HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma 1 V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma 1 V. Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 17. 15:12

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 15:27

Ugye nem feledkezünk meg a 10 ajándékpontról sem, ami nélkül hetedik lenne! ;)

szerk: RB 10. :)

szerk2: és arról sem, hogy a Sumi mögött végző Montoya, és a Barichello mögött végző Jenson Button kevesebb futamon vett részt. ;)

ajándékpont...

Nem így kéne ezt nézni, ennyi erővel rengeteg ajándék volt ebben az dényben.

#342 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 17. 16:33

Idézet: Jareth - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 0:18

Jövőre V8 és kerékcsere... Aki nem hajt pirosban, az felkészülhet a hét szűk esztendőre! :D

Idény elején is ezt mondtad, én pedig azt, hogy a Ferrarinak nem terem babér. Igazam lett.

Jövőre sem lesz másként. Eljött nektek a hét szűk esztendő, csak még nem fogtátok fel! :p
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#343 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 17. 16:43

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 9:59

Egyébként a magam részéről elfordultam a Renault-tól a kínai nagydíj miatt. [..] Én ilyen csapatnak asszem nem szurkolok, mert nem tudok azonosulni azzal, hogy amit mindkét pilótának köszönhet, azt csak az egyikre vetíti le. Méltánytalan.

Ugyaaan! Megint kicsit "hirtelen" voltál! Majd pár nap múlva máshogy látod, ha lehiggadtál! (Ismerlek. :)

Fisichella-ról pedig annyit, hogy őt is ünnepelték, ahogyan azt Indy koma helyesen láttatja. Emellett természetesen része a csapatnak, és az ő pontjai is számítottak, de én akkor is csak azt tudom nézni, hogy éppen neki köszönhető, hogy nem lett sima RENAULT csapat VB győzelem.

Év elején hogy mondta mindenki, hogy majd felváltva cserélgetik egymást Alonsoval a dobogó felső fokán. Ehelyett arról lett emlékezetes Fisichella idei éve, hogy minden futamon izgulni kellett, mit fog már megint elcseszerinteni, mikor enged át pontszerző helyet az utolsó körben, stb.

Tudom, hogy neked nagy kedvenced, én is kedveltem, amikor a Jordan-nál versenyzett, örültem, amikor szerződtetük, de nagyot csalódtam.

A mostani teljesítménye alapján nem sok jót várok jövőre!

#344 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 16:48

Lehet, hogy nem sok vizet zavart volna, de azért jó szenya volt Fisico, mikor a boxucca bejáratánál szerncsétlenkedett Kimi előtt... :mad:  :(  :down:
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#345 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 17. 16:50

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 10:04

(azokról a pletykákról nem is beszélve, hogy minden tekintetben a spanyol élvezett elsőbbséget a cspatnál év közben). :think:

Azoktól az alaptalan pletykáktól dobom el az agyamat!  :omg:

Azt hittem minden kétkedőnek elég volt az, amikor Alonso idegességében falhoz csapta az autóját, mert a "lófarkas" nagy ívben tojt rá, hogy nem tudja Fisichella-t megelőzni.

De ezek szerint még ez sem elég a "kivételezéssel" kapcsolatos feltételezgetések megszüntetésére.  :(

Tudjátok mi a kivételezés? Segítek: "Rubens! Let Michael win the race! I repeat: LET MICHAEL WIN THE RACE!"

Erről ennyit.
-----
Egyébként szomorúan látom, hogy jópár Meki drukker is beállt abba a sorba (a szurkolóhoz méltatlan viselkedés tekintetében), amit eddig jópár "vörösszemüveges" (no meg GI a jónéhány Schumival kapcsolatos hagymázas képzelgése miatt) alkotott.  :down:

#346 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 16:54

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 17:50

Azoktól az alaptalan pletykáktól dobom el az agyamat!  :omg:

Azt hittem minden kétkedőnek elég volt az, amikor Alonso idegességében falhoz csapta az autóját, mert a "lófarkas" nagy ívben tojt rá, hogy nem tudja Fisichella-t megelőzni.

De ezek szerint még ez sem elég a "kivételezéssel" kapcsolatos feltételezgetések megszüntetésére.  :(

Tudjátok mi a kivételezés? Segítek: "Rubens! Let Michael win the race! I repeat: LET MICHAEL WIN THE RACE!"

Erről ennyit.
-----
Egyébként szomorúan látom, hogy jópár Meki drukker is beállt abba a sorba (a szurkolóhoz méltatlan viselkedés tekintetében), amit eddig jópár "vörösszemüveges" (no meg GI a jónéhány Schumival kapcsolatos hagymázas képzelgése miatt) alkotott.  :down:

Meg az is, amikor DC elengedte MH-t, bar ez eppen nem sikerult lekapni a TV-staboknak, de mint mar tudjuk ijen is vala anno...

Renault-nak mg egy nagy grat a csapat VB-ert :up: :D

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#347 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 17:25

Fisico az utolsó versenyeken nagyon jól ment. Ha nem esőre lett volna az autója beállítva szerintem nem tudott volna a Kimi a közelébe érni Suzukában. Szerintem.
JóSebesség

#348 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 18:50

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 17:50

....
-----

Remélem ezt nem nekem... ;)

(Főleg, hogy Toyota szurkoló vagyok, ergo semmi okom neheztelni a Renault-ra. :D )

#349 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 19:16

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 18:25

Fisico az utolsó versenyeken nagyon jól ment. Ha nem esőre lett volna az autója beállítva szerintem nem tudott volna a Kimi a közelébe érni Suzukában. Szerintem.

Ha nem esőre lett volna az autója beállítva, nem tudott volna az élről rajtolni, csak hátulról. :think:

#350 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 19:18

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 19:50

Remélem ezt nem nekem... ;)

(Főleg, hogy Toyota szurkoló vagyok, ergo semmi okom neheztelni a Renault-ra. :D )

Főleg miután kaptatok Fisicotól egy ajándék dobogós helyezést! :p :D :D

(no offense, tessék a dolog irónikus oldalát meglátni! ;) )

#351 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 20:17

Még sok ilyet kérünk, kedves Renault/Fisico. :D :D

#352 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 20:47

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 10:43

Azért azt se feledjük el, hogy a második SC után, mikor KR és FA feltételezhetően azonos mennyiségű üzemanyaggal ment, a spanyol szépen el tudott szakadni a mögötte jövő, három tankolatlan kocsitól, még Kimi jócskán lemaradt mögöttük, így nem tartották őt fel. A verseny ezen szakaszában Alonso >10 sec előnyt szedett össze, azonos üzemanyagmennyiséggel.

kitől tudott elszakadni? Massa és Klien is gyorsabb volt, RS meg egyszerűen utól is érte.

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 10:57

Ilyenekre felesleges szerintem célozgatni, mert egyrészt azt sem tudtuk, hogy Fisico kocsijában mennyi benya volt, másrészt még 1-2 kör SC nélkül, és Alonso simán visszaér a két Meki elé a tankolással együtt. és akkor b@xhatják a szuperjó taktikájukat, nem értek volna vele semmit. ;)

valszeg nem olvastad el a 2-3 oldallal ezelőtti hsz-emet.

ha kicsit végiggondolod az első SC esetét:
FA kijött volna 1-2 körön belül, míg a McLaren éppen akkor ért volna a gyorsabb fázisába, mikor elkezdett ürülni a tank.

ergo. FA az első SC előtti időt pont arra való benyával tette meg, a McLarenek fölöslegesen többel.
a második periódus pedig már egál volt.

akárhogy is nézem, az első SC nélkül jobban járnak...

Szerkesztette: vipisrac 2005. 10. 17. 20:51 -kor

#353 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 21:30

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 21:47

ergo. FA az első SC előtti időt pont arra való benyával tette meg, a McLarenek fölöslegesen többel.
a második periódus pedig már egál volt.

Még mindig nem értem, hogy hogyan tűnt volna el 17,5 másodperc előny? :think:

#354 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 21:36

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 22:30

Még mindig nem értem, hogy hogyan tűnt volna el 17,5 másodperc előny? :think:

pl 1 cserével kevesebb?
de tegyük fel, hogy nem ez volt a helyzet, akkor csak simán az eltolt csere

17.5 sec, de a köv. jópár! körben a McLarenek mentek volna jóval gyorsabban a megtankolt (és esetleg forgalomba került) FA-val szemben...

nem mondom, hogy megelőzték volna, de fej-fej melletti csata lett volna

ezzel szemben maradt a valszeg 2x körre tervezett üzemanyaggal megtett első etap FA tizenpár körös benyávál szemben, majd jöttek az egyenlő feltételek.
ennek volt köszönhető a 17.5 sec

ne érts félre, nem azt mondom, hogy nem volt gyors FA és McLaren tarolás lett volna. ez itt most nem volt igaz, de az sem igaz, hogy FA gyorsabb volt. csupán egy kiegyenlített csatára lett volna képes az SC nélkül. (ami szintén nem kis dolog az utóbbi futamokat alapul véve)

Szerkesztette: vipisrac 2005. 10. 17. 21:36 -kor

#355 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 21:50

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 22:36

pl 1 cserével kevesebb?
de tegyük fel, hogy nem ez volt a helyzet, akkor csak simán az eltolt csere

17.5 sec, de a köv. jópár! körben a McLarenek mentek volna jóval gyorsabban a megtankolt (és esetleg forgalomba került) FA-val szemben...

nem mondom, hogy megelőzték volna, de fej-fej melletti csata lett volna

ezzel szemben maradt a valszeg 2x körre tervezett üzemanyaggal megtett első etap FA tizenpár körös benyávál szemben, majd jöttek az egyenlő feltételek.
ennek volt köszönhető a 17.5 sec

ne érts félre, nem azt mondom, hogy nem volt gyors FA és McLaren tarolás lett volna. ez itt most nem volt igaz, de az sem igaz, hogy FA gyorsabb volt. csupán egy kiegyenlített csatára lett volna képes az SC nélkül. (ami szintén nem kis dolog az utóbbi futamokat alapul véve)

:omg: Ezt az egy cserével kevesebb dolgot még szürkehályoggal sem gondolhatod komolyan! :( :(
Nézd meg a pitben töltött időket, FA, és KR kocsijában nagyságrendileg azonos mennyiségű benya volt!

Legfeljebb 4-5 körrel tudott volna többet megtenni Kimi, de az édeskevés ekkora előny mellett. Még akkor is, ha a második tankolást is később teszi meg. Főleg, hogy Alonso Kimi előtt maradt volna, és az ő második tankolása előtt valszeg ő lett volna gyorsabb, és növelte volna előnyét.

A számításodba még mindig nem vetted bele azt, hogy Fisichella is vihetett magával több benzint, és emiatt lehetett ennyivel lassabb a spanyolnál, ami azt jelenti, hogy még 1-2 körön keresztül feltartotta volna a Mekiket.

Ne érts félre, ne mazt mondom, hogy nem volt gyors Kimi, de a SC nemhogy hátrányba hozta volna, még segített neki közelebb kerülni Alonsohoz.
Kiegyenlített csata? :think: A két Meki az első SC periódus után már tuti azonos, de legalábbis nagyon hasonló üzemanyagmennyiséggel futott, mint Fisichella, ott volt a kiegyenlített csata. Nem tudtak kellően gyorsak lenni, hogy megpróbálják megelőzni.

Nem fogjátok elismerni, de ez van: a Renault az utolsó hétvégén csapatként elverte a McLarent, SC-vel is, SC nélkül se lett volna másképp, legfeljebb Fisicot tudták volna megelőzni, de őt is csak a boxban. Természetesen a csapatvilágbajnoki cím szempontjából ez teljesen lényegtelen. A Renault megérdemelte ezt a címet (is), mert okos taktikával, két jó autóval, és a pilóták hétvégi hibátlan telesítményével szerezte meg. ;)

#356 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 22:10

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 20:18

Főleg miután kaptatok Fisicotól egy ajándék dobogós helyezést! :p :D :D

(no offense, tessék a dolog irónikus oldalát meglátni! ;) )

:p Egyszer lent, egyszer fent! Egyet el is vettek, amikor Trullit azért büntették meg, mert egy szerelő pöcsölt az autóján.

#357 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 23:28

Na akkor egy pár pletyka az új HONDA csapatról:

A csapat főhadiszállása a régi Arrows központ lehet angliában. Ha sikerül a jelenlegi tulajdonost rábírni, hogy adja el a központot. A tulajdonos a Menard RT, mely még 2003 májusában jutott hozzá a létesítményhez. Valami tanácsadó központot akartak csinálni benne, de befuccsolt az üzlet, ezért elképzelhető, hogy eladják.

A shanghai paddockban feltűnt az Arrows volt üzleti vezetője, Daniele Audetto, és az a hír járja, hogy segédkezni fog a japánoknak, hogy össze tudjanak rakni egy csapatot. Audetto vezette anno a Lamborghini F1-es projektjét is.

A szükséges pénz állítólag rendelkezésre áll, a fő akadály az lehet, hogy lehetséges e ilyen rövid idő alatt megépíteni a csapatot, és a szezonkezdésre autókat prezentálni. Mindenesetre ha akarnak valamit csinálni gyorsan kell tenniük, mert November 15-ig kell indulási szándékukat jelezni a FIA felé.

Bár európában lesz a csapat, de a csapatfőnök állítólag Japán lesz (Aguri Suzuki) és a pénz is japán befektetőktől jön.

Szvsz, semmi sem lesz ebből, túl kevés az idő. 3 hónap alatt kéne 0-ról autót építeniük. Hogy legalább pár hetet tudjanak tesztelni az idénynyitó előtt. A Toyotának 1.5 éve volt, mégis eleinte a minardit alig gyűrte le.

Szerkesztette: Mumia 2005. 10. 17. 23:32 -kor

#358 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 08:33

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 15:20

Montyt idén 3x lökték ki. Kilökött Renaultról nem tudok... :think: Szóval felesleges számolgatni... ;)

Én most egyértelműen csak a kínai nagydíjról beszéltem. Az egész szezont végigszámolgatni még kevesebb értelme lenne.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#359 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 10:37

Idézet: Friczy - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 9:33

Én most egyértelműen csak a kínai nagydíjról beszéltem. Az egész szezont végigszámolgatni még kevesebb értelme lenne.

Én is ezt mondom :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#360 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 12:59

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 17:43

Ugyaaan! Megint kicsit "hirtelen" voltál! Majd pár nap múlva máshogy látod, ha lehiggadtál! (Ismerlek. :)

Nem fogom másként gondolni szerintem. Az lett volna a minimum, hogy ha már Fisico nem állhatott fel a dobogóra az elbaxott boxtaktika miatt, legalább Alonso két szóban méltathatta volna az interjú során. Hogy miért nem tette meg, az igazából nem is érdekel. Elvi kérdés, ugyanis. Van a világon sportszerűség is, meg csapatszellem is (el is dobhatják a francba a "Team Spirit" feliratú sapkáikat), a sporttársi tisztelet és megbecsülés fogalmáról nem is beszélve, amit hogyan máshogyan lehetett volna leginkább kifejezni, mint hogy annyit mond Alonso az interjún: "...és Fisicot is köszönet illeti az elért sikerben". Ennyi. Leírni is 5 másodperc volt, kimondani még kevesebb idő, de annál többet mond el a jellemről.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.