HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   carline 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 10. 14:17

Az UPS-hez nincs sorosporti kábelem.
Gondoljátok, hogy egy mezei soros-soros kábellel összekötöm a géppel akkor okés lesz?
Vagy van valami spéci kábel hozzá?
Stol te mint írtad ilyened van. Össze van kötve a gépeddel? Miféle kábellel?

Carline
Lenovo X201s
­

#742 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 15:22

Már többször leírták a témában, hogy sajnos nem jó hozzá a mezei soros kábel, speciális apc kábelt kell venned, vagy csináltathatsz hozzáértő emberrel.

#743 Felhasználó inaktív   carline 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 16:49

Idézet: melon - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 16:22

nem jó hozzá a mezei soros kábel, speciális apc kábelt kell venned, vagy csináltathatsz hozzáértő emberrel.

Na akkor én ilyen hozzáértő embert keresek!

Carline
Lenovo X201s
­

#744 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 18:19

Idézet: didyman - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 13:05

Jaaaaa :omg: Az az NE555 (LM555, stb...)
És 5V a tápja.

OFFTOPIK!

Aha, ertem! Akkor ami rajzot kuldtel, az maga az ado. A vevo reszbe kell az LM324, tetszoleges infravevo tranyoval. Ertem, csak ahhoz nincs rajz! Jol leirtad, meg minden, de egy rajz jol jonne! Elore is koszonom!

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#745 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 10. 22:35

:offtopik:
Megkapod :) . Hogy miért bonyolult: Nincs áramkörtervező progim tavasz óta, előtte papíroztam mindíg is. a scanner meg nehezen mozog :) , mivel eseti periféria, jól el van dugva és nem jutok el odáig, hogy előszedjem, mert ilyenkor érek haza, meg ezerfelé vagyok a suli "meglepije" miatt.

:ontopik: (mé' nincs ilyen szmájli is :) )
A SMART kábel rajza:

Csatolt fájl:

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#746 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 23:23

Idézet: didyman - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 23:35

...

Bazz, jo keson ersz haza! En nem birnam szabadido nelkul!

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#747 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 08:48

Ez az év ilyen lesz, túl kell élni :)
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#748 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 13:57

Sziasztok!

Csak annyi kérdésem lenne, hogy a jelenlegi konfigomhoz, mekkora ups elegendő?

Egy 430-as enermax táp hajtja az egészet...

A 300-as Powerware már nem bírt elegendő kimeneti feszt produkálni...

Előre is köszi

red

#749 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 19:45

Lehet, hogy nem a legpontosabb, de azért szerintem jól használható teljesítmény kalkulátor PC-s konfigokhoz:
Power Supply Wattage Calculator
Ebből már ki lehet számolni, hogy milyen UPS kell neked.

Szerkesztette: melon 2004. 11. 14. 19:46 -kor

#750 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 20:26

Üdv!

Szerintem nem ritka kérdés: Milyen UPSt vegyek, ha:
-Nem nagyon kell nagy készenléti idő, csak az ingadozásokat kell kibírnia
-valós 400Wot csócsál a gépem+100  a monitor
-mindenképp jó lenne, ha szép tiszta 230Vot kapna a gép, mert állítólag egyes olcsóbb upsek csak pl 180Vnál kapcsolnak be, van amelyikeken nem álíltható

-elég lenne-e nekem feszültség stabilizátor (http://www.mgeups.co...nd/ct/index.htm
http://www.apc.com/p...index.cfm?id=67
)
-igen jó lenne, ha hagyományos konnektro csati lenne rajta, mert sem enm akarok más kábeleket, sem a pumpát enm akarom átalakítani emiatt
-haasonlóan örülnék ha managelhető lenne, mert ha rendes áramszünet van, akkor "kérem kapcsolja ki"

És mennyire számít az hogy hány VA-es? Azt befolyásolja, hogy meddig ad még kakaót, vagy más is befolyásolja hogy mekkorát kell vennem?

Ezt néztem ki, MGE Protection Center, ha jól látom 4csatit akksival véd, 4et csak túlfesz ellen (remek lenne-gép-monitor-hangfal-pumpa), telefon vonalas védelem is (otthon jó) és úgy látom managelhető. Sajna sok infó nincs róla, mert a compareből kimaradt az MGE honlapján(újdonság).
http://www.onduleurs.fr/p1540.html Ezt a "cikket" találtam róla, itt úgy látom hogy az 500astól (420/500/675) van USB, tehát gondolom USBs management.

Szerintetek az 500as Protection center pont jó lenne nekem, vagy tudtok vmi jót ajánlani nekem? (Ha a 420as csak soros portos és csak kevesebb ideig bírja áram nélkül, akkor az is tökéletes!!!)
Persze az ár is számít sajnos, 15alatt kéne lennie :(. Ennek még nem tudom az árát. :think:
APCnél hasonló a BF350-GR.

Még a MGE Pulsar Ellipse szériát néztem, abból is ha elég a 300ast. USB nem lényeg, ha soros nekem úgy is jó-gondolomlehet kapni hozzá ilyen soros kábelt vhol másnem a fórumon.

Ja, ha van ezeknél eltérés, akkor olyat, amibe a mezei akksik(olcsóbbak) is jók, nehogy a spéci kicsi/extra alakú/stb miatt drágább akksi kelljen-márha a nem elég nekem a feszstab.
Itt vannak jü képek az Ellipse-ről.

Kép
Köszönöm segítségeteket!

Szerkesztette: MC Pite 2004. 11. 14. 20:32 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#751 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 20:42

APC Smart700 lesz a te baratod.
Es csak egy elosztot kell szethekkelned, minden mast abba dugdosol:)

#752 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 20:46

MGE Pulsar Ellipse 300 DIN UPS    

Gyártó:    MGE    
Cikkszám:    66171    
Rendelési kód:    PEL300D    
Leírás: Otthoni PC+monitor+nyomtató konfigurációhoz ideális védelmet nyújtó Stand-by technológiájú UPS, Kommunikációs portja nincs
NEm managelhető, vagy nincs RJ45 védelem?

MGE Pulsar Ellipse 300 USB+S DIN UPS

Gyártó: MGE
Cikkszám: 66735
Rendelési kód: PEL300USBS
Leírás: Otthoni PC+monitor+nyomtató konfigurációhoz ideális védelmet nyújtó Stand-by technológiájú UPS, USB és Soros port, Solution Pack szoftver ingyenesen letölthető az internetről

Itt van  mind2, az elsőnél mi nincs :think:
Termékspecifikáció
teljesítmény : 300VA / 195 W
áthidalási idő: 10 perc
csatlakozók: 3db DIN kimenet

Szerkesztette: MC Pite 2004. 11. 14. 20:47 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#753 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 21:19

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 21:42

APC Smart700 lesz a te baratod.
Es csak egy elosztot kell szethekkelned, minden mast abba dugdosol:)

Az a 700 és az az APC drágán hangzik. Ugye nem 15 körül csenget a cucc? :confused:,
Hoho, Smart széria "kicsit" drága! :eek:
Pulsar Ellipse 500DIN (500VA) 17,092 Ft,- 21,365 Ft,- Még ez is sok :(
És ehhez nem kellene széthekkelni 1 elosztót. Bővebb magyarázatod van miért ez a legjobb nekem? Persze az árból messze kilógunk :rolleyes:
MGE is jó, és "jóval" olcsóbb.
Gondolkoztam, hogy 400as Blazert vegyek 12ért, de azt mondták hallottak pár rsosszat róla... :( Azon van soros port is, ilyen van faternak.

#754 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 21:19

Igen, APC Smart700. Nemrégóta van, de már nagyon megkedveltem! Ajánlom én is!

#755 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 21:27

Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 21:19

Az a 700 és az az APC drágán hangzik. Ugye nem 15 körül csenget a cucc? :confused:,
Pulsar Ellipse 500DIN (500VA)    17,092 Ft,-    21,365 Ft,- Még ez is sok :(

Ha 500 wattot akarsz ráaggatni, szerinted mibe fog az fájni anyagilag? Valamennyire tájold be egy kicsit, mert legolcsóbb legyen, bika gépet bírjon, egyéb extrái is működjenek azért kicsit sok eccerre, nem?
Make love not Wor.

#756 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 21:48

MC, hát ne újonnan vedd...

#757 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 22:57

Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 22:19

Én 20k-ért vettem a Smart700-ast, és tökéletes! Szerintem ennyiért Te is találsz, ha akarsz...

#758 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 23:03

Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 21:19

Pulsar Ellipse 500DIN (500VA)    17,092 Ft,-    21,365 Ft,- Még ez is sok :(
És ehhez nem kellene széthekkelni 1 elosztót. Bővebb magyarázatod van miért ez a legjobb nekem? Persze az árból messze kilógunk :rolleyes:

Bovebb magyarazatom? Hooogyne lenne.
A 700-as Smart megfelel MINDEN elvarasodnak, amit felsoroltal (najo, arat kiveve, meg talan a teljesitmeny is kicsi), nezzuk csak:

Idézet

-Nem nagyon kell nagy készenléti idő, csak az ingadozásokat kell kibírnia

Hat, ezt tulteljesiti, mert viszonylag jo keszenleti idot nyujt, APC oldalan van vmi bigyo, amibe beallitod a terhelest, es kiirja, hogy melyik tipus kb. mennyit bir (athidalasi ido).
Ingadozasokat korrigalja, mert line interactive mukodesu.

Idézet

-valós 400Wot csócsál a gépem+100  a monitor

Ha jobban belegondolok, akkor meg keves is lehet a 700VA, pl. ha akkus uzemben kapcsolod be a monitort, akkor tuti, hogy tulterheles miatt lekapcsol.

Idézet

-mindenképp jó lenne, ha szép tiszta 230Vot kapna a gép, mert állítólag egyes olcsóbb upsek csak pl 180Vnál kapcsolnak be, van amelyikeken nem álíltható

Szep, tiszta szinuszt ad ki, ellentetben 'egyes olcsobb upsekkel', amik ugye nem egeszen. Sot, meg az ingadozast sem korrigaljak, mert standby jelleguek egytol egyig...

Idézet

-igen jó lenne, ha hagyományos konnektro csati lenne rajta, mert sem enm akarok más kábeleket, sem a pumpát enm akarom átalakítani emiatt

Hat ezt pont nem teljesiti, de valamit valamiert.

Idézet

-haasonlóan örülnék ha managelhető lenne, mert ha rendes áramszünet van, akkor "kérem kapcsolja ki"

Managelheto. Soros es USB-s kolernyikan kersztul. Allitolag eleg jo SW van hozzajuk.

Idézet

És mennyire számít az hogy hány VA-es? Azt befolyásolja, hogy meddig ad még kakaót, vagy más is befolyásolja hogy mekkorát kell vennem?

Qrvara szamit. 700VA az kb.  500W. Ezt a terhelest az APC szerint egy 700-as Smart nem is birja. Az 1000-es is csak 10 percig...

Idézet

Szerintetek az 500as Protection center pont jó lenne nekem, vagy tudtok vmi jót ajánlani nekem? (Ha a 420as csak soros portos és csak kevesebb ideig bírja áram nélkül, akkor az is tökéletes!!!)

Allj, felejtsd el.
A szam, ami a tipusban van altalaban a MAXIMALIS terhelhetoseget jelzi VA-ben. 500W (amit irtal), az kb. 700VA (amit irtam:). Ez kurvara hatareset, nem biztos, hogy birja, ill. allando tulterheles miatti lekapcsolasok, stb. Garantalt szopas. Foleg egy olcsobb cuccnal, ami csak papiron 700VA-es...

Idézet

Persze az ár is számít sajnos, 15alatt kéne lennie

Felejtsd el. Ennyibol nem kapsz sem line interactive, sem szinuszos kimenetu UPS-t. Olyat, ami mindket kitetelt teljesiti pedig foleg nem.
Megfelelo teljesitmenyut sem.
Szoval hagyd a francba az egeszet.

#759 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 01:04

Basszki... :(
Akkor nézzek be magamnak egy feszstabot az apc vagy az mge palettájáról?
20ezrem nincs rá sajna
ha kevés VAes, akkor nem az lesz hogy kevesebb ideig műxik a gép(ami nem gond, csak az ingadozást kell kibírnia, amim max 1 mp) haemn lekapcsol merthogy szertinte túlterhelem?
Fogadjunk egy áramingadozást már nem bírnak ki ezek? :confused:
Ezekbe is kell akksit venni, vagy elementáris kondikkal dolgoznak?
http://www.apc.com/r...hspec_index.cfm
http://www.mgeups.co...nd/ct/index.htm
Az apc is glvanikusan elválaszt a csúnya hálózattól? Szerencsétlen  Labtecem akkora reccsenésekkel kísér minden lámpa/egyébb kapcsolást :(!

Az apc sajna 3pines csatit használ, át kell alakítás needed :( :reklemacio: , az meg-nél nem találtam...illetve "USE or DIN Output Receptacles (CT 3/6/12)" asszem jóóó. Arra szemtelenül ráakasztok egy elosztót(mert 2 csatit látok) és egyikre a gép, másikra elosztó és azon moncsi,pumpa, hangtech.
Vkinek vmi lövése hogy mi klüönbség a CT 3/6/12  30/50 között?    VA/100? Elég nekem a 600Wos ugye?

Á, átalakító .

Szerkesztette: MC Pite 2004. 11. 15. 01:30 -kor

#760 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 01:14

MGE UPSt miért ne?
Sem protectort se pulsar elipset-miért nem jók? Ott gondoltak arra hogy ne kelljen ügyeskedni, csak simán a din csatit be és kész.
Ha jól sejtem az mge pulsar ellipse premium ami line interactive, azalatt standby... :(
Az meg félek megint ripsz-ropsz 20 ropi felett lesz :(

Ha nincs max terhelés, fények vinyók, stb csak a proxi maxon, akkor elmegy szumma 350-400Wból is szerintem...

Ha kombinálom a feszstabilizátort egy régi upssel, akkor az úgy okés? Van egy öreg upsem, de 4db akksi kellene bele, és hatalmas és NEHÉZ. Ezért is nem foglalkozok vele sokat... Power Hawk B900/2.

Szerkesztette: MC Pite 2004. 11. 15. 01:18 -kor

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.