HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#291 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 26. 09:10

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 10:06

Én kicsit elvesztem a nagylátók kiválasztásában.
Nekem a Sigma 15-30 a mérete miatt és súlya miatt, a Sigma 17-35-t meg már inkább nem.
A Tokina 12-24 a jelenlegi + a Tokina fix 17-es + a Canon 17-40L a jelenlegi paletta.
A Tokina 12-24 a legnagyobb látószög + középár + jó minőség.
A Tokina fix 17-es: jó felépítés (a manual fókusz állíthatóságát szídták a fórumokon), legolcsóbb, szép kép, kicsi és könnyű. -> de fix (a zoom sokszor jól jön)
A Canon 17-40L: elvileg a legjobb, közép súly + elvileg legjobb minőségű -> de a legdrágább...
Viszont ez az Obi tuti jó lesz, ha lesz következő vázam.
Wyco, neked a 12-24 nem torzít nagyon? (persze nem közeli célpontnál)
Láttam pár képet vele és sokszor nagyon összehúzta a képet a nagylátószög (épületeknél, stb...)
Véleményetek?

Erről se feledkezz meg, állítólag kellemes darab.

Kép
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#292 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 09:29

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 10:06

Láttam pár képet vele és sokszor nagyon összehúzta a képet a nagylátószög (épületeknél, stb...)
Véleményetek?

A perspektívikus torzítás ekkora látószögnél szinte természetes, viszont a legfájdalommentesebben korrigálható.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#293 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 09:31

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 7:42

Nekem 300D-n van. Állitolag a Sigma FF-es, ez nem bár ez jelenleg nem érdekel annyira. Jó szindinamikája van, nálam nem mindig teljesen éles, de sztem ez egyedi gond és nem nagyon zavaro. Elég rendesen torzit 12-n de en kimondottan szeretem, mert kiszamithato nagyon és érdekes képeket lehet vele csinálni ha megszokod (nem nehez). Az AF-fel nincs sok gond, leginkább mert 2 méter utan minden végtelennek számit, kozeltavja 35 cm korul van. Javaslom nezd meg a Civic-es képemet :) Benne van a másik topikban.
Ha van kerdesed valaszolok szivesen.

Engem nagyon érdekel az az Obi, amikor írtál róla, hogy megvennéd, én már akkor is írtam, hogy az egy jó Obi... :cool:
Szóval írhatnál róla nagyon sokat ám... :D

#294 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 09:35

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 8:10

Erről se feledkezz meg, állítólag kellemes darab.

Kép

Nekem kiesik a körből. Akkor már inkább a Sigma 17-35 a jobb felépítés miatt. (EX DG)
A Tamron 17-35 ről azt olvastam sok helyen, hogy szép képe van, viszont a felépítése nagyon műanyag feeling, az meg a Kitobiban sem tetszik...  :p

#295 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 09:50

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 10:35

Nekem kiesik a körből. Akkor már inkább a Sigma 17-35 a jobb felépítés miatt. (EX DG)
A Tamron 17-35 ről azt olvastam sok helyen, hogy szép képe van, viszont a felépítése nagyon műanyag feeling, az meg a Kitobiban sem tetszik...  :p

Ja, értem. Feeling előzi a képminőséget. :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#296 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 10:11

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 8:50

Ja, értem. Feeling előzi a képminőséget. :D

Nem, félreértesz.  :eek:
A Tamronnak állítólag kicsivel szebb képe van, mitn a Sigmának (17-35).
Namármost, ezek a tesztek részrehajlóak stb...A 2 Obi szinte azonos minőségű, átfogású, viszont egy kicsivel többért kapok egy Sigma 17-35-öt jobb felépítésért (azért jó, ha a fotózás közben nem kotyog és jó érzés használni).
Ez olyan mint az autóknál, azért a belső tér és kialakítás is fontos, hiába jó motorikusan egy kocsi, ha szar benne ülni és kényelmetlen, kicsi, igénytelen, csúnya, stb...
Így akkormár jobb felépítést kapok, mint a Tamron és nagyobb látószöget a Tokina 12-24-el.
Ha 17, akkor fix 17 (Tokina), vagy Canon 17-40L. Ezért esett ki a Sigma és a Tamron 17-35-ös gárda...

#297 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 10:26

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 10:31

Engem nagyon érdekel az az Obi, amikor írtál róla, hogy megvennéd, én már akkor is írtam, hogy az egy jó Obi... :cool:
Szóval írhatnál róla nagyon sokat ám... :D

Este majd irok most bent vagyok munkahelyen
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#298 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 10:33

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 9:26

Este majd irok most bent vagyok munkahelyen

Én is... :D  :D  :D
De kibírom estig, bár szerintem ma este nem nézem meg (Phill Collins koncert  :cool: ), mert nem lesz rá időm.

#299 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 10:43

Nekem is Sigma 10-20 lett volna az elsö választás, csakhát szinte sehol nem lehet kapni :( Bhphoto, etc...

Egyébként az sem FF obi, ez a Sigma oldaláról van: Vignetting will occur if the lens is used with digital cameras with image sensors larger than APS-C size or 35mm SLR cameras. :think:

A torzitást igaz egyszerüen ki lehet javitani PS-ben, illetve egyéb célprogikban? Ezek közül ajánlhatnátok párat. Esetleg CS2 plugint :respect:

#300 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 10:48

Idézet: YouCanCANON - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 11:43

A torzitást igaz egyszerüen ki lehet javitani PS-ben, illetve egyéb célprogikban? Ezek közül ajánlhatnátok párat. Esetleg CS2 plugint :respect:

Ingyé: PTlens :)

http://epaperpress.com/ptlens/
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#301 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 10:55

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 11:33

Én is... :D  :D  :D
De kibírom estig, bár szerintem ma este nem nézem meg (Phill Collins koncert  :cool: ), mert nem lesz rá időm.

OFF
Phil Collins, bár koncertjét én csak South Park-ban láttam... :)
ON

#302 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 12:07

Kevésbé szeretek belebabrálni a képeimbe, bár ez szerintem változni fog, főleg, ha így ténylegesen jobb kép születik belőle.
Valóban szükség van ilyen extrém nagylátószögre? Inkább a Tokina 12-24-et válasszam a Canon 17-40L ellenében? A fix Tokina biztos jó választás, de a Zoomolás lehetősége számomra fontos (komponálásnál nagyon sokat segíthet)...

#303 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 12:08

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 9:55

OFF
Phil Collins, bár koncertjét én csak South Park-ban láttam... :)
ON

:offtopic:
Valóban, rosszul írtam... :rolleyes:

#304 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 14:45

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 13:07

Valóban szükség van ilyen extrém nagylátószögre? Inkább a Tokina 12-24-et válasszam a Canon 17-40L ellenében?

Szerintem ez olyan kérdés, amit senki nem fog tudni megválaszolni helyetted (;

Én például eddig nem igazán éreztem szükségét a 24-70 által nyújtottnál nagyobb látószögnek, még 1.6x FOV crop esetén sem.  Volt pár eset, amikor úgymond "nem lett volna rossz", ezek az esetek viszont városokban, épületek fotózásával kapcsolatban jöttek elő, ahol a nagyobb látószög valamint a sok egymásra merőleges és párhuzamos él miatt a perspektivikus torzítás úgyis kompromisszumot jelentett volna.

Azóta viszont belebotlottam itt-ott nagylátószögű, sok előteret tartalmazó tájképekbe (1, 2, 3, 4, 5!), és csak ámultam nagyokat (;

#305 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 16:41

Nagylátókról írnék néhány szót akkor én is, igaz Nikonhoz keresek én is már jóideje, de megmondom őszintén tökéletes megoldást nem találtam sajna. A legnépszerűbb (és valószínű a legjobb nagylátó) obi a 12-24-es Tokina, azonban messze nem tökéletes. Először is van egy sárgás/melegebb árnyalata és elég sok CA-t képes kihozni magából, ráadásul itt is elég nagy a variancia a különböző darabok példányai között. Ráadásul ahhoz képest, hogy f4, túl nagy.
Sigma 15-30: bazi nagy és filtert csak cropos kamerával tudsz feltenni, ráadásul 82mm-es kell, nálam e kettő miatt simán kiesett.
Sigma 10-20: minőséggel voltak gondok, szerintem nem elég jó.
Sigma 12-24: bazi lassú (alig fogsz látni a keresőben), bazi nagy, teljesen felesleges egy ennyire nagylátó obi full-frame-re, minőség itt is eléggé változó.
Tamron 11-18 (?) vagy valami ilyesmi: minőség nem igazán tuti
Canon 10-22: nem ismerem, de mivel csak néhány gépre lehet rárakni és elég drága is, nem javasolnám...
Canon 17-40L: ez már nem igazán nagylátó crop-os kamerán, viszont elég korrekt.
Nagyjából ennyi a választék. Illetve Nikonban még van 12-24, de az itt most nem érdekes.
Arról, hogy mit érdemes venni, lehet vitatkozni. Az igazán nagylátók igencsak kiemelik az előteret és nehéz jól használni, viszont ha valaki megtanulja akkor nagyon meg lehet szeretni. Legtöbb embernek azonban nem igazán van rá szüksége, pl egy 17-40-es Canon már nagyon sok mindenre elég lehet. Ár teljesítmény arányban azonban a Tokinát nehéz megverni.
Amiért én még nem vettem az az, hogy viszonylag kényes vagyok a minőségre és az olcsóbb cuccok kiestek emiatt, ráadásul olyan obi sem kéne ami melegebb árnyalatot ad, mint a reális (itt esett ki a Tokina) és ezután már szinte nincs semmi. Vagyis van még a 12-24-es Nikon, de az meg bazi drága és ahhoz képest csak egy gagyi műanyag az egész. Igaz képminőségben elég korrekt, de ennyit nem ér a dolog. Amit én remélek, hogy lesz rövidesen crop-os kamerára való használható prime olcsóért és akkor veszek egy olyant. Ha mégsem, akkor beszerzek egy 17-valami obit, azzal már el lehet lenni, ha nagyon muszáj.

Szerkesztette: saen 2005. 10. 26. 17:18 -kor

#306 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 16:46

én nem bántam meg a 17-40L-t. főleg az L betű miatt, nem lehet máshoz hasonlítani felépítést tekintve.
képminőségre se rossz, bár nem olyan nagyon kiemelkedő.
így 1.3 crop mellett nekem tökjó :p
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#307 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 17:02

Saen, igazabol csak a Tokinára szeretnék reflektálni, minthogy azt ismerem valamelyest.
Engem szemely szerint nem zavar a melegebb szin, inkább legyen meleg mint hideg - vallom én - plusz egyrészt ez kevéssé jelentkezik, masreszt korrigalhato szépen. CA-val nem volt bajom, igaz más ~12-es obikhoz nem tudok viszonyitani mert nem jártak nálam.
Igazabol egyetértek azzal hogy egy ilyen objektivre keves embernek van szuksege (meg viszonylag pénze), mert valóban kizárolag "érdekes" képek készítéséhez lehet használni, az előtér-kiemelés és a torzítás miatt is. Szintén egyetértek azzal hogy könnyű megtanulni hogy hol emel ki, hol és miert torzít, és ha tisztában van a képességekkel és határokkal akkor nagyon konnyen kezelhető; szvsz és személy szerint imádom, kedvencem abszolut.
Jó build quality-ja van viszont nagyon, és szerintem a 77es szuroméret még belefér, leginkább mert tudomásom szerint a Tokina ATX PRO range direkt mind 77-es lett hogy ne kelljen cserélgetni, igy ha nincs keret/igény Canon L cuccokra, akkor boven megfelel és jól csoportosítható (vagymi :D)
A változó minőség sztem nem gond, feltéve ha boltban veszi az ember, és akkor nem okozhatna gondot az objektiv visszavitele; persze, ha ebayon veszed akkor már gáz lehet.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#308 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 17:03

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 17:46

én nem bántam meg a 17-40L-t. főleg az L betű miatt, nem lehet máshoz hasonlítani felépítést tekintve.
képminőségre se rossz, bár nem olyan nagyon kiemelkedő.
így 1.3 crop mellett nekem tökjó :p

Persze, de az az L betű az sokaknak drága. És kérdés hogy valóban ér-e annyival többet mint a nem-L, amikor nincs rá keret. (Mert ha nyerek a lottón akkor persze mindegy lesz mit veszek :D de addig inkább vmi másra osztom/szórom el)

#309 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 17:17

A Sigma 12-24/15-30-hoz lehet (sufni módszerrel) 77mm-es filtereket használni ha nagyon muszáj. (sajnálom ma ilyen napom van :) )

#310 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 17:30

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 18:02

Engem szemely szerint nem zavar a melegebb szin, inkább legyen meleg mint hideg - vallom én - plusz egyrészt ez kevéssé jelentkezik, masreszt korrigalhato szépen. CA-val nem volt bajom, igaz más ~12-es obikhoz nem tudok viszonyitani mert nem jártak nálam.

A melegebb szín azért zavaró, mert utálnám, ha minden objektívemnek más lenne az alapszíne, utána meg össze-vissza kell editálgatni...
CA-t meg a Nikon 12-24-hez tudom hasonlítani, láttam jópár tesztet ahol ugyanazt lőtte mindkét obi.

Persze Tokina jóval olcsóbb, mint a Nikon, nem rossz obi az, csak nekem nem jön be...

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.