HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#201 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 14. 20:37

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 14:57

Megérkezett a diákhitel végre, így nagyon happy voltam, mert végre megvehetem az FZ30-at. Nade először is órám van az egyetemen, arra be kell ülni, 2 órá várakozás tehát...
Letelt az idő, így hát indultam is megkeresni a legolcsóbb helyet (Japánban vagyok, tehát nem olyan egyszerű a dolog). Találtam egy egész olcsó helyet (2-2,5 óra után, Akihabara-ban), vegyük meg! Előveszi azt a gyönyörű lila (vagy milyen) dobozt, amiben az a gyönyörűséges szerkezet van. Menjünk fizetni! Odaadom a bankkártyámat, majd 2 perccel később közli, hogy a bank visszautasította a tranzakciót :mad:
Afene, ok, merre van CityBank automata (itt ugyanis szinte csak abból lehet pénzt kinyerni európai kártyával). Ööö... nem tudja. Elirányított valahova, ahol nem CityBank automata volt. Betoltam a kártyát, kapásból kiköpte. Najó... hát kérdezzük meg a pénzváltót. Van 15-20 perc gyaloglásra egy posta, ami 19-ig van nyitva, mondta mindezt 18:40kor. Uccu neki, 8 perc alatt odaértem. Betolom a kártyát, hát nem kiköpi?! :mad:
Hmm... volt egy hely, ahol egyik barátom vett fel pénzt, nézzük meg! Odamentem a környékére, de... hol a francban van?!?!?! Nem találom! OK, utolsó lehetőség, irány Shinjuku! Bankban egyik automatánál egyik bazinagy logo: VISA Electron. Oh, mindjárt megtérek kereszténynek! Vagy inkább mégsem... ez is kiköpte... :mad: :mad: :mad:
Hazajöttem, és beszéltem a szüleimmel. Tanácsukra megnéztem a vásárlási, kpfelvételi limitemet az interbankon: áááááááááááááááááááááááááááááááááá, túl alacsony volt az árhoz képest, vááááááááááááááááá!!!!!!!!!! 5 óra gyaloglás után nincs a kezemben a gép :(
De átállítottam a limitet, és holnap végre enyém lesz a nem is olyan kis drágasssszzzzág :)

:offtopic:  Mi a sz*rt csinálsz te Japánban?? :D :up:

#202 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 20:38

Idézet: twelve - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 21:37

:offtopic:  Mi a sz*rt csinálsz te Japánban??   :D   :up:

Fényképező gépet vásárol?  :think:  :D
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#203 Felhasználó inaktív   saldi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 21:26

ott van meg a minolta dynax 5d is. Mar elegge szemezek vele, most egy A1 elegedett tulaja vagyok, de azert egy DSLR megiscsak mas :)
42

#204 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 21:59

Idézet: hamond - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 15:55

Állványnak hivják  :D  :D

Ráadásul teleszkópos!  :respect:
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#205 Felhasználó inaktív   macy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 22:05

Itt van két kép. Hasonlítsátok össze plíz. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
http://www.dumpanima...hp?i=ngVFisPm8k
http://www.dumpanima...hp?i=idjQhGzfNW
-Gigabyte GA-MA56S-S3 * AMD 64 X2 6000+ * Kingmax 2x2GB DDR2 * Sapphire HD 2600XT 512MB * Audigy2 ZS * Creativ Inspire T5400-

#206 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 22:08

utóbbi rommá van tömörítve, így első ránézésre
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#207 Felhasználó inaktív   macy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 22:22

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 23:08

utóbbi rommá van tömörítve, így első ránézésre

Hát a lényeg hogy mindkettő elég szar. De.... Azt már nem gondolnátok szerintem, hogy az első Kodak p850-el készült, míg a második egy 3.1 megapixeles Concorde 3340z-vel. Mindkettő auto módban. Rögtön sírva fakadok.  :(
-Gigabyte GA-MA56S-S3 * AMD 64 X2 6000+ * Kingmax 2x2GB DDR2 * Sapphire HD 2600XT 512MB * Audigy2 ZS * Creativ Inspire T5400-

#208 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 07:46

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 21:38

Fényképező gépet vásárol?  :think:  :D

:up:
Btw. tanulok 1 évig.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#209 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 09:07

Idézet: macy - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 23:22

Hát a lényeg hogy mindkettő elég szar. De.... Azt már nem gondolnátok szerintem, hogy az első Kodak p850-el készült, míg a második egy 3.1 megapixeles Concorde 3340z-vel. Mindkettő auto módban. Rögtön sírva fakadok.  :(

Így első ránézésre a körülmények közel sem voltak épp ideálisak, és mint ugye tudjuk, szarból nem lehet várat építeni.
A rekeszt lehetne szűkebbre venni, az élességet erősebbre, a zajszűrést esetleg lekapcsolni, ha van rajta, normálisan megvilágított témát keresni, vagy magadnak megvilágítani... Ne mondj még le a gépről. :up:

#210 Felhasználó inaktív   macy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 12:38

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 10:07

Így első ránézésre a körülmények közel sem voltak épp ideálisak, és mint ugye tudjuk, szarból nem lehet várat építeni.
A rekeszt lehetne szűkebbre venni, az élességet erősebbre, a zajszűrést esetleg lekapcsolni, ha van rajta, normálisan megvilágított témát keresni, vagy magadnak megvilágítani... Ne mondj még le a gépről. :up:

Na jó lehet hogy túl sokat nyavajgok. Csak furcsának találom hogy a két gép képe között ilyen kicsi a különbség. A zajszűrést nem lehet kikapcsolni. A Kodak ISO50-el lőtt a másik ISO100-al.

#211 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 14:12

Idézet: NiCE - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 13:48

Melyik most a legolcsóbb DSLR gép?

Ami nekem nagyon szimpatikus, az az Olympus E500, két obis kittel. Nem tudom, hogy itthon mennyibe kerülhet, de a sógoréknál 800€ alatt lehet megkapni (~200k), ez 28-300mm-ig jelent átfogást. Ennyiért a 350D-hez az alapobi mellé gyengébb telét se nagyon tudsz venni 300-ig. Más kérdés, hogy aki nagyobb telére vágyik, már nehezebben talál olcsó megoldást. De ez a kit szerintem olyan, hogy érdemes vele kezdeni, egy korrekt váz, két korrekt objektívvel. :)

#212 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 15:31

Nah, csak meglett ez a gép. Itt van néhány az első képeim közül:
1. kép
2. kép (karaoke bár)
3. kép (az ég nem volt ennyire kék, sőt, elvileg szürke volt, ha jól emlékszem... kár, hogy nem figyeltem oda jobban; mind1, mert nem az ég a lényeg, bár majd megnézem legközelebb, hogyan lehet előhozni az igazi színét)

Nagyobb ISO-k és zaj:
ISO 200-nál szerintem még nem probléma a zaj (3. kép ISO 160-on volt).
Itt van két kép összehasonlításul, első ISO 200 (1/4 shutter, egy nagyon kicsit el is mosódott), 2. ISO 400 (1/6, elég éles is lett). Előbbinél asszem nincs is miről beszélni, nem igazán látok zajt. Utóbbinál már tényleg észrevehető, de még tűréshatáron belül van, legalábbis szreintem.
ISO 200
ISO 400

Én pl. az ISO 400-at preferálom az élessége miatt.

Szerkesztette: zomgwtf 2005. 10. 15. 15:33 -kor

#213 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 20:07

Hmm.. szóval ezek egy FZ30-as gyermekei? :)
Egy-két teljes méretű képre nagyon kíváncsi lennék.
Meg úgy a benyomásaidra a gépről, ilyesmi :)
A szatyor nem táska.

#214 Felhasználó inaktív   Borg_Dolgozó 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 15. 23:13

Hello. Most vettem egy Olympus Fe-100 as fényképezőgépet. A problémám az hogy a gyári szoftver nem látja ha a csatlakoztatva van a kamera. Egyébként Total Comanderből át tudom másolni meg sajátgépből is a képeket csak ez a progi nem látja. Legelőször és még utána kb 2szer sikerült a gyári proginak is látni a kemrát, de utána csak egy hibaüzenet, hogy nincs csatlakoztatva. Tud vki megoldást??? Előre is köszi

#215 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 11:12

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 21:07

Hmm.. szóval ezek egy FZ30-as gyermekei? :)
Egy-két teljes méretű képre nagyon kíváncsi lennék.
Meg úgy a benyomásaidra a gépről, ilyesmi :)

Teljes méretű kép, hmm... 3-4 mega egy, de majd pakolok fel, csak egy kis türelmet kérek :)

Ma vagy 190 képet lőttem, ill. készítettem egy 320x240/30fps videot. Jó sok ISO400-as kép van, mert gyorsan kellett lőni a képeket, és sokszor még zoomoltam is, így kellett a gyors shutter.

Pár benyomás:
- 2kezes gép, egy kézzel meg se próbáljuk (meglepő, nem? :))
- súly: két kézzel kezelve (lásd fent) nincs gond a súlyával szerintem
- én 2 dolgot szoktam állítgatni a menüben: 1. aspect ratio, 2. ISO (néha rákényszerítem, hogy 400-ast használjon a gyors shutter érdekében). Menü rendszer nagyon gyorsan használható.
- nagyon gyorsan bekapcsol, ahogy eltolod a gombot, már lőhetsz is szinte.
- kellemes fogás, könnyen használható
- LCD forgatható, lentről, fentről is lehet használni (ma nem volt nagyon világos, végig felhős volt az ég, így nem tudom megmondani, mennyire látható az LCD verőfényes napsütésben)

- képminőség: mint ahogy mondtam, ma rengeteget lőttem ISO400-as beállításban, hogy minél rövidebb shuttert érjek el. Most, ahogy nézem a képeket, bizony meglep, hogy jópár kép nagy zoomnál is (10-12x-es zoomnál) egész szép, stabil lett. Persze jópár elmosódott kép is volt, nagyon forgalmas helyen próbáltam az embereket fényképezni, és nem egyszerű. Aztán besötétedett, úgyhogy van néhány flash-es kép, és szerintem nagyon jól teljesített a flash szabad térben.
Szerintem ISO400-nál sem különösebben zavaró a zaj, viszont szép élesek lettek egyes képek, amik alacsonyabb ISO-knál biztos elmosódtak volna.

Szerkesztette: zomgwtf 2005. 10. 16. 11:16 -kor

#216 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 12:04

Hát őő az a két kép elég komoly. Az látszik hogy fények nem voltak, nem volt ideálisnak mondható a környezet a fotózáshoz. Azért megnyugodhatsz, a Concordnál jobb a Kodakod  :D
Próbálj meg egy napsütéses napot kifogni és akkor fotózni ( ha még lesz ilyen) de tény hogy valami nem stimmel azzal a géppel, ennél azért jobb képeket kellene készítenie szerintem.

#217 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 12:11

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 12:12

...

Érdekes hogy ennyit emlegeted az ISO értéket. Én úgy tudtam hogy a shutter speed nem az ISO értéktől függ, hanem a blende értéktől. De persze lehet hogy én tudom rosszul.
Amúgy Japán meg FZ30 rulez  :) :respect:

#218 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 12:15

Idézet: twelve - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 13:11

Érdekes hogy ennyit emlegeted az ISO értéket. Én úgy tudtam hogy a shutter speed nem az ISO értéktől függ, hanem a blende értéktől. De persze lehet hogy én tudom rosszul.
Amúgy Japán meg FZ30 rulez  :) :respect:

A helyes expozíció három tényező függvénye, a blende, a záridő és az ISO.

#219 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 14:22

ISO=fényérzékenység (ill. pontosabban International Standard Organisation, de ebben az esetben a szabványosított fényérzékenységet jelenti).
Ha a blende a maxra van nyitva, de minél gyorsabb shutter kell, akkor muszáj növelni az ISO-t, ami viszont sajna zajosabb lesz a kép (lásd most a 2. képem).

Néhány kép, eredeti méretben:
1. kép (ISO 100)
2. kép (ISO 400 + vaku nyitott térben 3szoros zoom mellett, szóval kapott egy kis feladatot a gép)
3. kép (ISO 80)
4. kép (ISO 200)
5. kép (ISO 80, eredetit kértetek, azért nem forgattam el :p)

Egyelőre ennyi, később még rakok fel képeket, ha kell.

Szerkesztette: zomgwtf 2005. 10. 16. 14:27 -kor

#220 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 14:59

Ez az FZ30 egy nagyon korrekt "kis" gép, egyedül két dolog nem tetszik benne, de igazán csak egy.
A kezdő gyújtótávolsága lehetne kisebb, mondjuk 28mm körüli, bár már a 35 is jónak mondható, de engem csak egy dolog zavar igazán, mégpedig a képminőség. És az eléggé.. Azért többet vártam ettől a géptől, nagyon csalódott vagyok h pont itt defektes, különben gondolkodás nélkül vettem volna meg.
Mondjuk... A képek erős esti órákban készültek, szóval kíváncsi lennék néhány napfényes képre, h véleményt tudjak alkotni.. :)
Egyébként szerintem inkább tedd kisebb ISO-ra, és próbáld meg kitartani stabilan, vagy nekitámasztani vminek, és így nem lesz akadály a nagyobb záridő. Esetleg expozíció korrekció, ha nem megy a kép rovására..
A szatyor nem táska.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.