AMD Cool‘n’Quiet Hogyan lehet működésre bírni?
Elküldve: 2006. 06. 12. 22:21
Ugyibár ezt a 3000+ -os és gyorsabb sempik már tudják,ezért gondolom hogy (talán)nem lehet túl nagy trükk a dologban.
Az se baj ha forrasztani kell, vagy egyébb hardcore dolog kell.
Venice magos DH-E6 stepping,ami mag ugye +256k L2-vel ,meg a dual channel mem vezérlővel, ill 1000 Mhz-s HT-vel szerepel a 939-es verzióban,ill itt a 754-ben is mindezek nélkül,de az a fránya C&Q ott van.
Nekem azért kellene, mert a lapomban csak akkor lehet állítani a V-coret,ha van C&Q. És az nagyon kellene,lefele és felfele is !
...rájöttem,hogy nekem egyenlőre elég !
És ez a fontos!
Elküldve: 2006. 06. 13. 16:51
Idézet: zsoss - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 23:21
Ugyibár ezt a 3000+ -os és gyorsabb sempik már tudják,ezért gondolom hogy (talán)nem lehet túl nagy trükk a dologban.
Az se baj ha forrasztani kell, vagy egyébb hardcore dolog kell.
Venice magos DH-E6 stepping,ami mag ugye +256k L2-vel ,meg a dual channel mem vezérlővel, ill 1000 Mhz-s HT-vel szerepel a 939-es verzióban,ill itt a 754-ben is mindezek nélkül,de az a fránya C&Q ott van.
Nekem azért kellene, mert a lapomban csak akkor lehet állítani a V-coret,ha van C&Q. És az nagyon kellene,lefele és felfele is !
Talán itt mindent megtalálsz!
Elküldve: 2006. 06. 13. 20:25
Idézet: sohta - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 17:56
Lényegében az van ugye, hogy nekem meg sima V2.0-ás NF7-em van. Viszont nekem elég ha a speedfan leveszi az FSB-t ugyanis a proci 1,5V-on megy az alap 1,65V helyett. Tehát sztem az FSB csökkentés és a fesz csökkentés azért jócskán visszaveszi a proci fogyasztását. És egy non-stop-ban működő gépnél nem mind1 a fogyasztás annyira.
Elküldve: 2006. 06. 17. 14:13
Naszóval a 8rdavcore progi furcsa mód jól működött
1800+ -os procim van (11.5ös a szorzó)
Belőttem FSB 100MHz: 1.150V (1150MHz) és FSB 192MHz : 1.625V (2217MHz) beállítást neki, amit tökéletesen visz a lap.
AutoFSB-nél csináltam 2 beállítást: HighLoad és NoLoad, melyeknél a 2 fenti kombinációt pakoltam be.
Szépen vitte is őket, igaz a Settings részen 250ms-ot állítottam be lépésköznek.
Settings-nél beállítottam, hogy a progiból kilpésnél ill. suspendnél nyomja be a rendszert FSB 133MHz: 1.4V beállításokra. Ezt azért csináltam, mert észrevettem, hogy ha újraindítom a rendszert mikor éppen terheletlen állapot volt aktív, akkor újraindulás után az FSB 133MHz-re módosult, miközben a proci feszkó maradt 1.150V. Gondoltam nem biztos, hogy ezt az órajelet (1533MHz) ekkora feszkóval bírja (mivel ez az alap órajele és ahhoz gyári 1.5V tartozna), így nem árt az óvatosság (bár akkor éppen bírta ennyi kakaóval is)
Elküldve: 2006. 06. 18. 17:16
Idézet: sohta - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 15:13
Naszóval a 8rdavcore progi furcsa mód jól működött
1800+ -os procim van (11.5ös a szorzó)
Belőttem FSB 100MHz: 1.150V (1150MHz) és FSB 192MHz : 1.625V (2217MHz) beállítást neki, amit tökéletesen visz a lap.
AutoFSB-nél csináltam 2 beállítást: HighLoad és NoLoad, melyeknél a 2 fenti kombinációt pakoltam be.
Szépen vitte is őket, igaz a Settings részen 250ms-ot állítottam be lépésköznek.
Settings-nél beállítottam, hogy a progiból kilpésnél ill. suspendnél nyomja be a rendszert FSB 133MHz: 1.4V beállításokra. Ezt azért csináltam, mert észrevettem, hogy ha újraindítom a rendszert mikor éppen terheletlen állapot volt aktív, akkor újraindulás után az FSB 133MHz-re módosult, miközben a proci feszkó maradt 1.150V. Gondoltam nem biztos, hogy ezt az órajelet (1533MHz) ekkora feszkóval bírja (mivel ez az alap órajele és ahhoz gyári 1.5V tartozna), így nem árt az óvatosság (bár akkor éppen bírta ennyi kakaóval is)
Kicsit elkapkodtam az örömködést, mert most meg furcsa mód kékképernyőzőtt. Ha kikapcsoltam az AUTO FSB-t, akkor minden OK.
Azért még nem adom fel, mert lehet az új Kingmax modulok miatt csinálta. Hazavittem tesztelni, mert a melós gép nem viselte el őket párban. Egyedül jól mennek, de..... mindegy az már alaplapgondlesz, így hétfőn, ha tudom cseréltetem őket Kingston-ra (csak legyen a boltban).
Aztán hazaviszem az Infineon memómat és benyomom a Samsung mellé. Ezek már bizonyították, hogy jól működnek együtt. Ha azokkal is csinálja, akkor marad a Speedfan
Elküldve: 2006. 06. 20. 10:45
Idézet: sohta - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 18:16
Azért még nem adom fel, mert lehet az új Kingmax modulok miatt csinálta. Hazavittem tesztelni, mert a melós gép nem viselte el őket párban. Egyedül jól mennek, de..... mindegy az már alaplapgondlesz, így hétfőn, ha tudom cseréltetem őket Kingston-ra (csak legyen a boltban).
Aztán hazaviszem az Infineon memómat és benyomom a Samsung mellé. Ezek már bizonyították, hogy jól működnek együtt. Ha azokkal is csinálja, akkor marad a Speedfan
Szerintem kissé szélsőséges értékekekt állítottál be.
Az én procim alapórajelen könnyedén megy 1.65V helyett 1.35V-tal. Ha BIOS-ba állítom be. 8rdavcore-ral is működik, manuálisan, de AUTOFSB-nél nekem is beledöglik. Így én megelédegtem 1.5V-tal. Frekvenciát nem csökkentem a gyári alá, mert az különösebben nem befolyásolja a hőtermelést, (ugye a frekvenciával lineárisan, a feszültéggel exponenciálisan változik a proci hőtermelése) inkább a feszültséggel érdemes operálni. Ameddig elviseli persze.
Elküldve: 2006. 06. 20. 10:46
Idézet: sohta - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 18:16
Szerintem kissé szélsőséges értékekekt állítottál be.
Az én procim alapórajelen könnyedén megy 1.65V helyett 1.35V-tal. Ha BIOS-ba állítom be. 8rdavcore-ral is működik, manuálisan, de AUTOFSB-nél nekem is beledöglik. Így én megelédegtem 1.5V-tal (1.45V a legkisebb, ahol még működik, de nem szeretem csúcsra járatni). Frekvenciát nem csökkentem a gyári alá, mert az különösebben nem befolyásolja a hőtermelést, (ugye a frekvenciával lineárisan, a feszültéggel exponenciálisan változik a proci hőtermelése) inkább a feszültséggel érdemes operálni. Ameddig elviseli persze.
Elküldve: 2006. 06. 20. 16:56
Idézet: AViD - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 11:46
Az én procim alapórajelen könnyedén megy 1.65V helyett 1.35V-tal. Ha BIOS-ba állítom be. 8rdavcore-ral is működik, manuálisan, de AUTOFSB-nél nekem is beledöglik. Így én megelédegtem 1.5V-tal (1.45V a legkisebb, ahol még működik, de nem szeretem csúcsra járatni). Frekvenciát nem csökkentem a gyári alá, mert az különösebben nem befolyásolja a hőtermelést, (ugye a frekvenciával lineárisan, a feszültéggel exponenciálisan változik a proci hőtermelése) inkább a feszültséggel érdemes operálni. Ameddig elviseli persze.
Köszi a 2xes választ
Ha a Samsung memó egyedül van a lapban, akkor semmi probléma nem jelentkezett.
Sajnos az Infineon 512-es modulomat bennhagytam melóban, így még azzal együtt nem próbáltam.
Lehet terhelés nélküli állapotnál emelek egy kis feszkót, mertugye 70-80%-os prociterhelésnél már nem biztos, hogy elég neki.
Az én procim alap 1.5V-os. 2000Mhz-en feszemelés nélkül is megy, ha BIOSból húzom. Most 8rdavcore-ral ezt nem tudta produkálni.
Sajnos igen kevés időm van tesztelgetni, így mindig csak 1 kicsit tudok ezzel foglakozni. Azért majd csak kialakul
Szerk.: Az a fránya % jel
Szerkesztette: sohta 2006. 06. 20. 16:57 -kor
Elküldve: 2006. 06. 21. 15:55
Idézet: AViD - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 15:51
Lelkiismeretesen átnyálaztam az általad megadott oldalakat(fórum full), ill. természetesen ezt a fórumot is elejétől a végéig.
Szóval ott semmi megoldásról sem esik szó,lamerek beszélgetnek.
A téma továbbra is adott :
754 3000+ alatti Sempronok C&Q- "esítése"
Tudom hogy nem tudja, de benne van !
...rájöttem,hogy nekem egyenlőre elég !
És ez a fontos!
Elküldve: 2006. 06. 23. 19:32
Segitségeteket kérném. Van egy 3000+-os Athlon 64-em, most vettem hozzá egy AC Freezer 64pro hűtőt az eredeti helyett, merthogy ez ultrahalk(mármint a boltos szerint ennél halabb nincs) Igazából max fordulatszámon ugyan olyan hangos, és csak akkor kapcsol ki a hűtő része amikor a gépet magára hagyom pár perce,de a 2200rmp-ről le nem mozdul soha. Namost felraktam a C&Q-et, faszán megy is, megnéztem most 1Ghz-en pörög. De még igyis hangos. Nem tudtok valami olyan progit amivel befolyásolni tudom hogy mennyivel pörögjön a cpu hűtőventni? és ami ki is irja hány fokon van a gép, nehogy aztán elszálljon. Bár jéghideg a hűtőborda, úgyhogy hűt azért gondolom.. Az alaplap egy Gigabyte K7NF8 vagy mi.
Meg aztán itt is felrakom másik kérdésemet, amire az odatartozó helyén nem igen válaszolnak, hogy van-e értelme egy hdd-t hűteni ami egész nap megy? boltos szerint semmi értelme, mert arra tervezték hogy birja, ha nem birná raknának alapból bele hűtőt.
Előre is köszi segitségeteket!
Psp tulaj vagyok:)
-----
Ha Isten velünk van, akkor ki van az ellenséggel?
Elküldve: 2006. 06. 23. 19:57
- Speedfan
- üzenem a boltosnak, hogy a sörben sincs hűtő, ő gondolom mégis hidegen issza... :Đ
(egyébként tényleg nincs halkabb hűtő a placcon, szvsz
Elküldve: 2006. 06. 23. 20:11
a speedfan-ban hogy tudom állitani? mert bármit is nyomkdosok semmi haszna
-----
Elküldve: 2006. 06. 23. 21:55
Idézet: bigsee - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 22:15
elnézést nem láttam.
de közben megoldottam, letöltöttem configot hozzá, ez már leállitja.
és igy sikerült rájönnöm hogy a 6600GT az ami olyan hangos. Úgyhogy holnap veszek arra is egy extrahalk AC hütést. Nemtudja esetleg valaki, hogy az milyen?
bocsi az offtopicért, de itt legalább válaszolgatnak nekem:)
köszi amúgy az eddigi segitségeket
-----
Elküldve: 2006. 07. 14. 06:37
Amit nemtok. Összeraktam havernak régebben egy Sempronos gépet és bazi halk lett. Néha megáll a venti rajta pedig nincs is C&Q, csak az Asusos Q-FAN.
Nálamnál megy a C&Q, meg a Q-Fan is, de elég hangos a gép. Ha nem kapcsolom be a Q-fant, akkor qrva hangos, pörög a venti mint állat. Ha lemegy a proci 1gigára, akkor sem vesz vissza a forgásból. (Néha 200*5, néha 100*10, ez mitől függ?? 100*10 nél a memóra is kiírja, hogy 3.2 gb/sec, ha beindul, akkor 6.4)
Tömörítés közben felkapcsol 2 gigára, meg a memó is magy 6.4-en, de pl játék alatt nem. F1-gp4 alatt 2300% os proci terhelést írt ki :Đ
Help plz
tus
Elküldve: 2006. 07. 14. 09:15
Idézet: tus - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 8:37
Igen! A szorzó egésszám legyen és figyelj a HT ne legyen magasabb 1000-nél. (Nálam egy 3200+ Venice megy 10x240 és müxik a C&Q.) Menne többel is, de nekem ez elég....
Elküldve: 2006. 07. 14. 09:20
Idézet: arsenlupin - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 9:15
:Đ
Köszi. Bammeg, azért vettem 3200-t hogy legalább a 2 giga meg legyen. Úgy tudtam, hogy ha tuning van akkor nem megy
A ramjaim - prohardveres teszt szerint - 472-ig mennek. 236*10. 2300 nál meg is állok. Hadd izzadjon a proci.
1150 lesz az idleém?? (115*10)
tus
Elküldve: 2006. 07. 14. 09:24
Idézet: tus - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 8:37
Működik, csak arra kell figyelni, hogy az alapfesz elég legyen ahhoz az értékhez, ami a külső órajellel és a max. szorzóval kijön. (Ill. egyes alaplapoknál kétféleképpen is lehet core feszt állítani, az egyik az A64-féle feszültségbeállítás, a másik pedig egy általában %-os megoldás, ez utóbbi esetén mindig ennyivel többet kap a processzor, akkor is, ha a C'n'Q működik).
Elküldve: 2006. 07. 14. 09:47
Idézet: brd - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 9:24
Köszi neked is
Ha HT visszaesik 220 esetén 880-ra illetve 230 nál 910 re, az miben nyilvánul meg?? Mi lassul be?
tus

Súgó
A téma zárva.