HWSW Informatikai Kerekasztal: Nyugdíjpénztárak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (247 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nyugdíjpénztárak Mégis melyiket? Értékeld a témát: ***-- 3 szavazás

#4801 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 26. 21:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2013. 01. 26. 21:24

Mert a szolidaritasi ma mar fentarthatatlan, leirtam egy par hozzaszolassal korabban. Tudod, korfa.

Samott

De a magánszámlától nem lesz több pénz a rendszerben. Szóval a megoldástól igen távol van.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#4802 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 21:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2013. 01. 26. 21:24

Mert a szolidaritasi ma mar fentarthatatlan, leirtam egy par hozzaszolassal korabban. Tudod, korfa.

Samott

Ha a szolidaritási alapból "csippentik" le a tőkefedezeti részt akkor már ma is fenntarthatatlan.

De szerintem ezeket a köröket már lefutottuk nem kéne újra kezdeni. :-)

#4803 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 21:45

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 01. 26. 21:31

Ha a szolidaritási alapból "csippentik" le a tőkefedezeti részt akkor már ma is fenntarthatatlan.

Dehogy, mar most kevesebb nyugdijat kellene adni (igy jutna a tokefedezetibe), hogy kesobb ne legyen meg nagyobb baj. De a politikus mar csak ilyen rovidlato allatfaj, csak a kovetkezo valasztas erdekli.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#4804 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 21:48

Én megpróbálok a politikától elvonatkoztatni. Egyrészt sosem értettem hozzá, másrészt pedig esélyem sincsen tisztán látni, mivel nincs annyi erőforrásom, hogy minden lehetséges sajtóorgánumot lekövessek és még szintetizáljam is a különféle anyagokat.

A fentiek fényében tettem fel a kérdést, hogy miért lenne veszélyben az állami nyugdíj és miért lenne biztosabb a magánpénztáras. Mind a kettő ellen és mellett is fel lehet hozni sok érvet.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#4805 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 21:55

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 26. 21:48

...

Te amugy nem Svedorszagban elsz? (vagy osszekeverlek valakivel?) Ott milyen rendszer van? Jossz meg haza vagy ott tervezed leelni az eleted? Mert ha ott maradsz akkor teged csak annyiban erint, hogy az itteni eveidet baszamitjak, de a nyugdijat onnet fogod kapni. Ha a lovet orbaneknak adod, akkor biztos elveszted.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#4806 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 22:02

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 01. 26. 21:27

De a magánszámlától nem lesz több pénz a rendszerben. Szóval a megoldástól igen távol van.

szerintem meg de, több pénz lesz a rendszerben, azért mert a magánnyugdíjvagyon a vállalatok befektetéseihez is forrást jelent, aminek a hasznából is részesül a számlatulajdonos. (míg az állam hajlamos a plussz bevételeit rövidtávon szétosztani, ami miatt nem lesz hosszútávú nagyobb hozama belőle... kivéve talán az olyan eseteket, mint pl Norvégia amelyik félretesz az olajbevételeiből és azokat befekteti másba...)

Szerkesztette: El Kebir 2013. 01. 26. 22:02 -kor

"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#4807 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 22:59

Üzenet megtekintéseIdézet: El Kebir - Dátum: 2013. 01. 26. 22:02

szerintem meg de, több pénz lesz a rendszerben, azért mert a magánnyugdíjvagyon a vállalatok befektetéseihez is forrást jelent, aminek a hasznából is részesül a számlatulajdonos. (míg az állam hajlamos a plussz bevételeit rövidtávon szétosztani, ami miatt nem lesz hosszútávú nagyobb hozama belőle... kivéve talán az olyan eseteket, mint pl Norvégia amelyik félretesz az olajbevételeiből és azokat befekteti másba...)

Ez igaz, a hozammal nő az egyéni tőke, de a komplett rendszer szempontjából (beleértve az ellátandók azon részét, akiknek nincs ilyen egyéni részük) az szerintem nem szignifikáns. Aztán lehet, hogy ebben tévedek :think:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#4808 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 09:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2013. 01. 26. 21:55

Te amugy nem Svedorszagban elsz? (vagy osszekeverlek valakivel?) Ott milyen rendszer van? Jossz meg haza vagy ott tervezed leelni az eleted? Mert ha ott maradsz akkor teged csak annyiban erint, hogy az itteni eveidet baszamitjak, de a nyugdijat onnet fogod kapni. Ha a lovet orbaneknak adod, akkor biztos elveszted.

Samott

Igen. Itt születési időtől függően kell különféle járulékot fizetni az állami rendszerbe, ezt a munkáltató fizeti utánad. És erősen tanácsos valami magánpénztárba is spórolni, mert különben nem túl sok lesz a nyugdíjad. Én 2007-ben kezdtem el fizetni, évente kapok egy kimutatást, hogy mennyi lesz a nyugdíjam. Az első pár évben nagyon kis minimális prognosztizált összeg jött ki, aztán ahogy gyűlik úgy lesz egyre inkább reprezentatív az összeg.

Ha csak az állami nyugdíjra bazíroz az ember és nincs túl magas fizetése, akkor elég szerény lesz a nyugdíja. Csodák nincsenek.

Nem tervezek Magyarországra visszaköltözni. Ha innen elköltöznék akkor csak tovább mennék, de vissza nem. A nyugdíjpénztárban levő pénzt csak akkor adják oda, ha elérem a nyugdíj korhatárt, addig ülnek rajta. Addigra már olyan mindegy lesz, hogy egyszerűen nem érdekel melyik pénztárba kerül. Gyakorlatilag akkor lemondtam róla, amikor elköltöztem.

#4809 Felhasználó inaktív   stepboy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 10:21

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2013. 01. 23. 18:02

Jött levél otp-től, hogy nevezzük meg hova akarunk továbblépni és küldjük vissza, vagy ha államiba akkor nincs teendő.

Hova érdemes, melyik a legnagyobb?

lehetőségek:
aranykor
axa
budapestbank
ing
mkb
pannónia
szövetség

Nekem is megjött a levél és jelenleg én is vacilálok.
Ezen az oldalon érdemes nézelődni, mint látható tavaly pont az OTP hozott a legjobban :(
Az én preferenciám a nullaforintos pénztár, abból egyelőre még három van, de azt olvastam, h az AXA elég bizonytalan (lehet, h náluk is lesz tagdíj).
A BudapestBank viszont tagdíjmentesnek hírdeti magát, de ők a legkisebbek és a hozam is náluk a legalacsonyabb (növekedési portfolió); a szövetségről (Allianz) meg semmit nem tudok.

#4810 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 13:59

Üzenet megtekintéseIdézet: stepboy - Dátum: 2013. 01. 27. 10:21

Nekem is megjött a levél és jelenleg én is vacilálok.
Ezen az oldalon érdemes nézelődni, mint látható tavaly pont az OTP hozott a legjobban :(
Az én preferenciám a nullaforintos pénztár, abból egyelőre még három van, de azt olvastam, h az AXA elég bizonytalan (lehet, h náluk is lesz tagdíj).
A BudapestBank viszont tagdíjmentesnek hírdeti magát, de ők a legkisebbek és a hozam is náluk a legalacsonyabb (növekedési portfolió); a szövetségről (Allianz) meg semmit nem tudok.

Nekem is dönteni kell, hogy az iszonyatosan nagy vagyonomat hova vigyem... :(
Igazából azon agyalok, hogy vajon van esélye életben maradnia egy nulla forintos pénztárnak? :think:

Megmondom őszintén, hogy szerintem 2014-ben nem lesz kormányváltás, tehát minimum 5-6 évet kellene kihúzni egy nulla forintos pénztárnak. Ez vajon lehetséges? :think:

#4811 Felhasználó inaktív   stepboy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 27. 19:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2013. 01. 27. 13:59

...

Megmondom őszintén, hogy szerintem 2014-ben nem lesz kormányváltás, tehát minimum 5-6 évet kellene kihúzni egy nulla forintos pénztárnak. Ez vajon lehetséges? :think:

Nem hiszem, előbb-utóbb elfogynak. És továbbra is tartom, h képesek akár egyik napról a másikra is olyan törvényt hozni, h az összes megtakarítás visszakerüljön az állami rendszerbe - tavaly ugyan nem lépték meg, de idén még nagyobbak a kockázatok a költségvetésben.

#4812 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 09:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2013. 01. 25. 16:47

1) Egy idézettel támaszd, kérlek, alá, hogy hol írtam olyat, ami nem igaz!
2) "nem kicsit jobbak az esélyek a visszakapásra az államihoz képest, hanem konkrétan végtelenszer. 0*N=0" Ne is haragudj, de ez most vagy szándékos csúsztatás, vagy tök hülye vagy!

Ha az egyik esetben 0% az esélyes visszakapni a pénzedet (visszamész az állami kasszába), a másik esetben pedig 0,5% (mert jó eséllyel tönkre fog menni minden kassza/tönkre teszik őket, _talán_ lesz 1-2, ami életben marad, akkor szerinted "végtelen sokszor" több esélyed van megkapni a pénzed, vagy csak "kicsit". Mondjuk a 100%-hoz képest...

Konkrétan nem írtad le, de egyenes következménye (vagy oka) az általad leírt dolgoknak:
- Hogy az mynp-ből is alig van esély visszakapni a pénzt.
- Hogy emiatt majdnem mindegy az állami vs mnyp.

Ez pedig se nem igaz, se nem hamis mivel jelenleg nem tudjuk, de semmivel nincs nagyobb esélye, mint bármi másnak ilyen időtávon. bankszámláknak, betéteknek, stb... bárhol lehet einstand vagy akármi más.
Szóval erre építeni és ebből következtetni továbbra is azt mondom , hogy hülyeség és felelőtlenség.
Egybemosni a nincs és a van, de lehet, hogy 20 év múlva nem kapod meg fogalmát meg végképp az.

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2013. 01. 25. 17:36

Azért nem egészen.
A magánnyugdíjpénztári megtakarításra nem úgy tekintett az emberek többsége, mint saját pénzre, hanem valamiféle halovány jövőbeni igéretre.
Ezért tudták gyakorlatilag elvenni.
Ha a bankszámlákat eistandolnák, annak azért lennének következményei
Bár, ezzel a birka magyar néppel sok mindent le lehet nyeletni

És épp erről van szó. Az egy dolog, hogy sok hülye nem érezte a magáénak, de ettől még az övé volt a pénz. Épp úgy, ahogy most papíron övé a bankszámlája, a betétje, a lakása.
Ezekhez ugyanúgy elég egy tollvonás és már nem az övé, nem az ő neve van a tulajdoni lapon.
Meg lehet tenni? Nyilván...

A másik lényeges dolog pedig, hogy a VOLT szón van a hangsúly. az a pénz megvolt. A többi meg nincs meg.
Samott linkelt korfát, lehet nézegetni, hogy honnan "lesz" pénz a "nincs" helyett. Szóval még mindig jobb volt a "van".

De sajnos itthon ezt nem tudják felfogni. Ahogy kb. semmit. Nem véletlen, hogy nem mutatkozik egy elsöprő erő a 2014-es kormányváltásra sem és ehhez elég annyi, hogy kiállnak és mindent sikersztorinak hirdetnek ki és láthatóan ez is a cél. Az oktatás szétverése mellé pár konzultációs levél. Ennyi elég a jövő nemzedéknek. De ez már egy másik szál...

#4813 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 09:59

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 26. 18:35

Ha jól értelmezem a magánnyugdíjpénztárak elég "kreatívan" alkalmazták a hozamot. Ott nem volt probléma azzal, hogy mi marad majd mire fizetni kell?

Aggódni nem aggódom, spórolok itt is szépen az állami nyugdíj mellé. Jobb a békesség, nem akarok hoppon maradni.

A pénztárakkal is volt gond. Többek között a költségekkel, amit államilag határoztak meg, tehát egy mondattal meg lehetett volna oldani.
A hozamok többé-kevésbé rendben voltak eltekintve 1-2 kivételtől. De ennek megoldása is a szabályozás-tájékoztatás lett volna.
Ehelyett, felelős öngondoskodás helyett visszanyomták a fejeket a mocsárba.

Zállambácsi majd jól elintézi a kis hülyegyerek polgárok helyett...

És hogy lehet olyan, hogy nem fizet az állam? Ha nem fizet államcsőd, fizetni fog.
Csak annyit, ami semmire sem elég. Ezt meg nem tiltja törvény, látni is láttunk már ilyet. Most sem veti fel a pénz a nyugdíjasok nagy részét, nincs törvényben meghatározva, hogy a nyugdíjból (segélyből, közmunkabérből...) meg kell tudni élni. Az sem, hogy ha nincs munkád akkor nem csak egy ideig jár a munkanélküli segély. Bár tudjuk, hogy 47e-ből meg lehet...

Az a nagy gond, hogy mindenben az ellenkező irányba megyünk, mint a nyugati önellátás. Akár aktívként, akár nyugdíjasként.

Szerkesztette: vipi 2013. 01. 28. 10:01 -kor

#4814 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2013. 01. 28. 09:59

Az a nagy gond, hogy mindenben az ellenkező irányba megyünk, mint a nyugati önellátás. Akár aktívként, akár nyugdíjasként.

Mert rohadek induvidualista vagy, mert nem hiszel a kedves vezetoben es kuszaszemben, az o varazslojaban. En nem hiszen az ellenzeknek sem, LMP balf.sz, Jobbik ertelmifogyatekosok gyulekezete... a szocikat meg mar ismerjuk. Legfeljebb majd mas lop. Attol nem jobb, hogy eljatszak, hogy ok legalabb szegyellik magukat miatta. Ha nyugatot akarsz akkor oda kell koltozni.

Samott

#4815 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 15:01

Ha még nem érkezett semmi az OTP MNYP-től, akkor van valami nyomtatvány, amit letöltve és kitöltve el tudok küldeni? Komolyan tiszta Bermuda-háromszög posta szempontjából a mi házunk.
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#4816 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 16:20

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 01. 26. 18:03

Azt mondod, hogy nincs semmiféle (!) követelmény az állam részéről, hogy nyugdíjat fizessen? Abszolút semmi?

Mivel tavalyelőtt nyugdíjjárulékról átnevezték adóra, ezért nem a befizetés nyomán nem keletkezik az államnak kötelezettsége.

#4817 Felhasználó inaktív   stepboy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 18:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Jcage - Dátum: 2013. 01. 28. 15:01

Ha még nem érkezett semmi az OTP MNYP-től, akkor van valami nyomtatvány, amit letöltve és kitöltve el tudok küldeni? Komolyan tiszta Bermuda-háromszög posta szempontjából a mi házunk.

Tértivevényes levelet küldenek, de itt el tudod olvasni (pdf)

#4818 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 20:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2013. 01. 28. 16:20

Mivel tavalyelőtt nyugdíjjárulékról átnevezték adóra, ezért nem a befizetés nyomán nem keletkezik az államnak kötelezettsége.

Köszi. Végre egy válasz, nem ködös elméletek. Akkor valóban nem jó a helyzet.

#4819 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 28. 20:42

Üzenet megtekintéseIdézet: stepboy - Dátum: 2013. 01. 28. 18:37

Tértivevényes levelet küldenek, de itt el tudod olvasni (pdf)

thx
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#4820 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 29. 11:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2013. 01. 28. 14:18

Mert rohadek induvidualista vagy, mert nem hiszel a kedves vezetoben es kuszaszemben, az o varazslojaban. En nem hiszen az ellenzeknek sem, LMP balf.sz, Jobbik ertelmifogyatekosok gyulekezete... a szocikat meg mar ismerjuk. Legfeljebb majd mas lop. Attol nem jobb, hogy eljatszak, hogy ok legalabb szegyellik magukat miatta. Ha nyugatot akarsz akkor oda kell koltozni.

Samott

Én meg merek nagyot álmodni: itt akarok nyugatot.
Kemény, mi? :)

Sajnos a többivel egyetértek: nincs olyan aki érdemben tudna változtatni, de valaminek kell történnie, mert ez már nem tartható sokáig.
Záros időn belül előkerülnek a vasvillák ugyanis ha nincs tündérmese akkor jön a kiábrándító valóság. Lefelé csúszni meg már nem nagyon van hova gazdaságilag.

Ami kiút lehet?
- Rövid távon: Én ott tartok, hogy már egy bólogató jános bandának is örülnék, aki legalább direkt nem tesz keresztbe ott ahol tud (EU előtt, itthon: lásd oktatási reform, stb...) Hozamvadászat zajlik az egész világban ez a kurva nagy szerencsénk, dőlne a tőke, amiből lehetne valamit kezdeni. És ehhez már az is elég, ha az ide érkező pénzt nem azonnal vesszük el, nem építünk belőle szánkódombot az alföldre és közben nem ordítjuk a pofájukba, hogy hülyenyugatiseggek miközben lófaszt dugunk fel nekik!
Ha ebből a 3-4 gesztusból egyet is elhagyna az idióta vezetésünk már kezet csókolnának nekik, hogy ide hozhatják a pénzüket.
Nem is értem hogy lehetnek ennyire balfaszok, hogy nem lovagolnak meg egy ilyen helyzetet, amivel valós sikereket tüntethetnének fel a sajátjukként, évtizedekre bebetonozva magukat.
Ill. tudom... úgy lehetnek, hogy ponts ugyanaz az egysejtű banda, mint a szocik voltak.

- Hosszú távon: Ha legalább nem b*sszák szét az oktatást és némi fejlődés is van (információs és technológiai) akkor azért a nép is eljut oda, hogy nem lesz a nagy része segghülye. Már bocsánat, de ez az igazság, ez az érem másik fele. Mondjuk ebben van nagyobb kétségem, mert a politikai pöcegödör magával hozta az általános erkölcsi és etikai pöcegödröt is. Lassan ismeretlennel nem találkozni olyannal akit nem kerülnél ki nagy ívben, ha teheted. Sajnos egy generáció már félig eltorzult ebben az elmúlthúzévben. Szvsz.

Na ennyit az offról.
Nyp-kre visszatérve a kétkedőknek ajánlom:
Akinek nem tetszik, hogy befektetési szolgáltatónál van a pénze, akár mnyp, akár folyószámla/bankbetét banknál annak továbbra is azt javaslom, hogy az mnyp pénzét adja az államnak, a többit meg hozza nyugodtan hozzám. Én megígérem, hogy nyugdíjas korára bizisten fizetek neki minden hónapba valamennyit. Papírt is írunk róla, pecséttel meg minden... Egyéni számlát nem vezetek viszont jövő hónapban kell egy új plazmatv nekem, de ez a kifizetést nem fogja gátolni, mert amikor kell minden hónapban szerzek pénzt. Bizisten megintcsak!
Szerintem ugyanazok a feltételek mint állambácsinál, jobb helye lesz itt a maradék pénznek is mielőtt a köcsög bank lenyúlja és majd jól nem adja vissza.

Téma megosztása:

• (247 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.