HWSW Informatikai Kerekasztal: T-Online ADSL korlát? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

T-Online ADSL korlát? azaz, ne tölts, mer akkor felmondunk! Értékeld a témát: -----

#1101 Felhasználó inaktív   TC2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 14. 04:05

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 12:47

Még amikor az UPC szenvedett ezzel a 'korlátlan' dologgal és a sok warezpimp gerjesztette a hangulatot netszerte, az egyik hatóság úgy foglalt állást az ügyben, hogy a tudatos fogyasztótól elvárható, hogy ne dőljön be a szolgáltatás túlzó reklámjának - ahogyan nem perel akkor sem, ha a dezodorjára nem tapadnak a macák, mint a reklámban (természetesen nem ezekkel a szavakkal írták :) ) Aztán jött egy másik hatóság és az úgy döntött, a fogyasztó maradjon csak buta és pereljen, ha nem írják bele a kézikönyvbe, hogy a macska nem szárítható mikróban és ma itt tartunk. Aki csak egy pillanatra is őszinte magához (és főleg ha nem laikus a témában), tudnia kell, hogy nincs korlátos (inter)net, mert csak adott erőforrások vannak és arra adott számú felhasználó. Aki a korlátlan kitételre hivatkozva követeli magának a valóban végtelen letöltés lehetőségét egy _magáncélú_ előfizetés kapcsán (és nem vált ebből a célból egy bérelt vonal/ipari sávszélesség kombóra), az az adott körülmények rosszindulatú kihasználásra tör, ami e konkrét esetben bár nem jog és szerződésszerűtlen, de abszolút etikátlan és nem esik bele a fair use kereteibe.

Abból kell kiindulni sajnos, hogy a használók többségét nem érdekli a routerek, switchek, bridgek lanok, wanok, és egyéb hálózati marhaságok erdeje. A hírdetés alapján joggal várja el, hogy amit ígértek - és még a pénztárnál is fennhangon hangoztattak - azaz  korlátlan adatforgalom, azt teljesítsék. Senki nem mondta nekik, hogy 30 giga felett vegyenek pl. az általad említett kombót. Nem. A hírdetés végig minden téren korlátlan internetelérést ígér. Tessék betartani. Függetlenül hálózati erőforrásoktól, topológiától, protokolloktól, stb. Nem megy ? Akkor kérem itt a fogyasztó megtévesztéséről van szó.
Ez az aláírás...összefirkáltam a monitort, de nem látszik. Mit rontottam el ?mwp

#1102 Felhasználó inaktív   GReddy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 13:26

Hűha! Akkor én is fogok kapni? Mint egy konzorcium (6 részvénytársaság és 11 kft által alkotott cégcsoport) rendszergazdája real-time VPN kapcsolatban tartok kb 21 telephelyet. Bármikor bárki bárhol bármit elérhet az országban. A fő adatbázisunk több, mint 2 TERA méretű... úgyhogy lehet, hogy én is ki leszek rúgva? Akkor meg lehet, hogy nagyon be lesznek perelve...  :D  :D  :D 

#1103 Felhasználó inaktív   -=Flatline=- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 23:16

Geeez....  :omg:
-=Örömlány @ PC GURU=- 

Rühellem azokat, akik nap mint nap többszáz hozzászólást hagynak úgy, hogy a konfigjuk alatta virít... Kit érdekel, hogy mi ketyeg ott? Kompenzálni akartok valamit? Titeket sem érdekel, hogy nálam mi ízzik...Remélem legalábbis! :)

#1104 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 27. 09:29

Nagyon leállt a téma. Van valami újabb fejlemény? Vagy ez is egy egyhetes felhördülés volt és aztán minden megy tovább?
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#1105 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 12:19

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 10:29

Nagyon leállt a téma. Van valami újabb fejlemény? Vagy ez is egy egyhetes felhördülés volt és aztán minden megy tovább?

Lenyugodtunk.

Én pl. átmentem az externethez.

Aki maradt T-nél, az meg szivatja őket a soksok letöltéssel.

#1106 Felhasználó inaktív   unclerabbit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 20:32

... az élet megy tovább ...

:)
Uncle Rabbit
-----------------------------------------------------
IBM ThinkPad X61 7674-CT9; Lenovo M57 6072-B32;

#1107 Felhasználó inaktív   jag 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 08:12

Ebből látszik, hogy birka egy nép vagyunk. Velünk mindent meg lehet tenni. Háborgunk egy kicsit, pici cikkeket írunk, fórumozgatunk róla, aztán szép lassan benyelünk mindent. Benzin, net, élelmiszer, áram stb. mindennel így van. Javaslom, hogy kisebb csoportokba osztva az országot, külföldi tréningeken vegyünk részt, a " Ne hagyd magad birka, me' eltaposnak "  jeligés, feküdne leginkább nekünk. Anno, valahogy megoldottuk ezeket a problémákat, gondolok itt a taxis sztrájkra. ( akkor cangáztam el az M7-en Érdig :-) ) Szal ezeket magunknak köszönhetjük, bármilyen szomorú is.
:think:
GA-P35-S3 - E4300@3GHz - 4GB Kingmax - HD3850 - AC Freezer

#1108 Felhasználó inaktív   bertife 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 11:36

Idézet: jag - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 9:12

Ebből látszik, hogy birka egy nép vagyunk. Velünk mindent meg lehet tenni.

Szvsz. ezen a fórumon "háborgók" is csak az elv miatt tették -nem azért mert Őket érzékenyen érintette.

Nyílván nem megy ki senki azért tüntetni,hogy egyesek lakásán kazalban álló cd-k nem szaporodhatnak tovább vagy azért,hogy kevesebb másolt cd árus lesz a vásárokban.
A tonlájnosok 99,9 %-át ez a "korlát" nem zavarja -engem sem- a felét sem érik el.ezért még a szolgáltatóváltás procedúrája sem éri meg -akármennyire egyszerű lett!!!

#1109 Felhasználó inaktív   jag 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 11:50

Én is inkább az elvi részére céloztam. Nem nekem fizetik a drosztpénzt a Pecsába cd-t árulók, szal nem fűz érdek a töménytelen letöltéshez. De azért, ami sok, az sok. Arra próbáltam rávilágítani, hogy 1 multi, bármit megtehet itt, piciny hazánkban sajnos.  Lásd, melegedő modemek esete, ami viszont személy szerint érint.  :reklamacio:

#1110 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 12:23

A temahoz hozzaszolva, 3 hete felhivtak a Netert-tol, kozvelemenykutatas celjabol, hogy mi a velemenyem a T-Online ezen lepeserol.
Remelem tesznek valamit, hogy ilyen ne fordulhasson elo a szolgaltatok reszerol.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#1111 Felhasználó inaktív   matlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 16:22

sziasztok!
szerintetek Tévénetes előfizetőkre is vonatkozik a havi 150es limit? mert ugye az is Tékomon keresztül jön....
ja és hogyha már ilyet kitaláltak akkor jólenne a szolgáltató oldalán egy forgalmi adatok menüt létrehozni, ahol a júzer megnézheti hogy mennyit szedett le! pl csak azért mert sztem nem én vagyok egyedüli aki egy héten akár 35-40 gigát is leszed!  :up:
csácsá

#1112 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 16:26

Idézet: matlo - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 17:22

szerintetek Tévénetes előfizetőkre is vonatkozik a havi 150es limit? mert ugye az is Tékomon keresztül jön....

Csak a Tíonlányosokra vonatkozik. Ők másfajta nagykereskedelmi szerződésben állnak Tícommal mint a többi pici.

#1113 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 18:20

Idézet: bertife - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 12:36

a szolgáltatóváltás procedúrája sem éri meg -akármennyire egyszerű lett!!!

A szolgáltatóváltás procedúrája nekem megérte.
Éves szinten 28800-at spórolok vele. (2megabites előfizetés)

szerk:
és persze ez valóban korlátlan

Szerkesztette: toyotakacsa01 2005. 09. 29. 18:22 -kor

#1114 Felhasználó inaktív   jag 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 07:19

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 11:23

A temahoz hozzaszolva, 3 hete felhivtak a Netert-tol, kozvelemenykutatas celjabol, hogy mi a velemenyem a T-Online ezen lepeserol.
Remelem tesznek valamit, hogy ilyen ne fordulhasson elo a szolgaltatok reszerol.

Örvendünk vala.  :respect:

Végre valaki foglalkozik a T-Nyommal.  :up:

#1115 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 08:09

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 10:29

Nálam így zajlott a váltás:
-2005.08.29. felmondás fax-on (2 éves hűség járt le 1-én, gondoltam egy kicsit előbb indítom az ügymenetet)
-Telefonálgatás ide-oda hogy küldjenek "nemtartozási nyilatkozatot". "Nem küldünk", "harmadik félnek nem küldünk", "csak postán küldünk egyenleget" válaszokat kaptam.
-2005.09.06-án megszünt a netkapcsolat, mert mint kiderült 8 nap a felmondás T-nél. Rögtön megrendeltem  online a Datanet-nél az ADSL-t.
-2005.09.13-án rátelefonálok a Datanet-re hogy mi a helyzet. Kiderült hogy a T-Com-nál áll az ügy, mert még mindig T-Online-hoz van rendelve az ADSL vonalam.
-Telefon T-Online ÜFSZ-nek, az előfizetésem 09.06-án megszünt mást nem tehetnek. Telefon T-Com-nak, tényleg T-Online-os a vonalam, de nem érkezett lemondás a T-Online-tól, nem tudnak segíteni. Egy napig csak néztem ki a fejemből hogy ilyenkor mi van? Szerencsére eszembe jutott a T-Online fóruma, ott írtam egy privátot az egyik munkatársnak. 1 óra múlva jött a válasz hogy a T-Com-nál nem dolgozták fel a lemondást, de már át is írták Datanet-re.
-2005.09.15-én este 7-kor beszáguldottam a Datanethez szerződést aláírni, másnap délben email-ben megkaptam a jelszavakat, így 16-án már netezhettem.

#1116 Felhasználó inaktív   unclerabbit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 22:39

Uff!

Szólni szeretnék.

Mindenkinek ajánlom figyelmébe az alábbi linket. Ide is copy-zhattam volna, de elég hosszú.
őőőő... OK ide is copyzom.

Íme: Idézet a Index/Homár oldalról:

"Olvasónk, Kiss Dániel, azért szívott, mert akcióban három hónapig ingyen kapta az adsl-t. Amikor ugyanis szolgáltatót akart váltani, a T-Online közölte, hogy hiába pont egy évvel azelőtt írta alá a szerződést, még több hónapja van hátra, mert annak idején az év végéig ingyenes volt az adsl. Erre varrjon gombot bárki. Ennyire rászorulna a cég az örjöngő kuncsaftok tízezreseire?

A történet úgy kezdődött, hogy ADSL szolgáltatót szerettem volna váltani, egyszerűen azért, mert úgy láttam, hogy a T-Online esetenként sokkal drágább a konkurenseinél. Felhívtam az utóbbi hónapokban többször is a T-Online-t, hogy mi a helyzet a szerződésemmel, és mikor is jár le az egy éves hűségnyilatkozatom. Mindannyiszor azt a választ kaptam, hogy 2005. október 7-én.

Közeledett a dátum, és másnap elmentem egy T-Pont-ba, ahol gond nélkül ment a szerződésbontás, miután kitöltöttem és aláírtam egy erről szóló nyilatkozatot, valamint visszaadtam a T-Com tulajdonát képező modemet. Pár perccel később bementem egy másik szolgáltatóhoz, akinél elfogadtam és aláírtam az egy évre szóló hűségnyilatkozattal egybekötött szerződést, és megvásároltam az ADSL modemet.

Ez eddig sima ügy volt, a probléma ezután jött. Pár nappal később ugyanis felhívtak a T-Online-tól, hogy a hűségnyilatkozatom csak 2006. január 1-én jár le, azért, mert amikor 2004. október 7-én megkötöttem velük a szerződést, épp volt egy olyan akciójuk, hogy az év végéig nem kellett fizetnem a szolgáltatásért, és ezért bár a szerződésem életbe lépett már október 7-én, de a hűségnyilatkozati időszak csak január 1-én kezdődött. Így ha ragaszkodom a szerződés felmondásához, kiszámláznak 77 ezer forintot. A másik lehetőség, hogy visszavonom a felmondási kérelmet, és náluk maradok minimum a hűségnyilatkozat lejártáig, azaz 2006. január 1-ig. Sajnálatos módon a szolgáltatást az interneten rendeltem meg, és a szerződést egy kattintással fogadtam el, így írásos bizonyítékom arra, hogy a szerződésben erről egy árva szó nem volt, bizonyítani nem tudom. A Nemzeti Hírközlési Hatóság illetékes jogásza is megerősített abban, hogy mivel nincs írásos változatom a szerződésről, a bíróság is a T-Online-nak adna igazat, így akkor járok a legjobban, ha lenyelem a békát, január 1-ig náluk maradok, mert az előfizetési díjam a hátralévő időszakra nem égészen 40 ezer forint, szemben a 77 ezres büntetési tétellel.

Szóval egyelőre ez van. Maradok a T-Online-nál január 1-ig, és megpróbálom az új szolgáltatóval elintézni, hogy a jelenlegi kedvezményeket megkaphassam akkor, amikor már nem ragaszkodik annyira hozzám a rózsaszín óriás.
Az egyetlen dolog, amit tehetek, hogy mostantól január 1-ig éjjel-nappal maximális sávszélességen (2 Mbit/s) töltök le mindenhonnan mindenfélét, ami havi kb. 650 gigabájtot jelent, és reménykedem, hogy engem is kirúg a T-Online."

-------------------------------------------
No comment. Továbbra is hajrá T-Com. Csak így tovább.

Üdv.
Uncle Rabbit
-----------------------------------------------------
IBM ThinkPad X61 7674-CT9; Lenovo M57 6072-B32;

#1117 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 10:17

Nekem is 2 és fél hónap ingyen volt, és tényleg akkortól számítják az 1 év hűséget amikortól fizet is az ember nekik.

Tényleg csak annyit tehet az ember hogy mérgében tölt ezerrel.

szerk:
kirúgásra csak a hűségszerződés lejárta után kerülhet sor, arra ne számíts hogy kiraknak
(én is 200 giga felett töltöttem amikor kirakták az 50 emberkét, nekem mégse szóltak, mert nem járt még le a hűség)

Szerkesztette: toyotakacsa01 2005. 10. 19. 10:19 -kor

#1118 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 11:04

Idézet: unclerabbit - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 23:39

Uff!

Szólni szeretnék.

Mindenkinek ajánlom figyelmébe az alábbi linket. Ide is copy-zhattam volna, de elég hosszú.
őőőő... OK ide is copyzom.

Íme: Idézet a Index/Homár oldalról:

"Olvasónk, Kiss Dániel, azért szívott, mert akcióban három hónapig ingyen kapta az adsl-t. Amikor ugyanis szolgáltatót akart váltani, a T-Online közölte, hogy hiába pont egy évvel azelőtt írta alá a szerződést, még több hónapja van hátra, mert annak idején az év végéig ingyenes volt az adsl. Erre varrjon gombot bárki. Ennyire rászorulna a cég az örjöngő kuncsaftok tízezreseire?

A történet úgy kezdődött, hogy ADSL szolgáltatót szerettem volna váltani, egyszerűen azért, mert úgy láttam, hogy a T-Online esetenként sokkal drágább a konkurenseinél. Felhívtam az utóbbi hónapokban többször is a T-Online-t, hogy mi a helyzet a szerződésemmel, és mikor is jár le az egy éves hűségnyilatkozatom. Mindannyiszor azt a választ kaptam, hogy 2005. október 7-én.

Közeledett a dátum, és másnap elmentem egy T-Pont-ba, ahol gond nélkül ment a szerződésbontás, miután kitöltöttem és aláírtam egy erről szóló nyilatkozatot, valamint visszaadtam a T-Com tulajdonát képező modemet. Pár perccel később bementem egy másik szolgáltatóhoz, akinél elfogadtam és aláírtam az egy évre szóló hűségnyilatkozattal egybekötött szerződést, és megvásároltam az ADSL modemet.

Ez eddig sima ügy volt, a probléma ezután jött. Pár nappal később ugyanis felhívtak a T-Online-tól, hogy a hűségnyilatkozatom csak 2006. január 1-én jár le, azért, mert amikor 2004. október 7-én megkötöttem velük a szerződést, épp volt egy olyan akciójuk, hogy az év végéig nem kellett fizetnem a szolgáltatásért, és ezért bár a szerződésem életbe lépett már október 7-én, de a hűségnyilatkozati időszak csak január 1-én kezdődött. Így ha ragaszkodom a szerződés felmondásához, kiszámláznak 77 ezer forintot. A másik lehetőség, hogy visszavonom a felmondási kérelmet, és náluk maradok minimum a hűségnyilatkozat lejártáig, azaz 2006. január 1-ig. Sajnálatos módon a szolgáltatást az interneten rendeltem meg, és a szerződést egy kattintással fogadtam el, így írásos bizonyítékom arra, hogy a szerződésben erről egy árva szó nem volt, bizonyítani nem tudom. A Nemzeti Hírközlési Hatóság illetékes jogásza is megerősített abban, hogy mivel nincs írásos változatom a szerződésről, a bíróság is a T-Online-nak adna igazat, így akkor járok a legjobban, ha lenyelem a békát, január 1-ig náluk maradok, mert az előfizetési díjam a hátralévő időszakra nem égészen 40 ezer forint, szemben a 77 ezres büntetési tétellel.

Szóval egyelőre ez van. Maradok a T-Online-nál január 1-ig, és megpróbálom az új szolgáltatóval elintézni, hogy a jelenlegi kedvezményeket megkaphassam akkor, amikor már nem ragaszkodik annyira hozzám a rózsaszín óriás.
Az egyetlen dolog, amit tehetek, hogy mostantól január 1-ig éjjel-nappal maximális sávszélességen (2 Mbit/s) töltök le mindenhonnan mindenfélét, ami havi kb. 650 gigabájtot jelent, és reménykedem, hogy engem is kirúg a T-Online."

-------------------------------------------
No comment. Továbbra is hajrá T-Com. Csak így tovább.

Üdv.

Neked van DSL-ed?

Márcsak azért kérdezem, mert NEKEM VAN. És van papíralapú szerződésem is hozzá.
Ugyanis alá kellett írni a SAJÁT KEZEMMEL.
Az, hogy kattintgatok ide-oda, az nem elegendő.

Tehát én nem hiszem el, ami a homáron olvasható, igenis lennie kell aláírt (elfaxolt, hogy gyorsabb legyen) eredeti szerződésnek a hűségről.

Direkt előkerestem a sajátomat, ez olvasható a fejlécben:
"Egyedi előfizetői csomagmódosítási szerződés az Axelero Rt. ADSL Hobbi, Otthon és Play szolgáltatásaira."

A második oldal végén kell a megrendelő aláírásának lennie.
Anélkül nincs érvényes szerződés, a szolgáltató sem nyújtja a szolgáltatást.

És ez csak módosítási szerződés, minden adatomat tudnak, hiszen 1996. óta náluk vagyok. Mégis csak KÉZZEL aláírt szerződésre válthattam.
Gondolkoztál már ma?

#1119 Felhasználó inaktív   tibuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 15:14

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 12:04

Neked van DSL-ed?

Márcsak azért kérdezem, mert NEKEM VAN. És van papíralapú szerződésem is hozzá.
Ugyanis alá kellett írni a SAJÁT KEZEMMEL.
Az, hogy kattintgatok ide-oda, az nem elegendő.

....

A második oldal végén kell a megrendelő aláírásának lennie.
Anélkül nincs érvényes szerződés, a szolgáltató sem nyújtja a szolgáltatást.

Ha online rendeled,es akkor nem nyomtattatod ki a szerzodest, vagy nem jelolod be, hogy kerdsz postai uton peldanyt belole, mert nem rendelkezel nyomtatoval akkor alapbol nincsen szerzodesed.
De ha igy jartal akkor egy telefon a 1234-re es postaznak szerzodest. :)

Es ha online rendeled, nem kell alairni, mert rautalo magatartassal jon letre.

#1120 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 19:07

Idézet: tibuu - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 16:14

Ha online rendeled,es akkor nem nyomtattatod ki a szerzodest, vagy nem jelolod be, hogy kerdsz postai uton peldanyt belole, mert nem rendelkezel nyomtatoval akkor alapbol nincsen szerzodesed.
De ha igy jartal akkor egy telefon a 1234-re es postaznak szerzodest. :)

Es ha online rendeled, nem kell alairni, mert rautalo magatartassal jon letre.

Nálam, tavaly júniusban le kellett tölteni egy word fájlt, ikszelgetni, aláírni és visszafaxolni.
Utána lett érvényes a szerződés.
Mondom, mindezt úgy, hogy MINDEN adatomat ismerték, hiszen '96 óta náluk vagyok.
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.