HWSW Informatikai Kerekasztal: SuSE Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SuSE Linux SuSE Linux Értékeld a témát: -----

#1381 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 02. 08:30

szerintem van valami kulonbseg (fogalmam sincs, hogy mi), de nem otthoni hasznalatra erdekes kulonbsegek, az biztos.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1382 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 09:47

Egy sor disztró kipróbálása után vissza tértem a SUSE-hoz és még a monitorom is sikerült beállítanom, pedig ez volt az ok, amiért nem is olyan régen letöröltem. Egyelőre a csúnyácska GNOME van fent, KDE4-et még nem merem felrakni, mert azzal voltak gondjaim régen.
Sajnos sokszor Win95 érzésem van, mert ritkán, de előfordul, hogy egy progi lefagy, kilép, stb. XP alatt ilyen nincs... :rolleyes:
Ha sikerülne még beállítanom az ASUS notim hangerő potiját, akkor nagyon boldog lennék.  :)

#1383 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 09:29

Jó ez a Suse 11. :) Mindent beállítottam, csak az aMSN nem akar elindulni az oprendszerrel együtt. Ha jól keresgéltem, nincs is ilyen beállítása. Ötletek?  :respect:
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#1384 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 10:50

Sziasztok! Én is felraktam a 11-est, csak a gondom vele, hogy a Grub-ot nem tudom elrakni pl. pendrivera. Lehetséges ez, vagy csak a LILO képes erre? Pontosabban nem tudom a pendrive meghajtó azonosítóját, így nem tudom kijelölni, hogy oda tegye. Vki tudna segíteni? köszönöm!
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1385 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 11:39

SUSE11+GNome párossal szeretném beállítani az egyetemi wireless-t, de a változatosság kedvéért megint elakadtam.  :rolleyes: A hálózati beállításoknál megadom neki, hogy PEAP kell és választanám ki a hitelesítés szolgáltatót, erre viszont megnyílik egy sima böngésző ablak, hogy adjam meg neki a fájlt. Kösz, de nekem egy lista kéne, amiből kiválasztom az "UTN-USERFirst-Hardware"-t.
Ez miért van így... most megint böngészhetem a netet valami megoldásért. Ezért utálom a linuxot, mert mindig van valami sz@rság ami nem megy, sosem 100% a rendszer. Kanosszát jártam a monitor beállításával, most meg ez. :reklamacio:

#1386 Felhasználó inaktív   AYS 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 09. 20:25

Nekem egy olyan problémám lenne hogy nem tudok cpufreq-t elindítani pedig nagyon kellene
Itt van a cpuinfo:
ays@AYS-laptop:~> cat /proc/cpuinfo
processor : 0
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 15
model name : Intel® Core™2 Duo CPU  T7300  @ 2.00GHz
stepping : 10
cpu MHz : 1995.041
cache size : 4096 KB
physical id : 0
siblings : 2
core id : 0
cpu cores : 2
fdiv_bug : no
hlt_bug : no
f00f_bug : no
coma_bug : no
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 10
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts pni monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr lahf_lm ida
bogomips : 3994.10
clflush size : 64

processor : 1
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 15
model name : Intel® Core™2 Duo CPU  T7300  @ 2.00GHz
stepping : 10
cpu MHz : 1995.041
cache size : 4096 KB
physical id : 0
siblings : 2
core id : 1
cpu cores : 2
fdiv_bug : no
hlt_bug : no
f00f_bug : no
coma_bug : no
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 10
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts pni monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr lahf_lm ida
bogomips : 3989.92
clflush size : 64

ays@AYS-laptop:~> cat /sys/devices/system/cpu/
cpu0/                cpuidle/               
cpu1/                sched_mc_power_savings 
ays@AYS-laptop:~> cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/
cache/    cpuidle/  crash_notes  microcode/ topology/   
ays@AYS-laptop:~> cat /sys/devices/system/cpu/cpu1/
cache/    cpuidle/  crash_notes  microcode/ online    topology/

a kernel az alap még nem nyúltam hozzá
próbáltam már powernowd powersave nem használtak :eek: ha valaki tuna segíteni megköszönném :respect:

#1387 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 21:03

hm.. persze lehet, hogy en nem ertek ehhez a terulethez, de nem ertem a kerdesed. mit nem tudsz elinditani? mi az a "cpufreq"?
egy program? ha az, mit jelent a "nem tudom elinditani"?

Szerkesztette: bogdan 2008. 09. 09. 21:04 -kor

a forum ma:

#1388 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 00:22

MSI: a linuxos netbookokat nem szeretik a vásárlók
Nem szeretik az előre telepített SUSE-t. Nem csodálom. Aki most ismerkedik a sz.gépekkel, tuti hülyét kap a Linuxtól. Én mint gyakorlott Windows felhasználó is sokszor kivagyok egyes megoldásokon.

#1389 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 09:28

persze, ez oda vissza igaz. en, mint gyakorlottunixos felhasznalo meg a windows megoldasaitol kapok neha herotot. nincs ezen mit csodalkozni...

(es akkor a VMS-rol nem is beszeltunk!! ;))
a forum ma:

#1390 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 13:39

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 1:22

Nem szeretik az előre telepített SUSE-t. Nem csodálom. Aki most ismerkedik a sz.gépekkel, tuti hülyét kap a Linuxtól. Én mint gyakorlott Windows felhasználó is sokszor kivagyok egyes megoldásokon.

Aki most ismerkedik a számítógépekkel, annak a Linux és a Windows is egyaránt új, és nincsenek a másik rendszer használatából adódó berögződött megszokásai, amin változtatnia kellene, ezért simán meg fogja tanulni és szokni bármelyiket.  Ha pedig olyanról van szó, akinek már van gyakorlata az egyik rendszerrel, akkor osztom bogdan véleményét.

Mondjuk hogy konkrétan a SuSE-t nem szeretik, azt én se csodálom :]

#1391 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 23:59

Feltehetően a netbook vásáról többségének van tapasztalata Windowssal, aztán vesznek egy SuSE-st mert az még olcsóbb, meg próbáljunk ki valami újat.
A SuSE fejlesztőinek viszont arra kéne jobban gondolni, hogy egyszerűbben, "windowsosabban" működjenek a dolgok, mert nincs ideje arra sok embernek, hogy megtanuljon egy teljesen már rendszert, szóval nem ti vagytok a célcsoport, hanem mi.  :)  A SuSE-nek a több vásárló meghódítása a cél. Ilyen rendszerrel ez nem fog menni. Én mint gyakorlott Windows felhasználó nagyon sokat szenvedtem a linuxal és most igaz ott van az XP mellett, de csak akkor használom ha nagyon kell valamihez. Bennem meg volt az érdeklődés, és kipróbáltam a SuSE, Ubuntu, Debian kombót, de egyik sem adta azt az érzést amit vártam. Az állandó konfigurációs problémák elvették a kedvem, majd várok még egy évet, hátha addigra jobbak lesznek.
Szóval a netbook esetében nem ti, gyakorlott linux felhasználók vagytok az elsőrangú célcsoport, hanem a többiek, akiket szeretnének átvenni a linuxhoz.

#1392 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 01:43

OK, de akkor miért írtad, hogy "Aki most ismerkedik a sz.gépekkel, tuti hülyét kap a Linuxtól"?

A gyakorlott Windows felhasználóként megélt linuxos kalandjaidra pedig újra csak bogdan megjegyzését ismételhetném, de minek.

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 0:59

Szóval a netbook esetében nem ti, gyakorlott linux felhasználók vagytok az elsőrangú célcsoport, hanem a többiek, akiket szeretnének átvenni a linuxhoz.

Szerintem nem szeretnének senkit áttéríteni Linuxra...  Egyszerűen csak a lehető legolcsóbban akarják adni a netbookjukat.

#1393 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 07:09

BoGyesz: logikai hibat vetettel az ervelesedben! annak a ket dolognak ugyanis, hogy linux van a netbookok egy reszen, es annak, hogy a linux milyen nincs koze egymashoz!

a netbook vasarloi eseten lehet, hogy az a cel, hogy minel inkabb windows kinezete legyen. de ez a kivanalom semmikeppen sem atvivendo a linuxra, amit eppen esetlegesen ezek a netbookok hasznalnak! abbol, hogy a netbook hasznaloinak nem eleg windows-on a felulet nem az kovetkezik, hogy a linuxnak kell megvaltoznia, hanem az, hogy rossz operacios rendszert valasztott a fejleszto.

a SuSe (vagy mas linux) megvaltoztatasa masfelol sem biztos, hogy olyan egyszeru keplet, mint ahogy Te gondolod, miszerint a vasarloi meghoditas az egyeduli(!) cel. egyfelol nem biztos, hogy a linux kozossegnek ez a celja. (es a SuSe fugg a linux kozossegtol, nem mehet vele szemben.) masfelol ha nagyon windows-os lesz, akkor elveszeten azt a poziciojat, amit a szerverek kozott ert el, es valojaban az a fizeto vasarlokozonseg, nem azok, akik ingyen letoltik.. szoval ez az 1x1 nem ilyen am, ahogy Te latod.
a forum ma:

#1394 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 07:25

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 0:59

Feltehetően a netbook vásáról többségének van tapasztalata Windowssal, aztán vesznek egy SuSE-st mert az még olcsóbb, meg próbáljunk ki valami újat.
A SuSE fejlesztőinek viszont arra kéne jobban gondolni, hogy egyszerűbben, "windowsosabban" működjenek a dolgok, mert nincs ideje arra sok embernek, hogy megtanuljon egy teljesen már rendszert, szóval nem ti vagytok a célcsoport, hanem mi.  :)  A SuSE-nek a több vásárló meghódítása a cél. Ilyen rendszerrel ez nem fog menni. Én mint gyakorlott Windows felhasználó nagyon sokat szenvedtem a linuxal és most igaz ott van az XP mellett, de csak akkor használom ha nagyon kell valamihez. Bennem meg volt az érdeklődés, és kipróbáltam a SuSE, Ubuntu, Debian kombót, de egyik sem adta azt az érzést amit vártam. Az állandó konfigurációs problémák elvették a kedvem, majd várok még egy évet, hátha addigra jobbak lesznek.

A SuSE fejlesztoi valoszinuleg nagyon meszirol szarnak arra, hogy mi van a netbook fronton. Na jo, szarni nem szarnak, de egyaltalan nem ez fogja meghatarozni a kovetendo uzleti strategiajukat. Foleg, mivel ebbol ok vszinu egy figyinget nem latnak, mivel gondolom nem SLES porog az eeken, hanem openzsuzsi. A novellnek pedig a SLES vonal a fontos, az meg kokemenyen szerverekre valo, az egesz kore epult infrastruktura arrol szol. Igencsak sokadlagos szempont, hogy te mint gyakorlott windows felhasznalo ugyanazt szeretned viszontlatni, mint a windows, csak ingyen. Teny hogy az open egy komoly torekves arra, hogy egy jol hasznalhato desktop linux legyen. Es egyebkent amennyire en tudom -- bar szemelyesen nem igazan szeretem -- az is. Jo desktop linux. Nem pedig jo ingyen desktop windows.

Az igazsag az, hogy ezt ketten szurjak el. Az egyik az asus, akinek nem igazan sikerult ravakarni a vasra a zsuzsit, gondok vannak pl a wifivel, meg ilyes. Ezt le is irta az asusos bacsi. Ez meg biza az o szaruk, a windowsos gepeiknel is nekik kell gondoskodni a mukodo driverekrol, nem az MSnek.

A masik az a kedves vasarlo, aki a tipikusan ez olcsobb, ezt veszem mentalitas menten otthon jon ra, hogy hadeezennemiswindosvanatbsztakakocsogok!!!111111

Par elborulton kivul egyebkent a linux (vagy inkabb opensource) kozossegnek nem is celja, hogy mindenki ezt hasznaljon. Mukodo, jol mukodo szoftvert szeretnenek tobbyire (illetve a sajat ceges izeiket szerverfronton beletolni a kernelbe, de ez most itt mellekes), es a legtobben hatarozottan szeretnek, ha rengeteg minden ott maradna a windowsban, es meg csak veletlen sem jonne a kozelbe.

Altalaban nem cel, hogy mindenfele pistikek nulla tanulassal hasznalni tudjak, (mert ok ertenek a windowshoz). Vannak olyan projektek, amiknek celja ezen dolog megkonnyitese, teny. De alapvetoen felrenezed te itt a celokat, es a sajat, onzo szempontjaidat szeretned generalice kikialtani a kovetendo utnak.

Ez nem gond, csak szolunk hogy nem ugy van :) Ha te gyakorlott win felhasznalo vagy, hajra, hasznald azt, senki nem fog megsertodni :) En meg gyakorlott linux felhasznalokent kapom tovabbra is az idegbajt a windows bizonyos baromsagaitol :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1395 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 09:08

Kroozo hozzászólásához nincs hozzászólásom, csak annyi, hogy egyetértek.. :)

És tessék végre fejbe vésni:
"A Linux nem Windows, de a Windows se Linux"

Egyáltalán nem kötelező Linux-ot használni. Akinek megfelel a windows, mert ismeri és tudja kezelni, akkor azt kell használni.
Én használom mindkettőt. Bent melóhelyen régebben linux-ot használtam, de most a policy miatt Windows-t kell használjak. Nagyon sok olyan program, funkció hiányzik belőle amik nélkül sokkal nehezebben tudok dolgozni, de ez van ezt kell használnom. Otthon évek óta Linux desktop fut és egyáltalán nem hiányzik a win. Néha betöltöm, hogy játsszak egy kicsit.. :)

Na de szerintem ennyi, mert ez nem a Linux vs. Windows topic, ha SUSE... :)

Linux vs. Windows itt.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1396 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 17:25

Mellesleg akkor ezt a témát lehetne folytatni ott. Annyi igaz, hogya "desktoposodással" a linux a Windows felé nyitott, és ez leginkább a Suse-nál volt legelőször megfigyelhető.

Szerkesztette: zoli62 2008. 10. 09. 17:32 -kor

"Légy szerény mint én..."

#1397 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 23:35

Valószínűleg akkor csak én vagyok elfogult, mert rossz tapasztalataim voltak. Engen nagyon érdekelt a linux és ezek közül a SuSE leginkább, mer ők azt írták, hogy a céljaik
- a legkönnyebben használható disztribúció létrhozása
- a legjobb linux disztibúció létrehozása a világon ami egyaránt használható kezdőként és haladóként.

Gondoltam, miért ne, jöjjön a SuSE. Vágytam egy Windowsnál stabilabb és biztonságosabb rendszerre. Ez volt a cél. A 10.3-nak örültem és eddig az ment a legjobban, de aztán a hibák sorozata a 11-es felrakásával, majd más disztrók kipróbálásával folytatódott és azt a jól beharangozott stabilitást egyáltalán nem kaptam meg. Na ezért vagyok csalódott és írok negatív hangnemben a SuSE-ről.
Szerettem volna váltani, mert érdekelt a dolog, de túl sok problémába ütköztem. Még mindig itt van a gépemen a Windows mellett és remélem az update-ekkel majd egyre jobb lesz.

A netbook témában, meg aki szerint a Novell-t nem érdekli, hogy hány márka használja a SuSE-t annak ajánlom EZT a cikket.

#1398 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 23:55

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 0:35

A netbook témában, meg aki szerint a Novell-t nem érdekli, hogy hány márka használja a SuSE-t annak ajánlom EZT a cikket.

A Novell is gyárt netbookot?  :confused:

#1399 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 06:15

Nem, csak szeretné ha a SuSE lenne mindegyiken.  :)

#1400 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 07:10

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 7:15

Nem, csak szeretné ha a SuSE lenne mindegyiken.  :)

Hát hogy a Novell mit szeretne, az az ő dolga.
De hogy egy netbookot kiknek szánnak, azt szerintem nem a Novell, hanem a netbook gyártója dönti el.  Őt pedig aligha érdekli más, minthogy minél nagyobb haszonnal minél többet eladni.  Ezért nyitottak a Linux felé, hogy megspórolhassák az oprendszer licencköltségeit, nem pedig azért, hogy teszemazt "segítsenek az open source közösségnek terjeszteni az igét".  Hát hogy ez nem jött be, mert az egyszeri windowshoz szokott felhasználók meg se nézték, hogy mit vesznek, aztán csak lestek, mert nem találtak start menüt, e betű helyett valami begubózott róka adta a Zinternetet, és nem tudták telepíteni a kedvenc kisvirágos képernyővédőiket, és visszavitték a cuccot?  Oh well.

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.