HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#491 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 15:32

Idézet: Uzi74 - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 14:40

ef 50 f1.8-al fotozgatok neha kamara es szimfonukis zenekart. Egesz jo kepek szuletnek, de neha kicsit rovid, neha kicsit hosszu az 50(*1.6). Vakuval fenykepezve, ugy hogy a hatterbol is maradjon iso 400-on 2.8-3.5 kozott sikerult a leghasznalhatobb kepeket csinalni.
Szoval a kerdes
A 28-70 f2.8 koruli zoomok hasznalhatoak mar 2.8-3.5 korul vagy meg nagyon puha a kepuk?
Tamron-t neztem, egesz jo arban van. Kerdes mennyire jo

Nekem Tamron van, itt egy kép: lovagi páncél
Több 2.8-as képet hirtelen nem találok. Ennél csak jobb lehet a 2.8-as képminőség, mivel ez 28mm-en 1/20-al készült, ami kézből lőve már necces. Az EXIF-ben megtalálod az adatokat, a képen csak az elforgatásból származó manipuláció van.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#492 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 15:34

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 14:52

...szerintem inkább elvi kérdés nikon vagy canon, intel vagy amd, német vagy japán autó, szőke vagy barna... :)

Nikon-Canon, Intel-AMD, német-japán autó tényleg elvi kérdés, de a szőke-barna szerintem csak percek kérdése. :p
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#493 Felhasználó inaktív   Uzi74 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 16:56

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 16:32

Az EXIF-ben megtalálod az adatokat, a képen csak az elforgatásból származó manipuláció van.

Koszi a kepet, korrekt kepe van kinyitva is. A fokusz megbizhatoan dolgozik? Ma is ezt venned erre  a tartomanyra? Neztem a Sigma kicsit lejjebrol indul, 24-tol...

#494 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 17:49

Láma kérdés. Használtan keresek cuccokat, és mivel egy árban vannak, felmerult bennem hogy melyiket érdemesebb?
Canon 70-200/4 vagy Sigma 70-200/2.8 ?
Köszi

V,
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#495 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 18:13

Idézet: Uzi74 - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 16:56

Koszi a kepet, korrekt kepe van kinyitva is. A fokusz megbizhatoan dolgozik? Ma is ezt venned erre  a tartomanyra? Neztem a Sigma kicsit lejjebrol indul, 24-tol...

Nagyon pontos fókusza van, mondjuk én 20D-vel használom, F/2.8-as, vagy fényerősebb  obiknál a középső fókuszpont pontosabb AF-et erdményez. Legalábbis a marketing ezt mondja, a gyakorlatban nem tudom, ez mennyit számíthat. Ez a pontosabb fókusz mód az obitól is megköveteli a pontos működést, hiszen anélkül nem adná a kívánt eredményt, szvsz más vázon is nagyon jó az autofókusza.
Ma sem vennék mást, sokáig szemeztem a 24-70L-el, aztán jónéhány olyan véleményt olvastam, hogy a Tamron minimum egyenértékű a képminőséget tekintve. Olyan emberektől, akiknek mindkettő van/volt.  A felépítés más kérdés, de hát a Tamron harmadannyiba kerül. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy sokan panaszkodtak a nagy minőségi szórásra. Megoldás: laptoppal, vázzal kell menni megvenni, postai szállítás lutri lehet.

Szerkesztette: Thrawn 2005. 11. 07. 18:20 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#496 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 18:23

Idézet: R5TL - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 14:45

"Másik alternatíva lehet még a Nikon D70 + a 18-70-es kitobi hozzá, ez egy kicsit drágább, mint a Canon, de jobb is."

Csak az obi miatt jobb, vagy a váz is jobb?

A D70 kitobi sokkal jobb, mint a 350D-s kitobi, ez egyértelmű. A váznál már megoszlanak a vélemények, van amiben a 350D jobb, van amiben a D70. Egyértelmű győztes nincs, van akinek ez fontos, van akinek az.

#497 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 18:26

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 18:49

Láma kérdés. Használtan keresek cuccokat, és mivel egy árban vannak, felmerult bennem hogy melyiket érdemesebb?
Köszi

V,

Ezt is neked kell eldöntened :)
A Sigma az egy nagy nehéz obi, viszont egy f-stoppal gyorsabb, kevés fénynél sokat számíthat, de még így is hiányozni fog az IS sokszor. A Canon az egy kicsi, szuper minőségű obi (jobb, mint a Sigma) viszont az IS mégtöbbször fog hiányozni.

#498 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 18:26

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 17:49

Köszi

V,

nem láma kérdés, inkább k*rvanehéz kérdés :)

a canon mégiscsak canon és L, és legtágabb blendénél (F4) is tökéletes.
a sigma meg egy nagyon jó kis(najó nem is kicsi) objektiv, igaz 2.8on nem a legtökéletesebb, de picit lerekeszelve már hibátlan. tehát F4-en hibátlan mindkettő, de sigmánál ott a lehetőség hogy tágabb rekeszt használj.

canon és L mániás vagyok, meg sznob meg mindenfélét rám lehet mondani, de ha szigorúan a kettő közül kéne választani, akkor asszem a sigmára szavaznék...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#499 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 19:11

Idézet: saen - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 18:26

Ezt is neked kell eldöntened :)
A Sigma az egy nagy nehéz obi, viszont egy f-stoppal gyorsabb, kevés fénynél sokat számíthat, de még így is hiányozni fog az IS sokszor. A Canon az egy kicsi, szuper minőségű obi (jobb, mint a Sigma) viszont az IS mégtöbbször fog hiányozni.

Hát az IS nincs benne az F4-es verzioban, viszont az IS USM az 400e korul van ugy nagyjabol, annyim meg most nincs jelenleg, és ha lenne is inkább egy Omegára költeném :D

Wizard:
Valszeg Sigma lesz, mert szerintem a 2.8 hasznosabb mint a 4 és azt olvastam h a HSM nem rosszabb mint az USM, és erre még esetleg egy 1.4x v 2x-ezőt is relative olcson lehet tenni, és megmarad az 1 f-stop előny. Egye fene, megint nem lesz fehér obim :D
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#500 Felhasználó inaktív   zen.thai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 19:16

"Jó" kis melóm volt ma: úszószakosztály, medenceparton, A/2-es naptárhoz (persze felismerhető arcokkal), 5-14 évesek, 200-an!!

nem volt egyszerű összeterelni őket, mint a hangyaboly, megizzadtunk rendesen a sátorban, mire lett talán 2 kép a 60-ból, hogy mindenki a kamerába néz, nem ásít, nem pislog

raw-ban lőttem 8.3mp (20d), valami ötletetek van, hogy lehet a legjobb eredményt elérni?

a 70-200 kérdéshez, én speciel a szigmát használom, koncertre, portréhoz nagyon jó a 2.8

Szerkesztette: zen.thai 2005. 11. 07. 19:18 -kor

#501 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 22:02

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 16:49

Köszi

V,

Mondom, hogy Obigyűjtő vagy... :D  :D  :D
:lol:  :lol:

UI.: A Tokina 12-24-es "hosszú" beszámolót mikor kapjuk meg?  :p

Szerkesztette: mtubi 2005. 11. 07. 22:06 -kor

#502 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 22:06

Kabbe, csak bazáros, adok-veszek :)
Van bármi kulonbseg a DG és a nem-DG jelolesu 70-200 as sigma kozt? Mármint most komolyan. [tom mit jelent a dg, de ez a ketto grammra megegyezik]

#503 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 22:09

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 22:02

UI.: A Tokina 12-24-es "hosszú" beszámolót mikor kapjuk meg?  :p

Passz, kerdezz, valaszolok :D

#504 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 22:35

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 21:06

Van bármi kulonbseg a DG és a nem-DG jelolesu 70-200 as sigma kozt? Mármint most komolyan. [tom mit jelent a dg, de ez a ketto grammra megegyezik]

Sry, remélem nem vetted zokon...csak poénkodok... :rolleyes:
:cool:

#505 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 22:44

Nem sertodok meg nyugi :)

#506 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 22:50

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 22:06

elvileg a DG az a digire optimalizált újabb verzió.
hogy gyakorlatilag mi a különbség az jó kérdés, érdekes lenne egy összehasonlító teszt
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#507 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 23:01

Igen, azt tom csak mivel mindketto pontosan 1270 gramm, ezert feltetelezem hogy tul nagyot nem változtathattak rajta. A hivatalos szoveg szerint a DG uvegek bevonata más, de oszinten ezt is kétlem, a "sulykulonbség" miatt.

#508 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 00:36

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 21:09

Passz, kerdezz, valaszolok :D

Pl...
Milyen éles a képe a többi Obihoz képest, milyen fogásra, súlyra, mennyire tetszik külsőre?
Milyen gyors a fókusz és mennyire "könnyen" talál pontot a fókusz?
Zajos fókuszálás közben? A Manuál fókuszt próbáltad? Hallottam, hogy "ötletes" az AF és a Manuál fókusz közti váltás...CA és Flare valóban olyan vészes, mint mások írják egyes fórumokon?
Szóval minden ami az eszedbe jut még pluszban...Most is megvennéd, ha nem lenne meg?
Igen-Nem-Miért?

#509 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 07:14

Milyen éles és AF. Ez egy jo kerdés, mert a felfestés szerint 2 méter után már végtelen jon, ennek ellenére néha a 2 méteres csikhoz áll be amikor jóval messzebb fókuszálok, na most adott esetben ennek nincs jelentőssége, máskor viszont ugy tunik hogy van, nem mindig 100% sharp. Ezt nem szeretem benne de szerintem ez inkább egyedi hiba és nem is olyan zavaró mert ritkán jön elő. Mivel én fixen a középső AF pontot használom, ezért kénytelen nem félre-találni ha mondhatom igy, egyebkent tobbekkozt a nagy belátási szög miatt hasznos, nehogy a földet akarja élesre hozni a bolond.
Nem zajos de még nem volt USM obim :)
Külső és súly korrekt, nem nehéz, pont jo. Az MF váltás az olyan hogy egyszeruen magad felé huzod az obi végét (igen az egészet), és ekkor átkapcsol mf módba, és tudod tekergetni a gyűrűt. Hasznos mert nehez eltéveszteni.
CA/flare bajom mégn em nagyon volt. Ami kicsit strapa hogy wide szűrő kell neki azt meg nehez néha szerválni.
Utso: megvenném mert tetszik, és 110-130e forintért szerintem elég jo beruházás.

#510 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 10:54

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 6:14

Milyen éles és AF. Ez egy jo kerdés, mert a felfestés szerint 2 méter után már végtelen jon, ennek ellenére néha a 2 méteres csikhoz áll be amikor jóval messzebb fókuszálok, na most adott esetben ennek nincs jelentőssége, máskor viszont ugy tunik hogy van, nem mindig 100% sharp. Ezt nem szeretem benne de szerintem ez inkább egyedi hiba és nem is olyan zavaró mert ritkán jön elő. Mivel én fixen a középső AF pontot használom, ezért kénytelen nem félre-találni ha mondhatom igy, egyebkent tobbekkozt a nagy belátási szög miatt hasznos, nehogy a földet akarja élesre hozni a bolond.
Nem zajos de még nem volt USM obim :)
Külső és súly korrekt, nem nehéz, pont jo. Az MF váltás az olyan hogy egyszeruen magad felé huzod az obi végét (igen az egészet), és ekkor átkapcsol mf módba, és tudod tekergetni a gyűrűt. Hasznos mert nehez eltéveszteni.
CA/flare bajom mégn em nagyon volt. Ami kicsit strapa hogy wide szűrő kell neki azt meg nehez néha szerválni.
Utso: megvenném mert tetszik, és 110-130e forintért szerintem elég jo beruházás.

Hasonló az AF váltási lehetőség a Sigma 105 DG EX-en is (nekem tetszik).
USM-es Obim csak a 28-135 IS-em van csak (elégedett vagyok vele), sokszor használom portré+emberek+stb-re, ott jól jön a gyorsabb fókusz. Tájképnél nem gond, ha egy pillanattal lassabb, persze nem árt, ha azért gyors  :cool: .
Új, vagy használt Obit vettél? Írtad, hogy néha melléfókuszál az AF, gondolom ez a keresőben jól látszik, ez minden OBI-val előfordul (persze valamelyikkel ritkábban), az OBI és a gép nem tudhatja mindig, hogy mit akarsz fókuszálni...

UI.: Szerintetek inkább vegyem meg egy szürkeimportos helyen (EDigital) drágábban (+10-20), de valamilyen garival, vagy inkább Germániából olcsóbban, de a garit intézhetem én, ha gond van...???

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.