HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#1981 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 11. 16:53

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 16:15

Ühüm. (15-30,24-70) ezek ilyen nagyképűek... :)

Hmm, látod ezert vettem Tokina 12-24 és 28-70 -t :) Azok csak 77-esek :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1982 Felhasználó inaktív   warfare 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 16:59

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 15:39

Képzeljétek, enyhe káosz van a Mammut2 Saturnban EAN platformon :)
Vettem ma egy Hoya 67-es CPol és egy Hoya 67-es UV-t. Eltolták a cikkszámokat/EAN kodokat. Fizettem összesen hétezer forintot :)

bakker! ma jártam a mamutba edigitalnál, de eszembe se volt, h benézzek a saturnba  :(

#1983 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 18:05

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 16:53

Hmm, látod ezert vettem Tokina 12-24 és 28-70 -t :) Azok csak 77-esek :)

Tokina 12-24 és csak most tudom meg! :D  Döglődik a kitobim, épp ma néztem a Tamron 28-75 "elé" obikat, eddig úgy tűnik, a Tokina a befutó, annak ellenére, hogy eddig húzódoztam az APS-C obiktól. Szóval hogy teljesít a Tokina?
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1984 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 18:15

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 19:05

Döglődik a kitobim

Ez mit jelent? :think:
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1985 Felhasználó inaktív   warfare 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 18:33

Tokina 12-24 és csak most tudom meg! :D  Döglődik a kitobim, épp ma néztem a Tamron 28-75 "elé" obikat, eddig úgy tűnik, a Tokina a befutó, annak ellenére, hogy eddig húzódoztam az APS-C obiktól. Szóval hogy teljesít a Tokina?

ezt nézted:? http://pleiades.uw.h...SZTEK/wide.html

#1986 Felhasználó inaktív   GP#2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 11. 18:35

Pár hozzászólással ezelőtt volt szó arról, hogy hogy készülnek az objektívek üveglencséi (pl. ugyanúgy, mint 100 évvel ezelőtt). Canonnál mostanában így készülnek: Canon Virtual Lens Plant

Nem láttam, hogy 100 éve hogy csinálták, de szerintem nem egészen így ;)

#1987 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 18:40

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 17:05

Én elégedett vagyok vele, igaz nem tudtam a többit is kipróbálni, szóval nincs összehasonlítási alapom.
Nekem a 24-es vége is szimpi, ha esetleg hamarjában kellene egy "portré"-nak tűnő kép, akkor már használható, a 18-20-as vég rosszabb...

#1988 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 18:52

Idézet: GP#2 - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 18:35

nos igen, 100 eve (legyen inkabb 50-70 egyebkent a pontossag kedveert) meg nem volt lezeres bevizsgalas. es az AF motort sem kellett bevizsgalni ertheto okokbol. mas kulonbseget amugy nem nagyon lattam! pedig vegigmentem a "tour"-on. ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1989 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 18:59

Idézet: warfare - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 19:33

itt is egy jó teszt a témában, ez alapján a Sigma 10-20 is nagyon szimpatikus, nem csak a nagy látószöge, de meglepően jó minősége miatt is

#1990 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 11. 19:46

Idézet: GP#2 - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 19:35

Pár hozzászólással ezelőtt volt szó arról, hogy hogy készülnek az objektívek üveglencséi (pl. ugyanúgy, mint 100 évvel ezelőtt). Canonnál mostanában így készülnek: Canon Virtual Lens Plant

Lencsecsiszoló és polírozó gépeken csinálták akkor is most is, és az nagy tévedés hogy ma csodalencséket csinálnak mert olyan szuperberendezések vannak hogy csak na. A 4 lencsés Tessarnal pld ma sem tudnak jobb kiegyensúlyozottab objektívet csinálni.

#1991 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 19:59

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 17:36

Canon bajonettre ?

Nikonos partizán vagyok, csak a nagy jövés-menést kihasználva mertem ide firkálni, le is buktam... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1992 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 11. 20:08

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 19:52

nos igen, 100 eve (legyen inkabb 50-70 egyebkent a pontossag kedveert) meg nem volt lezeres bevizsgalas. es az AF motort sem kellett bevizsgalni ertheto okokbol. mas kulonbseget amugy nem nagyon lattam! pedig vegigmentem a "tour"-on. ;)

"Objektív
Fő szócikk: Objektív (fényképészet) Megszületett az objektív. A lencsék alkalmazása azonban magával hozta a lencsék torzításait is a képre. A problémára Petzvál József 1840-ben szerkesztett objektívje ( ez a mai modern objektívek őse, a nagy fényereje mellett a lencsehibákat is remekül korrigálta ) jelentett megoldást, mely annyira jól sikerült, hogy a világon csupán egy tökéletesebb képet alkotó lencserendszer létezik, az 1902-ben szabadalmaztatott és ma is használatos Tessar objektív. A digitális képalkotás is csupán napjainkban kezdi lehagyni."

Hány éve is volt?

#1993 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 20:30

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 19:59

Nikonos partizán vagyok, csak a nagy jövés-menést kihasználva mertem ide firkálni, le is buktam... :)

Nem mindegy, hogy Canon vagy Nikon? A másik vége ugyanúgy 82mm. :Đ
(Nekem is 15-30-am van.) ;)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1994 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 20:32

Szerintem jo, bár nincs viszonyitási alapom, mert nem használtam más gyártotol hasonlo kategoriáju obit, de lényegében egyáltalán nem sajnálom hogy megvettem. Nagy kedvenc azota hogy megvan.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1995 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 20:38

:offtopic:
Légyszi az általános objektív, lencsegyártás témát itt folytassátok:
https://forum.hwsw.h...c=55691&st=1470

köszi
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1996 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 21:29

Köszönöm a linkeket, nagyon sok tesztet megnéztem, köztük >>ezt<< is.

Idézet

Executive Summary: Get the Nikon if you can afford it, otherwise go for the Tokina.

Nekem ugye a Nikon kiesik, marad a Tokina. Mondom most, azután lehet, hogy egészen más lesz.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1997 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 21:35

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 18:15

Ez mit jelent? :think:

Most már az esetek döntő többségében kerregő hangot ad ki és Err99-el leáll, eleinte csak elvétve csinálta, majd egyre sűrűbben. Érintkezőit is megtisztítottam, hiába. A váz bekapcsolásánál, az obi felhelyezésekor, de akku behelyezésénél is, tehát amikor egyáltalán a váz "megszólítja" az obit, ez a jelenség. Márciusban Törökországban voltam napfogyatkozást nézni, az egyéb látnivalókhoz jól jött volna a 18mm, a Tamron 28mm-e többször is szűknek bizonyult, de talán ha 3-4 képre futotta a kitobival. :reklamacio: Ezért keresgélek most nagylátószögű obit.

Szerk: az is mindegy, hogy AF vagy MF állásban van.

Szerkesztette: Thrawn 2006. 04. 11. 21:40 -kor

#1998 Felhasználó inaktív   silent2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 12. 05:40

Szervusztok!
Mintha egyszer már szó lett volna róla, de most nem találtam meg azt a hozzászólást. A Tokina 12-24-hez végülis kell-e a vékonyított szűrő? Állandó jelleggel tartanék egy UV szűrőt az obin, és jó lenne, ha nem kéne új objektívsapka után rohangálnom...
"Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs, even though checkered by failure, than to take rank with those poor spirits who neither enjoy much nor suffer much, because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat."

Theodore Roosevelt

#1999 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 07:38

Szerintem nem kell hozzá vékonyított szűrő, bár nekem nincsen ilyen objektívem.

#2000 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 10:00

vekonyitott szuro a nagylatoszoguek kozul egyesekre kell, mert a normal szuro belog, es besotetiti a sarkokat. ez extrem nagylato, igy konnyen elkepzelheto, hogy kell ra. de ki is probalhatod: raraksz egy normalt, teljes nyilasnal lefenykepezed a feher falat szurovel es anelkul, majd otthon jol megnezed a sarkokat. (de ha belog meg az is lehet, hogy szabadszemmel is latod a besotetedest.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »