Idézet: unclerabbit - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 23:39
Uff!
Szólni szeretnék.
Mindenkinek ajánlom figyelmébe az alábbi linket. Ide is copy-zhattam volna, de elég hosszú.
őőőő... OK ide is copyzom.
Íme: Idézet a Index/Homár oldalról:
"Olvasónk, Kiss Dániel, azért szívott, mert akcióban három hónapig ingyen kapta az adsl-t. Amikor ugyanis szolgáltatót akart váltani, a T-Online közölte, hogy hiába pont egy évvel azelőtt írta alá a szerződést, még több hónapja van hátra, mert annak idején az év végéig ingyenes volt az adsl. Erre varrjon gombot bárki. Ennyire rászorulna a cég az örjöngő kuncsaftok tízezreseire?
A történet úgy kezdődött, hogy ADSL szolgáltatót szerettem volna váltani, egyszerűen azért, mert úgy láttam, hogy a T-Online esetenként sokkal drágább a konkurenseinél. Felhívtam az utóbbi hónapokban többször is a T-Online-t, hogy mi a helyzet a szerződésemmel, és mikor is jár le az egy éves hűségnyilatkozatom. Mindannyiszor azt a választ kaptam, hogy 2005. október 7-én.
Közeledett a dátum, és másnap elmentem egy T-Pont-ba, ahol gond nélkül ment a szerződésbontás, miután kitöltöttem és aláírtam egy erről szóló nyilatkozatot, valamint visszaadtam a T-Com tulajdonát képező modemet. Pár perccel később bementem egy másik szolgáltatóhoz, akinél elfogadtam és aláírtam az egy évre szóló hűségnyilatkozattal egybekötött szerződést, és megvásároltam az ADSL modemet.
Ez eddig sima ügy volt, a probléma ezután jött. Pár nappal később ugyanis felhívtak a T-Online-tól, hogy a hűségnyilatkozatom csak 2006. január 1-én jár le, azért, mert amikor 2004. október 7-én megkötöttem velük a szerződést, épp volt egy olyan akciójuk, hogy az év végéig nem kellett fizetnem a szolgáltatásért, és ezért bár a szerződésem életbe lépett már október 7-én, de a hűségnyilatkozati időszak csak január 1-én kezdődött. Így ha ragaszkodom a szerződés felmondásához, kiszámláznak 77 ezer forintot. A másik lehetőség, hogy visszavonom a felmondási kérelmet, és náluk maradok minimum a hűségnyilatkozat lejártáig, azaz 2006. január 1-ig. Sajnálatos módon a szolgáltatást az interneten rendeltem meg, és a szerződést egy kattintással fogadtam el, így írásos bizonyítékom arra, hogy a szerződésben erről egy árva szó nem volt, bizonyítani nem tudom. A Nemzeti Hírközlési Hatóság illetékes jogásza is megerősített abban, hogy mivel nincs írásos változatom a szerződésről, a bíróság is a T-Online-nak adna igazat, így akkor járok a legjobban, ha lenyelem a békát, január 1-ig náluk maradok, mert az előfizetési díjam a hátralévő időszakra nem égészen 40 ezer forint, szemben a 77 ezres büntetési tétellel.
Szóval egyelőre ez van. Maradok a T-Online-nál január 1-ig, és megpróbálom az új szolgáltatóval elintézni, hogy a jelenlegi kedvezményeket megkaphassam akkor, amikor már nem ragaszkodik annyira hozzám a rózsaszín óriás.
Az egyetlen dolog, amit tehetek, hogy mostantól január 1-ig éjjel-nappal maximális sávszélességen (2 Mbit/s) töltök le mindenhonnan mindenfélét, ami havi kb. 650 gigabájtot jelent, és reménykedem, hogy engem is kirúg a T-Online."
-------------------------------------------
No comment. Továbbra is hajrá T-Com. Csak így tovább.
Üdv.
Neked van DSL-ed?
Márcsak azért kérdezem, mert NEKEM VAN. És van papíralapú szerződésem is hozzá.
Ugyanis alá kellett írni a SAJÁT KEZEMMEL.
Az, hogy kattintgatok ide-oda, az nem elegendő.
Tehát én nem hiszem el, ami a homáron olvasható, igenis lennie kell aláírt (elfaxolt, hogy gyorsabb legyen) eredeti szerződésnek a hűségről.
Direkt előkerestem a sajátomat, ez olvasható a fejlécben:
"Egyedi előfizetői csomagmódosítási szerződés az Axelero Rt. ADSL Hobbi, Otthon és Play szolgáltatásaira."
A második oldal végén kell a megrendelő aláírásának lennie.
Anélkül nincs érvényes szerződés, a szolgáltató sem nyújtja a szolgáltatást.
És ez csak módosítási szerződés, minden adatomat tudnak, hiszen 1996. óta náluk vagyok. Mégis csak KÉZZEL aláírt szerződésre válthattam.