HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 03. 20:06

Idézet: dr - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 20:58

van eselyem, hogy kapk erdemleges valaszt vkitol, vagy csak a sulinetes dolgokrol van itt szo?
megegyszer: 20" v nagyobb gyorsvalaszidejut keresek, ami beszerezheto. ajanljatok pls.

Ezt elfogadnám ilyen kategóriában: Samsung 214T

#742 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 20:29

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 17:38

Oké, oké. Tényleg, emlékszem. :) Miről váltottál, crt-ről? Ahhoz képest milyen?

Előtte egy Philips 109E5 CRT-m volt, talán azért volt elfogadhatatlan számomra a TN+film paneles.
Ez már más, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy tök olyan, mint a CRT. Talán nincs olyan kontrasztos , a kép viszont sokkal élesebb a tft-n, a színek is szépek és nem fárasztó nézni. Ami fura, hogy este az egész asztal polarizált fényben úszik, s az asztallap is furcsa... :D
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#743 Felhasználó inaktív   xlacix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 20:29

Idézet: Rammm - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 18:54

Sziasztok !

Az LG1930-ról van valakinek tapasztalata/véleménye ?
Elveikben mától van SEXre az ElectroWorld-ben 84990,- ért

A másik alternatíva a C19-8 lenne ha lenne ...

THX:Rammm

Ha IPS-es verzió, lásd a tapasztalataim: LG L1910B teszt (tftpanel.hu )
Sajnos úgy tűnik az LG L1930-ból is van lassabb MVA-s változat.
(Úgy lehet felismerni az IPS verziót, hogy a fekete kép oldalról kissé lilásodik.)

#744 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 20:35

Idézet: dr - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 18:58

van eselyem, hogy kapk erdemleges valaszt vkitol, vagy csak a sulinetes dolgokrol van itt szo?
megegyszer: 20" v nagyobb gyorsvalaszidejut keresek, ami beszerezheto. ajanljatok pls.

Amiről érdeklődsz, az nem 70-100 ropi, s úgy gondolom nem is sokan engedhetjük meg magunknak. Ebból kifolyólag tanácsot sem tudunk sokan adni, csak az a néhány tehetősebb... ők meg nem itt a HWSW-n érdeklődnek.
Elnézést, ha valakit ezzel megsértettem...

Nézz el a  TFTPanel webhelyre, ott elovashatod a technológiai megoldások és azok előnyeit, hátrányait. Ott találsz linkeket is. :D

Szerkesztette: alexha 2005. 10. 03. 21:04 -kor

Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#745 Felhasználó inaktív   Rammm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 20:57

Idézet: xlacix - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 19:29

Ha IPS-es verzió, lásd a tapasztalataim: LG L1910B teszt (tftpanel.hu )
Sajnos úgy tűnik az LG L1930-ból is van lassabb MVA-s változat.
(Úgy lehet felismerni az IPS verziót, hogy a fekete kép oldalról kissé lilásodik.)

Köszönöm szépen az infót, és a megkülönböztetési tippet is !!!! :respect:  :up:
ASUS A7N8X-E Deluxe 2.0, AMD Barton 2500+ @ 3200+ + Volcano 12, 2*512 MB Samsung Dual Channel RAM (200MHz), Gf4Ti4200@4600, Fujitsu x192, Samsung 120 GB SATA 7200rpm, a többi nem lényeg :)

#746 Felhasználó inaktív   Uchimata 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 03. 21:47

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 15:40

Idézet

Olyan nincs, hogy a képernyő megfelel ilyen meg olyan színszabványoknak, ha pl valaki nyomdára dolgozik, akkor az adott monitort kell belőni az adott nyomdai gépekre, általános megoldás nincs.

Ok, de hát én is erre gondoltam.  :D  A lényeg, hogy ők lehetővé teszik ezt a kalibrációt, mások meg nem.

Idézet

Profi monitorokon jobb beállítási lehetőségek vannak, de ugye ez nem az a kategória amit az ember otthonra megvesz, mert tök felesleges. Az EIZO márka kicsit túl van nálunk misztifikálva. ;)

Talán igen. Annyi, hogy a "profi" jelző ráragadt a termékeikre (nem csak "nálunk"), és ez a szélesebb piacra szánt termékek árán is érezteti hatását. Vannak akik presztízs alapján választanak terméket, és azoknak jól jön, hogy létezik egy ViewSonic vagy éppen egy Eizo név. Én pl. lesz@rom, de egy csomó időt rá is szánok, hogy jól járjak a pénzemért ;)

Mellesleg egy ideje pukkanak el az 1 év körüli ViewSonic moncsik nálunk a cégnél. Eddig 3-4 is elhalt, de most megy még kettő utánuk. Azért ez a nem semmi. (17" CRT)

Szerkesztette: Uchimata 2005. 10. 03. 21:53 -kor

#747 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 22:30

meg tudjátok mondani hogy 40-50k-s moncsikban milyen panel van??
Mva vagy TN+film-es?
:D

thx :D
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#748 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 22:33

Idézet: Uchimata - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 22:47

Ok, de hát én is erre gondoltam.  :D  A lényeg, hogy ők lehetővé teszik ezt a kalibrációt, mások meg nem.

Talán igen. Annyi, hogy a "profi" jelző ráragadt a termékeikre (nem csak "nálunk"), és ez a szélesebb piacra szánt termékek árán is érezteti hatását. Vannak akik presztízs alapján választanak terméket, és azoknak jól jön, hogy létezik egy ViewSonic vagy éppen egy Eizo név. Én pl. lesz@rom, de egy csomó időt rá is szánok, hogy jól járjak a pénzemért ;)

Mellesleg egy ideje pukkanak el az 1 év körüli ViewSonic moncsik nálunk a cégnél. Eddig 3-4 is elhalt, de most megy még kettő utánuk. Azért ez a nem semmi. (17" CRT)

Adatok alapján viszont láthatod, hogy az említett EIZO panelje nem a legjobb a kategóriában.

Az emberekben a magasabb ár, a magasabb minőség  és profibb termék érzetét kelti.

Amúgy a ViewSonic egyáltalán nem tartozik a pofik közé, még CRT-ben se voltak az élvonalban. Ezt a márkát is nagyon sokat úgy kezelték, hogy az aztán a monitor.
A TFT-k terjedésével szerintem egyre jobban közeledik egymáshoz a mezőny. Amíg CRT-nél a képcső egy nagyon érzékeny pontja volt a monitoroknak, addig TFT-nél már nem lehet ekkora különbségeket tapasztalni azonos típusok között. Ez a technológia sajátossága.
Maga a panel működése elég egyszerű dolog. Ezzel szemben a CRT-nél regeteg tényező van ami a képet befolyásolja (maszk típusa, eltérítés pontossága, elektronika minősége, stb), ezért ott a különböző márkák között nagyon nagy különbségek is lehettek.

Tehát egy sima TFT és egy profi munkára szánt TFT között lehet, hogy elsőre (lehet, hogy soha :)) nem látsz különbséget, viszont egy sima CRT és egy profi CRT között már azonnal ki lehet szúrni, hogy melyik a jobb.

#749 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 22:37

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 23:30

meg tudjátok mondani hogy 40-50k-s moncsikban milyen panel van??
Mva vagy TN+film-es?
:D

thx :D

Ehhez típus kell, de inkább TN.

#750 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 22:37

Samsungok közül mit ajánlotok??

510T vagy 152X vagy mégis milyen 15"-os moncsit ajánlotok lehetőleg minnél olcsóbban.
A nagy kontraszt arány a lényeg, mert főleg csak irodai alkalmazások mennének rajta, de néha majd játék is :D MVA-s panel kéne :D Mit szóltok?? Csak nem lesz akkora overshoot?, nem? :D
gőzöm sincs semmiről, de gyorsan tanulok! ;)
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#751 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 23:37

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 16:39

Ezt már másodszor hallom. Milyen forrásból való?
Szvsz nem fog már új tft bekerülni a programba. Persze ne legyen igazam.

Én nem beszéltem sulinetről sehol, csak monitort szeretnék, de pont hogy sulinet nélkül.

#752 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 00:53

Üdv!

Segítségetek szeretném kérni vmi korrekebb 17es tft beszerzésében.

Sulinetbe is, meg azon kívűl is ami kapható. Ha van faca sulinetbe, akkor abba veszem, ha nincs azon kívűl. (Még úgysem tudom kit lehetne megkérni, hogy a nevében vásárolhassunk, és lesz is annyi adója, hogy visszajöjjön az árának a fele).

60ba jó lenne beleférni...  8ms, a lassabbak idegesítenek, 8ms már nem igazán. DVi-s legen lehetőleg... jó pixel garral. Nem baj, ha nem csúnya :). Fényerő nem számít, nem bírom az erős fényt, egyes LG tftket kopp 0áig lehúzom, mert zavaróan fényesek.

És legyen szép képe :respect: .

Amiket néztem (jah, még nem tudom mi hol kapható :( )
:AOC LM 728 Kép
8,700,300,dvi ,140/130 nem baj; külsőre ez tetszik legjobban, és az AOC nem szokott drága lenni

Hyundai L72D Kép
8,700,300,dvi

730BF törölve, megtaláltam az árát :( 75sok.

Samsung 172X Kép
12,500,270,dvi   12es, de extra vékony káva... és 4/3 arány !

Acer AL1751 Kép
8,700,300,dvi

Szerkesztette: MC Pite 2005. 10. 04. 01:44 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#753 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 04. 01:33

Erről a Magyarországon szerelt jószágról van-e valami információ?

Idézet

Philips 200S4SS - Flachbildschirm - TFT - 20.1"

Kép

Abmessungen (Breite x Tiefe x Höhe)  48.8 cm x 45.9 cm x 22 cm
  Gewicht  7.5 kg
  Audioausgang  Lautsprecher - integriert
  Gerätetyp  Flachbildschirm / TFT-Aktivmatrix
  Diagonalabmessung  20.1"
  Max. Auflösung  1600 x 1200 / 60 Hz
  Produktzertifizierungen  Plug and Play, TCO '03, FCC Klasse B bescheinigt, CE, MPR II, CSA, UL, TUV GS, DDC-2B, EPA Energy Star, NUTEK, SEMKO, TUV Ergo
  Leistungsaufnahme im Betrieb  65 Watt
  Farbe  Silber
  Integrierte Peripheriegeräte  Stereo-Lautsprecher
  Digital-Video-Standard  Digital Visual Interface (DVI)
  Punktabstand / Pixelabstand  0.255 mm

Audioausgang
  Typ  Lautsprecher - integriert
  Frequenzbandbreite  200 - 12000 Hz
  Ausgangsleistung/Kanal  2 Watt

Videoeingang
  Analoges Videosignal  RGB
  Digital-Video-Standard  Digital Visual Interface (DVI)

Bild
  Farbtemperatur  9300K, 6500K
  Helligkeit  250 cd/m2
  Kontrastverhältnis  350:1
  Max. horizontaler Betrachtungswinkel  160
  Max. vertikaler Betrachtungswinkel  160

Display
  Diagonalabmessung  20.1"
  Max. Auflösung  1600 x 1200 / 60 Hz
  Max. Bildwiederholungsrate (V x H)  94 kHz x 85 Hz
  OSD-Sprachen  Chinesisch (vereinfacht), Englisch, Deutsch, Französisch , Italienisch , Spanisch
  Steuerelemente / Anpassungen  Volumen, Helligkeit, H/V-Größe
  Reaktionszeit  20 ms
  Punktabstand / Pixelabstand  0.255 mm

Umgebungsbedingungen
  Min Betriebstemperatur  5 °C
  Max. Betriebstemperatur  35 °C
  Zulässige Luftfeuchtigkeit im Betrieb  20 - 80%

#754 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 02:16

Idáig a Hyundai L72D tűnik esélyesnek, 60-65körül hozzáférhető több helyütt is... csak q nem tetszik a hangszóró :(
AOCból választék hol van, az a LM728 meg mozgatta a fantáziámat!
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#755 Felhasználó inaktív   jazzkifli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 06:02

Sajnos az Acer 1913s már nincs a fehérvári Metroban  :(

Az LG 1950, 1915, 1930-as modellekről mit lehet tudni? Ezek még kaphatóak az osanban 89/87/80k-s árakon sulinettel.

Annyit infot találtam, hogy a 1930-asnak van MVA-s és S-IPS-es verziója is. A többi az TN-es tehát ne is vegyem őket számításba?
Kép

#756 Felhasználó inaktív   Mr.Prise 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 04. 08:03

Sziasztok!

FSC P19-2-m van. Meg vagyok elégedve vele, de van egy zavaró dolog.
Ugyanis fütyül :-(
Akkor is lehet hallani ha használom, tehát kép is van benne, de ha a gép ki van
kapcsolva és a monitor takarékos módban van akkor is hallatszik. Ha kikapcsolom a monitort
a hátul lévő kapcsolóval akkor (szerenécsre ;-)) csendben van. Talán a benne lévő
tápegységgel van valami?
Ha kb 50 cm-re ülök a monitor előtt simán hallani lehet.
Érdekelne, hogy ez normális jelenség-e ezeknél vagy csak az enyém ilyen?
Ha ez nem normális dolog akkor mitől lehet? Meg fogja adni magát? :-( Mit lehet ezzel csinálni?

Köszi előre is az infokat!

Szerkesztette: Mr.Prise 2005. 10. 04. 08:06 -kor

#757 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 08:33

Idézet: jazzkifli - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 7:02

Sajnos az Acer 1913s már nincs a fehérvári Metroban  :(

Az LG 1950, 1915, 1930-as modellekről mit lehet tudni? Ezek még kaphatóak az osanban 89/87/80k-s árakon sulinettel.

Annyit infot találtam, hogy a 1930-asnak van MVA-s és S-IPS-es verziója is. A többi az TN-es tehát ne is vegyem őket számításba?

A 1930s MVA-s változata 25ms-os szóval játékra nem való.
Semper Fi

#758 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 08:46

ASUS PM17TS  Kép

8,600,400,dvi

szrk: Ehh, kiesett ez is, drága.
Közbe találtam pár Belineát rejtélyes  frissítéssel, pár Acert 350es kontraszttal... pfú...
Ami kapható Philips, nem tudja 8ms :(.

Szerkesztette: MC Pite 2005. 10. 04. 09:14 -kor

#759 Felhasználó inaktív   Gor Findalas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 08:58

Sziasztok !

Egy hétig teszteltem otthon egy TN+Film paneles 17-es TFT-t , de nem bírtam tovább, szabályosan kiégette a szemem !!! Pedig a fényerőt levettem ameddig csak lehetett, és még a videókártya beállításoknál is csökkentettem a gamma értéket. Így gyakorlatilag a windows asztal nézegetésén kívül teljesen használhatatlanná vált minden másra. Napokig próbáltam megtalálni a helyes szín,fényerő,kontraszt, stb. kombinációt, de nem jártam sikerrel. Végül visszaraktam a hagyományos moniroromat, és lassan a szemem világa is visszatérőben van. Más paneltipusoknál is megvan ez a tortúra, vagy csak az én szemem különösen érzékeny??? Egy biztos TN-es monitort én nem veszek az biztos, már csak az MVA-s panelekben reménykedem de olyat sajnos még nem tudtam otthon nyugodt körülmények között tesztelni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem egy szuper márkás cucc volt, de sejtésem szerint azzal sem jutottam volna sokkal előbbre.
Toron Powa !

#760 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 09:16

Idézet: Gor Findalas - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 9:58

Sziasztok !

Egy hétig teszteltem otthon egy TN+Film paneles 17-es TFT-t , de nem bírtam tovább, szabályosan kiégette a szemem !!! Pedig a fényerőt levettem ameddig csak lehetett, és még a videókártya beállításoknál is csökkentettem a gamma értéket. Így gyakorlatilag a windows asztal nézegetésén kívül teljesen használhatatlanná vált minden másra. Napokig próbáltam megtalálni a helyes szín,fényerő,kontraszt, stb. kombinációt, de nem jártam sikerrel. Végül visszaraktam a hagyományos moniroromat, és lassan a szemem világa is visszatérőben van. Más paneltipusoknál is megvan ez a tortúra, vagy csak az én szemem különösen érzékeny??? Egy biztos TN-es monitort én nem veszek az biztos, már csak az MVA-s panelekben reménykedem de olyat sajnos még nem tudtam otthon nyugodt körülmények között tesztelni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem egy szuper márkás cucc volt, de sejtésem szerint azzal sem jutottam volna sokkal előbbre.

Ettől félek én is, nekem is pár tft nagy fénye bántja a szemem, és napokig nem tudtam hozzászokni :( !
Pedig párat én is próbáltam...
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.