Szerkesztette: Freddy001 2006. 04. 29. 00:05 -kor
Canon DSLR topik II.
Elküldve: 2006. 04. 28. 23:46
Elküldve: 2006. 04. 28. 23:53
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 0:45
Freddy001: kisse tulbiztositod magad. egyfelol azert erezhetoen kicsi az eselye egy hibas objektivnek. masfelol annak is kicsi az eselye, hogy az uzlet kekeckedik. (alapbol: miert tenne? neki sem jo biznisz.. persze most ne a mistralra gondoljunk..) ergo nagyon kicsi az eselye a bp-pecs utazgatasnak. ami melesleg barmilyen vasarlasnal beuthet. vagy kenyeret is ilyen korultekintoen valasztasz?
plane, hogy milyen valaszt varsz? ha benyognek neked egy 0.01%-ot, azzal mire mesz?
Egyérszt azért, mert eddig mindig úgy volt hogy a polcon levő 19 jóból leveszem a 20. rosszat, másrészt az objektív review-ekben minden második arról ír hogy jót kell kifogni, akkor talán nem véletlenül para? Az üzlet pedig azért tenné mert az árverseny miatt alig van haszna és a garoztatással még azt is elbukja, adott esetben énis csak alapos indokkal tenném. Edigital-t nem ismerem, de itt van egy-két hely ahol sík hülyék ülnek akiknek fogalma sincs az egészről, akkor aztán lehet asztaltverni főnököt behívatni, stb. Ez komoly, nem vicc. Egyébként a kenyeret is körültekintően kiválogatom, igen.
Elküldve: 2006. 04. 29. 00:03
szerencsére sok bolt van, és verseny van, így a vevő, nyilván ott fog vásárolni, ahol tuti kicserélik a hibás cuccát. ennyi.
Elküldve: 2006. 04. 29. 00:09
#2225 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2006. 04. 29. 00:39
Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 1:09
Az látszik hogy a gyártástechnológiáról nincs fogalmad. Úgy gondolod hogy pld az optikákat úgy bütykölik össze? A lencsék csiszolása közben méreteket görbületeket tartanak be ezredmilliméteres pontossággal. Ugyanígy a ház gyártása közben illesztéseket, meneteket vágnak nagy pontossággal és azt állandóan ellenőrzik hogy méreten belül vannak e. Az viszont igaz hogy a Japán meg a Kínai és a Malayziai munkakultúra között különbség van. Ez főként a szerelésnél forrasztásnál összeállításnál ugrik ki. Azt megteheted hogy csak japánban szerelt dolgot veszel. A dobozokon gépeken rajta van hogy hol gyártották.
Elküldve: 2006. 04. 29. 00:51
Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 23:46
sem a magyar atlagos kisker haszonresrol nem nagyon van fogalmad (inkabb 100% korul mozog ugyanis..), sem azt nem ertetted meg, hogy ki adja el olcsobban, es bukik rajta! (meg egyszer: nem a kisker, hanem a gyar. kisker nem is adhat el hibasnak mnositett termeket!)
anno mar kertem toled egyszer (a fokuszhiba kerdesenel), hogy linkelj be ilyen oldalt, ahol kulon kiemelik, hogy nagy az objektivek szorasa.. megtenned most ezt? csak hogy lassam, milyen hibarol beszelunk, mert en meg mindig nem ertem..
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2006. 04. 29. 01:36
Idézet: ottokar - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 1:39
Szerintem több fogalmam van, mert egyrészt szakmába vág másrészt régen nem kevés szakirodalom átolvasása után kishíján nekikezdtem csillagász távcső tükörcsiszolásnak. Tükörnél csak egy felület van és a kézi csiszolásúak kellő türelemmel és hozzáértéssel jobbak lehetnek mint a gépiek. Legalábbis amatőr viszonylatban 10 éve még így volt és ez nem hiszem hogy sokat változott azóta. Még anno a kompakt gépem vásárlásakor is tudtam hogy létezik belőle japán, malay és kínai, de választási lehetőség nem igazán van, hogy japánt kérek.
Összességében nem tudom miért reagáltam így erre, mert egyrészt gyártástechnológiát nem is említettem, másrészt nem mondom, hogy nem érdekel, de lehetőségem úgysincs választani a különböző helyeken összeszereltek között. A végeredmény számít, a review-ek és fórumok azt írják, hogy vannak hibás darabok akkor valószínűleg vannak. A kérdés erre vonatkozott.
Elküldve: 2006. 04. 29. 01:44
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 1:51
anno mar kertem toled egyszer (a fokuszhiba kerdesenel), hogy linkelj be ilyen oldalt, ahol kulon kiemelik, hogy nagy az objektivek szorasa.. megtenned most ezt? csak hogy lassam, milyen hibarol beszelunk, mert en meg mindig nem ertem..
Ez már nagyon
Érdekes lenne, ha a kisker árrés 100% körül mozogna. Talán vállalkozó vagy hogy ezeket ennyire vágod? Szted a nagyker vagy a szállító megtéríti a kisker garoztatással járó szállítási és egyéb költségeit? Számítástechnikai árrésekről írtam, mert ott tényleg 5% az átlag árrés hacsak nem kereskedik valaki több tízmillás tételekkel de mindegy, mert ezt Te úgyis jobban tudod.
Egyszerű dolgot kérdeztem megint mindenki engem támad mindenféle OFF dologgal, megmodnom őszintén nem érdekel. Sorry.
Eszpe már írt erről pár oldallal ezelőtt, ő úgylátszik érti is miről van szó..
Elküldve: 2006. 04. 29. 02:37
viszont en is kertem egy egyszeru dolgot, de nem kaptam meg meg. bizonyara csak nehez eloszedni..
Elküldve: 2006. 04. 29. 03:35
Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 23:42
A 8 nap a netes boltokra vonatkozik (plusz szolgáltatáként szokták hirdetni, h ha nem tetszik akkor visszaadják a pénzed).
3 napon belül csak akkor köteles visszavenni, ha rossz, de akkor is azonnali csere és ha az nem lehetséges akkor szokták visszaadni a pénzt (már aki...) ha a cucc hibátlan, csak neked nemtetszik akkor a boltoknak nem kötelessége visszavenni, he ezt megteszi az már grátisz szolgáltatás, vagy ha levásárolhatod az is.
on
#2231 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2006. 04. 29. 08:33
Képzeld minden márkájú minden termékből vannak hibás darabok, vagy olyanok melyek meghibásodnak. A világon még olyant nem gyártottak aminél nem így lenne. Csak az a baj mikor valaki kifog egy ilyent és úgy teszi fel a fórumra mintha ez egy eleve nagy hibaszázalékú termék lenne. Úgy aztán vásárolni sem lehet hogy beveszem a fejembe hogy biztos kifogok egy rosszat. Mondom ezt annak ellenére hogy régebben én kifogtam egy alkatrészhibás optikát amit ráadásul a szervíz sem ismert el hibásnak.
Elküldve: 2006. 04. 29. 09:39
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 3:37
viszont en is kertem egy egyszeru dolgot, de nem kaptam meg meg. bizonyara csak nehez eloszedni..
Nem vitázom veled, de nagyon nagy tévedésben vagy. 20% vagy afeletti árrése annak van, aki kínából vagy az importőrtől rendeli nagy mennyiségben. A kisebb üzletek, akik az itteni nagykerekben vásárolnak néha még az 5%-al sem tudnak versenyképes árakat tartani, sőt az is előfordul, hogy 3-4 nagykerben is drágább egy alkatrész mint más kiskerben. Tehát nem túlzás azt mondani, hogy egy 150e-s számítógépen 7.5e az árrés, ebből még adózni is kell és azt is elvárják hogy ingyen rakd össze. Ezek után ki lehet számolni mennyire éri meg. De ez már nagyon OFF. A téma esetleg annyiban kapcsolódik ide, hogy a számítástechnikai nagykerek egy részében fényképzőgépek is szoktak lenni (főleg kompaktok), a kisker haszon azokon sem több 5-10%-nál.
Elküldve: 2006. 04. 29. 09:55
Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 23:46
Úgy mégis, szerinted ezt honnan a francból tudnánk érdemben megválaszolni?
Elküldve: 2006. 04. 29. 10:25
Szerkesztette: Freddy001 2006. 04. 29. 10:30 -kor
Elküldve: 2006. 04. 29. 10:43
Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 11:25
Azért annyira nem gázos a helyzet a Tamronnal. Nézd meg a Fredmirandán az értékeléseket. Több mint 100 értékelés van, ebből néhány kegyetlenül lehúzza az obit (ők azok, akik kifogtak egy hibás példányt) a többiek pedig a legnagyobb elismeréssel beszélnek róla. Olyanok is, akiknek módjukban állt összehasonlítani a 24-70L-el. Az internetes fórumokon azok a leghangosabbak, akik pórul jártak, így az marad meg az emberben, hogy nagyon magas a hibás termékek aránya. Az elégedett többség nem ordibál, hanem használja.
Elküldve: 2006. 04. 29. 11:01
Elküldve: 2006. 04. 29. 11:37
Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 9:39
Idézet
Idézet
es persze ez a dolog is erosen szubjektiv. peldaul az is bele fog jatszani az ertekelesbe, hogy van-e L betu azon a nyavajason, vagy nincs. akar elismeri, akar nem, de elofordul. mert az ember mar csak ilyen, hogy hajlamos belemagyarazni. masfelol meg persze bizonyara vannak aprobb kulonbsegek, es van akinek ezek fel sem tunnek, es van aki mar egy ilyen miatt (mert ez kezdi el zavarni) "pocseknak" mondja az adott termeket. magambol indulok ki: egy nagyszeru 28-70/2.8-as Sigmat hasznaltam megelegedessel egy-ket evig, de azutan elkezdett zavarni, hogy csak 28-ig tud lemenni, es ott mar a filmsikkal nem parhuzamos vonalakat ugy gorbiti, hogy hajaj. a vegen mar annyira zavart, hogy most vettem egy ifx 24/2.8-as Sigmat fillerekert, es nagyon elegedett vagyok. bizonyara en is valtoztam, meg tenyleg vannak aprobb kulonbsegek. de hogy ki mire erzekeny azt nehez elore megmondani. mint ahogy abban sem tudnank tanacsot adni, hogy melyik palacsintatoltelek fog jobban izleni. ez toled fugg, es nem a tesztektol! remelem nem veszed tamadasnak, hogy ilyen sokat irtam: probalok segiteni azert, bar Neked tenyleg nem mindig konnyu!
#2238 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2006. 04. 29. 12:01
Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 12:01
Elvileg lehet de a gyakorlatban azért az nem lehet hogy felbontják az összes csomagot. Van olyan hogy egy gépet kitesznek próbára, és ha a működésileg megfelel akkor kér egy bontatlant, de az már nem megy hogy felbontják aztán mégse kell. Ráadásul úgyhogy nem hibás csak a vevő képzeleg. Igen van olyan vevő akinek nem lehet az igényét kielégíteni mert mesterséges kifogásokat emel állandóan.Magad írod nem kötelező elvinni ha nem TETSZIK. Aki fényképezőgépet tetszésre vesz nem műszaki színvonalra, az ne vegyen.
Elküldve: 2006. 04. 29. 12:07
es persze igazad van a nehez vevovel kapcsolatban, de kepzelgesnek megsem lehet unblock minositeni. merthat vannak nem verbalizalhato erzesek, amik jogosak, de megis kepzelgesnek erzi az elado. szolval ennel azert kicsit bonyolultabb a helyzet.
Elküldve: 2006. 04. 29. 12:29
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 12:37
tehat akkor pontositsunk (mert bizonyara egy regebbi hozzaszolasod alapjan felreertettem valamit): nem a tesztek, hanem a forumok alitjak, hogy bizonyos optikak vacakok. ugye? ambator sajnos meg mindig nem linkeltel be egy ilyen oldalt sem, igy meg mindig nem ertem (bocsanat, neha nagyon ertetlen tudok lenni, ez az en hibam. es tenyleg meg szeretnem erteni, nem kotozkodom!), hogy pontosan milyen hibakrol is van szo?
nem veletlenul, hiszen nem fizeted meg azt a nevet, amiben a legtobben hisznek. vegyunk egy szep latvanyos peldat. gondolom tudod, hogy bizonyos felsobb kategorias panasonic fenykepezogepek es bizonyos leica digitalisok az utolso csavarig megegyeznek? (ha nem ismered oket, utananezhetek, hogy mi a pontos tipus. talan 2-3 ilyen van mar.) es mi az aruk? nem meglepo modon a Leica masfelszer annyiba kerul, pedig ezek nem tizezres nagysagrendu gepek. na, nem veletlenul? hat nem! de nem azert, amiert Te irod.
es persze ez a dolog is erosen szubjektiv. peldaul az is bele fog jatszani az ertekelesbe, hogy van-e L betu azon a nyavajason, vagy nincs. akar elismeri, akar nem, de elofordul. mert az ember mar csak ilyen, hogy hajlamos belemagyarazni. masfelol meg persze bizonyara vannak aprobb kulonbsegek, es van akinek ezek fel sem tunnek, es van aki mar egy ilyen miatt (mert ez kezdi el zavarni) "pocseknak" mondja az adott termeket. magambol indulok ki: egy nagyszeru 28-70/2.8-as Sigmat hasznaltam megelegedessel egy-ket evig, de azutan elkezdett zavarni, hogy csak 28-ig tud lemenni, es ott mar a filmsikkal nem parhuzamos vonalakat ugy gorbiti, hogy hajaj. a vegen mar annyira zavart, hogy most vettem egy ifx 24/2.8-as Sigmat fillerekert, es nagyon elegedett vagyok. bizonyara en is valtoztam, meg tenyleg vannak aprobb kulonbsegek. de hogy ki mire erzekeny azt nehez elore megmondani. mint ahogy abban sem tudnank tanacsot adni, hogy melyik palacsintatoltelek fog jobban izleni. ez toled fugg, es nem a tesztektol! remelem nem veszed tamadasnak, hogy ilyen sokat irtam: probalok segiteni azert, bar Neked tenyleg nem mindig konnyu!
1. Nemcsak hogy OFF de nonszensz amin vitázol. Nem is szándékozlak meggyőzni, de azért mégegyszer, utoljára leírom a véleményem. Én nem arra adok amit a haverom mond. Évek óta ezzel foglalkozom, rendszeresen nézek nagyker-kisker árlistákat és konkrét számokra alapoztam az állításom, ami szerintem tény. És az is, hogy nagyker kisker árrés az életben nem lesz több 10%-nál (már úgyis egy nagyon drága kisker lesz az eredmény), 20% vagy afeletti árrés akkor lesz ha kínából rendelik vagy olyan importőrtől aki nagyon nagy tételben hozza az országba és így is adja tovább. Nem hit kérdés, hogy mekkora árréssel lehet dolgozni, a kereskedő nem tud mást tenni ha "kis" mennyiségben forgalmaz, pláne ha nem a fővárosban. Az is tény, hogy nagyon sok kisker a helyi nagykerekből szerzi az alkatrészek többségét, van amelyiknek még szervize sincs. Az országos hálózattal vagy napi többmilliós forgalommal rendelkező üzletek megtehetik hogy kintről hozatják be és ráteszik a 20-100% árrést (100% árrés is csak nagyon kivételes terméknél lehet számítástechnikában).
2. Szerintem teljesen mindegy hogy fórumok, vagy fórum jellegű "review" oldalak írják. Szó nem volt vacakságról, vacak dolgokkal nem foglalkozom. Éppen ellenkezőleg, a nagy többség jónak ítéli meg, ezért szándékozom olyat venni, de előfordulnak gyengébben sikerült darabok, vagy amik egy adott gépvázon nem jól muzsikálnak esetleg gyárilag rosszul lettek kalibrálva, stb. Teljesen mindegy mitől, de (közel) nem a várt eredményt hozzák. Ilyen esetekben a szerviz vagy elismer vagy nem, határesetben pedig próljárás forog fenn. Itt egy URL, az első néhány oldalon keress rá a copy szóra. Lehet találni egészen érdekes dolgokat is.
3. Nekem teljesen mindegy mi van ráírva és mennyibe kerül, szerintem a véleménnyilvánítók nagy többsége is így áll hozzá, a végeredmény számít amit produkál, a garancia illetve a rizikó.
Szerintem ezeken kár tovább vitáznunk, mert szerintem már annyira OFF, hogy a végén még figyelmeztetést kapunk, másrészt amint írtam megoldom azzal az üzlettel, amelyik engedi kipróbálni vétel előtt. Ezt pedig már meg is beszéltem velük. Így túl nagy meglepetés és kellemetlenség nem fog érni utólag.

Súgó
A téma zárva.