HWSW Informatikai Kerekasztal: Nyugdíjpénztárak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (247 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nyugdíjpénztárak Mégis melyiket? Értékeld a témát: ***-- 3 szavazás

#4761 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 23. 20:45

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2013. 01. 23. 18:02

Jött levél otp-től, hogy nevezzük meg hova akarunk továbblépni és küldjük vissza, vagy ha államiba akkor nincs teendő.

Hova érdemes, melyik a legnagyobb?

lehetőségek:
aranykor
axa
budapestbank
ing
mkb
pannónia
szövetség

Én lehet, hogy az ING-t fogom választani...

#4762 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 23. 21:22

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 23. 19:18

Én akkor nem választok, aztán állami. Ha nem kapom meg most a pénzt, akkor kábé mindegy is.

csak 1 levél, de nehogy már ezeknek a mocskoknak add.

Választás "nehéz" kérdés, a hozam az egyik dolog, másik, hogy melyik a legnagyobb, melyik fog túlélni. Múltkori váltásnál pont azért jöttem OTP-hez, mert azt hittem van esélye hosszabb távon.

Szerkesztette: WiZARD 2013. 01. 23. 21:23 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#4763 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 24. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 23. 19:18

Én akkor nem választok, aztán állami. Ha nem kapom meg most a pénzt, akkor kábé mindegy is.

Lefordítom:
Ha állami akkor BIZTOS nem kapod meg ezt a pénzt.
Ha mnyp-t választasz akkor LEHET, hogy még viszont látod.

#4764 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 24. 14:21

Hehe. Ugyanannyira látod viszont. Gondolod, hogy ha az állami fizetésképtelenné válna, ergo államcsőd lenne, akkor te majd vígan éldegélsz a magánnyugdíjból? :D
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#4765 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 24. 14:54

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 01. 24. 14:21

Hehe. Ugyanannyira látod viszont. Gondolod, hogy ha az állami fizetésképtelenné válna, ergo államcsőd lenne, akkor te majd vígan éldegélsz a magánnyugdíjból? :D

viszont ha nem lesz államcsőd (remélve, hogy ezek a mostani barmok előbb-utóbb eltakarodnak, illetve elfogy a sok hülye aki rájuk szavaz), akkor a magánt megkapod, államtól meg 99% hogy csak kevesebbet kapsz...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#4766 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 24. 14:55

Gondolod, hogy ha az állami fizetésképtelenné válna, ergo államcsőd lenne, akkor te majd vígan éldegélsz a magánnyugdíjból? :D

Elobb fog nyugdijat csokkenteni, nem fizetni, mint hogy az adossagait ne fizetne. ;-)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#4767 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 24. 15:31

Miért kellene államcsőd ahhoz, hogy ne lásd viszont? A zállam köszöni jól van csak töredék nyugdíjat ad.
Nem árulok el titkot azzal, hogy ami most mynp-be van pénzem az szinte semmi.

De ez egy meglévő pénz. Ellentétben a nem meglévővel állambácsinál. :)
Nem értem ezt az egészen egyszerű, mégcsak nem is elvont, hanem teljesen triviális alapokon nyugvó különbséget miért nem tudja megérteni pár mnyp utáló.
:think:

#4768 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 24. 15:40

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2013. 01. 23. 18:02

Jött levél otp-től, hogy nevezzük meg hova akarunk továbblépni és küldjük vissza, vagy ha államiba akkor nincs teendő.

Hova érdemes, melyik a legnagyobb?

lehetőségek:
aranykor
axa
budapestbank
ing
mkb
pannónia
szövetség

Sztem ing, bb, talán életút van még ami nagyobb maradt?

#4769 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 24. 15:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2013. 01. 24. 14:55

Elobb fog nyugdijat csokkenteni, nem fizetni, mint hogy az adossagait ne fizetne. ;-)

Jaja. Majd kapunk havi 20eft nyugdíjat, oszt csókolom.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#4770 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 24. 16:16

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2013. 01. 24. 13:49

Lefordítom:

Módosítom:
Ha mnyp-t választasz akkor LEHETszinte BIZTOS, hogy még nem viszont látod.

Viszont mivel a nullaplusz több, mint a nulla, így egyéni szinten az racionális, ha marad az ember...

#4771 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 24. 17:46

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2013. 01. 24. 15:31

Miért kellene államcsőd ahhoz, hogy ne lásd viszont? A zállam köszöni jól van csak töredék nyugdíjat ad.
Nem árulok el titkot azzal, hogy ami most mynp-be van pénzem az szinte semmi.

De ez egy meglévő pénz. Ellentétben a nem meglévővel állambácsinál. :)
Nem értem ezt az egészen egyszerű, mégcsak nem is elvont, hanem teljesen triviális alapokon nyugvó különbséget miért nem tudja megérteni pár mnyp utáló.
:think:

Nem értem, miért kell magadból kiindulni, és "utálónak" kikiáltani valakit, akinek tőled eltérő véleménye van. Mint ahogy azt sem értem, hogy mitől veszel biztosnak valamit, ami nem több mint egy rekord egy magáncégnél?

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#4772 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 24. 19:10

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2013. 01. 24. 13:49

Lefordítom:

Nem hiszem el, hogy ilyen lehetséges. A nyugdíjat vissza kell fizessék. Az egy másik dolog, hogy még kábé 34 évem van nyugdíjig, tehát addigra az a pénz fabatkát sem fog érni. A másik dolog az, hogy itt is spórolok több pénztárba is, hogy ne csak zabkásásra fusson majd nyugdíjból.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#4773 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 24. 19:12

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 01. 24. 17:46

Nem értem, miért kell magadból kiindulni, és "utálónak" kikiáltani valakit, akinek tőled eltérő véleménye van. Mint ahogy azt sem értem, hogy mitől veszel biztosnak valamit, ami nem több mint egy rekord egy magáncégnél?

Ezt nem értem én sem. Akár magán, akár állami a pénztár el kell számoljanak. Az nem mehet büntetlenül, hogy csak úgy eltűnik a nyugdíj. Ezt egyik kormány sem engedné meg magának komoly retorzió nélkül. Valahol annak a pénznek meg kell lennie. Mindegy melyik párt.

#4774 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 24. 19:35

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 24. 19:10

Nem hiszem el, hogy ilyen lehetséges. A nyugdíjat vissza kell fizessék. Az egy másik dolog, hogy még kábé 34 évem van nyugdíjig, tehát addigra az a pénz fabatkát sem fog érni.

Ha a tavalyi 15-20%-os éves hozamot tudnák tartani, akkor... :Đ

#4775 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 24. 22:26

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2013. 01. 24. 19:35

Ha a tavalyi 15-20%-os éves hozamot tudnák tartani, akkor... :Đ

Forintban számolják, nem? Akkor nem túl jók a kilátások.

Számomra mindegy, arról a pénzről én már akkor lemondtam, amikor elköltöztem Magyarországról. Mire megkapom addigra már annyira mindegy lesz.

#4776 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 25. 09:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2013. 01. 24. 16:16

Módosítom:
Ha mnyp-t választasz akkor LEHETszinte BIZTOS, hogy még nem viszont látod.

Viszont mivel a nullaplusz több, mint a nulla, így egyéni szinten az racionális, ha marad az ember...

Így van, TÖKÉLETESEN racionális.
Pont annyira mint a bankszámládon levő pénz vagy még 26 dolog amivel együtt élsz, nem kérdőjelezed meg csak kiragadsz egy mnyp-t a sok ugyanolyanból és azt rühelled. Vagy neked a párnahuzatban van az utolsó forintod is?

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 01. 24. 17:46

Neked ugyanez a válaszom.
Fel nem foghatom, hogy aki az mnyp-kre fúj ennyire az miért nem teszi a biztosítókra, a bankokra, a számlapénzre, stb... de akár a rendes pénzre, aranyra, bármire!

Totálisan ugyanaz.
Ott van a pénz egy cégnél... ahogy a te számládon is a bank nevű cégnél. Ha ott a rekord akkor vehetsz belőle kétszersültet... vagy MOL részvényt. Ha nincs akkor nem vehetsz.

Filozofálhatunk, hogy a számlapénz vajon valódi-e. De egyelőre, amíg adnak érte részvényt, Ferrarit vagy a holnapi betevő falatot addig vegyünk már észre hogy valódi értékkel bír. Rohadtul kár ezen rágódni.
Ennyi erővel továbbmehetünk és kezdhettek aggódni, hogy a párnahuzatban lévő pénz meg csak papír... a MOL részvény csak papír (lehet, hogy egy üres iroda áll az egész cég mögött? :D) ... aztán vesztek aranyat, mert az "érték"... majd azon is filozofálhattok, hogy az aranyat nem lehet megenni és ugyanúgy semmit nem ér a legnagyobb bajban.

Remélem a fenti gondolatmenet érzékelteti, hogy mennyire totálisan félrecsúszott ez a gondolkodás.
Az mnyp-nél ott a pénz. és amit abból vettek. Egy banknál ott a pénz egy töredéke (csak a tartalékrátáknak megfelelő). Az állam elkölti. MOST.
Ebből a listából mégis az mnyp jön ki rosszul?

Szerkesztette: vipi 2013. 01. 25. 09:33 -kor

#4777 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 25. 09:36

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 24. 22:26

Forintban számolják, nem? Akkor nem túl jók a kilátások.

Számomra mindegy, arról a pénzről én már akkor lemondtam, amikor elköltöztem Magyarországról. Mire megkapom addigra már annyira mindegy lesz.

Mivel már nem kell - bár ezt pénztárja válogatja - befizetni tovább így nyilván nem lesz nagy összeg semmiképp.
Nem arra lett kitalálva, hogy 1-5-12 év alatt az ember a komplett nyugdíját kitermelje, ez eléggé vágyálom kategória.

Tehát ha nem fizetsz be tovább akkor erre nem is tekinthetsz másként, mint "aprópénzre" (már ki mennyire tekint annak tipikusan 1-5M ft közötti összeget - azért nem rossz pénz, csak komplett nyugdíjnak nyilván nem elég), amit még visszakaphatsz egyszer.
De ezt viszont megéri nem eldobni most biztosra.

Ennyi. Nem kell túlmisztifikálni, de az is baromi nagy csúsztatás, hogy ugyanaz, mintha visszaadnád az államnak. Utóbbi a totális ellentét. Csak annyira különbözik mint a "van - nincs" fogalompár.

Szerkesztette: vipi 2013. 01. 25. 09:38 -kor

#4778 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 25. 09:54

Miért akarod rám erőltetni, hogy fújok valamire, amivel egyszerűen nem foglalkozom? Egyébként semmilyen pénzintézeti befektetési konstrukcióval nem foglalkozok, legalábbis olyannal ami magánembereknek van. Az arany viszont nagyon rendben van, háború után mentett életet a családban, amikor semmi mást nem fogadtak volna el fizetségként. Egyébként ha tudnád milyen kapcsolatban vagyok arannyal, lehet leülnél :D

Idézet

#4779 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 25. 10:09

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2013. 01. 25. 09:27

Így van, TÖKÉLETESEN racionális.
Pont annyira mint a bankszámládon levő pénz vagy még 26 dolog amivel együtt élsz, nem kérdőjelezed meg csak kiragadsz egy mnyp-t a sok ugyanolyanból és azt rühelled. Vagy neked a párnahuzatban van az utolsó forintod is?

Ezt igazából nem értem...
Hol rühellem a mnyp-t? :think:
Azért ragadtam ki egy dolgot, mert ez volt a téma, és pontosítottam egy szerintem fontos valószínűségi becslést. Miért kell ezért ennyire ugrani? :think:

#4780 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 25. 10:47

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 01. 25. 09:54

Az arany viszont nagyon rendben van, háború után mentett életet a családban, amikor semmi mást nem fogadtak volna el fizetségként.

Arany mint befektetés, lol ez a kedvencem.
Háború után menthet életet, egyébként totális spekuláció. A 80as évek végén is mindenki odavolt, hogy micsoda tuti jó befektetés. Na aki befektetési céllal vette, az azóta is bukóban ül, még a mostani meghúzással együtt is.
De aki nem a hiszti csúcsán vette, csak 78-83 közt vmikor, az is laza 30 évig ült bukóban a tuti befektetéssel :Đ

Kép

Téma megosztása:

• (247 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.