HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#1961 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 10:40

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 1:20

Az a bajod kAy hogy nem vagy elég nyitott az újdonságokra, nagyon egysíkú világban mozox. ezen úgy lehet segíteni, ha elkezdesz tanulni különféle GUI-kat, desktopokat használni, amik ugyan eltérnek, de van néhány hasonlóság. Akkor egy ilyen screen esetén leesik, hogy azt a baloldali izét biztos el kell vonszolni valami másik "A" betűs izébe.

akkor most mondhatjuk ugye, hogy a hozzászólásod kulcspontja a "tanulni" szó?

én nem azért irtam le ezt a történetet, mert olyan húdeszar a dolog, vagy olyan hűdehülye lennék hozzá. a lényeg annyiban rejlett, hogy sok esetben mégsem annyira magától értetődő és mégsem annyira fool-proof a dolog, mint it sokan hirdetik. azt abszolut elhiszem és aláirom hogy ez tökjó megoldás, egyszerü és korrekt, etc, de a "first hint" nélkül igenis buktás a dolog.

és nevezzük akár manuálnak a first hintet, akár naranek-nek, aki elmagyarázza a kislány számára; akkor is szükség van rá. ellenben egy szöveges támogatás mellett minden kurvára érthetőbb lesz; pl "please drag application to destination folder" and such, és ott helyben, abban a pillanatban átveszi a first hint szerepét.

a fentebb emlitett "IQ tesztet" pedig inkább "kulturális tesztnek" nevezném, és akkor mondhatnánk hogy megbuktam rajta - bár nem, mert azért viszonylag gyorsan rájöttünk hogy dragelni kell. az már egy másik kérdés, hogy a tulaj ezt miért nem tudta.

mindenesetre tartom, hogy egy ésszerü kommunikációs felületnek tartalmaznia KELL szöveges információkat is.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1962 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 11:44

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 1:06

először is szerintem fáradságot vettél és nem fáradtságot.

Ez nagyon fajt :) bagoly-baratom.
A te hozzaszolasaid telis tele vannak szandekos es veletlen elirasokkal, megse szolunk erte. Pl:  "híjják", "mingyárt", "ikionocskák", "piktogrammocskákból", stb. De neha olyan profin elgepeled, hogy ertelmetlenne valik a mondat, hiaba erolteti az ember az agyat, megcsak kitalalni sem lehet, mit akartal irni: "szépen balra hilite-olva".

Szerkesztette: ion 2006. 02. 05. 11:45 -kor

#1963 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 11:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 1:14

de fogja tunni. a telepítés után egy pont ilyen finder ablak nyílik a pofádba, amin az app folder aktív, szépen balra hilite-olva, jobbra a nagyablakban meg az APPok :D

Megneztuk a videot. Valoban Finder ablak nyilik a pofajaba, de nem "aktiv rajta az app folder", mert egy leegyszerusitett Finder ablakot latunk, amin meg kell nyomni a bal felso gombot, aminek nem tudom, mi a neve, hogy kiterjessze az ablakot a normal nezetre, amin minden latszik.

#1964 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 11:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 1:20

Az a bajod kAy hogy nem vagy elég nyitott az újdonságokra, nagyon egysíkú világban mozox. ezen úgy lehet segíteni, ha elkezdesz tanulni különféle GUI-kat, desktopokat használni, amik ugyan eltérnek, de van néhány hasonlóság. Akkor egy ilyen screen esetén leesik, hogy azt a baloldali izét biztos el kell vonszolni valami másik "A" betűs izébe.

Ez valoban igy van, hiszen a Windowsban is van plusz jel az egermutato mellett drag&drop eseten, de ettol fuggetlenul ellentmondasz sajat magadnak, mert te is leirtad, hogy szoveg nelkul nem er semmit egy ilyen megoldas. En magam is leirtam tegnap, hogy kar lesporolni a szoveget egy ilyen ritkan hasznalt (raadasul mereteben nagy) ablakrol. Sot, jobb helyeken a helpet is el lehet erni kozvetlenul az ablakrol.

#1965 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 11:57

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 11:48

Megneztuk a videot. Valoban Finder ablak nyilik a pofajaba, de nem "aktiv rajta az app folder", mert egy leegyszerusitett Finder ablakot latunk, amin meg kell nyomni a bal felso gombot, aminek nem tudom, mi a neve, hogy kiterjessze az ablakot a normal nezetre, amin minden latszik.

Jobb felső és show/hide toolbar..
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1966 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:07

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 11:55

Ez valoban igy van, hiszen a Windowsban is van plusz jel az egermutato mellett drag&drop eseten, de ettol fuggetlenul ellentmondasz sajat magadnak, mert te is leirtad, hogy szoveg nelkul nem er semmit egy ilyen megoldas. En magam is leirtam tegnap, hogy kar lesporolni a szoveget egy ilyen ritkan hasznalt (raadasul mereteben nagy) ablakrol. Sot, jobb helyeken a helpet is el lehet erni kozvetlenul az ablakrol.

Jó, írjatok szépen levelet support@mozilla.com -ra (buy your rolex now!! subjecttel :) ), hogy szerintetek piece of shit, amit csináltak és rakjanak fuckin manualt a modafuka dmg-re, különben az evil os x a pokol tüzén fog elégni, mert nem elég intuitív.  :)
Zárjuk le ezt a témát szerintem.
(Jövő héten a thunderbird telepíthetőségét fogjuk vizsgálni ;) )
I don't believe it.
-- DNA

#1967 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:09

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 2:59

Azthiszem megint előbb postoltam, mint ahogy olvastam, sry a hangnemért sfij, de a tartalom megállja a helyét.

szerintem nem baj ha az eszed nem lagzik a kezed mögött. márcsak azért sem mert a tartalom látja kárát  :rolleyes:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1968 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:12

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 10:40

én nem azért irtam le ezt a történetet, mert olyan húdeszar a dolog, vagy olyan hűdehülye lennék hozzá. a lényeg annyiban rejlett, hogy sok esetben mégsem annyira magától értetődő és mégsem annyira fool-proof a dolog, mint it sokan hirdetik. azt abszolut elhiszem és aláirom hogy ez tökjó megoldás, egyszerü és korrekt, etc, de a "first hint" nélkül igenis buktás a dolog.

semmi sem self-explanatory vagy fool-prof. ami igaz az az, hogy mekk esetén a learning curve a legrövidebb, mert egy koherenens és konzisztens interfészt ad, és az apple a rule-ok betartását leveri az ISV-ken.

#1969 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:14

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 11:44

Ez nagyon fajt :) bagoly-baratom.
A te hozzaszolasaid telis tele vannak szandekos es veletlen elirasokkal, megse szolunk erte. Pl:  "híjják", "mingyárt", "ikionocskák", "piktogrammocskákból", stb. De neha olyan profin elgepeled, hogy ertelmetlenne valik a mondat, hiaba erolteti az ember az agyat, megcsak kitalalni sem lehet, mit akartal irni: "szépen balra hilite-olva".

én direkcsinálom, te viszont tutira nem tudtad szvsz hogy a fáradság és a fáradtság  az két külön szó :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2006. 02. 05. 12:22 -kor

#1970 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:19

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 11:55

de ettol fuggetlenul ellentmondasz sajat magadnak, mert te is leirtad, hogy szoveg nelkul nem er semmit egy ilyen megoldas.

nem mondok ellent. kell a szöveg, mer azt teszi/tenné egyértelművé. itt annyit mondottam csupán, hogy 2-3 GUI ismerete után az ábra jó eséllyel deódolható. kAynek az a gondja, hogy webcentrikus klímában él, és ott nem értelmezett a drag and drop művelet. Amúgy a 90-esekben az egész marketing gépezet a drag and drop működése körül forgott PCileg. Rá egy évtizedre azt áltod, hogy a kutya se használja.

#1971 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:20

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 11:57

Jobb felső és show/hide toolbar..

már leírta i.András is, de a kollega write-only üzemmódban dolgozik. :Đ

#1972 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:33

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 12:14

én direkcsinálom, te viszont tutira nem tudtad szvsz hogy a fáradság és a fáradtság  az két külön szó :Đ

A "direkcsinalom"-rol lehagytal egy t betut es egybeirtad. A faradsagot viszont nem en irtam, hanem Naranek, az ovebe kotottel bele.

Es a "szépen balra hilite-olva"-szeru dolgokat is "direkcsinalod", hogy senki se ertse, amit le akarsz irni? Akkor minek irsz egyaltalan?

Szerkesztette: ion 2006. 02. 05. 12:36 -kor

#1973 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 12:20

Nem lattam, nem irta vagy talan elkerulte a figyelmemet, de nem kell verig sertodni a kritikatol es belekotni minden aprosagba.

#1974 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 12:20

Amúgy a finder használhatatlan lenne számomra toolbar és column view nélkül. Így viszont megnyitok két ablakot és sokkal gyorsabban dolgozok, mint *commanderrel windows/linux/bsd alatt. Jobban kézreáll, hogy horizontálisan és vertikálisan is tudok navigálni a könyvtárszerkezetben (kurzorbillentyűkkel), anélkül, hogy egyszer is alma-o-t kellene nyomnom. Ezt csak azért írom, mert szerintem a legtöbb (hozzám hasonló) mac user, ha meglát egy fehér windowt rutinból rátenyerel az alma-alt-t-re.
Pár régi os9-ről nehezen átszokó useren kívűl imho senki nem használja a toolbar nélküli finder windowt, mert obsolate.

Valamint engem érdekelne, hogy milyen feature-k lesznek 10.5-ben, ha lenne vkinek infója erről és bepostolná megköszönném.
I don't believe it.
-- DNA

#1975 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:45

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 12:42

Valamint engem érdekelne, hogy milyen feature-k lesznek 10.5-ben, ha lenne vkinek infója erről és bepostolná megköszönném.

Sztem errol semmi nem fog kiderulni a kovetkezo WWDC-ig.

#1976 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:52

Amúgy a finder használhatatlan lenne számomra toolbar és column view nélkül. Így viszont megnyitok két ablakot és sokkal gyorsabban dolgozok, mint *commanderrel windows/linux/bsd alatt. Jobban kézreáll, hogy horizontálisan és vertikálisan is tudok navigálni a könyvtárszerkezetben (kurzorbillentyűkkel), anélkül, hogy egyszer is alma-o-t kellene nyomnom. Ezt csak azért írom, mert szerintem a legtöbb (hozzám hasonló) mac user, ha meglát egy fehér windowt rutinból rátenyerel az alma-alt-t-re.
Pár régi os9-ről nehezen átszokó useren kívűl imho senki nem használja a toolbar nélküli finder windowt, mert obsolate.

háátod én meg a leggyorsabban parancssorból tudok dolgozni grep-pel, awk-kal, meg sed-del :)

#1977 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 13:08

Ide osszegyujtenek mindent, de nagyon keves van rola.
http://en.wikipedia..../Mac_OS_X_v10.5

En is baromi kivancsi vagyok, hogy mit raknak meg bele a rendszerbe. Biztos lesz jopar dolog, amire megint fanyaloghatnak az emberek, mert a Pistaban nem lesz.

#1978 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 13:21

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 12:52

háátod én meg a leggyorsabban parancssorból tudok dolgozni grep-pel, awk-kal, meg sed-del :)

Ahah, versenyezzünk:
Ki tudja előbb A mappából (~2000 kép, ~50 folder) áthelyezni B mappába a 2005-ben készült nyaralás kommenttel ellátott képeket, amik mondjuk jpeg kiterjesztésűek és piros labellel vannak ellátva?
Persze egy shellel is lehet hatékonyan dolgozni, de a finder nem igényel szabad agykapacitást. Kalapálod a nyilakat meg írkálsz a keresőbe és kész, ezek így rutinból mennek, de a cp/mv összekalapálása greppel már advanced feladat, home usereknek.
I don't believe it.
-- DNA

#1979 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 13:26

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 23:19

a bahúzós módszerrel az a baj, hogy így nem települnek a shell extensionok. ha az offiszt csak "behózod" akkor a finder nem fogja felismerni a xls doksijaidat etc, etc,

En 1 eve pont ezt nezegettem, hogy ha csak siman bemasolom az Office-t az Applicartionok koze, akkor is egybol megcsinalja a tarsitast, anelkul, hogy elinditottam volna a telepitot, vagy az alkalmazast. Foglalmam nincs hogyan csinalja, de azonnal ott van a menuben, hogy open with excel. Durva.

#1980 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 13:28

Gondolom erzekeli a rendszer, hogy uj progi kerult a mappaba es elvegzi a szukseges valtoztatasokat. Shake-t is igy kell felhuzni ha jol emlexem... pedig az se low-cost program. (a telepitos dolog csak tipp...)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.