HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés II. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 01. 18:40

Idézet: mefi - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 18:40

Szia Fless. Nincs gondod a szelekkel  :think:     :cool:   

Ez a 9.00 edzés, 10.00 edzés után kaja kb. 45 perc edzést jelent. Csak azért kérdezem, mert jó az anyagcseréd, de ez a rengeted dió, napraforgó, pufirizs... ne tudd meg miket produkálnak a klotyón  :D    :)

sajnos elég lassú az anyagcserém, és az edzéseim próbálom 50-60 percbe sűríteni.
1ébként a "szeleket" főleg a fehérje okozza. :)

Szerkesztette: fLeSs 2005. 11. 01. 18:42 -kor

#182 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 19:02

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 22:25

akkor edzés mellett egyél sokat. :) de itt is érvényes 1-2 fentebbi dolog

a reggeli legyen a legnagyobb étkezésed
napi soxori evés 2-3 óránként
cukros, lisztes, zsíros és ezekből készült ételeket kizárva
napi sok folyadék (víz)

:)
és egyél meg testsúlykilónként 2-3 gr fehérjét, 4+ gr szénhidrátot. ezt ki kell kísérletezni, hogy mennyitől hízol. íme az én napi kajálásom

7:00 - tojásrántotta + pufirizs + zöldség
8:30 - fehérjeturmix
9:00 - edzés
10:00 - edzés után vm35+anab whey+storm turmix
11-13-15-17 - csirke-pulykamell/comb/marhalapocka/sertéskaraj + rizs + zöldség vagy túróstészta
19:00 - változó
verzió1: tonhalkonzerv + pufirizs + zöldség
verzió2: a 11-13-15-17-es kajálás, mert napközben beiktattam az egyik helyett vmi mást (és így elcsúszik eggyel), pl. túróstésztát vagy krumplit+panírozott halat/csirkét/disznót (hamburger) :D
verzió3: mazsola + fehérjeturmix
verzió4: sok-sok olajos mag (napraforgó, mogyoró, dió, kesudió, pisztácia) + fehérjeturmix
21:00 - változó, az előző 3-as és 4-es verziója szokott lenni
22-23:00 lefekvés előtt - tejsavó+kazeinturmix vagy sok olajos mag+túró+fehérjeturmix

a reggeli 7:00-ás kajálást időszakosan lecserélem ilyen jóadag süteményekre (tortaszeletek, túrós/mákospiték vagy rétesek :D), ilyenkor utána alig várom a következő napot, hogy újra tojás+pufirizs+zöldséget egyek reggelire. :) már rászoktam.  :)

válogass. :) kb. ilyeneket kéne enned.

Tejallergiád nincsen? Ha egy-két napot kihagysz a magvakból, akkor hogy áll / nyugszik a szélcsend ?

#183 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 20:28

Idézet: mefi - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 20:02

Tejallergiád nincsen? Ha egy-két napot kihagysz a magvakból, akkor hogy áll / nyugszik a szélcsend ?

május 11-én ittam utoljára tejet (diétám előtt), de nemtok tejallergiáról, előtte elég sokat ittam.
az olajos magvaknak nincs köze a szelekhez...
1ébként érdekes kérdéseid vannak, ismersz vhonnan vagy mi?  :confused:       

Szerkesztette: fLeSs 2005. 11. 01. 20:29 -kor

#184 Felhasználó inaktív   Nowa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 14:41

Idézet: leslie - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 18:18

Esélytelen. Amikor elérsz egy pontot, ahonnan nem fejlődsz tovább, akkor nem feltétlen az edzésedet kell bizgerálni. :)

De egy főiskolásnak egyszerűen lehetetlen betartani ezeket a pontokat. Eleve suli van, eleve nincs mindennap megfelelő fehérjetartalmú kaja és eleve nincs pénz tápl. kieg.-re.
És nem vitatkozni akarok, de szerintem a középkorban is voltak izmos emberek, és nem a napi 12 tojásfehérjétől, és nem is a Creatine monohidráttól, hanem mondjuk a kardforgatástól...
INSERT COIN(S)

#185 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 15:02

Idézet: Nowa - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 14:41

És nem vitatkozni akarok, de szerintem a középkorban is voltak izmos emberek, és nem a napi 12 tojásfehérjétől, és nem is a Creatine monohidráttól, hanem mondjuk a kardforgatástól...

Téves. Anno húst zabbantottak hússal. Értsd: napi 3-4kg husit tolt be arcba az izmos ember...

Fogd már fel, h semmiből nem fog rád nőni izom. Izomhoz fehérje kell. Ha nem eszel fehérjét, akkor nem nő izom, nem erősödsz... Maximum az izületeidet koptatod le csontig.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#186 Felhasználó inaktív   Nowa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 15:30

Igen,értem. Én se úgy gondoltam hogy nem kell enni, igyekszem minél több fehérjét testbe vinni, csak nem mindig megvalósítható a "tökéletes" étrend és a "tilalmak" teljes betartása. és azzal nem értek egyet, amit sokan mondanak, hogy tápl. kieg. nélkül nincs eredmény.
INSERT COIN(S)

#187 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 15:36

Idézet: Nowa - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 14:41

De egy főiskolásnak egyszerűen lehetetlen betartani ezeket a pontokat. Eleve suli van, eleve nincs mindennap megfelelő fehérjetartalmú kaja és eleve nincs pénz tápl. kieg.-re.

Ez csak félig igaz....

Az nem igaz, hogy ezekből az "irányelvekből" semmit nem lehet megvílósítani egy egyetem, vagy fősuli mellett.. sőt!

Mint minden mást, ezt is akarni kell. Másképp nem megy.

---

Mikor nekem Fless leírta az étrendjét, csak lestem... 'mondom uff, érdekes.

Szép lassan én is áttértem a napi "8 zsömle+fél kiló tesco-s felvágott" kombóról a fehérjedús, (vagy fehérjeturmix), és normál kaják fogyasztására.

Nem kötelező 100%-ban követni semmilyen tervet. Bizonyos esetekben szinte kötelező egyéni személyre szabni a dolog.
De élből elutasítani, hogy "ezt nem lehet" .... na ilyen nincs.
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#188 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 15:36

Idézet: Nowa - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 16:30

Igen,értem. Én se úgy gondoltam hogy nem kell enni, igyekszem minél több fehérjét testbe vinni, csak nem mindig megvalósítható a "tökéletes" étrend és a "tilalmak" teljes betartása. és azzal nem értek egyet, amit sokan mondanak, hogy tápl. kieg. nélkül nincs eredmény.

nem kötelező tökéletes étrendet betartani, és a tilalmakat is megszegheted, madagnak csinálod...
tápkieg nélkül is lehet fejlődni, csak kicsit lassabban.

#189 Felhasználó inaktív   Nowa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 15:45

Igaziból a már említett turmixok beszerzése és a 2 óránkénti főétel-fogyasztás tűnik nehezen megvalósíthatónak...
De azért igyekszem, csak hát hétközben anyagi akadálya van, hétvégén meg anyám főz  :)
INSERT COIN(S)

#190 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 15:47

Idézet: Nowa - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 15:30

Az tényleg hülyeség, illetve a valóság egy egyszerűsített formája. :)

Szal a kiegészítőben benne van minden, ami kell, instant formában. Ha vki megteheti, h ezt a mennyiséget más módon bevigye, az egy gazdag, szerencsés ember. Szerintem. :)

#191 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 15:48

Nekem az alvás jelenti a legnagyobb gondot... (illetve annak hiánya :() Nem tudom magam kipihenni...

Ha a koliban vagyok, akkor nem tudok hetekig aludni egy normálisat. :mad: 0-1-2-3-4 óra van mire az ember le tud dőlni pihenni, de reggel már kelhetek a 8-kor kezdődő előadáshoz, kajára persze nincs idő, egy gyors pillantás a torrent-re/gépre/egyéb, és már fut is az ember dolgára... ez a gond.

#192 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 15:49

Idézet: Nowa - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 15:45

Igaziból a már említett turmixok beszerzése és a 2 óránkénti főétel-fogyasztás tűnik nehezen megvalósíthatónak...
De azért igyekszem, csak hát hétközben anyagi akadálya van, hétvégén meg anyám főz  :)

Jó az 3-4-nek is. :) Bár ez alkat kérdése, nekem már nem kell tömeg.

Én 6-kor kelek, akkor reggeli. 9 fele eszek vmit, 12-kor ebéd, ha minden jó, akkor 15h-ra is marad vmi, 18h körül már vége az edzésnek, akkor meg fehérjeturmix, és otthon vacsi. :)

Ezt azért sztem aki akarja, az be tudja tartani.

#193 Felhasználó inaktív   Nowa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 15:56

Idézet: leslie - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 16:49

Jó az 3-4-nek is. :) Bár ez alkat kérdése, nekem már nem kell tömeg.

Én 6-kor kelek, akkor reggeli. 9 fele eszek vmit, 12-kor ebéd, ha minden jó, akkor 15h-ra is marad vmi, 18h körül már vége az edzésnek, akkor meg fehérjeturmix, és otthon vacsi. :)

Ezt azért sztem aki akarja, az be tudja tartani.

Végülis igen, a korai kelést leszámítva..  :D
INSERT COIN(S)

#194 Felhasználó inaktív   Larson 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 18:29

én minden nap 1 órával előbb kelek hoyg legyen aznap kajám.

És suli mellett lehet a legjobban fejlődni. Akkor még óra közben is (nehogymá ne) lehet kajálni, be tudod tartani a 2 órás kaját.

Amikor jön a meló akkor már este fáradt vagy, meg nem lehet mindenhol enni. Nekem szerencsém van, mert akkor eszem amikor akarok és este nem vagyok fáradt de ez nincs mindenkinél igy. Én akkor éreztem legjobban amikor suliba jártam, azóta nehezebb, de nem lehetetlen.

#195 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 21:08

Idézet: Larson - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 19:29

Én akkor éreztem legjobban amikor suliba jártam, azóta nehezebb, de nem lehetetlen.

:respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#196 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 12:51

No, bedöglött a fehérje forrásom. :(

A srácnál 3500Ft volt 1kg ~95%-os tejsavó fehérje. Ennyiért nyilván lehetetlen szerezni, havi 2kg körüli adagról lenne szó. Ár/teljesítményben mi a nyerő? A héten, vagy jövő héten elugrok a Tábornok utcába anyagért... :)

#197 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 14:37

Idézet: leslie - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 13:51

No, bedöglött a fehérje forrásom. :(

A srácnál 3500Ft volt 1kg ~95%-os tejsavó fehérje. Ennyiért nyilván lehetetlen szerezni, havi 2kg körüli adagról lenne szó. Ár/teljesítményben mi a nyerő? A héten, vagy jövő héten elugrok a Tábornok utcába anyagért... :)

95%-os tejsavó fehérje?
Az szerintem kamu, lehetetlenség olyat előállítani.
De lehet, hogy csak én vagyok tudatlan. :)

Én ezeket próbáltam, a csokis mindkettőből finom:
Cytogen Whey Pro 6kg (30g/20g fehérje)
Scitec 100% Whey Protein 5kg (25g/19g fehérje)
Kb. egy árban vannak. Az epres Scitectől már a hányinger kerülgetett a végére, pedig csak a legkisebb kiszereléssel vettem belőle.

Állítólag a Scitec Anabolic Whey (29g/21,5g fehérje) a legmagasabb biológiai értékű, a Scitec 100% Whey Isolate (24g/20g fehérje) pedig a leggyorsabban szívódó. Természetesen mindkettő drága.
Wherever you go, go with all your heart.

#198 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 14:59

3 kilót vettem 9900Ft-ért...

#199 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 08:48

Nyah... epp edzes elott vagyok, szopogatom a tojas rantottamat es a banan turmixomat. (Jol olvastam, hogy az nem jo? :think: )

Amugy fLeSs, thx a napi leosztaszt... hasznos. En pl meg mindig nagyon zavarban vagyok a kajalassal kapcsolatban. Igaz, elsosorban nem a tovabbi novekedes miatt szeretnek atterni, hanem szimplan szeretnek egeszsegesebben, kontrollaltabban etkezni.

Nah, azert kerdesem is lenne. Az baj, ha valaki minden reggel edzesre jar? (igaz, nem huzom szet magam :D ) illetve mostanaban valtozott az idobeosztasom, es kedden szerdan penteken tudnek menni. Nem gond, hogy nincsen pihenonap az elso ketto edzes kozott?

Amugy en szep kenyelmesen 1-1.5 ha vannak haverok 2 orat is elvagyok konditeremben. Delelottonkent (legalabbis ezeken a napokon) raerek szerencsere.

sziasztok

szerk: meg valami. az baj, ha edzes mellett (mondjuk hetfo szerda) eljarok uszni, vagy futni? Az uszast mar marhara megszoktam es nincsen kedvem leadni... szarmazik belole valami bajom, hogy a kondizassal tarsitom?

hja... tegnap is megkerdezte csajom, hogy miert is csinalom ezt az egeszet... miert kelek fel 7 elott, ha akkor nincsen suli... mondtam neki, mert tok szeretem es elvezem. (Ra kb 2 orara meg O mondta, hogy amugymeg nem szereti a mackos pasikat, jarjak csak :D bar nem vagyok mackos... a labam pl hatarozottan szalkas es a vallam es a karom, csak a mell izommal es a pocival kell valamit kezdeni, kulonben irgum burgum :mad:  :D )

Szerkesztette: Boba 2005. 11. 10. 08:51 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#200 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 13:07

Idézet: Boba - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 9:48

Nyah... epp edzes elott vagyok, szopogatom a tojas rantottamat es a banan turmixomat. (Jol olvastam, hogy az nem jo? :think: )

Amugy fLeSs, thx a napi leosztaszt... hasznos. En pl meg mindig nagyon zavarban vagyok a kajalassal kapcsolatban. Igaz, elsosorban nem a tovabbi novekedes miatt szeretnek atterni, hanem szimplan szeretnek egeszsegesebben, kontrollaltabban etkezni.

Nah, azert kerdesem is lenne. Az baj, ha valaki minden reggel edzesre jar? (igaz, nem huzom szet magam :D ) illetve mostanaban valtozott az idobeosztasom, es kedden szerdan penteken tudnek menni. Nem gond, hogy nincsen pihenonap az elso ketto edzes kozott?

Amugy en szep kenyelmesen 1-1.5 ha vannak haverok 2 orat is elvagyok konditeremben. Delelottonkent (legalabbis ezeken a napokon) raerek szerencsere.

sziasztok

szerk: meg valami. az baj, ha edzes mellett (mondjuk hetfo szerda) eljarok uszni, vagy futni? Az uszast mar marhara megszoktam es nincsen kedvem leadni... szarmazik belole valami bajom, hogy a kondizassal tarsitom?

hja... tegnap is megkerdezte csajom, hogy miert is csinalom ezt az egeszet... miert kelek fel 7 elott, ha akkor nincsen suli... mondtam neki, mert tok szeretem es elvezem. (Ra kb 2 orara meg O mondta, hogy amugymeg nem szereti a mackos pasikat, jarjak csak :D bar nem vagyok mackos... a labam pl hatarozottan szalkas es a vallam es a karom, csak a mell izommal es a pocival kell valamit kezdeni, kulonben irgum burgum :mad:  :D )

A banánban egyszerü cukor van (tudtommal minél érettebb, annál több), ami edzés előtt nem jó, mert vércukoringadozást (esést) okozhat, és pl. guggolás vagy fekvenyomás közben hirtelen kimegy belőled az erő, oszt mész a kórházba.
Edzés után ha nincs szőlőcukrod, akkor az is megteszi. A tojás (fehérje) mindig jó fehérjeforrás.

A kedd-szerda-péntek elosztás jó, mert összességében van időd pihizni, de általában edzés után 1 nap pihit szoktak javasolni.

Az úszás az jó, a futás már nem annyira. Egyrészt a magas pulzusszám miatt izombontó (vagyis lassítod a fejlődésedet), másrészt a térdeknek sem tesz jót. De ha mégis futni akarsz, akkor egyél többet, ez a lényeg. Egyél előtte és utána is. Az úszás is addig jó, amíg nem durran be tőle vmelyik izmod.

Szerkesztette: fLeSs 2005. 11. 10. 13:21 -kor

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.