HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 04. 21:37

Idézet: justme - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 18:58

Hát ez van rákötve: gép 370 watt-os vantec tápegység, nincs sehol ráírva vagy a manualban pfc említve. P4G8X Deluxe alaplap, 533 FSB P4 3 GHZ-en, ATI Radeon9700, 1 vinyo, 17" monitor, de amikor ezek történtek a proci használat 0 volt, szal éppen minimumom járt. Ezenkivul még van egy 2x50 wattos erősitő, ami nincs használva, 3x tápegység adsl modem, router, 2.1 hangszorok. Azért ez közel se terheli az ups-t maxon, legrosszabb esetben is max 50%-ra, de akkor is 20 percet kellene kibirnia.

Nem beszélve arról hogy a saját led kijelzője szerint a terhelés csak 20-40% körül van.

Hi!

A 700VA-es UPS-t csak 400W-ra terhelheted, akkor fog 5-8 percet menni!
Programok mérésének sose higgy!
Valszeg akkuszáradás áll fenn, vagy elhasználódtak az akkuk.
Fényképet tudsz csinálni az akkukról?

#862 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 22:41

Idézet: stol - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 22:37

Hi!

A 700VA-es UPS-t csak 400W-ra terhelheted, akkor fog 5-8 percet menni!
Programok mérésének sose higgy!
Valszeg akkuszáradás áll fenn, vagy elhasználódtak az akkuk.
Fényképet tudsz csinálni az akkukról?

Ez nem szoftver, hanem a saját ledes kijelzője. A szerint kb 40%-ig van terhelve, 5 ledből 2 világít. De csinálok mindjárt képeket is róla. Amugy a szoftver is azt mutatja, smart kábellel van összekötve soros porton át a géppel.

#863 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 22:43

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 19:39

Az az erősítő rajta van a UPS-en? Az, hogy nincs használva mit jelent? Éppen nem szól, vagy ki is van kapcsolva, vagy készenléti állapotban van?
Illetve az összes cucc rajt figyel a UPS-en amit írtál?

Azt jelenti, hogy rajta van és csak akkor van használva, ha van külső áram, amikor próbáltam szünetmentes módban, akkor ki volt kapcsolva. De ez olyan keveset fogyaszt, hogy az ups észre se veszi szinte ha be van kapcsolva vagy ha nincs, legalábbis a terhelést kijelző ledek nem változnak. Amugy a többi cucc rajta figyel, vagyis a gépen kivul a router, az adsl és a 2.1-es kishangszoroknak a trafoja.

#864 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 23:01

Most is azt mondja a programja, pedig fullra van töltve, már vagy 6 órát töltöttem:
Kép

Itt látszik is a ledeken, hogy kb 30-40% terhelés és fullon van az akksi:
Kép

Így 4 percet bírna ki azt mondja. pedig most még minden mást is lehuztam,csak a gép és monitor, és állítolag ez a 30-40%-os terhelés. Nem értem :confused:

Szerkesztette: justme 2004. 12. 04. 23:01 -kor

#865 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 23:33

na, most lehuztam a smart kábelt és így 18 percig bírta a gépem monitorostul, a adsl modemet és a routert. Tényleg akkor az kell hogy többször lemeritsem, feltöltsem. Viszont még mindig rosszuljelzi ki az időt ha visszadugom a smart kábelt és képtelen vagyok rájönni, hogy hogy lehet ezt beállítani. A másik ami bosszantó, hogy a battery ledek, 3 perc alatt lementek teljesen és 15 percig villogot az utolsó led. Ez igy nem valami pontos előrejelzés, hogy meddig fogja bírni... Ezen nem lehet változtatni?
.
.
.
Szerkesztve:
Na most az a baj, hogy egyből low battery levelt jelez még akkor is ha 17 perc van hátra, pedig elvileg ugy van beállítva, hogy csak 2 percel a lemerülés előtt jelezzen. Hogy tudom ezt megoldani?

Még nem csináltam képet az akksikról, de ha kell akkor csinálok, csak most éjfélkor már nem akarom szétcsavarni.

Szerkesztette: justme 2004. 12. 04. 23:54 -kor

#866 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 00:13

Na azt hiszem megoldodott minden problémám, végülis tényleg az lehetet hogy újak az akksik, csak többször le kell meríteni és fel kell tölteni? Ez mindig ilyen az új akksiknál? Még azért holnap is probálom egyszer, aztán ugyis nyaggatlak titeket ha mégsem ok :) ;)

#867 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 16:08

Idézet: justme - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 0:13

Na azt hiszem megoldodott minden problémám, végülis tényleg az lehetet hogy újak az akksik, csak többször le kell meríteni és fel kell tölteni? Ez mindig ilyen az új akksiknál? Még azért holnap is probálom egyszer, aztán ugyis nyaggatlak titeket ha mégsem ok :) ;)

HI!

Javaslom, hogy vidd el az ups-ed kalinraltatni pl IDE, akkor jol fog mutatni mindent. Ha jol emlekszem 1-2 ezer kozotti soskaba kerul ez  :think:

A softwarenek is lehet hinni terhelesugyileg, ha kalibralva van az ups. Javaslom hogy dugjal ra 2db 100Wattos izzot, es semmi mast, ez ugye eleg jo kozelitessel 200W terheles. A gepedet ne errol uzemeltesd, de kosd vele ossze, ekkor nezd meg milyen terhelest ir ki a program, innen tudni fogod mennit csal.

Az teny is hogy a geppel valo kommunikacio neluk (elhuzott kabelel) 17 percig birta azt  tamassza ala, hogy nincs kalibralva az UPS-ed.

#868 Felhasználó inaktív   User_001 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 05. 19:10

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni UPS vásárlása ügyében. Én teljesen laikus vagyok, nem igazán tudom, hogy mit kell nézni mik a fontos szempontok. Elsősorban arra lenne szükségem, hogy a lakhelyemen nagyon a gyakori néhány másodperces szüneteket túlélje a számítógép, tehát ne kapcsoljon le. Vagy ha tartósabb az áramszünet, akkor biztonságosan letudjam kapcsolni a gépet. Valamint ami még fontos lenne az az áramcsapás elleni és a túlfeszültség védelem.

A számítógépem főbb összetevői:

420 W Chieftec Active PFC-s tápegység (Ha jól tudom ennek is van jelentősége, hogy active PFC-s)
Pentium 4 celeron 3,1 Ghz
512 MB DDR
2 db 160 GB-os HDD
NEC DVD író
Ati Radeon 9600
Asus P4P800S alaplap

A monitort nem tervezem rákötni, de van egy Xbox konzolom amit viszont igen, de nem tudom, hogy ez hogyan megoldható, hiszen a UPS-en nincs konnektor csatlakozó…

Én az alábbi UPS-t néztem ki: Sweex UPS 800VA
http://www.gepbolt.h...25356&f=UPS&o=0

A kérdésem az volna, hogy ez a típus megfelelő lenne-e számomra, vagy esetleg egy másik UPS-t ajánlanátok?

Előre is köszönöm!

#869 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 02:36

Sziasztok!

Szeretnem az akkuk toltesi vegfeszultseget maximum 13,8V-ra allitani, mert most 14V, es hallom, hogy szepen forr a sav az akukban. Regebben ugye volt mar errol szo, most megcsinalnam a Smart 1400-omon, de nem tudom mit keressek?  :think:  Egy 50K-s potit talaltam, ezen kivul semmit se amit lehet allitani(tekergetni) :think:  :think:  :think:

A poti:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ahol az aksi kabelek az alaplapra mennek:

Kép

Elorre is koszi  :)

#870 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 12:16

Holnap meygek a megcsinált Smart600asomért, és vennék hozzá kommunikációs kábelt, csak nem tudom, hogy érdemes-e, mert úgy emlékszem, ezek a régebbi típusok csak Back szintem komminukálnak, ami nem tudom mit jelent. Leírná valaki?
Üdvözlettel:
Gabi

#871 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 15:18

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 2:36

Sziasztok!

Szeretnem az akkuk toltesi vegfeszultseget maximum 13,8V-ra allitani, mert most 14V, es hallom, hogy szepen forr a sav az akukban. Regebben ugye volt mar errol szo, most megcsinalnam a Smart 1400-omon, de nem tudom mit keressek?  :think:  Egy 50K-s potit talaltam, ezen kivul semmit se amit lehet allitani(tekergetni) :think:  :think:  :think:

A poti:
Kép

Ahol az aksi kabelek az alaplapra mennek:

Kép

Elorre is koszi  :)

Kiprobaltam a kepen levo potinak nincs koze az akkuk toltesi vegfeszultsegehez sajnos.

Felhivtam a szervizet, de ott nem segitenek, mert nem eredeti aksik vannak benne. :(

28V-rol 27.5-re kene csokkenteni az akkuk toltesi vegfeszultseget, hogy ne forjanak.
Azon gondolkodom, hogy talan ha beraknek egy diodat aminek 0.5V koruli a nyitofesze az jo megoldas lenne. Csak nem tudom, hogy van-e ilyen nyitofeszu dioda, es ha igen, akkor lehet-e olyat kapni ami kibir 100A-t. :think:  :think:  :think:

Nagy marhasag az 5letem ?  :confused:

#872 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 21:44

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 16:18

Kiprobaltam a kepen levo potinak nincs koze az akkuk toltesi vegfeszultsegehez sajnos.

Felhivtam a szervizet, de ott nem segitenek, mert nem eredeti aksik vannak benne. :(

28V-rol 27.5-re kene csokkenteni az akkuk toltesi vegfeszultseget, hogy ne forjanak.
Azon gondolkodom, hogy talan ha beraknek egy diodat aminek 0.5V koruli a nyitofesze az jo megoldas lenne. Csak nem tudom, hogy van-e ilyen nyitofeszu dioda, es ha igen, akkor lehet-e olyat kapni ami kibir 100A-t. :think:  :think:  :think:

Nagy marhasag az 5letem ?  :confused:

Hi!

Nem kéne 100A-es dióka, ha látnám a kapcsirajzot, mert akkor csak a töltőelektronikát módosítanám.
Itt nem olyan eccerű, mert PIC vezérelt inteligens töltése van.

#873 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 12. 07. 22:10

Stol, én nem értem amondatod elején a 100A-es diódára utalást :)
Te, valahol írtam neked, hogy kéne egy EG465-ös enermax-ba egy tökös FET. FS14SM16 volt benne (800V/14A/0,7Ohm) és helyette valami, ami nem kerül 4-5khuf-ba. Van neked valamid?
BTW, az intelligens töltés is analóg jelről kap visszacsatolást, a PIC AD-je pedig rendelkezik referenciával és esetleg még állítható is.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#874 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 22:10

Stol, én nem értem amondatod elején a 100A-es diódára utalást :)
Te, valahol írtam neked, hogy kéne egy EG465-ös enermax-ba egy tökös FET. FS14SM16 volt benne (800V/14A/0,7Ohm) és helyette valami, ami nem kerül 4-5khuf-ba. Van neked valamid?
BTW, az intelligens töltés is analóg jelről kap visszacsatolást, a PIC AD-je pedig rendelkezik referenciával és esetleg még állítható is.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#875 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 22:13

Idézet: stol - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 21:44

Hi!

Nem kéne 100A-es dióka, ha látnám a kapcsirajzot, mert akkor csak a töltőelektronikát módosítanám.
Itt nem olyan eccerű, mert PIC vezérelt inteligens töltése van.

Kapcsi rajzom nincs hozza, de le tudom, fenykepezni, meg tudom mutatni, stb.
Irtam privit  :)

#876 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 08:35

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 12:16

Holnap meygek a megcsinált Smart600asomért, és vennék hozzá kommunikációs kábelt, csak nem tudom, hogy érdemes-e, mert úgy emlékszem, ezek a régebbi típusok csak Back szintem komminukálnak, ami nem tudom mit jelent. Leírná valaki?

Please  :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#877 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 09:04

Az

#878 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 09:07

(de földhözb@szom ezt

#879 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 09:10

a krva billentyűzetet!)
Na. Az én 400-asom smart signaling-ot használ. De ha biztosra akarsz menni, írj az apc-nek egy emilt a sorozatszámmal és típussal, ők megmondják rövid időn belül (nagyon jó a support)

#880 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 15:49

oksa
Üdvözlettel:
Gabi

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első