HWSW Informatikai Kerekasztal: A posta újabb merénylete - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A posta újabb merénylete Késsel tesztelik a küldeményt Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Jano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 13. 19:41

"De 10 munkanap után küldik vissza vagyis ez két naptári hét."

Nekem az rémlik, hogy pénteken adtam fel a csomagot és következő pénteken küldték vissza. De nem esküdnék meg rá. Jobban tudod pontosan hogy megy :)

OFF

Lassan ideje egy kupac lemezt rendelnem megint :)

#42 Felhasználó inaktív   Füsti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 19:41

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 20:29

Sajnos a M. Posta kicsit genya. De nem inkább a szervezet, mint maguk az emberek, bár a szervezetet télleg emberek alkotják.
Németből kaptam csomagot, nem voltam itthon, nekem is kivágták a lépcsőházban. Már nem fizetik ki a postásnak hogy cédulákat irjon és visszavigye. Előfizetős ujságaink is - régebben - rendszeresen nem jött meg, kb 20-30%, tehát minden harmadik-ötödik, valszeg a postás dolgozók nyulták le. Nagy genyaság az ajánlott levél is, mert a kutya se bizonyitja, hogy ugyanugy kézbesitették-e vagy sem. Viszont jó drága, me 200 forint a sima levél is. Tértivevesen lehet tutira nem kevesebb pinzirt.

Azt a tippet tudom ajánlani a csomag váróknak és küldőknek, hogy van olyan opció csomagnál, levélnél is talán, hogy postán maradó és csak egy értesitót hoz ki eleve a postás. Még nem próbáltam ki, de múködnie kell. Pl a tajvani havernak meg kell mondani hogy irja rá a szükséges dolgokat a csomagra - akár magyarul is! Így biztosan nincsenek folyosóra és keritésre kidobált, feldobált holmik. De már párszor elgondolkoztam, talán orrba kéne gyúrni a fickót. Nálunk a csomagos másik postás, mint a leveles, tehát ha valaki elszánja magát, nehogy vétlen személyt érjen.

Most viszont nem a postát akarom védeni, de a késes csomag nem feltétlen a posta műve. Akár a vámon is csinálhatták, vagy szállitás közben került egy másik csomag mellé, amiben éles.... aztán neki csuszott... illetve a külföldi posta is lehetett.

Első bekezdésed elég  :think: zagyva...
Háromféle Ember él a Földön: aki tud számolni, és aki nem...

#43 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 19:45

Idézet: Füsti - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 20:41

Első bekezdésed elég  :think: zagyva...

Nahh, megint egy "pozitiv" megnyilvánulás. Tény hogy gyorsan, tömören akartam fogalmazni, mert siettem, de szerintem érthető, esetleg ha leirod melyik szavát nem érted... Neked kicsit tovább tart feldolgozni, semmi baj.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#44 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 19:54

Phantom Lord-tól akartam venni egy zalman procihűtőt. azt hiszem 3 vagy 4 hetet vártam, hogy megjöjjön. majd irt a srác egy levelet, hogy "ma visszakaptam" - mindezt ugy, hogy nyári szünet lévénegész nap itthon voltam minden nap, se postai értesitő, se semmi.....

külföldről is kaptam/tunk már öcsémmel csomagot (általában kerékpárvázakat) és azok is mindig a jól ismert "sérülten érkezett" matricával vannak visszaragasztva.
az oké, hogy a vámos megnézi (ebben az esetben is valószinűleg a vámos nyitotta ki) de könyörgöm, ésszel, ha lehet......
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#45 Felhasználó inaktív   Füsti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 19:55

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 20:45

Nahh, megint egy "pozitiv" megnyilvánulás. Tény hogy gyorsan, tömören akartam fogalmazni, mert siettem, de szerintem érthető, esetleg ha leirod melyik szavát nem érted... Neked kicsit tovább tart feldolgozni, semmi baj.

A szavak érthetőek, a mondatok nem igazán.

"Már nem fizetik ki a postásnak hogy cédulákat irjon és visszavigye"  -Nos ez mit is akartál mondani?

"Nagy genyaság az ajánlott levél is, mert a kutya se bizonyitja, hogy ugyanugy kézbesitették-e vagy sem.+ - Az ajánlott levelet a feladás bizonyitására találták ki. Levélszekrénybe kézbesithető.

"Viszont jó drága, me 200 forint a sima levél is." -Különszolgáltatás nélkül 50 Ft a levél belföldre.

#46 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 20:06

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 20:45

Neked kicsit tovább tart feldolgozni, semmi baj.

:offtopic:

Persze muszáj egyből visszatámadni, ugye?

#47 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 20:08

1)"már nem fizetik...": olcsó munkaerőnek enyves a keze, ahogy előttem is mondták, minimál bérért a postás nem akarja visszavinni a csomagot és értesitő cetlit irni, inkább leb****a a motyót a folyosóra a lépcsőházba.

(itt megint értelem zavaró lehet az enyves kéz, ami a lopást jelenti nem pedig a trehányságot, de lopással egy fedél alatt emlitem, mert ha nem én találom meg a lépcsőházban, akkor ellopták és tök mindegy kicsoda, a postás vagy akárki)

2)"ajánlott": legjobb tudomásom szerint könyvelt levélpostai küldemény (esetleg csomag) -ról van szó, tehát pusztán papiron van nyomon követve a cucc utja és könyvelve, namármost az utolsó láncszem itt is a postás, aki elvileg kézbesitené és aztán könyveli a megfelelő helyre (aktába). Az utóbbival nincs is gond, de ki bizonyitja hogy nem a kukába dobta-e. mint legjobb tudomást irtam, elképzelhető hogy tévedek, ezért szives elnézést kérek.

3)200 ft: azt az előbbi mondathoz csatoltam, hogy sima levélre (súly,méret) az ajánlott küldés 200 forint. Belföldre, azonos városba.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#48 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 20:13

Ja, megmég annyi tanács, hogy érdemes az ilyen hi-tech motyókat álcás csomagba bugyolálni, ami teljesen értéktelen mihaszna vackot sejtet. Szerintem ez mentette meg az én 10ezer forintos számtech cuccomat is, ami quelle-s dobozban volt, majdnem én is kinthagytam, biztos anyám vett már megint valami piperét, aztán megnéztem a feladót.

#49 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 20:17

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 21:06

Persze muszáj egyből visszatámadni, ugye?

jogos. (mármint a felvetésed)

igyekeztem szeliden visszatámadni (bocs, van egy kis "szakmai" ártalom). Remélem nincs harag.

#50 Felhasználó inaktív   Füsti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 20:27

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 21:08

1)"már nem fizetik...": olcsó munkaerőnek enyves a keze, ahogy előttem is mondták, minimál bérért a postás nem akarja visszavinni a csomagot és értesitő cetlit irni, inkább leb****a a motyót a folyosóra a lépcsőházba.

(itt megint értelem zavaró lehet az enyves kéz, ami a lopást jelenti nem pedig a trehányságot, de lopással egy fedél alatt emlitem, mert ha nem én találom meg a lépcsőházban, akkor ellopták és tök mindegy kicsoda, a postás vagy akárki)

2)"ajánlott": legjobb tudomásom szerint könyvelt levélpostai küldemény (esetleg csomag) -ról van szó, tehát pusztán papiron van nyomon követve a cucc utja és könyvelve, namármost az utolsó láncszem itt is a postás, aki elvileg kézbesitené és aztán könyveli a megfelelő helyre (aktába). Az utóbbival nincs is gond, de ki bizonyitja hogy nem a kukába dobta-e. mint legjobb tudomást irtam, elképzelhető hogy tévedek, ezért szives elnézést kérek.

3)200 ft: azt az előbbi mondathoz csatoltam, hogy sima levélre (súly,méret) az ajánlott küldés 200 forint. Belföldre, azonos városba.

1) Közel a minimálbérhez ez igaz, azért felette egy kicsivel. Csomagot a kézbesitésnél MINDENFÉLEKÉPPEN alá kell iratni a cimzettel, ha ez nem lehetséges ir egy cetli /értesítő/ és visszaviszi a csomagot a postára.

2)Igen könyvelt küldemény vagyis a feladástól a kézbesitésig lehet követni az utját.
"pusztán papiron van nyomon követve a cucc utja és könyvelve, "- mégis hogy kellene még szerinted?
Az ajánlott levél kézbesithető levélszekrénybe, ha a cimzett neve ki van irva ill ha a levszek zárt állapotban van. Onnan még az kilopható, de ennek semmi köze sincs a postához.

3)Na ebben egyetértünk.

#51 Felhasználó inaktív   Füsti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 20:28

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 21:17

jogos. (mármint a felvetésed)

igyekeztem szeliden visszatámadni (bocs, van egy kis "szakmai" ártalom). Remélem nincs harag.

Mi a szakmád?
Én postán dolgozom.

#52 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 20:52

Idézet: weihe - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 17:23

EGOKA: a bögréért meg azért kellett bemenni gondolom, mert már a postán észrevették, hogy törött, ki se küldték a kézbesítővel (a jegyzőkönyvezést minimum 3 személy jelenlétében szokták csinálni, talán a kézbesítőnél nincs is hozzá megfelelő papír). Ilyenkor általában behívják a címzettet, és ott bontatják ki vele, miközben írják kapásból a jegyzőkönyvet.. Azt viszont nem hiszem, hogy ott kapásból fizetik is a kártérítést, ha tényleg össze van törve/hiányzik valami.

Nem, állítólag kivitték. Csakhogy itthon voltam és a kutya sem csöngetett be, pedig ki van írva a nevünk. Szal meg lehetne találni.

Az meg, h törött volt már csak az ÉN bajom, mivel a feladó nem írta rá, h törékeny, de ez ügyben nem is vok felháborodva. Persze szerintem alapból nem kéne dobálni a csomagokat, de pár diákmelós gyerektől mit várunk...
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#53 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 20:54

Idézet: joey_hun - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 17:47

sz@r ügy. :(
én Ausztráliából szoktam dvd-ket rendelgetni; a nyáron mivel vidéken-falun-tartózkodtam az ottani címet adtam meg.a postás-aki eccer sem csengetett-fölb@szta a csomagot a kerítés tetejére,mert nem fért be a postaládába. :omg:  úgy vettem észre a cuccot,h a kutyám állandóan azt nézve ugatott. :D ha nem ugatja akkor simán lenyúlták volna,mert alig észrevehető volt az udvarból a csomi. :reklamacio:

Bakker, nem lesz jó Neked ez az avatar!
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#54 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 22:01

Nekem még nem volt problémám a postával. Talán csak annyi, hogy kézbe még sohasem kaptam ajánlott küldeményt, ugyanis a postás már előre kitöltve hozza a papírt, hogy nem volt itthon/ átvehetei a küldeményt ekkor és ekkor....

#55 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 22:44

Idézet: joey_hun - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 17:47

sz@r ügy. :(
én Ausztráliából szoktam dvd-ket rendelgetni; a nyáron mivel vidéken-falun-tartózkodtam az ottani címet adtam meg.a postás-aki eccer sem csengetett-fölb@szta a csomagot a kerítés tetejére,mert nem fért be a postaládába. :omg:  úgy vettem észre a cuccot,h a kutyám állandóan azt nézve ugatott. :D ha nem ugatja akkor simán lenyúlták volna,mert alig észrevehető volt az udvarból a csomi. :reklamacio:

off: > ezt < nem rendelted véletlenül? :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#56 Felhasználó inaktív   weihe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 23:26

Idézet: EGOKA - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 20:52

Nem, állítólag kivitték. Csakhogy itthon voltam és a kutya sem csöngetett be, pedig ki van írva a nevünk. Szal meg lehetne találni.

Az meg, h törött volt már csak az ÉN bajom, mivel a feladó nem írta rá, h törékeny, de ez ügyben nem is vok felháborodva. Persze szerintem alapból nem kéne dobálni a csomagokat, de pár diákmelós gyerektől mit várunk...

Na igen. Meg amilyen állapotok uralkodtak a logisztikai központben is, amikor indult (többször volt TV-ben is), elképzelhető.
Amíg Ön durmol, dolgozik a Darmol.
Reggelre kelve, gatyája telve.

Artin drazsé sose káros,
Ettől székes a főváros.

#57 Felhasználó inaktív   Denniss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 23:56

Én ezek a dolgok miatt használok futárt:

A futárok telefonon felhívnak ha valami nem stimmel, cím, címzett, akármi (!)
Kedvesek a címzettel, segítőkészek feladáskor....
Menet közben vigyáznak a csomagra
Nem extrém drága a kiszállításuk ha van velük szerződés kötve...

Hát ezeket érdemes a postával összehasonlítani:
Leszarják ha nincs meg a cím, vagy otthon a címzett
Akkor akarják látni a "hülye kuncsaftot" amikor a hátuk közepét
Menet közben vigyáznak a csomagra - késsel, meg úgy hogy a zsebükbe
kerül....
Annyira azért nem olcsó a postai csomagküldés...
-Tessék mondani dán gomb van?
-Dán gom nincs.
-És finn gomb van?
-Fingom sincs.

#58 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 14. 00:00

Idézet: Denniss - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 0:56

Én ezek a dolgok miatt használok futárt:

A futárok telefonon felhívnak ha valami nem stimmel, cím, címzett, akármi (!)

Persze azok is tudnak lazázni, de 3 napon belül tuti ott  a csomag, meg háznál. Ő is ember, egyszerre nem tud egy város két pontján lenni, árba/időbe neccesen férhet bele, hogy tesz egy kört reggel, és este külön +30 kilométer valaki kedvéért, de valahogy mégis mindig összejön, és user alapjában véve jól jár, meg egy komolyabb csomagnál olcsóbb is, mint  a posta, átvétel van, tuti annak a kezébe nyomják akinek címezték, telszám téllleg mellékelve, és műxik faszán.

Én is itt HWSW-n hallottam, kipróbáltam, BP-Vidék kb. 1200 pénz, műxik. Legyen az vas, boríték, vagy akármi. Péntek du. kezükbe nyomott boríték másnap reggelre a címzettnél volt 4500 pénzes hétvégi felárral, akkor az nekem pont megérte.
Make love not Wor.

#59 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 14. 00:01

Idézet: Füsti - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 21:28

Mi a szakmád?
Én postán dolgozom.

Hümmm, ismerős postás. Azóta jobban emlegeti, hogy ha nem fenyegetnek fejlövéssel, akkor saját érdekemben ne bízzak a postai szolgáltatásokban...
Make love not Wor.

#60 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 01:34

Mostanaban raszoktam a vasuti csomagkuldesre, ha extra surgos a cucc.

Az ugy mukodik, hogy videki ugyfel szol az orszag vegerol, hogy mi kell neki, de tegnapra, mert addig nem tud dolgozni, kinezem a legkozelebbi gyorsvonatot, kiballagok a megfelelo fopalyaudvarra, aztan kezebenyomom a mozdonyvezetonek a csomagot, meg egy ezrest, aztan 3 ora mulva ugyfel orul, hogy megkapta. (elotte persze telefonon szemelyleiras a mozdonyvezetorol, meg az Elvira altal kiirt erkezesi ido, legyen ott +-15 percben a cel palyaudvaron)

Ez persze a kornyezo orszagokba sem problema.

Egyszer rendeltunk ukranoktol postan csomagot, na az vicces volt. (Mar az elado ellenkezett a posta miatt, mert akkor hivatalos szamlat kell adnia a cuccrol, ugy 2x annyiba kerul, mint egyebkent. Na igen, meg nagyobb adoelkerulok, mint mi :) )

A csomagon 3 napot az ukran vam ult rajta, azok szepen korbetekertek vmi vaszonnal a felbontott csomagot, viasszal lezartak, bele a pecset, ahogy kell, aztan jott tovabb, magyar vam 1 hetet ult rajta, aztan 10k vamkezelesi koltseg leszurkolasa utan megengedtek, hogy szemelyesen atvegyem az Orczy teren. (mar vhol irtam a forumon, hogy le billzetbe integralt nyomtatozta a vamszemlet vegzo a magneskartyaolvasos kakaobiztos billzetet :omg: A magneskartya piktogrammot elnezte, azt hitte, ott jon ki a papir :))
Ja, ez volt az EMS gyorsposta szolgaltatas.

Na akkor dontottunk ugy, hogy legkozelebb vonattal jon. Akkor egyik reggel felrakjak a vonatra, masnap itt van. (24h az ut ide)
Postakoltseg felebol megveheto a kaller, nekunk meg nem kell fizetni vamkezelest :)

A para csak akkor volt, amikor reggel 10-kor beerve az irodaba olvasom a kesve elkuldott emailt, hogy aznapi datummal erkezik a kuldemeny, en ki a Keletibe de izibe, viszont a moszkvai gyors viszont mar nem volt benn (9:12-kor erkezik, de ugyanarrol a vaganyrol 11:15-kor indul nemetbe egy masik)

Szerencsere este, visszaindulas elott elcsiptem az ukran kallert, akinek a parameterei meg voltak adva a levelben, ugyhogy nem ment vissza a feladonak...

Szerkesztette: nyunyu 2005. 09. 14. 01:45 -kor

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.