Idézet (Fanatic @ 2005. szept. 28., szerda - 8:05)
Áttettem ide, h ne offoljuk szét a cikis topicot.
Idézet
Én nagyon is elégedett vagyok magammal. (182cm/80kg)
Szerinted akkor a magasság/testsúly index is hülyeség?
Ha elégedett vagy magaddal, akkor jó, erre törekszik az ember végül is.
Magasság/testsúly index egy olyan dolog, amit átlagemberekre méreteztek. 180/100 vok, mégsem mondja senki, h kövér vagyok, mert nem zsírból jön össze a súly rajtam.
Idézet
Beleolvastam a régebben a testépítős topikba, olyan dolgokat mondtok, hogy égnek állt a hajam. Szerinted a túlzott vitaminbevitel sem káros, különösen a zsírban oldódók? Az is hülyeség hogy 100-150 mg-nál több C-vitamint nem használ el a szervezet és hiába tolsz 1000 mg-ot, a felesleg szintén kiürül a veséken feleslegesen terhelve azt?
Bizonyítják kutatások, kisérletek, de mind téveszme, mert a cseppet sem elfogult gyúrós szakirodalomban azt mondták?
Ezek nem most fognak jelentkezni, hanem mondjuk 50 éves korod felett. Most fiatalon könnyen tagadsz mindent, de ismered ugye a mondást: a rókalyukban (lövészárokban) nincsennek ateisták...
Nézd, veséből van 2 is, eléggé redundáns egy cucc. Ha sok folyadékot tolsz, akkor bőven kimegy a felesleg. Ha már ilyen szinten aggódsz az egészségedért, akkor felteszem, h eleve csak bio kaját eszel, vmint városba nem jársz, mert itt a levegő sem felel meg az elvárásaidnak. Ja, és bagó, alkohol gondolom egy csepp sem.
Idézet
Én igen is szembe állítom a testépítést az igazi sportokkal. Mint említettem tucatnyi gyúrós haverom van, és sokat szoktunk beszélgetni (más téma nem lévén) Tudom, hogy sokan naponta lejárnak 2-3 órákra. De a tempót saját maguknak diktálják, ha elfáradnak pihennek, dumálgatnak a haverokkal stb.
Ezzel szemben pl. egy karate edzésen az edző diktálja a feladatokat és ha tetszik, ha nem csináni kell... ha öklös fekvőtámasz 20 percig akkor 20 percig, nem lehet abbahagyni hogy jaj elfáradtam, jaj fáj a kezem... Vajon melyik erősíti jobban az akaratot? Melyik nevel jobban a küzdelemre?
Lehet lazsálva gyúrni. Lehet pörgősen, kis súllyal, intenzíven edzeni. Lehet bazi nagy súlyokat használni, de ott pihenni kell közben. Saccra 30 másodperc-2 perc, így működnek az izmok.
Jártam én is küzdősportra, de le kellett állnom vele, mert nem értem rá rendszeresen.
Megmondom, h miért gyúr ennyi ember. Egy akármilyen edzésre időre kell járni. Itt csak lemész, átöltözöl, és hajrá, és nem kell hozzá semmi spec. felszerelés sem.
Idézet
Intenzív testépítéssel 1-2 év alatt látványos eredményeket lehet elérni, de más sportokban mire elég 1-2 év?
Az, amiről beszélsz az 4-5 év inkább, de ha már írok időt, akkor 8-10 év. 1-2 év alatt csak durva cuccal tudsz haladni akkorát. Nagyon durva cuccal.
Idézet
Egyébként igen nagy a hallgatás az edzőtermekben könnyedén hozzáférhető "cuccokról".
Én ezt igennek veszem! (Hallgatás, beleegyezés)
Minden sportban ott a dopping. Ebben is. Senki nem tagadta, h nem lehet szerezni, bármit beszerzek, bármikor, de soha nem használtam semmit.
Idézet
Egyébként meg a tököm is kivan a hamis ikonnokkal: a mai kis kamaszoknak nem Csollány Szilveszter a példakép, aki olyan gyűrűgyakorlatot csinált Sydneyben, hogy a szavam elállt, vagy Cseh László, aki törött lábbal szerzett egy bronzot, hanem Vin Diesel meg Tommy Boy a VV házból...
Ezzel maximálisan egyetértek, de erről nem a gyúrás tehet. Hanem az agyatlanság, hamis értékrendek.
Idézet
Hétvégén láttam egy dokumentum filmet a Shaolin Kung-fu-ról. Volt egy mester aki a Két ujj-zen irányzatnak kötelezte el magát. Itt a teljes testsúlyt meg kell tartani az egyik kéz két ujján, kézenállásban. (Meg sok minden mást is kell még tudni)
EZ AZ ERŐ...nem a 190 kg-os súly.
Ez szép, és jó, de ha a mesterre ráraknám ezt a súlyt, akkor mint a ropi, úgy törne össze. Én nem erre hajtok. Ő nem arra, hogy jön ez ide?
Idézet
Néhány éve volt egy Utcai Harcosok Bajnoksága. Ott egy 70 kg-os fickó intézett el egy 130 kg-os szteroid-szörnyet. Úgy megütötte, hogy lesérült és le kellett léptetni a tagot.
Szintén más téma. A kondi nem küzdősport. Attól még lehet a nagyobb erősebb, tehát ezt én nem úgy értelmezem, h a kicsi erősebb volt.

Bunyóban nem feltétlen az erősebb nyer.
Az nevet utoljára, aki először üt.