HWSW Informatikai Kerekasztal: Államháztartástan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (103 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Államháztartástan II. Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 27. 08:42

Idézet: Miki2 - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 21:28

... Szelektív hulladékgyűjtés, megújuló energiaforrások stb.

No. Mostanság lassan már minden tizedik házon ott díszelegnek az így-úgy felpakolt hőszigetelőlapok, szóval tök jó :) Kár, hogy tudom: ezek nagyrészét kocaépítészek rakták/rakják fel, úgyhogy rövidesen hatalmas boom várható a penészirtók és a lokális mikroklímajavító termékek forgalmában :(
Elköltöztem :-)

#722 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 10:13

17 és 23 százalékos lesz az áfa

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#723 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 13:50

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 10:13

Biztos vagy benne? :think:
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#724 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 14:26

Idézet: Miki2 - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 14:50

Biztos vagy benne? :think:

Nem, de most eppen ezt mondjak... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#725 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 14:59

Idézet

Az ingatlan és egyéb értékálló befektetés racionálisnak tűnik, de én inkább olyan virtust hiányolok, mint az önképzés, az átgondolt jótékonykodás vagy a környezet védelme.  Szelektív hulladékgyűjtés, megújuló energiaforrások stb.

Birom ezeket az ötleteket. :)

Picinyeim: a MO átlagdolgozónak egy filérje sincs megtakarításra, főleg akkorára nem, hogy ingatlant, házat, értékálló befektetést eszközöljön, amelyiknek meg talán akadna, azt a hiénák többször jól átb*ák, ezért inkább feléli amit lehet. De az egyszeri dolgozó nem tud önképzést se csinálni, a nettó 60EFt-ból, mert még mellévállal egy másod, harmad állást, és örül ha alhat egyet, vagy bóbiskolhat a nehezen kinyögött plazmaTV előtt.

Amúgy a reklámokat undorítónak tartom én is. Főképp azt a "banki" reklámot, amikor az előszobában a küszöbön nymnak néhány húszezrest a balfékként mosolygó szakadt tag kezébe. 400.000Ft már ennyiért, meg ennyiért. Mire elég az, vazze?

A környezetvédelmet meg a szelektív hulladékgyűjtést meg hagyjuk.

Hol laktok? :) Iszonyúan el vagytok tájolva a mai magyar rögvalóságtól. Talán az albérletben, tanyán, panellakásban nyomorgó emberekből van több.

Tessék kissé kiautókázni a (pi*) langymeleg belterjes lakóparkból egy vidéki városba, ajánlok megnézni egy vidéki kórházat, pályaudvart, lakótelepet, iskolát.
Aki már állt a Kecskeméti (megyeszékhely!!) vasútállomáson télen 2-3 órán át a csatlakozásra várva...
Asztalravissza!

#726 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 15:14

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 15:59

Picinyeim: a MO átlagdolgozónak egy filérje sincs megtakarításra ... vagy bóbiskolhat a nehezen kinyögött plazmaTV előtt.

Ok, lehet hogy en nem vagyok "atlag", de tudok megtakaritani... es nincs plazmatv-m... de lehet, hogy ez a ketto egymasbol kovetkezik.

Samott

#727 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 15:36

105 ezer forintos lesz 2008. szeptembertől a "tandíj"

Ahol en tanultam, ott hasonlo modon mukodott a bokros csomagban bevezetett tandij... igaz, az akkor havi 2000 forint volt... viszont csak a tanulok fele fizette, ezt az elozo felevi atlag alapjan osztottak be (sorba rendeztek a tanulokat tankoronkent vagy talan evfolyamonkent, es az jobbik fele nem fizetett, a gyengebbik fele fizetett). Az a penz is iskolafentartasra, osztondijra ment...

Samott

#728 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 16:26

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 15:59

Picinyeim: a MO átlagdolgozónak egy filérje sincs megtakarításra, főleg akkorára nem, hogy ingatlant, házat, értékálló befektetést eszközöljön, amelyiknek meg talán akadna, azt a hiénák többször jól átb*ák, ezért inkább feléli amit lehet. De az egyszeri dolgozó nem tud önképzést se csinálni, a nettó 60EFt-ból, mert még mellévállal egy másod, harmad állást, és örül ha alhat egyet, vagy bóbiskolhat a nehezen kinyögött plazmaTV előtt.

Amúgy a reklámokat undorítónak tartom én is. Főképp azt a "banki" reklámot, amikor az előszobában a küszöbön nymnak néhány húszezrest a balfékként mosolygó szakadt tag kezébe. 400.000Ft már ennyiért, meg ennyiért. Mire elég az, vazze?

A környezetvédelmet meg a szelektív hulladékgyűjtést meg hagyjuk.

Hol laktok? :) Iszonyúan el vagytok tájolva a mai magyar rögvalóságtól. Talán az albérletben, tanyán, panellakásban nyomorgó emberekből van több.

Tessék kissé kiautókázni a (pi*) langymeleg belterjes lakóparkból egy vidéki városba, ajánlok megnézni egy vidéki kórházat, pályaudvart, lakótelepet, iskolát.
Aki már állt a Kecskeméti (megyeszékhely!!) vasútállomáson télen 2-3 órán át a csatlakozásra várva...

Volkswagent venni hitelre van pénz...

Kecskeméten vártam már télen a vasútállomáson, olyan dögmeleg volt a váróban, hogy az nem igaz...

#729 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 16:30

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 16:36

105 ezer forintos lesz 2008. szeptembertől a "tandíj"

Ahol en tanultam, ott hasonlo modon mukodott a bokros csomagban bevezetett tandij... igaz, az akkor havi 2000 forint volt... viszont csak a tanulok fele fizette, ezt az elozo felevi atlag alapjan osztottak be (sorba rendeztek a tanulokat tankoronkent vagy talan evfolyamonkent, es az jobbik fele nem fizetett, a gyengebbik fele fizetett). Az a penz is iskolafentartasra, osztondijra ment...

Samott

Jól látom, hogy az első diploma ettől még ingyenes marad? :think: Akkor mi értelme? :think:

A 30 kredites limit meg ökörség, ha 10 félév alatt 300-at kell megszerezni, akkor csak matematikai esély van rá, hogy minden félévben meglegyen. Ha tervezetten 29-re jön ki, akkor én vagyok a rosszfiú, vegyek fel inkább 33-at, mert köztes állapot nincs? :think:

#730 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 17:44

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 16:26

Kecskeméten vártam már télen a vasútállomáson, olyan dögmeleg volt a váróban, hogy az nem igaz...

Miért nem vetted le a kabátod?  :rolleyes:

#731 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 18:23

Idézet

es nincs plazmatv-m...

Nekem sincs. De takaréskoskodok. :)

De a nagy átlag, gondolok én a bérből-fizetésből élőkre, az adósságaikat görgetve, egyik napról a másikra él.

Abban igazatok van, hogy miért költekeznek fölösleges vackokra, vagy miért nem akkor veszik meg, amikor  már "telik" rá. Hát ez a szocializmusban berögződött áruhiány maradványa, meg a sok beeetető reklám, és a tudatos "népbutítás" eredménye. 0% kezdőrészet, 10 év futamidő. Vazze. :( 10 év mulva az a sz*r olcsó kategóriás autóból mi marad?

A másik baj, hogy az adófizető, bérből-fizetésből élök keveset keresnek, a megszerzendő javakhoz képest, és ha valami baj beüt, akkor teljesen eladósodnak. A fizetés tetemes százaléka ilyen-olyan formában azonnal visszakerül az "állambácsihoz", a többi meg semmire sem elég, főleg, ha van gyerek, beteg a családban.

A lakosság nagy része nyugdíjból, segélyból él, a másik része fekete, minimálbéres munkából, az ő munkjuk eredménye nem gyarapítja sem őket, sem az államot, a fennmaradó része akik "kitermelik" a
többit.

Eléggé baj.   

Meg az előző szemlélettel is:szelektív hulladékgyűjtés.  :rolleyes: Sokan a vacsorájukat keresik kukákból. :(

Először járni kell megtanulni, utánna futni. 

Meg a mozgássérülteknek készülendő rámpák. Kérem, senki sem irigyli, de elöször talán járdát építsenek, hogy legyen a többieknek is hol közlekedni, nem?
Ez olyan pótvcselekvés, rongyrázás, álprobléma, mellébeszélés. Én dolgoztam együtt mozgássérültekkel, tehát, nem vagyok ellenük, vannak köztük barátaim is, Ők is azt mondják, hogy talán, ha már van járda, és feljáró, akkor pl. ne az újgazdag hüjegyerek parkoljon rajta keresztben, hanem közlekedhessenek a lakosok.

Jó éjszakát. Jó meleg van.

Három negatív szó:

NINCS

SEMMI

BAJ

(Fodor Ákos (Vavian Fable))
Asztalravissza!

#732 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 18:36

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 14:59

Pedig akik naggyá váltak az elmúlt évszázadban, azok ilyen furcsa dolgokat csinálnak. Sőt, hadd idegesítselek: ahol lehet, saját országuk termékét vásárolják.

"Picinyeim: a MO átlagdolgozónak egy filérje sincs megtakarításra"

Akkor ne vegyen hitelből hatlégzsákos Buzukit. Menj ki Svájcba vagy Hollandiába, nézz meg egy gyári parkolót, milyen autókkal járnak a 800E 1000E forint fizetésű melósok. Menj el szombat délelőtt egy németalföldi ábécébe, sasold meg, hogy mit vásárol hétvégére egy átlagháziasszony. Segítek: kevesebbet, mint egy BAZ-megyei munkakerülő/nélküli

#733 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 18:43

Idézet

De az egyszeri dolgozó nem tud önképzést se csinálni, a nettó 60EFt-ból, mert még mellévállal egy másod, harmad állást, és örül ha alhat egyet, vagy bóbiskolhat a nehezen kinyögött plazmaTV előtt.

Hát erről van szó, nyuszómuszó!
4 évvel ezelőtt a cégünknél járt egy világhírű svájci vállalat ker igazgatója. Tudod, milyen telefonja volt? Nokia 5110-es (olyan hatéves).
Érted már, mire gondolok?  :reklamacio:

#734 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 18:50

Idézet: Miki2 - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 18:44

Miért nem vetted le a kabátod?  :rolleyes:

Miért nem volt jó helyen a táskámon, a pulóverem alatt?

#735 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 18:53

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 19:23

A másik baj, hogy az adófizető, bérből-fizetésből élök keveset keresnek, a megszerzendő javakhoz képest, és ha valami baj beüt, akkor teljesen eladósodnak. A fizetés tetemes százaléka ilyen-olyan formában azonnal visszakerül az "állambácsihoz", a többi meg semmire sem elég, főleg, ha van gyerek, beteg a családban.

A lakosság nagy része nyugdíjból, segélyból él, a másik része fekete, minimálbéres munkából, az ő munkjuk eredménye nem gyarapítja sem őket, sem az államot, a fennmaradó része akik "kitermelik" a
többit.

Eléggé baj.   

Meg az előző szemlélettel is:szelektív hulladékgyűjtés.  :rolleyes: Sokan a vacsorájukat keresik kukákból. :(

Először járni kell megtanulni, utánna futni. 

Meg a mozgássérülteknek készülendő rámpák. Kérem, senki sem irigyli, de elöször talán járdát építsenek, hogy legyen a többieknek is hol közlekedni, nem?
Ez olyan pótvcselekvés, rongyrázás, álprobléma, mellébeszélés. Én dolgoztam együtt mozgássérültekkel, tehát, nem vagyok ellenük, vannak köztük barátaim is, Ők is azt mondják, hogy talán, ha már van járda, és feljáró, akkor pl. ne az újgazdag hüjegyerek parkoljon rajta keresztben, hanem közlekedhessenek a lakosok.

Jó éjszakát. Jó meleg van.

Három negatív szó:

NINCS

SEMMI

BAJ

(Fodor Ákos (Vavian Fable))

Akkor most mit is akarsz mondani a szociális érzéketlenség és a környezetvédelem hanyagolásának szükségességének hangoztatásán kívül?

#736 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 22:17

off:
Te takarítottál Carmaged?
on
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#737 Felhasználó inaktív   greeny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 00:26

Idézet: Miki2 - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 19:36

Segítek: kevesebbet, mint egy BAZ-megyei munkakerülő/nélküli

;)  Emberek, ha tudnátok mennyire herótom van már attól, hogy ebben a topikban mindenki a szűkebb pátriámat hozza fel szemléletes példának. Egyszerűen nem értem, sőt csodálkozom.  :Đ  :wc2:
1st: MSI P45Neo C2D-E6550 2x1Kingston-800 MSI Radeon3850-512 2x500GB Samsung+Seagate Samsung S223Q DVD CT550W Altec Lansing ATP3 Logitech MX310 2nd: Giga P35-DQ6 C2Q-Q8400@... 2x2Samsung-800 HD5750-OC Vapor-X 1GB 250GB Hitachi PIO115D CT550W 3rd: Asus TUSL2-C Tua@1333 512SD... 4th: HP 6720S

#738 Felhasználó inaktív   greeny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 00:38

Esetleg közkívánatra bedobhatnék egy-két jópofa szociofotót a diósgyőri (Miskolc) "Harlemről" vagy a zombitanya Ózd-Centerről, esetleg a kazincbarcika melletti Berente anyagkereskedő maffiózó pofáiról. Mindez csak a szabályt erősítené???  :confused:
1st: MSI P45Neo C2D-E6550 2x1Kingston-800 MSI Radeon3850-512 2x500GB Samsung+Seagate Samsung S223Q DVD CT550W Altec Lansing ATP3 Logitech MX310 2nd: Giga P35-DQ6 C2Q-Q8400@... 2x2Samsung-800 HD5750-OC Vapor-X 1GB 250GB Hitachi PIO115D CT550W 3rd: Asus TUSL2-C Tua@1333 512SD... 4th: HP 6720S

#739 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 07:58

Idézet: Asker - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 23:17

off:
Te takarítottál Carmaged?
on

Igen.

#740 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 09:26

Kornai János: Egyensúly, növekedés és reform

Samott

Téma megosztása:

• (103 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.