HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1101 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 03. 12:46

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 12:38

ezen a képen ránézésre 99%, h a szabványos mini USB van rajta, amit ma a legtöbb hasonló periféria használ (nem csak kamerák, pl külső kártyaolvasók is):
[KÉP]

Na és még ide lehet sorolni pár mobiltelefont is! ;)

Szerkesztette: Csokis 2006. 01. 03. 12:47 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1102 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 12:50

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 12:45

Hát mi ez? Pénznyerő-automata, hogy minden pénzem beleöljem?  :eek:  :Đ A gép megvétele után töltő, akksi, kártyaolvasó, kiskutya f*sz*..  :cool:

Jól látod és akkor Te még kispályázol ezzel a cuccal. Én már valahol egy milla körül járok és még nincs vége (nem is lesz soha :( ). :omg:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1103 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 12:52

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 13:19

Krinyo, gazdi, meg mindenki: thx az akksis 5leteket, átkukkantok a másik topicba is, és kicsit utánaolvasok ott is.

Nekem van 2 féle töltőm is. Az egyik egy Uniross márkájú gyorstöltő. Na ez a felejtős kategória, kb 3/4 év után jelentősen leromlott az aksik kapacitáca amiket töltöttem vele. Akkor vettem egy Ansmann III töltőt és az gagyábarázta az ellustult akukat. Az első 1,5 óra az utóbbi pedig 5 óra alatt tölti fel  a 4 elemet, de emgéri a több időt a + kapacitás. Az unirossal a végém már 100 képet sem tudott a gépem (A70), de amint alkezdtem használni a másikat 200 fölé emelkedett. Ha folyamatosan használom a gépet akkor tuti 300 fölött tudnka az aksik az Ansmann töltővel.
Tehát én javaslom, ne gyorstöltőben gondolkozz. De legalábbis semmiképp ne Uniross gyorstöltöben.

#1104 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 13:03

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 12:45

Hát mi ez? Pénznyerő-automata, hogy minden pénzem beleöljem?  :eek:  :Đ A gép megvétele után töltő, akksi, kártyaolvasó, kiskutya f*sz*..  :cool:

akkor fogod minden pénzed beleölni, ha nem veszel töltőt és akkukat...
kártyaolvasót ráérsz akkor, ha lassúnak találod az áttöltést

#1105 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 13:13

Nem tom, hogy ki és miért kereste *EX*-et, csak láttam itt, de itt van: https://forum.hwsw.h...c=84267&st=1710  ;)  Meg a képei is..

#1106 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 03. 13:36

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 13:13

Nem tom, hogy ki és miért kereste *EX*-et, csak láttam itt, de itt van: https://forum.hwsw.h...c=84267&st=1710  ;)  Meg a képei is..

Én mondtam, hogy rég tett be képet. De ezek szerint read-only üzemmódban volt. (Esetleg szólt neki egy ismerőse ;))
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1107 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 03. 13:52

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 13:45

Kiskutya f*sz*nak nincs elég kapacitása a géphez nagykutyáét vedd! Elég jó a gép áramfelvétele ha ennyi ideig megy elemmel. Mit szóljon az akinek a gépe elemnél félóra múlva beintett.

#1108 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 14:06

Amikor kiküldetésen voltunk két hónapja Németországban, elvittem a céges fényképezőgépet, hogy fényképezzem a gépek elbontását. Ki kellett volna próbálni a gépet még az irodában, mert már jócskán Bécs után jártunk, amikor kiderült, hogy üresek az akkuk. (Töltő persze nem volt nálunk, összesen max. 50 képet kellett volna lőni.)  Sebaj, a hotel melletti benzinkútnál megvettem a legerősebb, hiperszupertartó elemet. Most géptípust nem tudok mondani, a gyártó Olympus, és 3 megapixeles gép. Beletettem a frissen felbontott elemeket, a gép kitolta az objektívját, kicsit dünnyögött, aztán már húzta is vissza. Itthon megnéztem az elemet is, két hétig vitte a discmanemet, szóval semmi baja nem volt.

#1109 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 03. 14:08

Nem csak a kapacitás, a terhelhetőség is más az aksiknál, mint az elemeknél.

#1110 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 03. 14:09

"Ha az A410-et látná külön drive-ként, akkor számomra az maga lenne a menyország. "

Ha nem jelenik meg drive-ként akkor nincs kapcsolat a belső szoftver és az op. rendszer között. CD lemezen is szokott lenni driver amit fel kell installálni. Arra nem szabad alapítani hogy másik gépek mennek anélkül, ez lehet hogy nem.

#1111 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 03. 14:12

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 15:06

Amikor kiküldetésen voltunk két hónapja Németországban, elvittem a céges fényképezőgépet, hogy fényképezzem a gépek elbontását. Ki kellett volna próbálni a gépet még az irodában, mert már jócskán Bécs után jártunk, amikor kiderült, hogy üresek az akkuk. (Töltő persze nem volt nálunk, összesen max. 50 képet kellett volna lőni.)  Sebaj, a hotel melletti benzinkútnál megvettem a legerősebb, hiperszupertartó elemet. Most géptípust nem tudok mondani, a gyártó Olympus, és 3 megapixeles gép. Beletettem a frissen felbontott elemeket, a gép kitolta az objektívját, kicsit dünnyögött, aztán már húzta is vissza. Itthon megnéztem az elemet is, két hétig vitte a discmanemet, szóval semmi baja nem volt.

Hát az utolsó mondat az nagyon rossz hasonlat volt mert a discm. lehet hogy 80mA áramfelvételű, a gép meg 1 A! Nem mindegy!

#1112 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 14:16

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 14:12

Hát az utolsó mondat az nagyon rossz hasonlat volt mert a discm. lehet hogy 80mA áramfelvételű, a gép meg 1 A! Nem mindegy!

Azért írtam, mert "átlagos" Energizer elemmel egy hetet bír ki átlag, tehát az elem tényleg megérte az árát.

#1113 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 14:24

az lehet, de valóban teljesen más egy elem és egy akku: ez utóbbinak lényegesen alacsonyabb a belső ellenállása, így nagy terhelés mellett sem esik a feszültség lényegesen!

a nagyobb ellenállású elemnél simán előfordulhat, h nagy terhelés alatt már a boztonságos érték alá esik a feszültsége, és a kamera lekapcsol

kisebb áramfölvétel mellett (discman) ettől még lehet tökéletesen jó

#1114 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 03. 14:31

Erről jutott eszembe, valamelyik fotósuli jellegű könyvben olvastam "A" módszert kétaksis gépekhez: kirándulás előtt feltöltöd a két pár aksidat, egyik megy a fényképezőgépbe, a másik pedig a discman-be. Ha lemerül a fotós pár, egyszerűen kicseréled a kettőt és mész tovább, mintha mi sem történt volna, mindkettő működik újra. :)

#1115 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 14:37

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 14:31

Erről jutott eszembe, valamelyik fotósuli jellegű könyvben olvastam "A" módszert kétaksis gépekhez: kirándulás előtt feltöltöd a két pár aksidat, egyik megy a fényképezőgépbe, a másik pedig a discman-be. Ha lemerül a fotós pár, egyszerűen kicseréled a kettőt és mész tovább, mintha mi sem történt volna, mindkettő működik újra. :)

:offtopic:

Kirándulásra discmant vinni! :omg:  Na jó, ha esetleg vonatozni, buszozni is kell sokat, akkor esetleg.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1116 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 14:43

Tökéletesen megértem, azért írtam mindezeket, hogy bepét meggyőzzem, nem mindegy a fényképezőnél, hogy elem vagy akku :)
Egyébként egy gyors fejszámolás: két elemmel (legyen egy 4-es csomag 800 forint) megy a gép átlagos használat mellett 3-5 napot. Durva kerekítéssel a négy elem kibír egy-két hetet. Öt, de legkésőbb tíz hét múlva már elérted a 8000 forintot, amiből már egy komolyabb töltőt kapsz, négy ceruzaakksival, amelyek élettartama többszöröse ennek a cirka két hónapnak.
Most ez az egyszeri párezer forint nagy kiadásnak tűnik, de én úgy vagyok vele, hogy inkább egyszer fizessek sokat, mint sokszor keveset. :)
Én úgy tervezem, hogy most megveszem a gépet meg mellé egy miniállványt. Eleinte úgysem akarok vele élesben fotózni, inkább nézegetem a menüjét, tanulgatom a kezelését, otthon lövök pár próbaképet. Reményeim szerint erre elég lesz az otthoni pár darab friss elemem, ha meg már köhög tőle a gép, még mindig jó órába, távirányítóba, billentyűzetbe. Egy hónap múlva akarok majd venni akkut töltővel, kameratáskát, egy nagyobb memóriakártyát meg egy-két szűrőt, márciusban meg irány a természet :) Így hamar "együtt lesz" a készlet, mégsem jelent nagyobb anyagi megterhelést.

SZERK.: Azokról a "starter kitekről" (tok, miniállvány, lencsetisztító készlet), amiket az edigital kínál, mi a véleményetek? Ott nulla leírás van róla, és neten sem találtam bármi értékelhető infót. Jóminőségű cuccokat csomagolnak egybe, vagy inkább fizessek többet, és egyenként vegyem meg őket?

Szerkesztette: debaj 2006. 01. 03. 14:47 -kor

#1117 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 14:44

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 12:19

Ezt még nem próbáltam. A HP 215-ösnél lévő iszonyatos sz*páshoz vagyok szokva, aminél a következő áll fönn:

1., külön drivert kell telepíteni, anélkül semmi és senki nem fogja látni a gépen a HP 215-ös gépet  :D
2., nem látszódik külön drive-ként, ilyen annál a mesében nincs
3., nem szabványos, hikomat mini-USB kábel van hozzá, ami sokkal kisebb "fejű" a mostani szabványosnál
4., a driver telepítése után kis unszolásra már ki lehet olvasni az acquire-vel a gépből a fotókat

Ha az A410-et látná külön drive-ként, akkor számomra az maga lenne a menyország.

a Canonok nem látszanak meghajtóként, ez van, xp natívan tudja kezelni, linux alá is tuti van megoldás, de legjobban tényleg egy párezres kártyaolvasóval járnál, sokkal kényelmesebbé tudja tenni a világot :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1118 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 15:20

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 14:44

a Canonok nem látszanak meghajtóként, ez van, xp natívan tudja kezelni, linux alá is tuti van megoldás, de legjobban tényleg egy párezres kártyaolvasóval járnál, sokkal kényelmesebbé tudja tenni a világot :)

Uhh. De jó, hogy Canont vettem..  :omg:  :rolleyes:  :D

Jah, egyébként megtértem a pesterzsébeti MM-ből (most estem haza), egy Hama 2/4 AA/AAA universal töltővel, és külön vettem hozzá 2 db. Energizer Rechargable Advanced 2500 mAh-s akkut.  :cool: És most hadd szóljon..!  :D

#1119 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 15:25

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 15:20

Uhh. De jó, hogy Canont vettem..  :omg:  :rolleyes:  :D

Jah, egyébként megtértem a pesterzsébeti MM-ből (most estem haza), egy Hama 2/4 AA/AAA universal töltővel, és külön vettem hozzá 2 db. Energizer Rechargable Advanced 2500 mAh-s akkut.  :cool: És most hadd szóljon..!  :D

Minimum 4 darabot kellett volna venned. Kettő a gépbe, kettő a tartalék. Ezekre nem lehet büntetlenül rátölteni, meg kell várni, míg kimerülnek. Tartalék híján bárhol cserbenhagyhatnak.

#1120 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 15:34

bizony, és nimh akkunál az állapotkijelzésben sem bízhatsz, nem saccolható jól a maradék kapacitás - mindenképpen 2 garnitúra kell!

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.