A posta újabb merénylete Késsel tesztelik a küldeményt
Elküldve: 2005. 10. 17. 09:23
Elküldve: 2005. 10. 17. 16:04

egyáltalán, ha a rendelést a neten előre kifizetem, akkor van lehetőség valami alapján érdeklődni a postán? mert ilyenkor nálam effektive semmi sincs. :confused:
Elküldve: 2005. 10. 18. 12:43
Elküldve: 2005. 10. 18. 22:26
Idézet: parduc - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 10:23
Hasonló Amazonos kalandom nekem is volt.Ugyan én -egy ismerős segítségével- Angliából szoktam dvd-ket rendelni.
Augusztusban eltűnt egy kb. 40000ft értékű csomag.Nem érkezett meg a "beígért" határidőre,ezért írtunk nekik.A kapott válaszlevél lényege az volt,hogy a német postánál nem tudják nyomonkövetni a csomagokat,ezért várjunk még pár napot,és ha később sem érkezik meg a küldemény,akkor pótolják.Természetesen,nem jött meg,szóval megint ment a mail,és 1 hét múlva megérkezett a "pótcsomag"

Szerintem,Te is nyugodtan jelezd a cégnek a gondodat.100%,hogy pótolni fogják az elveszett csomagokat.
Egyébként,a fenti üggyel kapcsolatban írtam a magyar posta ügyfélszolgálatának.Ezt a választ kaptam:
A külföldről érkező küldemények Magyarországra érkezéséről a Nemzetközi Posta Kicserélő Üzem (NPKÜ) tud Önnek tájékoztatást nyújtani, amennyiben ismeri a küldemény azonosítószámát. (csomagszám, levél esetében ragszám)
A telefonszám, ahol felvilágosítás kérhet a küldeménnyel kapcsolatosan: 06-1/477-6534, 477-6535
Esetleg próbálj itt érdeklődni.
Még 1 tipp.Mivel az USA-ból rendelsz,nem lehet hogy a vámhivatalnál "porosodik" a csomagod?
Szerkesztette: karlos 2005. 10. 18. 22:26 -kor
Elküldve: 2005. 10. 26. 20:59
Mivel kollégista vagyok és ritkán járok haza, bevett szokás, hogy édesanyám postán küld "szeretetcsomagot". Sütemény, főtt étel, mirelit stb. A postás kisasszonyok biztosították mindig, hogy másnap megérkezik(Expressz feladva). Mivel romlandó élelmiszer, ezt mindig közli a csomagra írva, bár számítani nem számít. Eddig mindig rendben megérkezett.
Most hétfőn expresszként feladott csomag, ma szerda délután, több mint két nap alatt ért ide. A csomag nagy részét dobhattam ki. Mivel a koliban nem én vettem át a csomagot reklamálni nem tudtam.
Viszont kiderült a posta weboldala szerint, hogy az expressz is 48 órát biztosít kézbesítésnek, ugyanazokkal a csomagokkal megy mint a többi. Kérdés az, hogy az elsőbbségi levelekkel nem kéne ezeknek is együtt "utazni", ha már egyszer plusz pénz lett fizetve a hamarabbi célba juttatásért?
Aki még nem látta: KATT
Elküldve: 2005. 10. 29. 09:53
Kártyával fizettem ki az 5,5k-s csekket a postán, de az náluk nem vásárlásnak számít, hanem kézpénzfelvételnek és lehúztak még újabb 203 Ft-al (olcsóbb lett volna bármilyen automatából felvenni ennyi pénzt).
Persze ez nincs kiírva, csak az, hogy lehet bankkártyával fizetni.

Elküldve: 2005. 10. 29. 09:58
Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 10:53
Kártyával fizettem ki az 5,5k-s csekket a postán, de az náluk nem vásárlásnak számít, hanem kézpénzfelvételnek és lehúztak még újabb 203 Ft-al (olcsóbb lett volna bármilyen automatából felvenni ennyi pénzt).

Ijjj...

(az ágyékkolbász azért ejnyebejnye :Đ )
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 10. 29. 10:31
Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 10:53

Ezen kicsit el kellene gondolkodnod!
Mit is vásároltál? Miről is beszélünk?
Elküldve: 2005. 10. 29. 10:39
Idézet: Hassan - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 21:59
Mivel kollégista vagyok és ritkán járok haza, bevett szokás, hogy édesanyám postán küld "szeretetcsomagot". Sütemény, főtt étel, mirelit stb. A postás kisasszonyok biztosították mindig, hogy másnap megérkezik(Expressz feladva). Mivel romlandó élelmiszer, ezt mindig közli a csomagra írva, bár számítani nem számít. Eddig mindig rendben megérkezett.
Most hétfőn expresszként feladott csomag, ma szerda délután, több mint két nap alatt ért ide. A csomag nagy részét dobhattam ki. Mivel a koliban nem én vettem át a csomagot reklamálni nem tudtam.
Viszont kiderült a posta weboldala szerint, hogy az expressz is 48 órát biztosít kézbesítésnek, ugyanazokkal a csomagokkal megy mint a többi. Kérdés az, hogy az elsőbbségi levelekkel nem kéne ezeknek is együtt "utazni", ha már egyszer plusz pénz lett fizetve a hamarabbi célba juttatásért?
Az expressz dolog nem szűnt meg már több mint 1 éve?
Elküldve: 2005. 10. 29. 11:20
Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 11:39
De igen...
Elküldve: 2005. 10. 29. 16:08
Idézet: BigBear - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 11:20
Elvileg papíron létezik gyakorlatilag nem!Egy nagy lehúzás az egész!Ugyaz az a kocsi viszi tovább ami a normál csomagokat is szoktam!Eleve nem fognak újabb autót indítani ha van 100db express vagy csak 10db!
Törékeny és egyéb opciók is csak kammila az egész!Nem fogja azt kutya sem végig nézni hogy az most törékeny vagy romlandó vagy miegyéb!Ez talán a berakodótól függ hogy milyen napja van vagy be.assza őket egy kupacba vagy normálisan belapolja!Szóval ha valaki törékenyet küld az jobban jár ha frankon kitömi és becsomizza mint a drága postára sem bizni.Romlandó csomagok is kutyát nem érdekli megy a közösbe és kapod amikor kapod!
Énis ledöbbentem amikor mondta nekem az ismerősöm!Ott dolgozott vagy 15éven keresztül szóval ilyen dolgok folynak ott.
Sajnos ez van!ha valaki minőségi szállítást akar az hívjon futárt mostanság elég korrekt árakon szoktak dolgozni!

Elküldve: 2005. 10. 29. 17:28
Idézet: uboat - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 17:08
Papíron hol? Az árát mond meg légyszives!
Megszűnt.
Levélhez ott van az elsőbbségi; csomaghoz meg a garantált határidejű kézbesítésű csomag.
Expressz nincs.
"Romlandó" opció sincs.
Törékeny van, de ott eleve elvárás, hogy rendesen becsomagold a dolgot (jogos a kérdés, akkor meg minek..).
Elküldve: 2005. 10. 30. 00:17

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:31
Idézet: CollGecC - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 1:17
<< DPD - kattints ide >>
Amiért jó lehet az esetedben:
-a feladó vélhetöen ismeri és megbizik benne (német cég)
-van magyarországi (Bp-i) telephelye
-követhetö a csomagod
-elöre kalkulálható a költség
-magyar nyelven tájékozódhatsz a weboldalukon
Amúgy semmiféle tapasztalatom nincs velük, az Index-en olvastam róluk az eBay-es topikban, ill. néha látok egy-egy DPD-s furgont a körúton szaladgálni.
Elküldve: 2005. 10. 30. 10:30
Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 14:15
Omega barátom kibontotta a TFT, és beüzemelte, mielőtt még a futár lelépett volna..
Sz*r ügy, lehet menni a fogyvédőkhöz, hogy ilyenkor mi van...szerencsére javítható a cuccm és nem döfte át keresztbe a kártyát...

A postai alkalmazottakat is megértem, hogy minimálbérért b*sznak az egésre, de ez már télleg durva volt...

szia nem hiszem hogy a postai dolgozok minimal beren vannak, sot az atlag dolgozokhoz kepest igen is meg vannak fizetve,
es szerintem akkar menyire is rosszul keres valaki, mas tulajdonat
azert nem szabadna meg rongalni.
sajnos valoban ez a hejzet a magyar postaval
az alkalmazotak lopnak es nem torodnek mas ertekeivel
reszvetem a kartya miatt
Elküldve: 2005. 10. 30. 10:35
Idézet: CollGecC - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 1:17

szia
bisztositast lehet ra kottni azthiszem ez a legjobb megoldas
de persze igyis lehet, hogy ell lopjak

de ferre a trefat ez a legjobb megoldas
es igy ha tortrenik valami megteritik az arrat.
Elküldve: 2005. 10. 30. 10:41
Idézet: uboat - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 17:08
Törékeny és egyéb opciók is csak kammila az egész!Nem fogja azt kutya sem végig nézni hogy az most törékeny vagy romlandó vagy miegyéb!Ez talán a berakodótól függ hogy milyen napja van vagy be.assza őket egy kupacba vagy normálisan belapolja!Szóval ha valaki törékenyet küld az jobban jár ha frankon kitömi és becsomizza mint a drága postára sem bizni.Romlandó csomagok is kutyát nem érdekli megy a közösbe és kapod amikor kapod!
Énis ledöbbentem amikor mondta nekem az ismerősöm!Ott dolgozott vagy 15éven keresztül szóval ilyen dolgok folynak ott.
Sajnos ez van!ha valaki minőségi szállítást akar az hívjon futárt mostanság elég korrekt árakon szoktak dolgozni!

teljesen agyet ertek veled nekem is van egy ismerosom a postan es o is ugyan ezeket mondta,
hogy ha mas nincs csak a posta akkor erdemes bisztositast kotni
de a futarok korrektek.
Elküldve: 2005. 10. 30. 10:42
De ez arban mit jelenthet? 40x40x40cm es kb 2-2,5kg-u a doboz. Mennyibe kerulhet a sima es a biztositasos elkuldes? Az erteke 50rugo, ujonan 90. Es ezt kihozzak nekem, vagy at kell venni? (a szomszedtol

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:46
Idézet: Hassan - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 21:59
teljesen igazad van
de ez csak penzlehuzas semi mas
ugy mint nagyon sok minden mas hazankban
sajnos
majdnem mindent feleslegesen fizetunk ki
ami csak papiron letezik
de nem tartjak be
az ijen szolgaltatasokra gondolok
persze sok minden mastis