen ez a panel, mert ugye a 120-as tetőventihez így nem kell áttervezni a panelt. A hűtése borzalmasnak tűnik, de ettől még jó is lehet.
Pyrex, akkor vegyél, amit gondolsz, ha nekünk nem hiszel. Teaway, én is mondjuk, hogy nexus, nexus, de neked az sem elég jó? Neked nem lehet tápot gyártani. Antec-et is említettem, nem tudom, mi a bajod vele :rolleyes: , eddig csak a Zen-t kifogásoltad vélt, vagy valós indokkal.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#169 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 10:30

Idézet: Johnny Mnemonic - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 8:42

Egy sima 230-as korbácsot beledux a monitor kábelénak aljzatába, és mehet a 230-ba és kézcsók.

#170 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 10:39

Idézet: stol - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 10:30

Egy sima 230-as korbácsot beledux a monitor kábelénak aljzatába, és mehet a 230-ba és kézcsók.

Ok! :respect: Köszi,csak biztos akartam lenni a dologban,gondoltam a "mesterek" segítenek a padavannak! :D

#171 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 12:36

Láttam valhogy egy új passzív tápot, 19900 bevezető ár (nettó). Csak enm tudom hol... Az milyen lehet? 400W-os volt asszem... FPS-e nem tudom.

Ez a ZEN jó lehet... :wub:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 08. 06. 13:02

Idézet: Charles - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 13:36

Láttam valhogy egy új passzív tápot, 19900 bevezető ár (nettó). Csak enm tudom hol... Az milyen lehet? 400W-os volt asszem... FPS-e nem tudom.

Ez a ZEN jó lehet... :wub:

Üdv!

az nem FPS hanem FSP ;)

19900 nettó az elég necces. megkérdőjelezhető hogy milyen lehete a bele az ilyen olcsó 400-as passzív tápnak.
Ha passzív kell akkor ZEN, vagy talán a nagyobbik Antec Phantom.

#173 Felhasználó inaktív   PyRex_w 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 13:12

Idézet: didyman - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 11:24

Pyrex, akkor vegyél, amit gondolsz, ha nekünk nem hiszel. Teaway, én is mondjuk, hogy nexus, nexus, de neked az sem elég jó? Neked nem lehet tápot gyártani. Antec-et is említettem, nem tudom, mi a bajod vele :rolleyes: , eddig csak a Zen-t kifogásoltad vélt, vagy valós indokkal.

Őőő, most nem igazán értelek.  :eek: Ezeket mind meg fogom nézni / hallgatni. Mi a gond?  :cool: Lazíts :D

Amik eddig szóba jöhetnek:

FSP ZEN
Antec Phantom
Nexus - valamelyik
NortQ

vagy egyéb tápok a TTS-től.

Utánajárok még mindegyiknek, melyiknek mi az előnye és a hátránya.

Szerkesztette: PyRex_w 2005. 08. 06. 13:13 -kor

#174 Felhasználó inaktív   PyRex_w 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 13:13

FSP-nek nincs 350-es passzívja? :) Mondjuk 90%-os hatásfokkal... ? :)

Szerkesztette: PyRex_w 2005. 08. 06. 13:14 -kor

#175 Felhasználó inaktív   PyRex_w 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 13:17

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 18:07

Vajon miért zsufizták be az alkatrészeket az egyik oldalra? A doboz egy része meg üresen áll... :think:

Itt pl. teljesen kitöltötték a helyet.

Ez mi? Izé, de mondjuk a bordák itt sem olyan egetverően nagyok, nem?

Elküldve: 2005. 08. 06. 13:17

Idézet: PyRex_w - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 14:13

FSP-nek nincs 350-es passzívja? :) Mondjuk 90%-os hatásfokkal... ? :)

nincs. Antec-nek van 500-as 82%-os hatásfokkal.

#177 Felhasználó inaktív   PyRex_w 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 13:20

Idézet: diegho - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 14:17

nincs. Antec-nek van 500-as 82%-os hatásfokkal.

Ő a Phantom igaz?
De az a gáz, hogy a hatásfok az a terhelés függvényében is változik - ha jól olvastam 1-2 passzív tápnál.

#178 Felhasználó inaktív   PyRex_w 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 13:22

Hmm... Asszem Antec Phantom lesz :)

A hatásfok egészen jó, picit jobban fog fűteni, mint az FSP, bár a házban, amit veszek, úgyis külön légcsatornában lesz, ahonnan egy 12 centis szuperhalk venti folyamatosan fújja majd rá a levegőt.

Szerkesztette: PyRex_w 2005. 08. 06. 13:24 -kor

Elküldve: 2005. 08. 06. 13:23

Idézet: PyRex_w - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 14:20

Ő a Phantom igaz?
De az a gáz, hogy a hatásfok az a terhelés függvényében is változik - ha jól olvastam 1-2 passzív tápnál.

ja ez a Phantom azt írják max. tehernél 82% de ha 500W-ot elbír akkor egy 350W körül fogyasztó configot is simán elbír 24 órán át úgy hogy nem fűti szét magát - szerintem

#180 Felhasználó inaktív   PyRex_w 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 13:26

Idézet: diegho - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 14:23

ja ez a Phantom azt írják max. tehernél 82% de ha 500W-ot elbír akkor egy 350W körül fogyasztó configot is simán elbír 24 órán át úgy hogy nem fűti szét magát - szerintem

Jaja, én is ezt gondolom. Igazából az FSP-ről is meggyőztetek, csak mégis ott bújkál bennem a kisördög, hogy ha rám szakadna a bank és a közeljövőben egy brutálisabb gépet össze tudnék rakni, akkor még véletlenül se kelljen cserélni.

Dual-core az tervbe van véve, mondjuk 2 kártya SLI-ben nem hiszem, de sosem lehet tudni. Ezért inkább az Antec felé húz a szívem. Meghát a ház is az lesz :)

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.