HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#451 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 04. 17:16

Egy objektívem nőtt csak fel a 17-40-hez, az ef50 1.8 az 2.8-4-től egész jó, csak egy kicsit fárasztó használni, mert lábzoomos :-), meg néha falat is kell bontani, hogy minden beleférjen :-)

#452 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 17:20

Itt egy teszt a nagylátókról, igaz Nikonos gépeken...

#453 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 17:43

:offtopic: Ez mennyire gagyi: http://www.hoodmanus...m/powergrip.asp ... wehehehe Nikon D70 LoL  :eek:

#454 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 18:50

Idézet: YouCanCANON - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 18:43

:offtopic: Ez mennyire gagyi: http://www.hoodmanus...m/powergrip.asp ... wehehehe Nikon D70 LoL  :eek:

Szegény ember vízzel gőz...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#455 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 18:56

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 17:00

Wyco-nak van. Ő is dicsérte...  :p (Ő gyűjti az Obi-kat  :D  :D  :D )
Amúgy számomra a Tokina 12-24 vezet most a Canon 17-40L-el szemben...Persze ez változhat tavaszig, amikor valószínűleg vásárlás is lesz.

Nem is gyujtom, mostmár csak egy folos van :D (28-300)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#456 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 18:58

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 17:13

Eddig az ef-s 10-22-őn gondolkodtam, van egy oldal : Photozone , a reviews menüpontban tesztelnek mindenféle objektívet, ott például nagyon leszólják a tokinát : kis felbontás, nagy ca (2 pixelnél is nagyobb) , és hatalmas flare, míg ott a 10-22-őt dicsérik. Az a két ember akivel beszéltem viszont pont fordítva gondolja.

Ez baromsag, azert használom már egy kis ideje 2 mega felett is de egy darab flare-t se lattam.
Meg azert a 10-22 EFS és kb 2x annyi mint a tokina.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#457 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 19:46

Wyco, el tudnál nekem küldeni valahogy egy olyan tesztképet, ahol nagy kontrasztkülönbségek vannak (fekete- fehér) raw formában ?
Nagyon megköszönném, mert megkönnyítené számomra a döntést.

#458 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 19:55

Tényleg szerintetek mi jobb :

1.: 16 mp expo iso 100
2.: 8 mp expo iso 200
3.: 4 mp expo iso 400
4.: 2 mp expo iso 800
5.: 1 mp expo iso 100
???

A második kérdés :

Mi jobb : 1 fé- vel sötétebb képet keszíteni iso x-el, majd a raw-ot felexponálni a helyes szintre, vagy megfelelő erősségű képet csinálni , 2*iso érzékenységgel??? Természetesen a téma nem statikus, tehát a hosszabb expoziciós idő kizárt.

#459 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 20:04

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 19:46

Wyco, el tudnál nekem küldeni valahogy egy olyan tesztképet, ahol nagy kontrasztkülönbségek vannak (fekete- fehér) raw formában ?
Nagyon megköszönném, mert megkönnyítené számomra a döntést.

nem használok raw-ot. ha akarod lefenykepezem neked a szekrenyt mert az sotetbarna a fal meg feher. (rawba)
de csak ha gyors vagy mert nemsoká elmegyek itthonrol :)

#460 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 20:06

en ugy vettem eszre, hogy jobb hardveresen magasabb ISO-t kapcsolni, mint szoftverrel pusholni fel utolag.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#461 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 20:09

Ráér holnap is :-)
A szekrény nem igazán jó, olyat kéne, pl. napfényben lámpaoszlopok, vagy vezetékek, városban olyan házfénykép, ahol látszik a kék ég is .... A fantáziádra bízom. Ja, és ha lehetne a legkisebb/legnagyobb fókusztávval kéne F4-el.
Azt nem tudom ,hogy lehetne a küldést megoldani, vagy messenger, ha használod, esetleg mailben, bár nem tudom az axelero elbánik-e 7 megával.

Esetleg van valami ftp hely, ahova fel tudnád tölteni?

Szerkesztette: krisz123 2005. 11. 04. 20:10 -kor

#462 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 20:10

huu oks, de ha "igazi terepkép" kell akkor nem igerek holnapot mert dolgozom.
van weblapom felteszem majd oda.

Szerkesztette: Wyco 2005. 11. 04. 20:11 -kor

#463 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 20:13

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 20:55

Tényleg szerintetek mi jobb :

1.: 16 mp expo iso 100
2.: 8 mp expo iso 200
3.: 4 mp expo iso 400
4.: 2 mp expo iso 800
5.: 1 mp expo iso 100
???

A második kérdés :

Mi jobb : 1 fé- vel sötétebb képet keszíteni iso x-el, majd a raw-ot felexponálni a helyes szintre, vagy megfelelő erősségű képet csinálni , 2*iso érzékenységgel??? Természetesen a téma nem statikus, tehát a hosszabb expoziciós idő kizárt.

Részemről igyekszem a legkisebb ISO mellett lőni, magasabb iso mellett a a zaj nem lineárisan nő az idő függvényében, azaz a 4 mp-es 400-as zajosabb lehet a 16 mp-es 100-asnál.

Érdemesebb a sötéttebb képpel operálni ha az alap x iso érzékenység nem túl nagy (max 400), mert a PC-n történő expo korrekciónál is előjön a zaj.
Ha kellően kicsi az alap x iso, és ugyanavval a zársebességgel készülnek a képek mindenképpen kisebb a zaj még az utólagos PC-s expo korrekció esetén is.

Szerkesztette: Szabcsi 2005. 11. 04. 20:14 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#464 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 20:18

Akkor szerinted végülis mindig a lehető legkisebbre kell tenni az érzékenységet (ez csak 400 alatt érvényes) mert inkább legyen 1 fé-vel sötétebb, mint egy érzékenységi fokozattal nagyobb, majd pc az expo-t fel kell húzni +1-re ?
Statikus tárgyakat pedig sötétben akkor mindig lehetőleg iso100-al fényképezzek?

#465 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 20:31

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 20:18

Akkor szerinted végülis mindig a lehető legkisebbre kell tenni az érzékenységet (ez csak 400 alatt érvényes) mert inkább legyen 1 fé-vel sötétebb, mint egy érzékenységi fokozattal nagyobb, majd pc az expo-t fel kell húzni +1-re ?
Statikus tárgyakat pedig sötétben akkor mindig lehetőleg iso100-al fényképezzek?

szerintem viszont pont jobb esetleg kicsit tulexponalni, de csak annyira, hogy meg nem egjen be sehol, es utana visszasotetiteni, akar magasabb ison is :)

de a masodik kerdesre a valasz egyertelmuen igen, mar ha nem kovetelmeny, hogy kezbol fenykepezz. ha az kell, akkor jol jon a magas iso. allvanynal meg igen, alacsony (100-200) iso, es helyes expo, esetleg picit fol :)

csak azert nem merem nagyon hangosan javasolni a szandekos enyhe tulexpot, mert azert lehet szivni vele :) (persze valodi jelentosege ugyis igazabol a nagy dinamikat igenylo kepeknel van, ahol mondjuk egyszerre kene latni a tuzo napon es az arnyekban levo dolgokat)

Szerkesztette: alvaro 2005. 11. 04. 20:32 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#466 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 20:50

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 21:18

Röviden igen. Bár nem Canonos vagyok és akár csoda is történhet egy jó "in-camera" CMOS zajszűrés mellett, de azért jobb biztosra menni. Statikus/tárgyfotó dolgoknál lehet kisérletezni, de éles helyzetben jobb egy néhány tizeddel vagy akár 1fé-kel sötétebb kép minthogy begégjen, mert az az esetek nagyrészében menthetetlen.

#467 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 21:00

1 g*ci kérdésem lenne: miért nem próbáljátok ki?
5 perc próbálkozáson kívül semmibe nem kerül.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#468 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 21:07

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 22:00

1 g*ci kérdésem lenne: miért nem próbáljátok ki?
5 perc próbálkozáson kívül semmibe nem kerül.

Nehogymá! Kopik a kártya, fárad a zár... :)

#469 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 09:48

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 19:10

huu oks, de ha "igazi terepkép" kell akkor nem igerek holnapot mert dolgozom.
van weblapom felteszem majd oda.

Engem is érdekelne... :p

#470 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 10:01

Érdekes, hogy a canon 350d tesztfotós oldalán egy éjszakai képet iso800-al csináltak :
Canon tesztfotók

Raw-ban tényleg az a jó dinamikailag, ha az ember a beégés határáig exponálja a képet, de vigyázni kell, mert a kamera nem mindig mutatja a beégetett fotót beégetettnek, ezzel már megszívtam.
Pl, ha a kép valamelyik alapszínből sokat tartalmaz, például piros pulcsi, kék ég, a 350d histogrammján egy átlag histogrammot lehet nézni, ahol a többi szín sötétésge lehúzza azt.
Legalábbis nekem pár képre a photosjop raw konvertere igencsak bevillant, hogy túlexponált a felvétel, de csak az egyik színnél.
Más is találkozott ezzel a problémával, vagy csak én?

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.