Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 1:20
akkor most mondhatjuk ugye, hogy a hozzászólásod kulcspontja a "tanulni" szó?
én nem azért irtam le ezt a történetet, mert olyan húdeszar a dolog, vagy olyan hűdehülye lennék hozzá. a lényeg annyiban rejlett, hogy sok esetben mégsem annyira magától értetődő és mégsem annyira fool-proof a dolog, mint it sokan hirdetik. azt abszolut elhiszem és aláirom hogy ez tökjó megoldás, egyszerü és korrekt, etc, de a "first hint" nélkül igenis buktás a dolog.
és nevezzük akár manuálnak a first hintet, akár naranek-nek, aki elmagyarázza a kislány számára; akkor is szükség van rá. ellenben egy szöveges támogatás mellett minden kurvára érthetőbb lesz; pl "please drag application to destination folder" and such, és ott helyben, abban a pillanatban átveszi a first hint szerepét.
a fentebb emlitett "IQ tesztet" pedig inkább "kulturális tesztnek" nevezném, és akkor mondhatnánk hogy megbuktam rajta - bár nem, mert azért viszonylag gyorsan rájöttünk hogy dragelni kell. az már egy másik kérdés, hogy a tulaj ezt miért nem tudta.
mindenesetre tartom, hogy egy ésszerü kommunikációs felületnek tartalmaznia KELL szöveges információkat is.

Súgó
A téma zárva.