HWSW Informatikai Kerekasztal: SuSE Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SuSE Linux SuSE Linux Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 04. 15:55

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 13:49

az az érzésem, hogy le akarja darálni a 10.3-as telepítést, nem felfrisssíteni.

Én is azt tenném.

Tisztább, szárazabb érzés...
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#1362 Felhasználó inaktív   McKane 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 14. 09:04

Hello mindenkinek!

Azt szeretném megkérdezni, hogy SuSE Linux 11.0-ban hogyan lehetne feltelepíteni a VIA Chrome9 HC videókarit? A 3D-t hol lehet engedélyzni?
A válaszokat elöre is köszi!

#1363 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 11:30

Idézet: McKane - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 10:04

Hello mindenkinek!

Azt szeretném megkérdezni, hogy SuSE Linux 11.0-ban hogyan lehetne feltelepíteni a VIA Chrome9 HC videókarit? A 3D-t hol lehet engedélyzni?
A válaszokat elöre is köszi!

A yast - hardver - videokártya és monitor modul esetleg?

#1364 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 10:32

Üdv!

Milyen a 11-es TV-Tuner kártya támogatása? Felismeri ugyan az Avermedia AVerTV Hybrid+FM CardBus E506R-t, de van valami alkalmazás, amivel lehetne tévét nézni meg felvenni belőle? A beépített TV-néző sajnos nem simeri fel...
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#1365 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 19:27

Idézet: Indy - Dátum: 2008. aug. 21., csütörtök - 10:32

Milyen a 11-es TV-Tuner kártya támogatása?

Jobb, mint a 10.3-é.

Felismeri ugyan az Avermedia AVerTV Hybrid+FM CardBus E506R-t

Az jó.

de van valami alkalmazás, amivel lehetne tévét nézni

Van.

meg felvenni belőle?

Az is van.

A beépített TV-néző sajnos nem simeri fel...

?
Ki építette be?
Mit?
Mibe?
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#1366 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 14:45

Elnézést, tényleg zavarosan fogalmaztam. :(

Szóval a Suse 11 felismeri hardverszinten a tunerkártyát, de egyik tv-néző alkalmazás sem látja, generic kártyának ismerik csak fel. Azt szeretném kérdezni, hogy mit kellene tennem hogy működjön? Kicsit utánajártam a V4L2-nek, ez már benne van kernelszinten a Suse 11-ben?
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#1367 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 17:42

Idézet: Indy - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 14:45

Szóval a Suse 11 felismeri hardverszinten a tunerkártyát, de egyik tv-néző alkalmazás sem látja, generic kártyának ismerik csak fel. Azt szeretném kérdezni, hogy mit kellene tennem hogy működjön? Kicsit utánajártam a V4L2-nek, ez már benne van kernelszinten a Suse 11-ben?

Miért ne lenne benne?

Ha a linuksz "felismer" egy hardvert, akkor betölti a hozzá tartozó modult, és létrejön a cuccot kezelő eszköz.
Hogy ez a folyamat nálad hol akad el, azt innen nem tudhatom.

Mindenesetre ha a /dev/videox eszköz elkészült, azt pl. az xawtv megtalálja, megmutatja, használja.

Add ki az xawtv -hwscan parancsot.

Nekem mondjuk PCI-os kártyám van, azzal semmit nem kellett csinálni, "felismerte", telepítette.

(Itt egy leírás a tiedhez, de nekem ez bonyolultnak tűnik.)
http://mcentral.de/wiki/index.php5/AverMed...rid_TV_FM_E506R
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#1368 Felhasználó inaktív   barkzso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 20:09

Sziasztok!
A következő a kérdésem:
Felraktam egy szűz gépre openSUSE 10.3-at.
1, Felismerte az ethernet kártyát, és a szolgáltatótól kapott adatokkal be kellene állítanom a netet.
Kaptam IP, Maszk, Átjáró, és DNS számsort. (a DNS-ből 2 sorozatot is)
Légyszi - mint egy fogyatékos winfos felhasználónak - magyarázzátok el légyszíves, mit hova írjak?
Másik kérdés: Telepítés után miért csak részlegesen magyar? Vagy ha elindul a net, és ráfrissítek teljesen magyar lesz?
Segítsetek légyszi :confused:

#1369 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 09:02

Hi, ki szeretném próbálni a SuSE 11-et, azonban ez az első Linux próbám. Fel lehet úgy telepíteni, hogy megmarad a Winfos mellette? Néha szükségem lesz arra is. Köszi...
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#1370 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 10:20

barkzso: Suseban van egy yast nevu tool, azzal minden ilyesmit is be lehet allitani, ha jol tudom. Valoszinu frissites esetleg az extra magyar csomagok feltetele utan teljesen magyar lesz, valoszinu nem fert ra a telepito mediara (de csak tippelek, igazabol susut, alig parszor lattam eletembe)

LightBringer: Persze, fel lehet. Sot, ha parazol, mehet mondjuk virtualboxba, vagy vmwarebe is. (Zarojelben, a winfosozastol nem lesz segitokeszebb senki :) )
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1371 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 08. 26. 14:46

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 11:20

[...]
LightBringer: Persze, fel lehet. Sot, ha parazol, mehet mondjuk virtualboxba, vagy vmwarebe is. (Zarojelben, a winfosozastol nem lesz segitokeszebb senki :) )

Köszi! Gondolom az elején a Winfoshoz hasonlóan ez is megkérdi hova, milyen partícióra települjön, stb. Az sem probléma, hogy előbb volt a Win és utána a Linux? Egyébként van szerencsére egy marék helyem, meg backupom az adatokról, szóval nem gáz, ha megförmed.

A Windows meg számomra mindig Winfos marad. Nem tulajdonítottam neki különösebb figyelmet, hogy a Linux topicban esetleg azt gondolják, lenézem a progit. Ez olyan nekem, mint a négerekre a feka, ill. a romákra a cigó. Ha nem ismer valaki, simán azt hiszi, rasszista vagyok.
Kép

#1372 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 16:19

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 15:46

Köszi! Gondolom az elején a Winfoshoz hasonlóan ez is megkérdi hova, milyen partícióra települjön, stb. Az sem probléma, hogy előbb volt a Win és utána a Linux? Egyébként van szerencsére egy marék helyem, meg backupom az adatokról, szóval nem gáz, ha megförmed.

A Windows meg számomra mindig Winfos marad. Nem tulajdonítottam neki különösebb figyelmet, hogy a Linux topicban esetleg azt gondolják, lenézem a progit. Ez olyan nekem, mint a négerekre a feka, ill. a romákra a cigó. Ha nem ismer valaki, simán azt hiszi, rasszista vagyok.

Nem ismerem konkretan a telepitojet a susenak, de nyilvan kerdez ilyeneket, csak esszel kell valaszolni. Az meg ha elobb volt win, az kulon jo, mert a grub frankon tudja bootolni rogton. Nem csodalkoznek nagyon, ha automatan odavarazsolna neked.

Jah, ok. Csak ez pont ilyen tipikus duma, hogy linuxot meg eletukben nemlatott pistikek szazzal toljak az ,,M$ winfos suxx'' bullshitet :)

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1373 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 20:53

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 17:19

Nem ismerem konkretan a telepitojet a susenak, de nyilvan kerdez ilyeneket, csak esszel kell valaszolni. Az meg ha elobb volt win, az kulon jo, mert a grub frankon tudja bootolni rogton. Nem csodalkoznek nagyon, ha automatan odavarazsolna neked.

Jah, ok. Csak ez pont ilyen tipikus duma, hogy linuxot meg eletukben nemlatott pistikek szazzal toljak az ,,M$ winfos suxx'' bullshitet :)

Ok, a hétvégén "felpróbálom"... :D Majd írok, milyen kérdéseket dob a telepítő. Remélem klafa lesz a cucc, bár őszintén szólva a legutóbb feltelepített XP-vel nincs semmi gondom, ráadásul az Acer saját programjai nélkül még némileg gyorsabb is, bár egy pár gombot nem tudok használni. :p :D

Ahogy néztem, programokkal nem lesz gondom, mert eddig is openOffice, TB, FF, Miranda stb. cuccokat használtam, a Skype is van Linux alá. Ami inkább kérdés, hogy mennyire van jól ellátva driverrel, ismerni fogja-e a program a videó kártyát (Mobility Radeon X1600), hogyan kezeli a külső monitort (LCD TV-t), stb. Úgy érzem jó a probléma megoldó készségem, de mindenre én sem feltétlenül találok megoldást. :)

A Pistikéknek meg valahogy be kell vágódniuk... :D
Kép

#1374 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 21:51

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 20:53

A Pistikéknek meg valahogy be kell vágódniuk... :D

És azt csak úgy lehet, hogy az eddig használt rendszert a sárba tiprod? :p

Nálam tökéletesen megfér az XP, openSUSE, Leopard 1 gépen. A kedvemtől, feladattól függ melyiket bútolom.

#1375 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 11:38

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 20:53

milyen kérdéseket dob a telepítő.

Pnotosan ezeket dobja:

http://hu.opensuse.org/Telepítés
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#1376 Felhasználó inaktív   szb13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 19:55

Egy majdnem kezdő susés vagyok. A 11.0-ást sikerült feltelepítenem, de nem tudom beállítani az internetet. (ADSL) A 10.3-nál a hálozati kártya beállításánál a "Nincs IP cím (nyalábolt eszközökhőz)" opciót választottam, s úgy ment. Most viszont nem találok ilyet. Mi a fenét csináljak, vagy csinálok rosszul?

#1377 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 18:23

Idézet: szb13 - Dátum: 2008. aug. 30., szombat - 20:55

Egy majdnem kezdő susés vagyok. A 11.0-ást sikerült feltelepítenem, de nem tudom beállítani az internetet. (ADSL) A 10.3-nál a hálozati kártya beállításánál a "Nincs IP cím (nyalábolt eszközökhőz)" opciót választottam, s úgy ment. Most viszont nem találok ilyet. Mi a fenét csináljak, vagy csinálok rosszul?

Adj a hálókártyának egy ip-címet. Pl.: 192.168.0.1
Ez azért kell, hogy a hálókártya meg tuja címezni a modemet.
Egyébként ezt nem értem: "Nincs IP cím (nyalábolt eszközökhőz)" opciót választottam, s úgy ment. Most viszont nem találok ilyet."
Nálam van ilyen .
Lehet, hogy rossz warezverziót töltöttél le.  :)  :)  :)

#1378 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 19:41

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 15:46

Az sem probléma, hogy előbb volt a Win és utána a Linux?

Ha megfogadod kroozo tanácsát és virtális gépre telepíted (inkább a virtualbox-ot ajánlom, mint a vmware-t), akkor nem kell aggódnod a partícionálás miatt. Ilyenkor a virtuális gép merevlemeze csak egy képfájl a vinyón a többi fájl között és nem befolyásolja az eredeti fájlrendszert, winfost (mert ha egyszer ez a legjob szó rá, hiába Pistike szól, Uff). Ha virtuális gépen véletlen elrontasz valamit SUSE telepítéskor, akkor nem érinti a fizikai gépedet, többi programjaidat.

De amiért hozzászóltam: mi van a fizetős süsüben, amiért megéri fizetni és nincs benne a többi (ingyenes) disztribben? Magyarázza el valaki, mert mondom: Pistike vagyok, na  :D
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1379 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 20:56

Egyreszt ugye van opensusu, ami nem fizetos, masreszt pedig az enterspajz susben ugyanaz jo, mint az enterspajz retekhatban: az enterspajz. Egyreszt jar hozza support, ami minden kevesbepistike ceg donteshozojanal fontos, mert ugye akkor ha nagy gaz van, majd a vendor megcsinalja. Illetve, ha nem, az sem feltetlen baj, mer legalabb lesz mire mutogatni a sajat ugyfeleinknek, hogy mier olyan szar, amilyen szar :)

Aztan ott van az is, hogy szamos dolog csak akkor ad supportot a sajat vackahoz (mondjuk oracle), ha valamelyik ilyen enterspajz izen futtatod.

Uzlet ez elsosorban, nem technika :)

Szerkesztette: kroozo 2008. 09. 01. 20:56 -kor

#1380 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 08:14

Akkor jó. Ezek szerint otthoni használatnál, a funkciókat nézve nincs különbség az Open és az Enterprise között. Jó tudni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.