Most elmesélek egy Canon sztorit. Arról, hogyan is híznak a kereskedők.
Van egy katolikus pap ismerősöm, aki időnként fotózgat a helyi egyházi iskola rendezvényein, na meg a templomban. Ezzel a fotózás mint művészeti és egyéb elfoglaltság nála teljesen ki is merült. De a technikai megszállottság nem hiányzik! Az év elején még egy Minolta A2-t nyüstölt egy Metz 54MZ-3 vakuval (130-ért vette), amivel egészen meg is volt elégedve. Mikor megmutattam az EOS 300D általa festményszerűnek titulált képeit, erőteljesen gondolkodóba esett. Némi mocorgás után úgy döntött, vált. De nem a 20D-t választotta, hanem a 350D-t, lévén a két gép között nincs lényeges különbség. A 350D-hez vett egy Canon EF 28-135 IS optikát is, szerinte a kitobi minősége nagyon gyatra. Azóta újabb beruházást végzett: most ősszel egy Canon EF17-40 4L, valamint a Canon EF 1.4 (az 1.8 általa nem találtatott elég jónak) is bevándorolt az obiirepertoárba. Haverokkal az utóbbi időben sokat csesztettük a 350 gyenge kialakítású váza miatt. Ennek köszönhetően pár hete immáron egy 20D boldog tulajdonosa.
S mi lesz terítéken a jövőben: egy Canon EX 580 vaku beszerzése várhatóan 1 hónapon belül, mivel nincs megelégedve a Metz-zel (persze kiderült,hogy egy ideig még csak be se volt állítva a vaku. de ettől függetlenül nem elég jó). A 430 EX-ről úgy gondolja, kevés lesz.
Várható, hogy ha kijön a 20D utódja jövőre, erős vásárlási kényszer fog elhatalmasodni kedves barátunkon , főként akkor, ha mondjuk az ismerősi köréből bárki olyan gépet merészel venni....
Ráadásul én is állandó tűz alatt vagyok, hogy miért nem veszek havonta újabb 200 ezres objektíveket, külső vakut - elszalasztom a témát állítólag.

Nála egy-egy ilyen bevásárlás a leugrok a sarki boltba egy kis kenyérért szintjén van...
S most lássuk a milliós felszereléssel megalkotott képeket (Iskolai Hírek menüpont):
Szent Gellért Katolikus Általános Iskola
Természetesen több kép is van, de jellegében mind hasonló.
Ráadásul a gépeket nem is legálisan, boltban veszi, hanem Szilárttól...
Szerkesztette: weigertj 2005. 12. 23. 18:32 -kor