HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás III. Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 22. 19:14

Idézet: Omega - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 19:07

Elméleti emberek. :omg:  Amit csináltok, az annyira erőltett, hogy nemigaz.
Az életszerű az, hogy 30-cal rotyogsz a fehéren villogó lámpás vasúti átjáróhoz, és az esetek jórészében bízol a jelzés hitelességében, mert amikorra belátod a vasúti pályaszakaszt, akkor már régen késő lenne fékezned belterület 30, külterület 40km/h-nál.
Az, hogy az élet nem biztonságos, nem a KRESZ hibája és nemis azé, aki tiltás hiányában nem fékez állóra minden esetben, mielőtt áthalad a vasúti átjárón.

Megint túllihegtétek, megint túlerőltetett tudományossággal bizonygatjátok azt, amit Ti magatok sem hisztek el, hiszen teljesen életszerűtlen: olyan magatartást vártok el, amit nem lehet megkövetelni.

Hobizolival értek egyet.

Szerk.: az meg, hogy ezen a két szerencsétlen emberen kezdődött el az értelmetlen, végetérni nem akaró rágcsálás, elég ízléstelen - morális szempontból, emberségesen nézve.

Szerinted eröltetett. A nagypapám pedig úgy gondolkozott mint Hobizoli. Nem is ismerhettem meg mert nem volt képes megvárni míg elmegy a vonat. ÉN lelassítok amennyire kell, hogy belássam a vasúti átjárót. Ha kell, meg is állok. Nem bízom az életem egy villogó piros lámpára. Macikával és Laudával értek egyet. :p
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2182 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 19:19

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 19:14

Szerinted eröltetett. A nagypapám pedig úgy gondolkozott mint Hobizoli. Nem is ismerhettem meg mert nem volt képes megvárni míg elmegy a vonat. ÉN lelassítok amennyire kell, hogy belássam a vasúti átjárót. Ha kell, meg is állok. Nem bízom az életem egy villogó piros lámpára. Macikával és Laudával értek egyet. :p

Ne csavard ki a mondókám. Az, hogy valaki beteker bringával a vasúti átjáróba, mert nincs elengendő jelzés vagy józanság vagy önkontroll, az nem egyenlő azzal, hogy 30-cal becammog a vonat alá mert hibás a jelzőkészülék, amire jóhiszeműen hagyatkozik.
Főleg a mai életritmus és forgalom mellett életszerűtlen, amit mondtok.
Te hogyan közelíted meg a vasúti átjárót? Őszintén.
(Ha azt írod, hogy max. 30-cal és előtte ezerrel tekered a fejed és fékkészenlétben vagy, fejbecsaplak. Nehogy azt hidd, hogy nagyobb biztonságban vagy, mint az a két ügyintéző...)

#2183 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 19:23

Idézet: Omega - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 19:19

Ne csavard ki a mondókám. Az, hogy valaki beteker bringával a vasúti átjáróba, mert nincs elengendő jelzés vagy józanság vagy önkontroll, az nem egyenlő azzal, hogy 30-cal becammog a vonat alá mert hibás a jelzőkészülék, amire jóhiszeműen hagyatkozik.
Főleg a mai életritmus és forgalom mellett életszerűtlen, amit mondtok.
Te hogyan közelíted meg a vasúti átjárót? Őszintén.
(Ha azt írod, hogy max. 30-cal és előtte ezerrel tekered a fejed és fékkészenlétben vagy, fejbecsaplak. Nehogy azt hidd, hogy nagyobb biztonságban vagy, mint az a két ügyintéző...)

Leírtam. Ha kell, meg is állok. Ez az egyik vesszőparipám, szerintem érthető okok miatt. Úgy csinálsz, mintha naponta 84 vasúti átkelőn kellene áthajtanod és nincs időd megnézni/lassítani. Ismétlem: Ha nem belátható, meg is állok. Egyébként a vonat szokott jelezni is, ha közeledik, szal' nem csak nézek, hallgatózok is. ;)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2184 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 19:29

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 19:23

Leírtam. Ha kell, meg is állok. Ez az egyik vesszőparipám, szerintem érthető okok miatt. Úgy csinálsz, mintha naponta 84 vasúti átkelőn kellene áthajtanod és nincs időd megnézni/lassítani. Ismétlem: Ha nem belátható, meg is állok. Egyébként a vonat szokott jelezni is, ha közeledik,

Csendes hétköznapon -munkába menet/jövet- minimum kettőször megyek át olyan vasúti átjárón, aminél csak úgy tudnék meggyőződni a biztonságos áthaladásról, ha ~megállnék. Ha még anyuhoz is kiautózom, akkor összesen 4x.
Nem teszem, mint ahogy való életben senki, ez erőltetett marhaság, Te is tudod...
Vidékre menet pedig útvonaltól függően nagyon sokszor.

Idézet

szal' nem csak nézek, hallgatózok is. ;)

Ez rám is igaz. Nézeg, hallgatózok. De attól még elcsapnának, oda a 30km/h. A fénysorompót nem dísznek tették ki, bizalmat feltételeznek vele szemben, bárhogyis nem írja le a KRESZ.

#2185 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 19:32

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 19:23

Leírtam. Ha kell, meg is állok. Ez az egyik vesszőparipám, szerintem érthető okok miatt. Úgy csinálsz, mintha naponta 84 vasúti átkelőn kellene áthajtanod és nincs időd megnézni/lassítani. Ismétlem: Ha nem belátható, meg is állok. Egyébként a vonat szokott jelezni is, ha közeledik, szal' nem csak nézek, hallgatózok is. ;)

Na akkor most jon a keresztkerdes...egy belathatatlan vasuti atjaroban mit csinalsz ha szabad jelzes van? Lassitasz, korulnezel, az egyik iranybol azonban nem latsz semmit, ekkor felhajtasz a sinre, es benezel, vagy megallsz, kiszallsz, es megnezed a domb mogott jon-e vmi, vagy megvarod, amig jon egy vonat, mert az mogott par percig biztos nem jon/johet semmi....legalabbis abbol az iranybol nem.

Szoval? :think:

Level2: mindez mellett kod van :D

hobizoli

Szerkesztette: hobizoli 2006. 01. 22. 19:38 -kor

Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#2186 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 19:33

Idézet: Omega - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 19:07

Elméleti emberek. :omg:  Amit csináltok, az annyira erőltett, hogy nemigaz.
Az életszerű az, hogy 30-cal rotyogsz a fehéren villogó lámpás vasúti átjáróhoz, és az esetek jórészében bízol a jelzés hitelességében, mert amikorra belátod a vasúti pályaszakaszt, akkor már régen késő lenne fékezned belterület 30, külterület 40km/h-nál.
Az, hogy az élet nem biztonságos, nem a KRESZ hibája és nemis azé, aki tiltás hiányában nem fékez állóra minden esetben, mielőtt áthalad a vasúti átjárón.

Megint túllihegtétek, megint túlerőltetett tudományossággal bizonygatjátok azt, amit Ti magatok sem hisztek el, hiszen teljesen életszerűtlen: olyan magatartást vártok el, amit nem lehet megkövetelni.

Hobizolival értek egyet.

Szerk.: az meg, hogy ezen a két szerencsétlen emberen kezdődött el az értelmetlen, végetérni nem akaró rágcsálás, elég ízléstelen - morális szempontból, emberségesen nézve.

Ne haragudj, de mi itt az erőltetett??

Ki beszélt itt a 30 ill. 40 km/h-ról? Ha mindkét irányban belátod 1-1 km-re a vasúti pályát, akár 80-al is átmehetsz rajt, mert biztos átérsz. De vannak bizony olyan átjárók, ahol a 10 km/h-ra is sok, mert nehézkes a körültekintés.

A lényeg a ráhajtás előtti megfelelő körültekintésen van, nem a megközlítés előírt maximális sebességén.
Ennyire bízol abban a fényjelző készülékben? Csodálkozom. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2187 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 19:40

Idézet: Omega - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 19:29

Nem teszem, mint ahogy való életben senki, ez erőltetett marhaság,

Te nem teszed, ettől még más teheti nem? ;)  Én körülnézek, s az sem izgat, ha nem hiszitek el.
Nem mondom, van hogy elgondolkodom és csak úgy átszakítok rajt, de ez nagyon ritka.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2188 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 19:40

Az autópályán 130km/h-val hajtasz. Ennyire bízol az elülső főtengelyedben? Csodálkozom.
Az utcán gyanútlanul sétálsz a lejtett-tetőcserepes házak alatt. Ennyire bízol a tetőcserepekben? Csodálkozom.
Ez pont ilyen kérdés.

#2189 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 19:41

Idézet: hobizoli - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 19:32

Na akkor most jon a keresztkerdes...egy belathatatlan vasuti atjaroban mit csinalsz ha szabad jelzes van? Lassitasz, korulnezel, az egyik iranybol azonban nem latsz semmit, ekkor felhajtasz a sinre, es benezel, vagy megallsz, kiszallsz, es megnezed a domb mogott jon-e vmi, vagy megvarod, amig jon egy vonat, mert az mogott par percig biztos nem jon/johet semmi....legalabbis abbol az iranybol nem.

Szoval? :think:

Level2: mindez mellett kod van :D

hobizoli

:up: Tényleg gyerekek, mi a helyzet ködben? Ugye nem ültök autóba?

#2190 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 19:41

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 23:46

K*rvára félre van értelmezve szerintem ez a fehér villogás...... :)

Igazából én még azt sem értem, miért fehér. Hallottam már olyat, aki szerint az valójában zöld.

Lehetne sárga, ami ugye egyértelműen utalna a veszélyesre...

#2191 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 19:45

Idézet: Omega - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 19:40

Az autópályán 130km/h-val hajtasz. Ennyire bízol az elülső főtengelyedben? Csodálkozom.
Az utcán gyanútlanul sétálsz a lejtett-tetőcserepes házak alatt. Ennyire bízol a tetőcserepekben? Csodálkozom.
Ez pont ilyen kérdés.

Ahogy mondod. A fénysorompókról tévesen kialakult szemlélet, a közlekedők szabálytalansága, felelőtlensége, és a tetőről leeső cserép között nagy a logikai kapcsolat.

#2192 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 19:47

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 19:41

Igazából én még azt sem értem, miért fehér. Hallottam már olyat, aki szerint az valójában zöld.

A villamosé sárga.
Réges zöld volt a fénysorompóé is, de többekközött emiatt a téves kapcsolás miatt változtatták fehérre.

#2193 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 22. 19:49

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 19:41

Azért fehér, mert a működést jelzi.  Se veszélyt, se szabadot, csak a működést. Semmi mást. :)
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#2194 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 19:51

De logikailag ez sem igaz. Csak azt jelzi, hogy kap áram alatt van a jelző. Azt nem jelzi, hogy valóban működni is fog e ha vonat jön.

#2195 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 22. 19:53

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 19:51

De logikailag ez sem igaz. Csak azt jelzi, hogy kap áram alatt van a jelző. Azt nem jelzi, hogy valóban működni is fog e ha vonat jön.

Valamint a negyedik világháborút sem jósolja meg előre.
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#2196 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 19:55

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 19:51

Azt nem jelzi, hogy valóban működni is fog e ha vonat jön.

:think: :nevet:

#2197 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 19:57

Idézet: kisködmön - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 19:49

Azért fehér, mert a működést jelzi.  Se veszélyt, se szabadot, csak a működést. Semmi mást. :)

Akkor minek van ott? Hogy legyen vmi ami csak ugy villog, es lehet gyartani es penzt kerni erte?

hobizoli