Apple Mac OS X IV.
Elküldve: 2006. 02. 04. 15:58
Elküldve: 2006. 02. 04. 16:04
Idézet: Sumi - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 15:58
csak nem tigrincset vadászol te is ?
Üdv
Elküldve: 2006. 02. 04. 16:06
Idézet: Xero - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 16:04
Üdv
nem, os 9.2.2-vel próbálkozom.. amíg 32 mega ramom van csak:(
Elküldve: 2006. 02. 04. 16:12
Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 16:02
bákker:) ez az:) köszönöm szépen:) sikerült:)
Elküldve: 2006. 02. 04. 16:31
http://icculus.org/n...ews.php?id=2565
(QUAKE 4 is set to ship in March 2005)
Szerkesztette: ion 2006. 02. 04. 16:36 -kor
Elküldve: 2006. 02. 04. 16:36
Idézet: attilav - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 16:00
Nem pakolnak.
Csak a user/library/preferences mappa alá mentegetik a szarjaikat, de ezt OSX alatt több progi is megteszi.
ha jól emlékszem már itt is írta valaki, hogy OSX alatt komolyabban csak a Norton Utilities szarja tele a rendszermappát, más progik nem nagyon... vagy egyáltalán nem.
Elküldve: 2006. 02. 04. 16:37
Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 17:31
Az jó... majd végigdaráljuk a BeszéljükMac-es tábort.
Elküldve: 2006. 02. 04. 16:38
http://nak.journalsp...om/?entryid=412
Elküldve: 2006. 02. 04. 17:13
Az evek ota hasznalja az szerintem nem a "first time user" kategoriaba esik.. Ha evek ota nem jott ra egy ilyen alapveto muveletre, akkor tenyleg nem tudok mit mondan ra..
--
"az 5 éves kislányt is feleslegesen hozod fel, elég kicsinyes bunkóság részedről, főleg hogy lövésed sincs az informatikai kompetenciámról."
Valoban nincs, de abban biztos vagyok, hogy tobb tapasztalatod es hatterinformaciod van, mint egy 5 evesnek.
Ha neki ez nem okoz gondot, akkor neked miert?
Nekem ez itt a kerdeses..
Ha Windows alatt van ilyen gond, akkor megertem, mert egy Windows-os alkalmazas fel tucat helyre masolja/jegyzi be magat, de itt nincs errol szo (raadasul a gephez adott konyvecske ezeket is leirja, es mindenre kiterjedo help is van a rendszerben)
"csak véded ezt a lebutitott módszert, ami ikonokkal próbál valamit kifejezni, amit két sor szöveggel is kilehet"
Ok, legyszives akkor aruld el, milyen nyelven kivanod azt a ket sort?
Az ikonokat egy 5 eves olvasni alig tudo gyermek megerti, a ket sorodhoz minimalis angoltudas kell, szerinted, azt is megertene???
"vegyél példát róla, és pls dugulj el."
Igen mester
Elküldve: 2006. 02. 04. 17:37
Elküldve: 2006. 02. 04. 17:40
Sőt, nem is emlékszem a környezetemben aki életében először vett és használt egy számítógépet mindenféle segitség nélkül. Ez természetesen általános kijelentés volt, tehát érvényes a Mac-es vásárlókra is.
A különbség mindösszesen annyi a két New User között, hogy amig a Mac-es Usernek egyszer kell megmutatni, addig a Win-es újonchoz még hetek múlva is járkálok segíteni. Ugyanis ott ahány szoftver annyiféle telepítő varázsló. Egy régi motoros természetesen rutinszerüen értelmezi a telepítők keresztkérdéseit, ezért tűnik számára egyformának minden Win-es telepítő varázsló.
Valaki emlitette az Uninstall dolgot is. Meg azt is hogy sose kell a registry-t buherálni. Nem is kell, hisz nem az átlalános Usereknek van kitalálva. De! Az vesse rám az első követ a régi Win-es userek közül aki nem látott még az Uninstallban beragadt programot amit az istennek sem lehetett kivakarni onnan. Mert akkor az ferdít, vagy nem is olyan régi user.
Régen a Dos-os rendszerben volt az aranykor, ami most visszajött a Mac-en. Kibontottuk az archivból, aztán kész. Oda raktuk és ott használtuk ahova akartuk.
Kár hogy a Microsoft azt hitte hogy ez egy elavult, nem felhasználóbarát megoldás. Volt 16 évük hogy ezt kijavítsák.
Lehet a Vistában még összefutunk a Drag'n Drop telepitéssel.
Szerkesztette: babem 2006. 02. 04. 17:44 -kor
Elküldve: 2006. 02. 04. 17:59
Idézet: attilav - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 15:00
Az /etc-be csak a komolyabb rendszerszintű programok írnak és ott konfigurációs fájlok vannak, például a httpd-é (apacsé), egyszeri mac os x user _soha_ nem fogja látni az /etc könyvtárát (a rendszer el is rejti). Amiről írhattál az a library. Ebből legalább 2 van a gépen. Az egyik az alaprendszer része, a másik a felhasználóé.
Egyfelhasználós rendszeren mindkettőhöz hozzáférsz, de ezt sem kell használnod _soha_. A widgetek, a screensaverek, sőt már minden ott található "napi szinten" használt app duplaklikkel telepíti magát (régen ezeket úgy kellett bemásolni).
Nem, azthiszem nem tudod miről írtál, de nem vagy egyedül
Oups, erre már RDaneel_hu reagált korrektül..
Szerkesztette: hybris 2006. 02. 04. 18:05 -kor
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA
Elküldve: 2006. 02. 04. 18:20
Idézet: babem - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 17:40
Sőt, nem is emlékszem a környezetemben aki életében először vett és használt egy számítógépet mindenféle segitség nélkül. Ez természetesen általános kijelentés volt, tehát érvényes a Mac-es vásárlókra is.
A különbség mindösszesen annyi a két New User között, hogy amig a Mac-es Usernek egyszer kell megmutatni, addig a Win-es újonchoz még hetek múlva is járkálok segíteni. Ugyanis ott ahány szoftver annyiféle telepítő varázsló. Egy régi motoros természetesen rutinszerüen értelmezi a telepítők keresztkérdéseit, ezért tűnik számára egyformának minden Win-es telepítő varázsló.
Valaki emlitette az Uninstall dolgot is. Meg azt is hogy sose kell a registry-t buherálni. Nem is kell, hisz nem az átlalános Usereknek van kitalálva. De! Az vesse rám az első követ a régi Win-es userek közül aki nem látott még az Uninstallban beragadt programot amit az istennek sem lehetett kivakarni onnan. Mert akkor az ferdít, vagy nem is olyan régi user.
Régen a Dos-os rendszerben volt az aranykor, ami most visszajött a Mac-en. Kibontottuk az archivból, aztán kész. Oda raktuk és ott használtuk ahova akartuk.
Kár hogy a Microsoft azt hitte hogy ez egy elavult, nem felhasználóbarát megoldás. Volt 16 évük hogy ezt kijavítsák.
Lehet a Vistában még összefutunk a Drag'n Drop telepitéssel.
jo ez igaz, igen, talalkoztam mar ilyennel ... 7 eve hasznalok pc-t. a win95tol kezdve az osszes wint hasznaltam mar huzamosabb ideig
Szerkesztette: evone 2006. 02. 04. 18:22 -kor
Elküldve: 2006. 02. 04. 18:24
Ha a cray készítene egy új számítógépet, amit a testeden viselhetsz (mert 20 dkg-os), 5 GHz-es cpu-val, 4GB rammal és 2TB-os háttértárral felszerelve, valamint az egész 200dollárba kerülne az lenne a PC-s közösség első kérdése, hogy windows kompatibilis-e?
bétás helyesírás
Szerkesztette: hybris 2006. 02. 04. 18:36 -kor
-- DNA
Elküldve: 2006. 02. 04. 18:31
Idézet: evone - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 18:20
Ahm, windowsnál a szarul megírt programokkal van a gond, az OS X pedig azért legalja termék, mert a mozillás fiúk képtelenek voltak readmet rakni a dmgre..
Kezdem érteni
-- DNA
Elküldve: 2006. 02. 04. 18:42
Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 18:31
Kezdem érteni
nagyon kisarkítod
Elküldve: 2006. 02. 04. 19:00
Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 18:42
Lehet, de azt nehezemre esik megérteni, hogy miért kell vindózjúzereknek a mi pocsojánkban üldögélni és hülyeségeket beszélni az os x-ről, ami szerintem egy nagyon jó operációs rendszer (számomra a legjobb). Természetesen vannak kivételek és ha valaki érdemlegesen szól hozzá az dícséretes.
Vannak az os x-nek is hátrányai senki sem tagadja. Pl exposé még gyerekcipőben jár imho. Ha exposéval váltok másik ablakba (átkerül a fókusz mondjuk így), gyakran nem történik task váltás és ez néha kellemetlen, ha valaki nem elsősorban egérrel, hanem billentyűzettel használja a gépét (pl nyomkodná a jól megszokott alma-t -t szafarinál, vagy alma-0 -át mailnél, de sorolhatnám). De ettől még nem kell, hogy 1.0-ás felhasználók nap, mint nap közöljék a világgal, hogy az os x egy szar. Én sem mászkálok a vista topicba nagyarccal, hogy nekem ilife-om, meg dashboardom is van a gépen, ingyen és hogy a vindózba soha nem lesz ilyen, pénzért sem, meg soha nem is fog megjelenni meg etcetc egyéb baromság.. remélem érted miről írok.
Nyissanak szépen egy osx vs wxp topicot én vállalom, hogy szerzek egy botot, ami randomban válaszolgat nekik olyanokat, hogy "De az osx stabilabb", meg "A windows rossz és gonosz, az ördög műve" és szépen elfloodolászhatnak ott egész nap egymással.
Szépenkérnék mindenkit, hogy itt ne a windowsról írjon. Sokkal informatívabb topik lenne.
Szerkesztette: hybris 2006. 02. 04. 19:04 -kor
-- DNA
Elküldve: 2006. 02. 04. 19:26
Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 19:00
én nem mondtam hogy rossz
én csak azt mondtam, hogy az az "installer" egyáltalán nem volt egyértelmű, és ezzel reflektáltam a "nagymami is megérti" dolgokra.
Elküldve: 2006. 02. 04. 19:48
Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 18:26
én csak azt mondtam, hogy az az "installer" egyáltalán nem volt egyértelmű, és ezzel reflektáltam a "nagymami is megérti" dolgokra.
Figyi szerintem ezzel magadat egeted.

Asszem ennel keves egyszerubb dolog letezik.
gyk: jobb felso ki bogyora bokve kinyilik a finder ablak, es maris dobhatod be az alkalmazasok koze.

Súgó
A téma zárva.