HWSW Informatikai Kerekasztal: Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) Átfogóan a fotózásról

#1471 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 18. 23:47

hogy kerult be a kepbe a szinek valasztasa, konyorgom? (elkepzelni sem merem, hogy a "szurkelap" kifejezes zavart meg. ha igen, surgosen utana kene nezned, mi az!) olyan jo szemu fotos, aki szemre allapit meg expoziciot meg nincs. (az emberi szem mukodesenek sajatossagai miatt. erosen az az erzesem, hogy surun bocsatkozol mitologiai eszmefuttatasokba..) a nagyitott fotonal milyen belenyulast engedelyezel a negativ scannelesenel (mert a modern nagyitok mind scannelnek eloszor), majd a levilagitas szurozesenel?? mintha ezeket kihagytad volna..

de a kerdesemre totalisan hanyagoltad a valaszt: amikor a tulexponalast tapasztaltad, akkor hogy allitottad be az expoziciot? a valasz a kovetkezo logikai bizonytalansagra mutat ra: nem feltetlenul a film viselkedeset merted, hanem az expozicio beallitasanak modszere is okozhat tulexponaltsagot. tehat? varom a valaszt!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1472 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 03. 18. 23:55

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 0:47

hogy kerult be a kepbe a szinek valasztasa, konyorgom? (elkepzelni sem merem, hogy a "szurkelap" kifejezes zavart meg. ha igen, surgosen utana kene nezned, mi az!) olyan jo szemu fotos, aki szemre allapit meg expoziciot meg nincs. (az emberi szem mukodesenek sajatossagai miatt. erosen az az erzesem, hogy surun bocsatkozol mitologiai eszmefuttatasokba..) a nagyitott fotonal milyen belenyulast engedelyezel a negativ scannelesenel (mert a modern nagyitok mind scannelnek eloszor), majd a levilagitas szurozesenel?? mintha ezeket kihagytad volna..

de a kerdesemre totalisan hanyagoltad a valaszt: amikor a tulexponalast tapasztaltad, akkor hogy allitottad be az expoziciot? a valasz a kovetkezo logikai bizonytalansagra mutat ra: nem feltetlenul a film viselkedeset merted, hanem az expozicio beallitasanak modszere is okozhat tulexponaltsagot. tehat? varom a valaszt!

"szurkelap" kifejezes zavart meg. ha igen, surgosen utana kene nezned, mi az!) "

Tényleg?

Ha túl magas pacira szállsz, nagyot esel.

#1473 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 23:59

bocsass meg, de egy felteteles kijelentes alarendelt tagmondatat kiemelni tobb mint erosnek tartom. :(

valaszolj a kerdesre, ha vitazni szeretnel, ne kotozkodj!
a forum ma:

#1474 Felhasználó inaktív   Spanking 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 09. 21:16

sziasztok! Ha valaki tudna felvilágosítást adi a Manfrotto 718SHB állványról megköszönném, mert megszeretném rendelni neten , de nem tudom hogy jó lenne -e, a felszerelésemhez..(eos 350d,sigma 70-300),tehát elég stabil,megéri -e megvenni. csak 123 cm-es magas,nem tudom elég-e... köszi!
Píszes!!!

#1475 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 15:04

Hahó!!

FF filmet (Ilford Pan 400) hol érdemes BP-n hivatni/nagyíttatni? SZínes ügyben az EMKE-hez járok, eddig meg vagyok velük elégedve. :)

Előre is köszi. :)
mt

#1476 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 16:41

Idézet: m-t - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 16:04

Hahó!!

FF filmet (Ilford Pan 400) hol érdemes BP-n hivatni/nagyíttatni? SZínes ügyben az EMKE-hez járok, eddig meg vagyok velük elégedve. :)

Előre is köszi. :)

Szerintem két jó hely van, mindkettő kézilabor, ergo nem túl olcsó.
Erőd Fotó II. Erőd utca, a Mechwart ligetnél honlap
Max Fotolabor, VI. Aradi utca a körúttól a Bajza utca fele menet a jobb oldalon a 3-4. kapualjban
A kettő közül az Erőd lényegesen barátságosabb árakon dolgozik.
Jelenleg az Erődbe járok, a Max-ban kb 2 éve nem voltam, de gondolom tartja a szinvonlat. Gondom nem volt velük, csak nekem (szigorúan szvsz) az Erőd szimpibb (meg jobban útbaesik)

Szerkesztette: acws 2006. 04. 14. 16:42 -kor

web-solution.hu A megfizethető tárhely

#1477 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 12:30

Megtaláltam egy újságban az egyik képemet (egy cikk illusztrációjaként), természetesen nem is tudtam róla, ráadásul a copyright feliratot is leretusálták róla... Ez egyébként a Népsport nevű programfüzet fehérvári verziójában van, 8000 példányos havilap. Felháborodtam :) Mit szoktatok ilyenkor csinálni?

#1478 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 13:32

"elmesz" a fotomuveszek szovetsegebe (honlapjukra?), ott van ajanlott arszabas. kiallitod a szamlat, es egy kedves(!) levellel elkuldod a szerkesztosegnek. kozben persze megdorgalod oket, hogy a nevedet illett volna feltuntetni. :)

(remeljuk nem kell nagyon magyarazni nekik, hogy per eseten ok jarnak rosszul.)
a forum ma:

#1479 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 13:33

Olvastam egy ilyen esetet a DP-n. Először az újságnak szólj, lehet, hogy békésen is el tudjátok intézni. Ha erre nem hajlandók, akkor ejtsd ki a varázsszót: "copyright". Ettől lehet, hogy mindjárt megváltozik a véleményük. Ha nem, akkor innentől kezdve rajtad múlik, hogy érdemes-e jogi útra vinni. Tessék az ide vonatkozó jogi rész:
http://www.artisjus.hu/opencms/export/arti...rol/jog_13.html
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1480 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 13:33

Idézet: saen - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 13:30

Megtaláltam egy újságban az egyik képemet (egy cikk illusztrációjaként), természetesen nem is tudtam róla, ráadásul a copyright feliratot is leretusálták róla... Ez egyébként a Népsport nevű programfüzet fehérvári verziójában van, 8000 példányos havilap. Felháborodtam :) Mit szoktatok ilyenkor csinálni?

Perrel fenyegetőzni :Đ

#1481 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 13:41

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 14:32

"elmesz" a fotomuveszek szovetsegebe (honlapjukra?), ott van ajanlott arszabas. kiallitod a szamlat, es egy kedves(!) levellel elkuldod a szerkesztosegnek. kozben persze megdorgalod oket, hogy a nevedet illett volna feltuntetni. :)

(remeljuk nem kell nagyon magyarazni nekik, hogy per eseten ok jarnak rosszul.)

Nem vagyok számlaképes sajna... Bár sima szerződéssel is meg lehet oldani gondolom.

Köszi a tippeket, jöhet még ha van :)

Szerkesztette: saen 2006. 04. 21. 13:41 -kor

#1482 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 13:52

az ajanlott ertek "kiszamlazasa" azert brutal eros, mert soha az eletben nem kap az ember annyi penzt fotoert, amennyi ott meg van allapitva. ha azt kifizetik, hidd el nem fog izgatni a neved feltuntetese. :)

ha nem vagy szamlakepes, keresd meg oket, hogy mikor mehetsz szerzodest kotni, es fizetik a penzedet..
a forum ma:

#1483 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 20:09

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 14:52

az ajanlott ertek "kiszamlazasa" azert brutal eros, mert soha az eletben nem kap az ember annyi penzt fotoert, amennyi ott meg van allapitva. ha azt kifizetik, hidd el nem fog izgatni a neved feltuntetese. :)

ha nem vagy szamlakepes, keresd meg oket, hogy mikor mehetsz szerzodest kotni, es fizetik a penzedet..

A fotósoldal honlapján nem találtam ilyen infot, viszont hasonló felhasználásért adtam el nemrég egy képet 90$-ért ügynökségen keresztül, az durván 20k. Gondolom meglepődnének egy ilyen számlán :)

#1484 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 20:18

Akkor most egyik szemed sír a másik nevet? Csak mert megjelent egy képed egy havilapban viszont téged erről eflelejtettek értesíteni...
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1485 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 20:22

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 21:18

Akkor most egyik szemed sír a másik nevet? Csak mert megjelent egy képed egy havilapban viszont téged erről eflelejtettek értesíteni...

Alapvetően úgy állok hozzá a kérdéshez, hogy valaki ezzel az újsággal elég szép pénzt zsebrerak, csak a költségeit felejti el megfizetni. Ahol megtalálható ez a fotó a neten, ott egyértelműen jelezve van, hogy szerzői jog által védett. Igazából tudatosan megszegte az illető a szerzői jogaimat és ez felháborít. Ha előtte megkérdezi, jó eséllyel ingyen is megkapta volna (attól függ milyen napom lett volna :)), de ez így nagyon nem tetszik. A képmegjelenés meg nem érdekel, jelent már meg máskor is, meg Volán oldalon rendszeresen van képem és pl azért sem kérek pénzt...

#1486 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 20:43

Idézet: saen - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 21:22

Alapvetően úgy állok hozzá a kérdéshez, hogy valaki ezzel az újsággal elég szép pénzt zsebrerak, csak a költségeit felejti el megfizetni. Ahol megtalálható ez a fotó a neten, ott egyértelműen jelezve van, hogy szerzői jog által védett. Igazából tudatosan megszegte az illető a szerzői jogaimat és ez felháborít. Ha előtte megkérdezi, jó eséllyel ingyen is megkapta volna (attól függ milyen napom lett volna :)), de ez így nagyon nem tetszik. A képmegjelenés meg nem érdekel, jelent már meg máskor is, meg Volán oldalon rendszeresen van képem és pl azért sem kérek pénzt...

Akkor tulajdonképpen csak úgy tudnál/lehet védekezni ez ellen, hogy kis méretben rakod fel a képet.
Több oldalon láttam, hogy jó nagy "vízjellel" az egész képen feltűntették a nevet. Ez szerintem már egy kicsit paranoia, hisz igy a kép élvezetét is elvonja és csak a kevés százalék miatt van, aki mindent felrúgva fel akarja használni a képet a többivel meg - talán saját magával - kib***ik.

De, hogy éremben is hozzászóljak egy kicsit, szerintem menj be az újsághoz, mondd el, mi bánt, azt, ha nagyon kakaskodnak, hogy márpedig ez az övék, akkor mutassák meg az eredetit és cserébe te is megmutatod a tied :)

Aztán lehet egyezkedni :)
dolfer

#1487 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 20:58

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 21:43

Akkor tulajdonképpen csak úgy tudnál/lehet védekezni ez ellen, hogy kis méretben rakod fel a képet.

Már így is sokan panaszkodnak, hogy túl kicsik a képek az oldalamon... Emellett pedig már ekkora méretből is lehet jó minőséget nyomtatni egy újságcikkhez... Itt ügye nem a Sports Illustratedről beszélünk...

Bemenni nem fogok, mert arra nincs idő, levelet fogalmazok majd a hétvégén :)

#1488 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 21:06

Idézet: saen - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 21:58

Már így is sokan panaszkodnak, hogy túl kicsik a képek az oldalamon...

Épp ez az... Az a kevés eltulajdonítás miatt kell/kéne a képeket nagyon kis -> élvezhetetlen méretben feltenni. Ezzel, mint már mondtam, kivel tolsz ki?!
Majd azért a fejeményekről is tájékoztass. Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből.
dolfer

#1489 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 22:47

Hátha segít valamit.
http://torzsasztal.h...ticle?t=9082631

http://www.muosz.hu/...sub=honortabla3

A szerzői jogi jogsértések esetén alkalmazható jogi eszközökről
http://www.asva.hu/d...yv_nkom_nka.pdf
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1490 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 06:37

Thx  :respect:

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74