Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 20:12
10 évvel korábban, Debrecenben vizsgáztam. Akkor is mindhárom pedál bene volt, szerintem LEHETETLEN, hogy ne legyen benne mindhárom. Potenciális életveszély lenne, ha csak a fék lenne.
Hiszen előállhatnak olyan helyzetek, amikor egy hirtelen nagy gázzal lehet elkerülni a veszélyhelyzetet, fékezéssel enem.
Számomra illogikus lenne, ha engedélyeznék az oktatókocsiban csak a fék duplázását. Még ha nem is kell lépten-nyomon használni a duplázott pedálokat...
Pedig elhiheted, hogy ilyen volt. Bár ez szerintem sem szabályos. Azért is emléxem még rá lassan 10 év távlatából is, mert igen furcsa volt az az egy pedál a jobb oldalon. Egyébként hármas dizel golf volt.
A lefulladásom is úgy történt, hogy a vizsga előtti utolsó órákban már "egyedül" vezettem, az oktató csak az irányt mondta (itt jobbra, ott balra stb). Álltunk egy stoptáblánál, én szerintem még kifértem volna a teherautó elé mert lassan jött, az oktató szerint meg nem. Én elindultam (kuplung fel, kicsi gáz), de ahogy mozdult az autó az ő fékjével lefogta, így jól lefulladt és azt mondta, hogy gondoljam meg újra ezt a kikanyarodást. Ha lett volna kuplung, akkor benyomta volna, de az csak nálam volt.

Ő még a legnagyobb antitalentumokból is tudott egy gyenge-közepes úrvezetőt faragni. Nagyon nyugodt, jó pedagógia érzékkel rendelkező ember volt. A mai napig szoktam találkozni vele az utakon, ahol oktatja a sok "mazsolát".
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."