HWSW Informatikai Kerekasztal: A posta újabb merénylete - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A posta újabb merénylete Késsel tesztelik a küldeményt Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 16. 14:39

Ehh, nemrég írt vissza a srác, hogy a cucc karcolás nélkül ott van már az asztalán :up: Két nap kézbesítési idő (szerda nem játszik) sima csomagként egész szép idő.

Szerkesztette: debaj 2006. 03. 16. 14:41 -kor

#242 Felhasználó inaktív   akai-mania 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 20. 18:19

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 14:34

Van még ember aki mer postát használni csomagküldésre??????

A magyar posta fogalom. 

Mér én is szívtam meg itt,belflödön...Kb 30ezret érő JVC lemezjátszót küldtem el TÖRÉKENY csomagban,utánvételre.Egy hét múlva jön egy e-mail a vevőtől:megkapta a "lemezjátszót",azaz ami maradt belőle:képeket is láttam róla,SZILÁNKOSRA tört!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Úgyhogy azóta inkáb elmegyek 300km-re innen,de posta nuku..........
Olyan vagyok,mint egy automata biztosíték:ha túl nagy bennem a feszültség,kikapcsolok.

#243 Felhasználó inaktív   parduc 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 24. 12:47

Nekem még tavaly volt gondom Amazonos rendelésekkel, de úgy tűnik sikerült megoldanom a dolgot.

Saját nevemre de a melóhely címére küldetem. Természetesen a cég nevét is ráíratom a feladóval, plussz a nevem mellé a Sörgős!!! feliratot.

Azóta minden megérkezett rendben.... :up:

#244 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 18:51

Idézet

Mér én is szívtam meg itt,belflödön...Kb 30ezret érő JVC lemezjátszót küldtem el TÖRÉKENY csomagban,utánvételre.Egy hét múlva jön egy e-mail a vevőtől:megkapta a "lemezjátszót",azaz ami maradt belőle:képeket is láttam róla,SZILÁNKOSRA tört!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Úgyhogy azóta inkáb elmegyek 300km-re innen,de posta nuku..........

huh, ez tényleg nagyon komoly. :eek:
Zolli

#245 Felhasználó inaktív   Polesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 28. 19:27

Tegnapi sztori:

Gyakran rendelek DVD lemezeket külföldről (Ausztria) és mindig postával küldik ki. A sógorék tudják miért jó nekik, amíg nekem nincs károm addig nekem is  :cool:

Lezsíroztam az üzletet neten vasárnap este és vártam, hogy jöjjön szokásosan. Általában csütörtökön itt szokott lenni. Na most fáziskésés volt, mert tegnap azaz 1 hét múlva jött a postás. Mivel a csomag értéke 23.150 forint volt ezért kértem hogy az értesítőt hagyja itt, mert havernak akinek kell a cucc csak később lesz.
Eddig semmi különös. A kézbesítőnk mindig normális fazon volt, most is  :)

Este jön haver elballagunk a postára, előkészítem az értesítőt és a személyimet. A haver szépen összerendezi a zsét, nehogy szegény csajszinak kelljen lapozgatni :)
Csomagot előhozza, majd közli, hogy nem kell fizetni. Nem kell? Utánvétes szerintem kell. De nem mondja ő. Megnézi a papírt is többször és közli, hogy a számla a dobozban lesz. Na jó, ha nem hát nem nem erőszak. Mondom majd megnézem, hogy valszeg elszúrtam az utánvétet. Még ott a postán azért kibontjuk a dobozt, hogy minden meg van-e. Számla persze nincs, de a cucc hiánytalan és nem sérült.
Elballagok haza a srác meg a másik irányba. Alig érek az utcánkba. Kb 10 perc a postától amikor telefonálnak, hogy mégis fizetni kell és vigyük már be, mert jajj lesz, el kell számolni. Na jó. Felhívom havert aki nagy nehezen a világ másik részéről eljön és elhozza a zsét. Vissza ballagtam vele a postára és kifizettem a cuccot. Amit már úgyis ki akartam egyszer.

Tudom mindenhol emberek dolgoznak és tévedni emberi dolog. Azért érdekes. Ilyen gyorsan még senki nem találta meg a telefonszámom  :Đ

Szerkesztette: Polesz 2006. 03. 28. 19:30 -kor

#246 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 12:36

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 15:23

Múlt hét kedden adott fel nővérem egy levelet, ajnloattam és tértivevényesen. Csütörtökön még nem érkezett meg (azóta még nem lettek elhozva a postáról a levelek, cég címére kértem). Remélem ennyi idő alatt megérkezett és holnap már meglesz, mert ha nem érkezik meg, az nagy baj (anyakönyvi kivonatom).

El is felejtettem megírni: amikor el lett hozva a postáról a levelek, akkor közte volt az enyém is, megérkezett szerencsésen :)

#247 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 12:49

És hogy találták meg a telefonszámod? Vonalas? :think:

#248 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 01:20

Egyszer még régen céges csekkeket adtam fel. Mire visszaértem az irodába, már várt a telefon, hogy menjek vissza, mert egy 10000ressel többet adtak nekem vissza. Megszámoltam, és nem volt több, de azért visszamentem. Rögtön kérték szépen, hogy amit pluszban adtak, azt adjam vissza. Mondom nekik, hogy nem adtak semmit pluszban, számolják át a kasszát. Átszámolták, és stimmelt. Ahelyett, hogy előbb számoltak volna, rögtön megtaláltak...

#249 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 09:14

Hasonló: csomagot adtam fel utánvétellel. Szépen megkérdeztem, hogy mennyi lesz a posta, mert azt a címzett fizeti. Kiszámolta, megmondta, én hozzászámoltam az árhoz. Feladtam. Pár nap múlva más miatt ott jártam a postán és behivat a posta vezető Úr. Nagy döbbenet, hogy mi van (kb 16 voltam). Azt mondja, hogy a kolleganő 120-Ft-tal elszámolta a feladás díját, fizessem ki. Gondoltam magamban ez hülye. Mondtan neki, nem fizetem, mert a postát a címzett fizette, kérjék tőle. Persze fazon modja, hogy ezt most szegény postás kisasszonynak a saját zsebéből kell kifizetnie - ugye nekem is. Végül belátta, hogy én nem fogom azt kifizetni, azt ennyiben maradtunk.

#250 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 10:08

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 10:14

Hasonló: csomagot adtam fel utánvétellel. Szépen megkérdeztem, hogy mennyi lesz a posta, mert azt a címzett fizeti. Kiszámolta, megmondta, én hozzászámoltam az árhoz. ...

Egyébként ez nagyon meghaladja a csomagfelvevők képességeit... van, hogy meg sem értik, hogyan akarom feladni?
Meg az is problémájuk, hogy ha feladok egy csomagot utánvéttel 30kposta, miért 40E-re kötök értékbiztosítást. :omg:

#251 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 15:22

Betegesen irtóznak azok mindentől, ami harminc másodpercnyi többletmunkát jelentene nekik.

#252 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 19:03

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 16:22

Betegesen irtóznak azok mindentől, ami harminc másodpercnyi többletmunkát jelentene nekik.

Ez más munkahelyen is így van.  :Đ  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#253 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 19:41

Idézet: Viktorka - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 2:20

Egyszer még régen céges csekkeket adtam fel. Mire visszaértem az irodába, már várt a telefon, hogy menjek vissza, mert egy 10000ressel többet adtak nekem vissza. Megszámoltam, és nem volt több, de azért visszamentem. Rögtön kérték szépen, hogy amit pluszban adtak, azt adjam vissza. Mondom nekik, hogy nem adtak semmit pluszban, számolják át a kasszát. Átszámolták, és stimmelt. Ahelyett, hogy előbb számoltak volna, rögtön megtaláltak...

Ehhez képest van képük a boltokban bazi nagy, vörös betűkkel kiírni, hogy: "A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el!" :reklamacio:

#254 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 03. 12:16

Nos.
rendeltem Belgiumból pár CD-t. A csomag ma ért ide, a posta által fóliázva, benne egy papír, melyben tájékoztatnak, hogy a nemzetközi posta kicserélőüzemébe sérülten érkezett az áru. Külsérelem nincs a borítékon, a vége szabályosan, vágószerszámmal felvágva, benne a 3 cd közül az egyik fóliája sérült (nem kibontott, csak sérült), tok ripityomra törve, cd hálégnek sértetlen.
A következtetést vonja le mindenki.
A magam részéről: Ha vámhivatal nyitja ki, amellé írásban közölnek, pecsételnek. Ha a posta dolgozója, mert kíváncsi, milyen zene van benne, akkor talán belehallgat, bár ezek ritka, nagyon nem ismert zenék, tán ennyi is elég volt belőle.
Ami biztos,a  felbontás szándékos volt, nem sérülés következtében történt, a boríték kívülről ugyanis teljesen ép. Nem zárható ki, hogy nem itthon babráltak vele, mindenesetre felemlegetem az illető őseit és a pénzért szexuális szolgáltatáést nyújtók széles kasztjába helyezem.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#255 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 14:12

Idézet: didyman - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 13:16

rendeltem Belgiumból pár CD-t.
...
A magam részéről: Ha vámhivatal nyitja ki, amellé írásban közölnek, pecsételnek.

Belgiumbol jovo levelekkel a vamhivatalnak hivatalbol nem kene foglalkoznia, szoval tuti nem ok voltak.
EU-n kivulrol jovoket viszont minden esetben kinyitjak, de akkor az ujraragasztason vamhivatalos pecset van.

Egyszer ukran baratainktol rendeltunk hardvert, na az o vamhivataluk meg durvabb volt.
Siman szetteptek a gyari csomagolast, erre vmi vaszonba betekertek az ezer sebbol verzo dobozt, rajta a viasz plomba, cirill betukkel. (amit aztan a magyar vamos feltort, mert neki is szemlezhetnekje tamadt.)
Potom 2 het alatt ide is ert az EMS gyorsposta, az Orczy terre.

Azota vonatozunk...

Szerkesztette: nyunyu 2006. 04. 03. 14:59 -kor

#256 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 03. 16:12

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 15:12

Azota vonatozunk...

A 44eu-s csomag vonattal kicsit drága lett volna :D .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#257 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 17:15

Idézet: didyman - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 17:12

A 44eu-s csomag vonattal kicsit drága lett volna :D .

Sutyori! :]

#258 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 17:17

Ja ertem.

Fogalmam sincs, mennyi volt anno az EMS dija, plusz legomboltak 10k-t Orczy teren vamkezeles cimszoval, annal meg mindig olcsobb az ukran kaller alkutol fuggoen 20-25$ dijazasa :)

#259 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 17:25

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 20:03

Ez más munkahelyen is így van.  :Đ  :Đ

És ezek nem is mennek semmire. Egy kis plusz, amit nem kért a főnököd az mindig jól jön. De csak egy kicsi, a hatáskörödet ne lépd túl...

#260 Felhasználó inaktív   akai-mania 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 20:10

Nekem is voltak ilyen postás szívásaim.Ameikából vettem néhány szervizkönyvet.Meg is kaptam,rörke három hét múlva.Csomagolás kibontva.A szervizkönyvet vécépapírnak lehetne használni:Gyűrott,ázott(!?),szakadt,szóval mindent lehet vele csinálni,csak elolvasni nem.Végül is vettem másikat,az megjött rendesen,de ezt nem felejtem el.
Olyan vagyok,mint egy automata biztosíték:ha túl nagy bennem a feszültség,kikapcsolok.

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.