HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#981 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 01. 15:30

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 16:25

A sötét tükör nem az elötte levő tárgyakat mutatja. Abban egy álló doboz van, elötte nem.

Így igaz... Eleve ez a fogalom, hogy "sötét tükör" megér egy misét!! De nem kell feltétlenül leragadnunk a kép aljánál - gondolom észrevettétek a jobb felső részen található filmperforációt?! Egyszerűen ez egy zseni munkája!!
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#982 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 01. 16:02

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 16:30

Így igaz... Eleve ez a fogalom, hogy "sötét tükör" megér egy misét!! De nem kell feltétlenül leragadnunk a kép aljánál - gondolom észrevettétek a jobb felső részen található filmperforációt?! Egyszerűen ez egy zseni munkája!!

Itt hemzsegnek a montázs elemek. A szerző azt írja nem tudja milyen kategóriába tegye. Hát natúr fotóba ne, mert montázs. Az a baj hogy sokan azért tartják jónak mert azt hiszik hogy egy expozíció.

#983 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 01. 16:08

A bal szélső "sötét" tükör jogos, legalább három tárgy látszik benne, ami (abban a formában) nincs előtte. A három különböző ég szerintem még mindig elképzelhető ilyen kicsit különböző állású tükrökkel is, de a tükrök képén is meg kellene jelennie egy fátyolos rajznak amit a kirakatüveg tükröz. Ezt sehol nem vettem észre. A "filmperforáció" lehet a bolt berendezésének része, egy furcsa polc vagy oszlop, ami innen perforáció hatású (már ha ugyanarról beszélünk, a kép tetején, a jobb harmadnál, függőlegesen)
Hmm, érdekes ez a "nyomozás"! :)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#984 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 16:09

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 17:02

Itt hemzsegnek a montázs elemek. A szerző azt írja nem tudja milyen kategóriába tegye. Hát natúr fotóba ne, mert montázs. Az a baj hogy sokan azért tartják jónak mert azt hiszik hogy egy expozíció.

Szerintem egy fotónak max. a technikai minősítését befolyásolja az, hogy egyszeres expo, avagy szerkesztőprogik... Egy jó fotót ha az ördög álarcosbálján készítettek is akár, az akkor is jó fotó - ennél a képnél sem igazán érdekel a készítés mikéntje: csak az eredményét élvezem... (és persze esz a sárga irígység!) ;)

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 01. 01. 16:11 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#985 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 17:26

Nem akarok kötözködni, de szerintem a "sötét tükör" az egy fémkarika.

#986 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 17:41

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 18:26

Az biztos, hogy nem tükör - de épp ez a lényege!!! Lehet fémkarika, lehet fakarika, lehet bármi - a lényeg a TÜKÖRKÉPBEN van! ...

"Valaki mindig őrzi a semmit -  valamire vár"

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 01. 01. 17:44 -kor

#987 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 17:45

Nem, én azt mondtam, hogy az nem tükör, hanem fémkarika, ergo fölösleges arról filózni, hogy mit, hogyan, merre tükröz vissza :)

#988 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 17:50

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 18:45

Nem, én azt mondtam, hogy az nem tükör, hanem fémkarika, ergo fölösleges arról filózni, hogy mit, hogyan, merre tükröz vissza :)

Egy tükörképnek jóval bővebb jelentése van/lehet annál, mint visszatükröződés... Nézz kicsit a dolgok mögé... az igazság rendszerint nem ott van  :D  ,de érdekes dolgokat lehet felfedezni!  :)

#989 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 01. 18:06

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 17:09

Szerintem egy fotónak max. a technikai minősítését befolyásolja az, hogy egyszeres expo, avagy szerkesztőprogik... Egy jó fotót ha az ördög álarcosbálján készítettek is akár, az akkor is jó fotó - ennél a képnél sem igazán érdekel a készítés mikéntje: csak az eredményét élvezem... (és persze esz a sárga irígység!) ;)

Az a fotó amikor a fotózó a gép keresőjében látottat megörökíti. Ha nem ez történik akár több fotót összeszerkeszt az nem fotó. Nem hallottál arról hogy megörökíteni a pillanatot. Egy fotónak csak egy pillanata van. Csinálja azt meg valaki zseniálisan ne mesterséges beavatkozással, itt a túl nagy mesterséges beavatkozásról van szó nem korrekcióról. Festeni festhet valaki bármit, de az nem fotó ha mesterségesen van összeszerkesztve, az montázs.

#990 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 18:10

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 18:06

Az a fotó amikor a fotózó a gép keresőjében látottat megörökíti. Ha nem ez történik akár több fotót összeszerkeszt az nem fotó. Nem hallottál arról hogy megörökíteni a pillanatot. Egy fotónak csak egy pillanata van. Csinálja azt meg valaki zseniálisan ne mesterséges beavatkozással, itt a túl nagy mesterséges beavatkozásról van szó nem korrekcióról. Festeni festhet valaki bármit, de az nem fotó ha mesterségesen van összeszerkesztve, az montázs.

De amikor nagy a záridő, és a kocsik lámpája elmosódni látszik, az sem egy időpillanatot örökít meg.  :D Ugyan a gombot egy adott időpillanatban nyomjuk le, de a gép által rögzített "dolog" az nem egy pillanat akkor.  :)

#991 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 01. 18:14

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 18:26

Mellette egy vöröses rész van aminek benne látszani kellene de ott egy tojásalakú tükröződés van. Korábban kelljen fel aki egy montázst nekem natúr fotónak akar eladni.

#992 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 01. 18:16

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 19:10

De amikor nagy a záridő, és a kocsik lámpája elmosódni látszik, az sem egy időpillanatot örökít meg.  :D Ugyan a gombot egy adott időpillanatban nyomjuk le, de a gép által rögzített "dolog" az nem egy pillanat akkor.  :)

De ott a kép elemei eggyüvé tartoznak nem úgy vannak egy más mellé szerkesztve.

#993 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 18:26

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 19:06

OK, a legkevésbé akarok erről vitatkozni - igazat adok Neked, csak lábjegyzetben jegyezném meg: A fotoművészet igaz, hogy a pillanatról - a megörökített pillanatról - szól; de mivel a nevében benne van a "művészet" szó, ezért szükségszerűen átszűrődik az alkotó (esetünkben a fotós) látásmódja... ha nem így lenne, nem lennének tárlatok, albumok -hisze egy adott témát (tárgyat) csak egy (kizárólagos), (technikailag) optimális módon lehetne megörökíteni - hogy egy debil szóviccel éljek: az objektív kizárná a szubjektivitást.... Ugye Te sem akarod ezt? 

#994 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 01. 18:38

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 19:26

OK, a legkevésbé akarok erről vitatkozni - igazat adok Neked, csak lábjegyzetben jegyezném meg: A fotoművészet igaz, hogy a pillanatról - a megörökített pillanatról - szól; de mivel a nevében benne van a "művészet" szó, ezért szükségszerűen átszűrődik az alkotó (esetünkben a fotós) látásmódja... ha nem így lenne, nem lennének tárlatok, albumok -hisze egy adott témát (tárgyat) csak egy (kizárólagos), (technikailag) optimális módon lehetne megörökíteni - hogy egy debil szóviccel éljek: az objektív kizárná a szubjektivitást.... Ugye Te sem akarod ezt? 

Goya megfestette az emberi rossztulajdonságokat, nem emlékszem mi a kép címe de ha ezt fotón akarnánk megtenni nem sikerülne úgy mondhatnánk arra alkalmatlan művészetet válaszanánk. Vigyázni kell avval hogy mi a művészet mert nem csak rámondani kell. Láttam olyan festményeket ahol az ecsetet egy metódussal beletörölték csak a felületbe, és ezt kiállításon mutogatták mint művészet. Ugyanez a "festő" csinált úgy is "képet" hogy tölcsérből folyatta a festéket a felületre természetesen magas művészettel.

#995 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 18:45

Ha ezzel ki tudott valamit fejezni az alkotó, akkor művészet. Több művészet van egy tölcsérből csorgatott foltban, ha az bennem is fel tudja idézni azt az érzelmet, amit a művész belelátott, mint egy betonkockáról készült festményben, akármennyire pontos a perspektíva, akármennyire kiszámított, precíz minden ecsetvonás.

#996 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 01. 18:52

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 19:45

Ha ezzel ki tudott valamit fejezni az alkotó, akkor művészet. Több művészet van egy tölcsérből csorgatott foltban, ha az bennem is fel tudja idézni azt az érzelmet, amit a művész belelátott, mint egy betonkockáról készült festményben, akármennyire pontos a perspektíva, akármennyire kiszámított, precíz minden ecsetvonás.

A tölcsérből folyatás olyan művelet amit bárki meg tud csinálni és a "művészi" értéke ugyanolyan lesz. Láthattad egy majom is tud foltokat festeni az még attól nem lesz kifejező és főként nem művészi. Felveszik a Képzőművészetire azt aki csak pálcikaemberkéket tud "alkotni"? Pedig ő azt mondja művészien csinálja.

#997 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 18:52

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 19:38

Goya megfestette az emberi rossztulajdonságokat, nem emlékszem mi a kép címe de ha ezt fotón akarnánk megtenni nem sikerülne úgy mondhatnánk arra alkalmatlan művészetet válaszanánk. Vigyázni kell avval hogy mi a művészet mert nem csak rámondani kell. Láttam olyan festményeket ahol az ecsetet egy metódussal beletörölték csak a felületbe, és ezt kiállításon mutogatták mint művészet. Ugyanez a "festő" csinált úgy is "képet" hogy tölcsérből folyatta a festéket a felületre természetesen magas művészettel.

Ha az emberi tulajdonságokat akarod látni/láttatni, Hieronymus Bosch -hoz fordulj - ő látta/látatja az EMBERT! Természetesen a fotó ezt nem tudná érzékeltetni - de talán IGEN! és itt kezdődik a művészet! Sarkított példa, de szerinted egy Dachauban készült fotónak pusztán dokumetális jelleggel kell bírnia?

Az általad említett "művészeti" akármiknek pedig annyi a közük a látásmódhoz/láttatáshoz/festészethez/fotoművészethez/ábrázoláshoz (free helyettesítés rulez) mint szűzmáriának a kondomhoz... Ha valamit, hát az ilyen "magas művészetet" én is utálom!!!

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 01. 01. 18:53 -kor

#998 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 19:11

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 18:52

A tölcsérből folyatás olyan művelet amit bárki meg tud csinálni és a "művészi" értéke ugyanolyan lesz.

Ha rászánnám magam, olyan embereket én is tudnék rajzolni, mint amilyeneket Picasso vagy Gauguin rajzolt. A képhamisítók egy az egyben megalkotják ugyanazt a művet, amit le akarnak másolni, mégsem lesznek művészek. Nem attól lesz valami művészi, mert az annyira bonyolult lenne, annyira csalafinta technikákat kell alkalmazni, hogy létrejöjjön, hanem attól, hogy egy akár bárki által megismételhető dolgot felruház egy olyan jelentéssel, amitől az a folt más lesz, mint a többi folt. Egy jó címválasztással, megfelelő színű festékek folyatásával saját életet adhatsz a tölcsérből kicsöpögött foltjaidnak, és itt kezdődik a művészet.
A Képzőművészetin is a tananyag része nem egy olyan művész, akinek a művészete leginkább abból állt, hogy egyszínűre festett egy vásznat.

Viszont abban igazad van, hogy sok pojáca árul "művészetet" nulla munkával, pusztán arra építve, hogy egy bizonyos réteg úgyis meg fogja venni a foltjait, mert az "op-art" meg "modern" meg "art deko", de legfőbbképpen azért, mert a szomszédnak már kettő ilyenje is van.

#999 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 19:23

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 17:45

tükör az is, vagy minimum üveglap
szerintem nem szerkesztett, egyszerűen csak más szögben áll, a fene tudja mit ver vissza
(de pl a kirakatüvegen szépen tükröződik fölötte is a Trabant rendszáma - ilyen gondos hamisítás esetén pont arra ne ügyelne, h mi látható benne?!)

Kép

#1000 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 19:25

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 20:11

hogy egy akár bárki által megismételhető dolgot felruház egy olyan jelentéssel, amitől az a folt más lesz, mint a többi folt.

Akkor végre szinkronba kerültünk... :D  Amivel kiegészíteném: Attól a folttól Te és én és más is úgy érzi: jobb ember lett, szebb lett a világ - vagy ha nem, akkor az nem igazi folt!  ;)

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.