Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 12:16
ON: Canon gépekre milyen valószínűséggel/időközönként szoktak firmware-frissítést kiadni? Az A520-nak van pár bosszantó hibája, amit érdemes lenne kijavítani. (Pl. a vaku egyes üzemmódokban akkor is duplán villan, ha a vörösszem-csökkentést kikapcsolom. Pedig el szeretném kezdeni a fototranyó-kioldású segédvakum építését, de addig fölösleges, amíg a beépített vaku még exponálás előtt elsüti a másikat. A másik, hogy néha, amikor manuális fehéregyensúly-beálítást csinálok, "lefagy" a gép a villantás után, főleg hidegben, és kikapcs-bekapcs segít csak.)
Más: Az miért van, hogy vakuzáskor alig hallani a fénycső "elsülését", ha valamivel lágyítom a fényét (pl. egy papírlap), akkor meg hangosan reccsen egyet?
Kompaktokra nagyon ritkán, inkább a DSLR-ekre jellemző. Én egy év óta csak pár gépre láttam frissítést, inkább kihoznak új gépet. Ha minden opciót kihasználnak az első szoftvernél akkor meg nem is lehet.Én azt hallottam hogy a dupla villantás a processzor vakuvezérlésének hibája, tulajdonképpen mindig vörösszem elővillantást csinál. Akik ezt a processzort építik be a gépeikbe azoknál van, ezt szervízesek mondták. A visszaverődéses ütközés miatt reccsen mint amikor a mikrohullámú sütőbe alufólia kerül.
Szerkesztette: ottokar 2006. 03. 03. 11:48 -kor

Súgó
A téma zárva.