HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#1901 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 04. 15:58

hogy tudnék pc-n kiírni dmg image-t? a dmg2iso nem konvertálja át:S
Per Aspera Ad Astra

#1902 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 16:02

ultraiso?

#1903 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 16:04

Idézet: Sumi - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 15:58

hogy tudnék pc-n kiírni dmg image-t? a dmg2iso nem konvertálja át:S

csak nem tigrincset vadászol te is ?:) Kis imaci nekem is estére osx-et futtat.. aztán majd kap dobozosat :)

Üdv

#1904 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 16:06

Idézet: Xero - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 16:04

csak nem tigrincset vadászol te is ?:) Kis imaci nekem is estére osx-et futtat.. aztán majd kap dobozosat :)

Üdv

nem, os 9.2.2-vel próbálkozom.. amíg 32 mega ramom van csak:(
Per Aspera Ad Astra

#1905 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 16:12

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 16:02

ultraiso?

bákker:) ez az:) köszönöm szépen:) sikerült:)
Per Aspera Ad Astra

#1906 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 16:31

UT2004 3369.2 patch for intel Mac OS X
http://icculus.org/n...ews.php?id=2565

(QUAKE 4 is set to ship in March 2005)

Szerkesztette: ion 2006. 02. 04. 16:36 -kor

#1907 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 16:36

Idézet: attilav - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 16:00

Hát azért OSX-en is a komolyabb programok már igényelnek némi rendszer beállítást, pl a photoshopnak sem behúzogatós installere van. Ott is írnak a /etc vagy hogyishívjákba, és pakolnak ezt azt a rendszerkönyvtárba feltehetőleg. Ezt semelyik rendszeren nem úszod meg.

Nem pakolnak.
Csak a user/library/preferences mappa alá mentegetik a szarjaikat, de ezt OSX alatt több progi is megteszi.

ha jól emlékszem már itt is írta valaki, hogy OSX alatt komolyabban csak a Norton Utilities szarja tele a rendszermappát, más progik nem nagyon... vagy egyáltalán nem.
RDaneel_hu

#1908 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 16:37

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 17:31

QUAKE 4 is set to ship in March 2005

Az jó... majd végigdaráljuk a BeszéljükMac-es tábort. :D :D
RDaneel_hu

#1909 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 16:38

I recall reading that a Microsoft developer mentioned having an internal build of Vista running on the iMac Core Duo. Lets hope that support is there for the next Vista CTP.
http://nak.journalsp...om/?entryid=412

#1910 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 17:13

"azt próbálom elmagyarázni neked, hogy ha valaki először lát ilyen rendszert, az életben nem ismeri fel azt az ikont, sőt, a tulaja már évek óta használja, és ő sem tudta mit kezdjen vele"

Az evek ota hasznalja az szerintem nem a "first time user" kategoriaba esik.. Ha evek ota nem jott ra egy ilyen alapveto muveletre, akkor tenyleg nem tudok mit mondan ra..

--

"az 5 éves kislányt is feleslegesen hozod fel, elég kicsinyes bunkóság részedről, főleg hogy lövésed sincs az informatikai kompetenciámról."

Valoban nincs, de abban biztos vagyok, hogy tobb tapasztalatod es hatterinformaciod van, mint egy 5 evesnek.
Ha neki ez nem okoz gondot, akkor neked miert?
Nekem ez itt a kerdeses..

Ha Windows alatt van ilyen gond, akkor megertem, mert egy Windows-os alkalmazas fel tucat helyre masolja/jegyzi be magat, de itt nincs errol szo (raadasul a gephez adott konyvecske ezeket is leirja, es mindenre kiterjedo help is van a rendszerben)

"csak véded ezt a lebutitott módszert, ami ikonokkal próbál valamit kifejezni, amit két sor szöveggel is kilehet"

Ok, legyszives akkor aruld el, milyen nyelven kivanod azt a ket sort? :)
Az ikonokat egy 5 eves olvasni alig tudo gyermek megerti, a ket sorodhoz minimalis angoltudas kell, szerinted, azt is megertene???

"vegyél példát róla, és pls dugulj el."

Igen mester :) : ) :)

#1911 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 17:37

nem ot eves kislanyoknak terveztek a rendszert, nem ertem hogy jon ide
macbook air 2014

#1912 Felhasználó inaktív   babem 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 04. 17:40

Szerintem a first time user a windowsban sem igazodik el egy telepitésen.
Sőt, nem is emlékszem a környezetemben aki életében először vett és használt egy számítógépet mindenféle segitség nélkül. Ez természetesen általános kijelentés volt, tehát érvényes a Mac-es vásárlókra is.

A különbség mindösszesen annyi a két New User között, hogy amig a Mac-es Usernek egyszer kell megmutatni, addig a Win-es újonchoz még hetek múlva is járkálok segíteni. Ugyanis ott ahány szoftver annyiféle telepítő varázsló. Egy régi motoros természetesen rutinszerüen értelmezi a telepítők keresztkérdéseit, ezért tűnik számára egyformának minden Win-es telepítő varázsló.
Valaki emlitette az Uninstall dolgot is. Meg azt is hogy sose kell a registry-t buherálni. Nem is kell, hisz nem az átlalános Usereknek van kitalálva. De! Az vesse rám az első követ a régi Win-es userek közül aki nem látott még az Uninstallban beragadt programot amit az istennek sem lehetett kivakarni onnan. Mert akkor az ferdít, vagy nem is olyan régi user.
Régen a Dos-os rendszerben volt az aranykor, ami most visszajött a Mac-en. Kibontottuk az archivból, aztán kész. Oda raktuk és ott használtuk ahova akartuk.
Kár hogy a Microsoft azt hitte hogy ez egy elavult, nem felhasználóbarát megoldás. Volt 16 évük hogy ezt kijavítsák.
Lehet a Vistában még összefutunk a Drag'n Drop telepitéssel. :D

Szerkesztette: babem 2006. 02. 04. 17:44 -kor

#1913 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 17:59

Idézet: attilav - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 15:00

Hát azért OSX-en is a komolyabb programok már igényelnek némi rendszer beállítást, pl a photoshopnak sem behúzogatós installere van. Ott is írnak a /etc vagy hogyishívjákba, és pakolnak ezt azt a rendszerkönyvtárba feltehetőleg. Ezt semelyik rendszeren nem úszod meg.

Az /etc-be csak a komolyabb rendszerszintű programok írnak és ott konfigurációs fájlok vannak, például a httpd-é (apacsé), egyszeri mac os x user _soha_ nem fogja látni az /etc könyvtárát (a rendszer el is rejti). Amiről írhattál az a library. Ebből legalább 2 van a gépen. Az egyik az alaprendszer része, a másik a felhasználóé.
Egyfelhasználós rendszeren mindkettőhöz hozzáférsz, de ezt sem kell használnod _soha_. A widgetek, a screensaverek, sőt már minden ott található "napi szinten" használt app duplaklikkel telepíti magát (régen ezeket úgy kellett bemásolni).
Nem, azthiszem nem tudod miről írtál, de nem vagy egyedül ;)

Oups, erre már RDaneel_hu reagált korrektül..

Szerkesztette: hybris 2006. 02. 04. 18:05 -kor

I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1914 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 18:20

Idézet: babem - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 17:40

Szerintem a first time user a windowsban sem igazodik el egy telepitésen.
Sőt, nem is emlékszem a környezetemben aki életében először vett és használt egy számítógépet mindenféle segitség nélkül. Ez természetesen általános kijelentés volt, tehát érvényes a Mac-es vásárlókra is.

A különbség mindösszesen annyi a két New User között, hogy amig a Mac-es Usernek egyszer kell megmutatni, addig a Win-es újonchoz még hetek múlva is járkálok segíteni. Ugyanis ott ahány szoftver annyiféle telepítő varázsló. Egy régi motoros természetesen rutinszerüen értelmezi a telepítők keresztkérdéseit, ezért tűnik számára egyformának minden Win-es telepítő varázsló.
Valaki emlitette az Uninstall dolgot is. Meg azt is hogy sose kell a registry-t buherálni. Nem is kell, hisz nem az átlalános Usereknek van kitalálva. De! Az vesse rám az első követ a régi Win-es userek közül aki nem látott még az Uninstallban beragadt programot amit az istennek sem lehetett kivakarni onnan. Mert akkor az ferdít, vagy nem is olyan régi user.
Régen a Dos-os rendszerben volt az aranykor, ami most visszajött a Mac-en. Kibontottuk az archivból, aztán kész. Oda raktuk és ott használtuk ahova akartuk.
Kár hogy a Microsoft azt hitte hogy ez egy elavult, nem felhasználóbarát megoldás. Volt 16 évük hogy ezt kijavítsák.
Lehet a Vistában még összefutunk a Drag'n Drop telepitéssel. :D

jo ez igaz, igen, talalkoztam mar ilyennel ... 7 eve hasznalok pc-t. a win95tol kezdve az osszes wint hasznaltam mar huzamosabb ideig :) de nem vagyok ilyen teren lusta szoval nem okozott nagy kinszevedest, kb 2 perc az egesz. es mielott a mac fanatikusok megszolalanak : ez nem mindennapi esemeny, nagyon ritkan talalkozni ilyen hibaval. es szerintem ez is a szarul megirt program miatt van, mintsem a windows hibaja.

Szerkesztette: evone 2006. 02. 04. 18:22 -kor

macbook air 2014

#1915 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 18:24

Végigolvastam az utóbbi pár postot és egy fortune-os idézet jutott az eszembe (szorri: nem pontos, meg csak hellyel-közzel magyarított és picit a mai számítási igényekhez is igazítottam):

Ha a cray készítene egy új számítógépet, amit a testeden viselhetsz (mert 20 dkg-os), 5 GHz-es cpu-val, 4GB rammal és 2TB-os háttértárral felszerelve, valamint az egész 200dollárba kerülne az lenne a PC-s közösség első kérdése, hogy windows kompatibilis-e?

bétás helyesírás

Szerkesztette: hybris 2006. 02. 04. 18:36 -kor

I don't believe it.
-- DNA

#1916 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 18:31

Idézet: evone - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 18:20

szerintem ez is a szarul megirt program miatt van, mintsem a windows hibaja.

Ahm, windowsnál a szarul megírt programokkal van a gond, az OS X pedig azért legalja termék, mert a mozillás fiúk képtelenek voltak readmet rakni a dmgre..
Kezdem érteni ;)
I don't believe it.
-- DNA

#1917 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 18:42

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 18:31

Ahm, windowsnál a szarul megírt programokkal van a gond, az OS X pedig azért legalja termék, mert a mozillás fiúk képtelenek voltak readmet rakni a dmgre..
Kezdem érteni ;)

nagyon kisarkítod :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1918 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 19:00

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 18:42

nagyon kisarkítod :)

Lehet, de azt nehezemre esik megérteni, hogy miért kell vindózjúzereknek a mi pocsojánkban üldögélni és hülyeségeket beszélni az os x-ről, ami szerintem egy nagyon jó operációs rendszer (számomra a legjobb). Természetesen vannak kivételek és ha valaki érdemlegesen szól hozzá az dícséretes.
Vannak az os x-nek is hátrányai senki sem tagadja. Pl exposé még gyerekcipőben jár imho. Ha exposéval váltok másik ablakba (átkerül a fókusz mondjuk így), gyakran nem történik task váltás és ez néha kellemetlen, ha valaki nem elsősorban egérrel, hanem billentyűzettel használja a gépét (pl nyomkodná a jól megszokott alma-t -t szafarinál, vagy alma-0 -át mailnél, de sorolhatnám). De ettől még nem kell, hogy 1.0-ás felhasználók nap, mint nap közöljék a világgal, hogy az os x egy szar. Én sem mászkálok a vista topicba nagyarccal, hogy nekem ilife-om, meg dashboardom is van a gépen, ingyen és hogy a vindózba soha nem lesz ilyen, pénzért sem, meg soha nem is fog megjelenni meg etcetc egyéb baromság.. remélem érted miről írok.
Nyissanak szépen egy osx vs wxp topicot én vállalom, hogy szerzek egy botot, ami randomban válaszolgat nekik olyanokat, hogy "De az osx stabilabb", meg "A windows rossz és gonosz, az ördög műve" és szépen elfloodolászhatnak ott egész nap egymással.
Szépenkérnék mindenkit, hogy itt ne a windowsról írjon. Sokkal informatívabb topik lenne.

Szerkesztette: hybris 2006. 02. 04. 19:04 -kor

I don't believe it.
-- DNA

#1919 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 19:26

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 19:00

Lehet, de azt nehezemre esik megérteni, hogy miért kell vindózjúzereknek a mi pocsojánkban üldögélni és hülyeségeket beszélni az os x-ről, ami szerintem egy nagyon jó operációs rendszer (számomra a legjobb).

én nem mondtam hogy rossz :)

én csak azt mondtam, hogy az az "installer" egyáltalán nem volt egyértelmű, és ezzel reflektáltam a "nagymami is megérti" dolgokra.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1920 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 19:48

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 18:26

én nem mondtam hogy rossz :)

én csak azt mondtam, hogy az az "installer" egyáltalán nem volt egyértelmű, és ezzel reflektáltam a "nagymami is megérti" dolgokra.

Figyi szerintem ezzel magadat egeted. :) Csak, hogy a tobbiek is lassak mirol van szo. Download firefox, Safari kimountolja, egy accept gomb az eulara, majd a kovetkezo finder ablak kovetkezik:

Kép

Asszem ennel keves egyszerubb dolog letezik. :) Raadasul ez nem installer, egybol indithattad volna a Firefoxot, ha veletlenul raboktel volna az egyebkent ismeros firefox ikonra, es kesobb is oda masolhattad volna a cuccot ahova akarod.

gyk: jobb felso ki bogyora bokve kinyilik a finder ablak, es maris dobhatod be az alkalmazasok koze. :)

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.